Aynı olay yüzünden ben erkek arkadaşımla, benden birkaç yaş büyük teyzem de sorunlar yaşamıştık. Erkek arkadaşım babası genç yaşta vefat ettiğinden annesine çok düşkün bir kadındır ancak ben anneme daha da düşkün olduğumdan açıkça belirttim, beni doğuran, çalışırken evladını kayınvalidesinde büyütmek zorunda kalan, hastayken başımda sabahlayan annem yerine kimseye anne falan demem, seviyorsam yaş farkına göre X ablacım, X teyzecim der senli benli konuşurum ama sevmiyorsam X hanımdır benim için diye. O da sesini çıkarmamıştı onun da düşüncesi aynı olduğu için.
Ancak teyzem aslında oldukça evcimen, miniminnoş bir kadındır. Tam bir türk kadını olduğundan annecimler, teyzemler, canlar kurbanlar uçar yani havada. Sıcakkanlı bir kadındır. Ancak eniştemin ailesi oldukça uzak bir şehirde yaşıyorlardı ve kendi aramızda kültür karmaşaları yaşıyorduk, bu olaylar yüzünden ve eniştemin ailesinin, eniştem üzerinden geçinme merakı yüzünden teyzem en başında sıcak yaklaşır gibi yapıp sonra tavır koymuştu. Aileler ilişkiye girmediği zaman en güzeli yaşanıyorun bir örneğidir teyzemler. Eniştem bizim aileyi sever ve gider gelir ancak bunu teyzemden karşılık beklemeden yapar. 7 yıllık evli teyzem de düğününden sonra eniştemin ailesini 4-5 kez görmüştür ve bunların sadece bir seferi onların şehrine giderek olmuştur.
Bence en iyisi dememek, seviyorsan ablacım teyzecim canım bebeğim dersin, hah keza X anne falan da diyebilirim diyorsan o da olur. Ama seni doğurup büyüten, hastalığında ya da sağlığında gece öyle gelip seni izleyen kadına, biricik anneciğine bende haksızlık olduğunu düşünüyorum. Onun da biricik değerli bir evladı var ve seninle evlendi diye annen yapmaz, o da demezse demesin boşver, herkesin annesi belli olsun. Hem araya mesafe koymak iyidir, diğer konularda rastladığımız gibi evliliğinize, kıyafetine, yaptığın yemeye laf etmeye hakları olmaz.