• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KV adayının elini öpmeli miyim?

Yeni tanışıyorsunuz sizden büyük. Saygı olarak öpün bence elini. Dediğini de kafanıza takmayın.

Ben ilk kvdemin elini ne tanıştığımda nede evliligim boyunca 1 defa opmedim
Gerci kadini hic opmedim
Annede demedim.teyzede demedim.bakar misin diye oratadan konustum yillarca.
Ilk goruste sevmezsem.bir daha sevemiyor isinamiyorum.
Simdi ki ile yakin zamanda bire bir tanıştım aileler seklinde degil.elini optum ama teyze dedim.
Muhtemelen hep teyze diyecegim bayramdan bayrama elini opecegim.
Simdi ailemle tanismaya geldiklerinde napsam diyordum bende.ailesinin yaninda opmedi olmasin diye belki.
Icinden ne gelirse gordugunde o sekilde davran derim

Ben ilk kvdemin elini ne tanıştığımda nede evliligim boyunca 1 defa opmedim
Gerci kadini hic opmedim
Annede demedim.teyzede demedim.bakar misin diye oratadan konustum yillarca.
Ilk goruste sevmezsem.bir daha sevemiyor isinamiyorum.
Simdi ki ile yakin zamanda bire bir tanıştım aileler seklinde degil.elini optum ama teyze dedim.
Muhtemelen hep teyze diyecegim bayramdan bayrama elini opecegim.
Simdi ailemle tanismaya geldiklerinde napsam diyordum bende.ailesinin yaninda opmedi olmasin diye belki.
Icinden ne gelirse gordugunde o sekilde davran derim

Al benden de o kadar :) bayramdan bayrama çok nadir öpüyorum. 3 senelik evliyim sanıım bitek bu bayramda boş bulunup öptüm. Saygıyı haketmeyen birine saygı gösterilmiyor çünkü.

Önümüzdeki ay sonunda KV adayım ile tanışacağım.
Bu tanışma ya ailecek olarak aileler ilk kez tanışacak
Ya da ben bireysel gidip tanışacağım önce.
O kesin değil henüz.

KV adayım beni çok sevmiş. Ama demiş ki; Eğer elimi öperse başımın üstünde yeri var.

Bu bana garip geldi.
Daha ilk kez tanıştığım birine annecim ver elini öpiyim der gibi öpmek.
Kendi ailemin yanında nasıl öperim hele hiç bilmiyorum
Annemlerde der yani daha tanışır tanışmaz öptün diye
Ortada resmi bir şey yok, ciddi düşünüyoruz ama daha istenmedim
İsteme töreni olsa hadi neyse.

Sizce normal mi?
Öpeyim mi?

edit: büyüğe hürmet denmiş ama ben büyük küçük fark etmez biriyle ilk kez tanışıyorsam eğer elini sıkarım kendimi tanıtırım ve nasılsınız derim
İlk kez gördüğüm bir kadının elini öpmek garip geliyor bana
Üstelik durum farklı
Selam ;) oncelikle hayirlisi olsun insallah mutlu olursunuz
Kadin 100 yasinda degilse bence opmek gereksiz. Bu adeti kim bulduysa, cok anlamsiz bence,merhaba nasilsiniz hosgeldiniz yeterli.

Al benden de o kadar :) bayramdan bayrama çok nadir öpüyorum. 3 senelik evliyim sanıım bitek bu bayramda boş bulunup öptüm. Saygıyı haketmeyen birine saygı gösterilmiyor çünkü.
Aa olur mu onlar dunyanin en iyi kvdeleri bir el opmeyi bile cok goren nankorleriz biz.lutfen:KK49:

bende böyle düşünüyorum
buldumcuk gibi
daha istemeden annecim der gibi
Bizde büyüğün eli öpülür. Sizde durum öyle olmayabilir. Ama nişanlandığımda bile x teyze ya da x hanım derdim kaynanama :)) hiç sizin söylediğiniz anlamda düşünmemiştim.

He şu var ki yaptığı onca pislikten sonra artık elini öpmüyorum sadece yanaktan öpme öpmeme arası arada derede bi o kadar :))

O kesin değil henüz.

KV adayım beni çok sevmiş. Ama demiş ki; Eğer elimi öperse başımın üstünde yeri var.

Bu bana garip geldi.

Sizce normal mi?
Öpeyim mi?

edit: büyüğe hürmet denmiş ama ben büyük küçük fark etmez biriyle ilk kez tanışıyorsam eğer elini sıkarım kendimi tanıtırım ve nasılsınız derim
Üstelik durum farklı
Hintliler ayak öpüyor...onların işi daha zor..

Anacigimin bi lafi var el opmekle dudak kirlenmez diye opun sizde nolucak annem her gittgimiz yerde bana kizim bak teyzenin elini op der surekli hic tanimadigim insanlara

El öpmeyle dudak aşınmaz derler.
Size göre gereksiz olabilir ama sevdiğiniz kişiye karşı önemli demek ki size dediğine göre.
Öpmediğiniz takdirde annesine karşı mahcup hissedecektir.
Öpün ama mesafeli durun.
Korkmayın elini öptünüz diye taviz vermiş olmazsınız .

O kesin değil henüz.

Bu bana garip geldi.

Sizce normal mi?
Öpeyim mi?

Üstelik durum farklı
El öpmekten nefret ederim .. hele bir de "elimi öperse başımın üstünde yeri var " gibi bir tehdit iletilmişse inadına öpmem. Ne yani elini opmezsem husumetlisi mi olucam, napicak, oğlunu mu vermyecek ..kaynanaaa atı alan Üsküdarı geçmiş ,sen kim ....... :) kimsin yani :) yaşı büyük devamını getirmeyeyim. .

Bak sana bir anne tavsiyesi ( iki erkek annesiyim 24-20 yaşında) biraz gittiğin yere uymak taviz vermek değildir.

Evet bunu söylemiş olması bence de lüzumsuz ama öyle yetişmiş, ona o saygı göstergesi olarak işlenmiş.

Bu satten sonra senin ona kendi fikrini kabul ettirmen zor onun için öp gitsin.Böyle şeylerde inatlaşmak

sana kaybettirir.Hak edecek mevzuda ağırlığını ve tavrını koy yoksa yüzgöz olursunuz.

Ufak tefek şeylere hoşgörüyle bak kazanırsın.

Madem oğlunu seviyorsun o da onun annesi ezdir kendini demiyorum ama idare et.Rahat et.

El öpmek adab-ı muaşeret kurallarından biridir.İster yaparsınız ister yapmazsınız size kalmış.

Bu olay kisilere gore cok degisir. Sunu yapmalisin diyemeyiz. Ben birilerinin elini öpmekten gercekten hoslanmiyorum. Mumkunse yapmiyorum. Kv ile tanistigimda da elini öpmemistim. Kp zaten el öpturmez kimseye.

Back
X