- 10 Ağustos 2018
- 520
- 553
- 53
Cok güzel konustunuz ben biraz abarttım sanırım. Bundan sonra daha da dikkatli olucamKendi çocuğunuz yokmuş ama yine de empati yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Kendi çocuğunuzun o şekilde bir yasam sürmek zorunda kaldığını düşünün ne hissedersiniz ve beklentiniz ne olur. Şimdi bana kalırsa Allah herkesi bir düzen için de programlamış eğer yaşlı kadınlar çocuk bakabilecek durumda olsalardı bence dogurganliklarini bir yaştan sonra kaybetmezlerdi. Ama menopoz diye bir gerçek var. Babaanne anneanne olarak bakmakla bir anne gibi ilgilenmek çok farklı konular o çocuğun şuan anneannesi degil annesi olmak zorunda kalmış bir kayinvalideniz var babasının annesinin yerini tutamayacağı gibi kayinvalideniz de ona tam anlamıyla annelik yapamaz zaten. Kv yanına bir yoldaş aramış çocuğunuz olmadığı için de sorumluluğumuz kızlarına gore daha az bu sebeple sizin daha çok ilgilenebileceginizi düşünmüştür. Hem bence siz anne olmadan bile sizin annelik içgüdülerinize güvenen bir kv var bu duruma sevinmelisiniz. Belli ki bu çocuk ailedeki herkesin bir sınavı olacak. Ona karşı tutumlarınız da özenli olmanızı tavsiye ederim elbette içinizden ve durumunuzun elverdiği şekilde ama kesinlikle kv yardıma ihtiyacı var elbette o çocuğu sahiplenmek ve bakmak zorunda ama bu yardıma ihtiyacı olmadığı anlamına gelmiyor sizinle sevabını paylaşmak istediğinize sevinin. Insanlara yardımcı olacaksınız ha o istemiş ha siz kendiniz yapmışsınız ne farkeder lütfen durumun naifligini unutmadan yardımcı olun bence
Benden de bir öpücük ve bir sarılma hediye ediyorum sizin araciliginizla yakışıklıyaCok güzel konustunuz ben biraz abarttım sanırım. Bundan sonra daha da dikkatli olucam
sürekli benden beklenti halindeler insanların içinde biz dersten anlamıyoruz bu sene napıcaz gibi gözleri benim üstüme yönetiyorlar, en son kayınvalidem biz dersten anlamayız artık senin kapını çalarız dedi bende elimden geldiği kadar yardımcı olurum tabi dedim. Beslenmesi için de herzaman pogacasıydı kekikdi sen evinde yap getir diye aradı,
Allah çocuklarımı kimseye muhtaç olmayacak yaşa getirene kadar canımı alma. Ondan sonra dilediğin şekilde al. Başka bir dileğim yok şu hayatda.
Kaynanam vefat eden görümcemin oğluna bakıyor. Fazla yaramaz aksi, neyse elimden geldiği kadar sevgimi gösteriyorum bu sene okula başladı, sürekli benden beklenti halindeler insanların içinde biz dersten anlamıyoruz bu sene napıcaz gibi gözleri benim üstüme yönetiyorlar, en son kayınvalidem biz dersten anlamayız artık senin kapını çalarız dedi bende elimden geldiği kadar yardımcı olurum tabi dedim. Beslenmesi için de herzaman pogacasıydı kekikdi sen evinde yap getir diye aradı, şimdi benim üzerime gelmeyin, bu cocuga bakan olmazsa ilk bakıcak kişi benim ona her baktıkça içim acıyor, elimden geldiği kadar da markette olsun sevgimle olsun sevindiriyorum. Benim kv beklentisi cok olan yaptıkca daha fazlasını bekleyen yapmayınca kötü ilan eden birisi. Cocugun sorumluluğunu kabul edemiyorsa zorlanıyorsa bana yakın ması hoş degil, benden beklenti içerisine girerek o cocuga bakması da doğru degil. Ben şimdi üstümde yük varmış gibi hissediyorum. Cocugun sorumluluğunu almak istemiyorum babası var ve ben bakıcam diyip alan kv kpeder car cocuk ortada kalmadı. Ben istediğim sürece destek olmak istiyorum. Kvalidenib diğer kızlarının orta okula liseye giden cocukları var onlarla okulu daha güzel pekişirken özellikle bütün beklentileri bana doğrultuyorlar eşimde dahil. Bu arada cocugum yok kendi cocugum olsa bile sorumluluğunu tasıyabilirmiyim iyi bir anne olabilirmiyim diye strese giriyorum cocukları cok sevdiğim halde. Sorumluluk kendi cocugun dahi olsa cok dikkat li olmak gerekiyor. Eger bu cocuga ben bakıyor olsam kendi cocugum gibi beklenti içerisine girmeden bakarım, ha insanlar daha fazla sevgi göstersin beklerim ama bu cocugun babası var ve görümcem vefat etmeden önce cocugu anne babasına emanet etti, tamam güzel bakıyorlar ama cocugun her konusunda özellikle bakımı konusunda bana yakınıyorlar,
Konuyu okurken benimde aklimdan tam olarak bu gecti. Dusuncesi bile nefesimi daraltiyor ne kadar aciz oldugumu iliklerime kadar hissettiriyor. Icim yandi okurken. Cocuklarimiz icin cok dua etmek lazim. Ana gibi yar olmaz diye bosuna dememisler gercekten. Allah yavrularimizi bizden bizi yavrularimizdan ayirmasin.Allah çocuklarımı kimseye muhtaç olmayacak yaşa getirene kadar canımı alma. Ondan sonra dilediğin şekilde al. Başka bir dileğim yok şu hayatda.
Ben de özellikle anne olduktan sonra daha çok empati kurar oldum. Hatta bazen aklıma gelir göğsüm şıkışır bensiz ne halde olur diye..
Düşünsene annesinin öpmeye doyamadığı yavrusunu herkes birbirine paslıyor. Belki de yanında söyleniyorlar her şeyi duyuyor. Yaptığı şeyler hep göze batıyor. Normal bir yaramazlık 'çok yaramaz' diye adlediliyor..
Allah ayırmasın anne ile çocuğu..
Konuyu okurken benimde aklimdan tam olarak bu gecti. Dusuncesi bile nefesimi daraltiyor ne kadar aciz oldugumu iliklerime kadar hissettiriyor. Icim yandi okurken. Cocuklarimiz icin cok dua etmek lazim. Ana gibi yar olmaz diye bosuna dememisler gercekten. Allah yavrularimizi bizden bizi yavrularimizdan ayirmasin.
baba nerde baba?Sorumluluğu Size yüklemeleri kesinlikle doğru değil, yardımcı olmak başka bir şey üstlenmek başka. Üstelik başka görümcelerinizde var anladığım kadarıyla hem de çocuğu olan. Hem onlar tecrübelidir. Herkes elini taşın altına koyup elinden geleni yapmalı.
önce beğendim amin dercesine sonra geri çektim. eksik dilek dilemeyin istediğiniz hiçbir şey allaha ağır gelmez, rabbim size de bana da bizim anne babalarımıza da, bütün anne babalara da öyle uzun ömürler versinki... dünyadaki hiçbir çocuk annesinden babasından mahrum kalarak büyümesin evlenmesin. inşallah hepimiz -dünyadaki tüm anne babalar- torunlarımızın torunlarını görecek kadar uzun yaşarız, bütün sevdiklerimiz de biz de uzun ve hayırlı ömür sahibi oluruz inşallah. Allah bizi sevdiklerimizden annelerimizden babalarımızdan kardeşlerimizden evlatlarımızdan hiç ama hiç ayırmasın, çokça amin...Allah çocuklarımı kimseye muhtaç olmayacak yaşa getirene kadar canımı alma. Ondan sonra dilediğin şekilde al. Başka bir dileğim yok şu hayatda.
önce beğendim amin dercesine sonra geri çektim. eksik dilek dilemeyin istediğiniz hiçbir şey allaha ağır gelmez, rabbim size de bana da bizim anne babalarımıza da, bütün anne babalara da öyle uzun ömürler versinki... dünyadaki hiçbir çocuk annesinden babasından mahrum kalarak büyümesin evlenmesin. inşallah hepimiz -dünyadaki tüm anne babalar- torunlarımızın torunlarını görecek kadar uzun yaşarız, bütün sevdiklerimiz de biz de uzun ve hayırlı ömür sahibi oluruz inşallah. Allah bizi sevdiklerimizden annelerimizden babalarımızdan kardeşlerimizden evlatlarımızdan hiç ama hiç ayırmasın, çokça amin...
çok çok amin...Amin. Insallah. Allah sevdiklerimizi bize, bizide sevdiklerimize bagislasin❤
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?