kv adayı ile hitap ve yardım sorunu

Lumen

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2013
19
0
16
Diğer
bugün nişanlımın ailesine yemeğe gittim.
yemekten sonra tabak çanak kaldırılmasına yardım etmeye yeltendim.
nişanlım kolumdan tuttu "burada misafirsin, bırak babamla yaparlar, hizmeti evimizde annemler konuk olduğunda yaparız" dedi.
açıkçası bozuldum biraz, ,dışlanmış hissettim.
bir de kayınvalidemin biraz ayaklarıyla ilgili sorunu var yardım etmeyince de biraz içim kötü oldu, vicdansız, ruhsuz gibi hissettim kendimi.
sizce nişanlımı dinleyerek kötü mü yaptım?

bir de hitap problemi var, "anne" diyemiyorum.
uzun zamandan beri "yasemin teyze" demeye alışmışım hala öyle diyorum, sizce böyle devam etmem normal mi?
siz nasıl hitap ediyorsunuz?

Bence nolursa olsun o evin gelinisin artık masayı güzelce derlemen bulaşıkları yıkaman hatta suları süzülünce kaldırman bile gerekirdi arkadaşım sora demezlermi bu gelin pis

Bence ıyı etmemişsin..keşke dinlemeseydn nişanlını o da pek ilginçmiş babamla yapar ne demek?neyse bu sefer geçmiş ama bence bi daha yardım et..hıtap kısmına gelince şimdilik dokunmaz da sonra sonra rhtsız edebilir bence yavaş yavş anne demeye alış bi kere diyince gerisi gelir unutma küçülmez aksine büyrsün gözlerinde...

Bence nolursa olsun o evin gelinisin artık masayı güzelce derlemen bulaşıkları yıkaman hatta suları süzülünce kaldırman bile gerekirdi arkadaşım sora demezlermi bu gelin pis

normalde nişanlımın sert ve ani tepkileri neredeyse hiç olmaz.
hep şakalaşır gibi konuşuruz.
bu defa çok ciddi bir tonda ve şekildesöyleyip, kolumdan tuttuğunda "tamam" dedim kaldım öyle.

Nişanlının bu evde misafir demesi gereksiz olmuş bence, o evin kızısın sende sonuçta artık. Ben gittiğimde yardım ederim sofrayı kurup kaldırmaya falan, ama bulaşıkları yıkayıpta kaldırmam açıkçası.. Yapmaya yeltensemde yaptırmıyor zaten kayınvalidem.

Diğer konuya gelirsek bende seninle aynı durumdayım arkadaşım bunca senedir teyze diyordum, şimdi anneye dönemiyorum açıkçası zorlanıyorum valla

Bu duruma bozulurmuydum bilmiyorum yaşamadan bilemem ama bence yardım etmeliydin birde sağlık sorunu varmış sanırım.. Ayrıca nişanlın gerçekten de ilginç neden istemedi bi anlam veremedim.. Sen ne güzel bana iş yaptırmıyor diye sevinebilirdinde ama sanırım bi tuhaflık sezdin ki bozulmuşsun.. Yardım etmeme durumunda kolundan dürtükleyip kalkıp yardım etsene demesi daha mantıklı olmazmıydı =)

Hitap işine bir şey diyemem,diyemeyebilirsiniz.Mecbur değilsiniz. Ama nişanlınız da tuhafmış doğrusu.:44: Üç beş tabaktan bir şey olmazdı.

Ben nolursa olsun, dinlemezdim nisanlimi. Ama olsun senin yine de icinden gelmis .
Bir dahaki sefere dinlemezsin nisanlini :)
Hitap sorununa gelince yavas yavas alistir bence kendini. Ya da evlenince dersin :)
Bir yerde okumustum, isminin anne oldugunu dusuncekmissin. Seslenir gibi ismiyle , Anne diyeceksin :)

Son düzenleme:

yaa ben de aşırı bişey düşünmedim, alt tarafı bikaç tabak götütrecektim ilk defa böyle bi tepkiyle karşılaştım şaşırdım.
beni bırakırken "neden istemedin?" dediğimde her şeyin yeri var gibi laflar etti ama hala şoktayım.

anne demek çok zor, bunca zaman teyze dedikten sonra, bi acayip geliyor:)

bi anda sert çıkmasına bozuldum.
hiç öyle huyları yok, normalde eğlenceli, şakacı ve yumuşak huylu bi insan neden böyle yaptı anlayamadım

Anne derseniz iyi olur, masa toplamak konusundabence yardim etmeliydiniz. Genellikle boyledir, ama nisanliniz sert cikinca acaba onlatda hos karsilanmiyor mu diye dusundum. Bir daha gittiginizde yine tesebbus edin ayrica da gozlemleyin, belki annesi istemiyordur falan. Benbazi misafirlerimin bana ufak tefek yardimlarini istemem mesela. israr ederlersrf de sinir olurum. ev sahibi istemeyebilir. Bu arada bence misafirsiniz o evde. Evlenince de misafir olacasksiniz, onlar da sizin evinizde misafir olacàk. Herkesin evi kendine.

hitap mevzusuna gelirsek, anne demek zoruma gitmiyor.
dilim dönmüyor, onca zamanın alıskanlığı da var bir garip geliyor yapamıyorum.
bir kaç defa yeltendim ama yapamadım bir türlü

Neden yardım etmicekmişsin onu anlamadım ben
Sizden büyük iinsanlar yemeğe davet edilmişsiniz
Siz oturacaksınız onları mı izliceksiniz
Hangi misafirliğe giderseniz gidin masaya yardım edilir benim bildiğim
Anlamadım tepkisini :26:

yardım etmek içinden geliyorsa dinleme nişanlını falan yardım et. sonra içinde kalır üzülürsün ben öle yapıyorum kvm yapma kızım boşver desde elime yapışmazya deyip yardımcı oluyorum bazende yorgun oluyorum sadece masadan tabağımı götürüyorum(onlar devam ediyor oluyorlar cunku) sonrasında yapmıyorum. ama içinden geldiğinde yap..

hitap konusunda bende zorlandım ama ben demek istedim anne(hani kimisi istemz) benım sana verebilceğim trick şu olsun babandan başla o daha kolay söylenıyor ordan anneye yürürsün bende öle olduydu

bi anda sert çıkmasına bozuldum.
hiç öyle huyları yok, normalde eğlenceli, şakacı ve yumuşak huylu bi insan neden böyle yaptı anlayamadım

Peki sonradan bunun konusu açıldımı neden öyle söylediğinin açıklamasını yaptımı babası orda sofra toplarken sen otur demesi de tuhaf geldi bana ben mulaka konuşurdum bu konuyu sende o evin kızı sayılırsın artık ki ilk defagittiğin evde bile nezaketen kalkıp yardım edrsin bunları biliyor olmalı nişanlın.

misafir lafına alındığımda nişanlım da aynen böyle dedi.
misafirsin dedi, ben de misafirim hatta dedi. dediğim gibi hizmetini kendi evimizde onları ağırlamamıza sakla dedi.
yani anlık tepkiden ziyade gerçekten böyle düşünüyor :/
ama çok garip geldi bana. dediğim gibi anne demek de teorik anlamda sıkıntım yok ama pratikte çıkmıyor işte ağzımdan

arabada sorduğumda inatla aynısını dedi. misafirsin dedi hatta ben de misafirim dedi. o nedenle de hizmet gerekiyor diye düşünüyorsan evmizde onları ağırlarken düşüneceksin diyor. neden peki dediğimde de konuşuruz sonra dedi.

Bu yazdığını okuyunca acaba onlara bi kırgınlığımı var diye düşünce oluştu bende.. Bu evde bende misafirim diyor neden diye üstelediğinde konuşuruz sonra diyor.. Acaba ailesiyle arasında bir problemmi var bi kırgınlık falan ?

Allah allah çok ilginç orası bence tam da yeri aslında

Malesef alışkanlıktan dolayı söyleyemiyoruz zaten.. Yoksa benimde zoruma gitmiyor anne demek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…