kv. bana kirik tutma dedi...

Ne tuhaf bir konu ne ilginç bir anlatım...
Yaşadıkça daha neler görüp duyacağız, şaşkınım doğrusu.

Boş laf değil doğru. Oturduğunuz ev babasinin, esinin yaptigi iş babasinin... Sizin neyiniz var?

Aileler destek olabilir, ev verebilir, mal verebilir ama sizinki destek boyutunu geçmiş. Aile evi, ciftligi elinizden cekse ortada kalcak gibisiniz? Boyle her lafı duyarsiniz dogal olarak. Anne baba da olsa el malıyla hayat yasiyorsunuz.

eee gidip dönmeyeceğim demişsiniz yapacak mısınız gerçekten
eğer yapacaksanız söyleyecektiniz o lafı!

Canım senin kadar eşinede laf sokmuşlar.sen niye karisiyrsun bırak eşin versin karşılıklarıni.tamam haksizlik yapiyolar olabilir ama bu senin halledecegin bi konu degil.eşinin halletmesi karsi konusmasi lazımdı

Bu ne lakayt bir konuşma şeklidir herkes ağırlığını korusun bence e siz de o toprakları ekiyorsunuz tarladan taze taze para vermiyorsunuz aynı zamanda inekler varmış onun sütü yoğurdu tereyağı... tereyağını köyde kilosunu 40 tl ye satıyorlardı siz de o kadar nımetten faydalanıp da ağız dalaşına girmeyin burada salatalığın kilosu bile 6 tl ne siz konışun o şekilde ne de onlar gerekirse sofraları da ayırın

Mallar babanın siz istediğiniz kadar çalışın göze görünmez böyle. Normalde oğlu olmasa ineklere bakmak için birini bulması lazım,e eminim yemek temizlik de sizdedir ama gelinsiniz yapmak zorundasınız diye düşünüyolar muhtemelen. Evden ayrılın esinizle ise girin asgari ücretle bile işe girseniz daha iyi değil mi sizin için köy yerinde kayınpederin ineğine tarlasına bakacağınıza kendinizi bilirsiniz en azından.

Benim essek lafıma neden bozuldu bu kadar anlamış değilim sizin söylediğiniz anlami ondan da betermis

Neyse Allah geçim versin ;)

Bu ne lakayt bir konuşma şeklidir herkes ağırlığını korusun bence e siz de o toprakları ekiyorsunuz tarladan taze taze para vermiyorsunuz aynı zamanda inekler varmış onun sütü yoğurdu tereyağı... tereyağını köyde kilosunu 40 tl ye satıyorlardı siz de o kadar nımetten faydalanıp da ağız dalaşına girmeyin burada salatalığın kilosu bile 6 tl ne siz konışun o şekilde ne de onlar gerekirse sofraları da ayırın
Yalnız o tarla o inekler konu sahibi olmasa bakılır mı onu da düşünmek lazım. Başka türlü olunca ben de sizin gibi düşünüyorum ama köy işi başka. Tarla işi inege bakmak kolay mı. Konu sahibi ve esi olmasa birini tutmaları gerekirdi bunca is icin. Hem işlerini yapıp hem niye bizim sayemizde lafı duymak zorunda olsunlar. Bütün patronlar çalışanlarına karnın sayemde doyuyo edebiyatı yapsın o zaman. Olur mu böyle sey

Hanimlar,sabah sabah o kadar sinirliyim ki kv. Ayni evde yasiyoruz(evimizi ayiryoruz ama birlikde yiyip icyoruz oturdugmuz evde onlarin)sabah kahvaltida esimin abiside vardi aramiz fazla iyi degil laf söz yoktur ama cokda konusmayiz.Eşim ciftcİlik yapiyor babasigilinde inekleri var bizimde babasinin tarlasini ekiyor vs.bizde ineklerin bakimini yapiyoruz esimle birlikde ama babasi surekli hazir yiyip iciyorsunuz diyor abiside destekliyor kimseye hazir mal yok hak yenirse bile cikar biryerlerden diye bu sozler soylenirken esim evde yoktu İste simdikiler kendilerini mi dovdurtur dio hazirdan mallari oluyor vs vs bir suru bos laf ve bas kakinci hic agzimi acip gik bile demedim annemgile gidicektim kv. Ben gidiyorum dedim asagiya kendi evime indim cocugun cantasini almak icin kv. Geldi arkamdan ben seni gittin saniyordum dedi bende napiyim orda durup laf soz mu duyuyum dedim ve kv. Cildirdi sen kendi dedgin lafa bak asil sen bana kirik tutuyon benim kirigim mi varda dedi olay şu(ondan onceki gun aksam esimin yigenleri evin yan tarafini neden boyatmiyorsunuz dediler bende şaka olarak orasi evlatlik dedim)bu yuzden kv. Kirik tutmusum ki bu ne alakaysa bana agzini tut lafi uzatma dio bende ben bu zamana kadar tutum anneme gidiyorum gelmiycem baskasini getirin o yesin hazri dedim esimede mesajla durumu anlatim ve ben gelmiycem dedim ama cevap vermedi 2saat oldu.Bende onlarin her isini yapiyorum mallarina bakiyorum elimden geleni ardina koymuyorum ben simdi ne yapmaliyim(Kirik tutmak sevgili anlaminda kullaniliyor)duvar mevzusuda soyle;bir taraf boyali diger yan taraf boyasiz bende boyasiz yere orasi evlatlik orayi boyatmiycaz dedim.Kv.de oglunun yaninda oyle dedigim icin lafi o yana cekti yani ben onun ogluna evlatlik demisimde onada kirik tutmusum
nereden ne cikartiliyor, ilginç..

Kayınvalide aileyi birbirine katacak gelinin namusuna laf atıyor eşinizle açıkça konuşun herşeyinizi ayırın elbet zor olur ama sürekli bu laflar çekilmez hem de okadar iş yapılırken köy işi kolay mı kalsın başlarına da görsünler

Back
X