• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kuzum :(

bla bla

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2009
1.181
415
333
Bayanlar yardiminiza ihtiyacim var.yigenim sezeryanle dogdu.ne yaptik ettikse meme emmiyor.hazir mama yada sutunu sagiyoruz onu veriyoruz kasikla ama onunlada gazi oluyor ve aglamaktan sesi kisildi balamin.memeyi tutmasi icin ne yapmaliyiz bilgisi olan akil veersin nolur:(

Sütü pompayla sağıp verince de mi içmiyor ?

Düzeltme: Pardon ekaik okumuşum öyle yapıyormuşsunuz zaten

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleyen: Moderatör:
Anne bebek hemsiresiyim. Cesitli nedenlerden dolayi bazi bebeklerde tutma sorunu oluyor. Gecici birsey. Bu konuda tecrubeli ve yardim edebilecek bir anneden yardim isteyin. Gelsin direk gorerek, dokunarak yardim etsin. Uzaktan yazarak nasil yardimci olacagimi bilemedim. Bebek tutmuyorsa mutlaka sagmaya devam edin. Her 2-3 saatte bir sagmaniz lazim, gunun 24 saati boyunca.

Anne bebek hemsiresiyim. Cesitli nedenlerden dolayi bazi bebeklerde tutma sorunu oluyor. Gecici birsey. Bu konuda tecrubeli ve yardim edebilecek bir anneden yardim isteyin. Gelsin direk gorerek, dokunarak yardim etsin. Uzaktan yazarak nasil yardimci olacagimi bilemedim. Bebek tutmuyorsa mutlaka sagmaya devam edin. Her 2-3 saatte bir sagmaniz lazim, gunun 24 saati boyunca.
Cevabiniz icin tesekkurler.pazartesi sanirim saglik ocagina gidip tutturmayi deneyecekler.fersiz fersiz aglayinca icim gidiyor resmen

Geçen tv izledim aynı sorunu olan bebekli kadın hemen boğaz bölümüne götürmüş orada sorun varmış emme me sebebi ufak müdahaleyle sorun çözülmüş uzman doktora git , aile doktoru bilmeyecektir

Annenin meme ucu yeteri kadar uzun olmadiginda da ememiyor bebekler.
Boyle bir problem olabilir mi?
Hastanede de hemsireler emzirmeyi gosterip sorun varsa duzeltiyorlar. Orda emiyor muydu?
Eger meme basini tutamiyorsa kucuk oldugu icin, silikon meme uclari var eczanelerde. Bir de onlari deneyin derim.

Öncelikle belirteyim bu durumun sezeryan doğumla ilgisi yok ,bebeğin ağzı pamukçuk olmuş olabilir ,bu ihtimali göz önünde bulundurun önce,eğer böyle bir durum yoksa meme başını baş ve işaret parmakları ile tutup uzatın epeyce, başka biride bebeğin kafasını arkadan kavrayarak memeyi bebeğin ağzına sokmaya çalışsın ,eğer annenin meme ucu yoksa yani küçük veya içine girikse bunun için eczaneden silikon meme başı almalısınız .umarım en kısa sürede çözersiniz ,yavrunun da karnı doyar.

Benim bebeğime tutturamiyor, tutamayinca agliyor, cok üzülüyordum. Sonra kuzenim "sakinles ve boynunu koklat bebise" dedi. İki-uç gun olmuştu bebegim doğalı ve yemin ederim beni koklayinca sakinledi, memeye yaklastirdik, emmeye başladı. Bir deneyin bence. Allah yardımcınız olsun. Rabbim bebisin bahtını acik etsin..

Son düzenleme:
meme basi olmadigi icin tutamiyorsa siringanin bas kismini kesip meme basina tutturun ve cekin yavas yavas meme basi cikiyor heme bastirin bebegin basini...benim de gomuktu memebasim buyuk kizim cok zor tuttu tam 1 hafta gece gunduz ugrastik..kahverengi bolumu 2 parmakla sundurup bebegin agzina sokmustu hemsire hastanede sap diye tuttu ama evde beceremedik biz...15 gunden once bebekte gaz sancisi da olmaz bagirsak enzimlerinden dolayi.bebek doymadigi icin agliyordur..bikmadan usanmadan tutturmaya calisin memeye

Back
X