Kv anne demek...

bak şimdi erkek annesi olarak duygulandım.
yine de gelincik istediği gibi davransın ya, oğlumun eşi olacaksa miniciktir şimdiden, annesine sevgiler :KK36:

:KK70:
Burdam gohanin gel kizina el salliyoruz :KK25:
Kir dizlerini otur ananin dizinin dibinde kiz, goha oglani buyutsun geliyor:KK30:

:KK70:
Burdam gohanin gel kizina el salliyoruz :KK25:
Kir dizlerini otur ananin dizinin dibinde kiz, goha oglani buyutsun geliyor:KK30:

canım benim yorumlara çok şeyetmemek lazım,

ileride içimden fettan kv çıkması muhtemel,

arada oğuluşuma bakıp "kesin ben gelini sevmicem" diyorum, ha ha :KK47:

Hahah, yok kiz.
Bunu kuzenimde diyordu. Oglu tabi simdilik daha 8 yasinda.
" oglum sen evlenince ben seni paylasamam gelinle, sen bna kacip kacip gel olurmu" demis.
Oglan " anne sen dedigini duymuyomusun ya, bi erkek evine bakmali, evlenince karisina sahip cikmali, her gun her gun ben sana gelememki olmazki bu, hem ben karimi daha cok sevmeliyim cunku o benim karim"demis.
Annesi vay pis vay diyor.
Ama dusundumde, kuzenim guzel asilamis daha 8 yasindaki ogluna evliligiin dogrularini.

Hahah, yok kiz.
" oglum sen evlenince ben seni paylasamam gelinle, sen bna kacip kacip gel olurmu" demis.
Oglan " anne sen dedigini duymuyomusun ya, bi erkek evine bakmali, evlenince karisina sahip cikmali, her gun her gun ben sana gelememki olmazki bu, hem ben karimi daha cok sevmeliyim cunku o benim karim"demis.
Ama dusundumde, kuzenim guzel asilamis daha 8 yasindaki ogluna evliligiin dogrularini.

Bende zor alıştım. .
Nişanlıyken diyemiyordum. .
Kocamın annesi "anne " diyorum. .
Sonuçta o da bir anne . .
X anne diyebilirsin canım. .

Hahah, yok kiz.
Ayy yerim ben onu ne tatlı çocukmuş öyle maşallah :)

Ayy yerim ben onu ne tatlı çocukmuş öyle maşallah :)

Sorma canim zehir gibi.
Kuzenim yine bir gun ekmek yapiyor, laf arasi demiski " oglum gelinimde bana ekmek yapsin ilerde ha, ona gore sec gelinimi".
Oglu " anne karim yorulur ama olmazki, tamam anlasma yapalim arada sirada yapsin, ama hep bekleme' demis.
Daha gelinimiz yok ortada ama kuzenim illallah etti, gulerek " ah aah, olmayan gelini bana savunuyor kendi oglum " diyor.

Anne deseniz sanki annenizin değeri düşecek, aman çok garip şeylere takılıyorsunuz. Bunun için kırmaya değer mi Allah aşkına. Siz seviyorsunuz ananızı biz sevmiyoruz sanki

Söylersen sevgin artar soylemezsen artmaz bu olur sadece

Yüzüne karşı x anne diyorum nişanlımla bir şey konuşacaksam annen diye anlatıyorm bi başkasıyla konuşuyorsam kayınvalidem diye bahsediyorm....

Kendini Çok zorlamadan nadiren de olsa en azndan yüzüne karşı x anne diyebilirsin hepten de anne demezsen sevgiyi saygıyı yitirirsin...

Hak veriyorm sana Anneye düşkün olan insana koyuyor bir başkasına anne demek gerçekten ama başka seçenek yok malesef...

Ben de söylemiştim zamanında burda topa tutuldum. Ama yalan yok ben de anne demiyorum. Annem de başkasına anne dememi istemez.

Ben kayınalideme samimiyetimizden ötürü x abla diyorum.
Annem babanemle yakın değilmiş ilişkileri soğuk ve resmiymiş o da x hanım diyormuş.
Bence anne demeye gerek yok ben kedi evladımdan başkasının bana anne demesini istemezdim.

nişanlanmadan önce bende böyle tedirgindim,o zamanlar konuşmuştum eşimle ben diyemem,annemin yerine kimseyi koyamıyorum,zor olacak falan diye ama yengem nişanlandığım gün şimdi anne demezsen bi daha diyemezsin dedi ve tam nişan esnasında anne dedim ama 4 yıldır evliyim kv nin yanındayken anne diyorum anneme X(eşimin) in annesi diyorum,eşimle beraber konuştuğumuzda da annen diyorum ama söyleyeyim çok zor oluyo,mesela annem yanımdayken kv aradığında telefonu anne diye açamıyorum yada kv gittiğimde annem arıyorsa annemdeyiz diyemiyorum,saçma bir durum oluyo yani bence söyle gitsin öyle alış yoksa sonra senin için zor olacaktır

Valla biz doğuluyuz.Bizde kayınvalideye anne dememek onu yok saymak anlamına gelir büyük terbiyesizlik olarak nitelendirilir.Bu yüzden isteyende istemeyende anne der kaçarı yok.Yoksa o evlilik boşanmaya kadarda gidebilir.Nitekim bende eşimin anneme anne dememesini kabul etmem.İstemesede dicek bizde böyle çünkü böyle gördük.Ama şayet dememe ihtimaliniz varsa bu karşınıza sorunlar çıkarmicaksa siz zorla söylemeyin.Tercih meseleside olabilir.Yani bizde olamazda başkalarında olabilir:)))))) Ama sorun olucaksa en azından ismi neyse işte atıyorum Ayşe Anne Fatma Anne şeklindede hitap edebilirsin. Biraz nasıl alıştırıldığıyla nasıl yetiştirildiğiyle alakalı insanın.Kimi çok ayıp bulur kimi normal karşılar.Önemli olan senin nasıl bir aileye denk geldiğin.

Ben kayınvalidemin kızı yok, beni kızı yerine koydu, başta bana da zor gelmişti ama bi kez diyince doğal geldi sonrasında..ki bende anneme çok düşkünümdür..

Valla ben de diyemiyordum anne falan zorlanıyordum açıkçası.
Sonra annem bir gün sen x'e ne diyorsun bakiim dedi. Ben kem küm edince anne diyeceksin dedi. Bak senin eşin bana anne dediğinde ben nasıl mutlu oluyorum o da istiyordur, hem aranızda sevgi bağı olur de kızım dedi. Annemin gazıyla mıyır mıyır anne dedim cidden kadının gözünün içi güldü. Bir de bizimki hep kız çocuk istemiş ondan heralde pek sevindi ve bana daha sıcak davranır oldu. Hatta o günden sonra bana o da kızım yavrum evladım demeye başladı.
Sonradan anladım annemin dediğini ben de, sen ne kadar sıcak olursan içten olursan geri dönüyor yani çok manyak bir kayınvaliden yoksa tabii.
Arada benimki de oğlunu kıskanmıyor mu kıskanıyor ama fark ediyor kendine çeki düzen veriyor. Ama annemin verdiği akılla ben sıcak davrandıkça iyi anlamda dönüş oldu bana. Yani ben de teyze diye devam etseydim o da bana soğuk mesafeli devam eder içinden de üzülürdü neden demiyor diye.
Mesela benim babam ben çok küçükken öldü, ben asla baba diyemem baba lafına alışık değilim diye içimden dertleniyordum. Ama annesine anne derken adamcağızı dışlamak olmuyordu onu bile dedim ben düşün. Pişman mıyım değilim. Hoşlarına gitti mutlu oldular, yaşlı başlı insanları hele hele senin eşini yetiştiren insanları da mutlu etmek güzel aslında.
İyi ki annem diyeceksin demiş bana valla.
De geç bence üstünde çok durma

Back
X