Doğuma Hazırlık Kv adını koysam mı evetse yanına ek isim önerir misiniz?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Alyasena

Nirvana
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2009
4.531
3.302
698
39
Merhaba herkese
Kayınvalidemin ismi Nahide kendisini. hiç kızı olmamış bir sorunum olmadı kendisiyle aramızda düzeyli bir ilişki var. Oğluma kendi babamın adını vermiştik ben bebekken vefat ettiği için. Kızımda da eşimin ailesinden bir isim koysam dedim yanına isim tavsiye edebilir misiniz?

Ben hepten dede nine isimlerine karşıyım ama bu senin çocuğun yani senin fikrin önemli.
Nahide uzun bir isim yanına
Nahide Nisa
Nahide Sare
Nahide Elif gibi isimler yakışır hatta tek heceli de olabilir
Nahide Nil
Nahide Naz gibi

Nahide Venüs (Çoban) yıldızı demekmiş. Anlamı güzelmiş. Güzel ve farklı bi isim.
Tek başına da kullanılabilir bence : )

Bir de nedense Nahide Beray geldi çift isim olarak aklıma.

Yanına koyacağın isim tek başına kullanabileceğin özel güzel Bi isim olsun. Bende koydum kv ismini. Yanına miray koydum Ayşe miray :-)

Dede anneanne babaanne isinlerinden hoşlanmıyorum.
Nahide su
Nahide eren
Nahide berra
Nahide ela
Kısa bir isim koyun yanına ama tek başınada kullanabilsin

Kv adını koydum çünkü eşim dünyanın en mutlu adamı oldu. Ve ismini koymayı ona ben teklif ettim. Eşimin o kadar mutlu olacağını tahmin etmiştim. Sırf eşimin mutlu olması için onun yüzünde mutluluk görmek için koydum. Belki çoğu insana saçma ama bi kadın eşini mutlu edebilir yanına isim koyarsın halledersin

İsim koyarken büyükleri mutlu etmek bana yeni gelen küçüğe büyük haksızlık ve yük gibi geliyor. Bundan sonra hayatınızda öncelikli olarak kimi mutlu etmek için yaşayacaksanız ve o ismi kim taşıyacaksa onun mutlu olması değil mi önemli olan? Hiç anlayamıyorum bu büyükleri mutlu etmek için isim koyma işini, hiç. O ismi taşıdığına memnun olacak mı çocuk, önemli olan bu, bence. Yeni bireye ailesinde sadece ona ait yeni isim konulmalı fikrimce.

ben doğduğumda babannemin ismini bana koysalardı, büyüdüğümde aileme öyle bir hesap sorardım ki!!!

Back
X