Kv beklentileri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben sizin ne demek istediğinizi anladım
Ben zaten yardımcı oluyorum ama kv de ille yap diyince sinir oluyorum diyorsun bir nevi
Yaptığım halde yap denmesi kimsenin hoşuna gitmez
Bosveein siz kv deyi
Cvbinizda ona anne sen demesende ben yapıyorum zaten lütfen söyleyip durma dersin

Sürekli söyleyince mecburmussun gibi oluyor ama sen zaten allh rizasi için baktığından bu tavır hoşuna gitmiyor anlıyorum ben seni
Evet canm kendimi ifade edemedim sanırım anlatmak istediğim buydu

3. Kızım 6 yaşında
Bensiz kaldığını düşündüm de bir an
Boğazıma yumru oturdu

Kimse için değil sadece Allah rızası için ilgilenin
Ki ben sizin o kalbe sahip bir insan olduğunuzu hissettim

Sorununuzu da anladım görev olur üstüme yapışır sorumluluğu belki de kaldıramam diye düşünmeniz de gayet doğal ve normal çünkü sizinde çocuğunuz yokmuş henüz

Ama siz çocuğu kayınvalideden bağımsız düşünün olur mu onun suçu yok ki o ister miydi annesi vefat etsin

Rabbim size bir cennet kapısı aralamak nasip etmiş ordan girin inşallah içeri olur mu 😔
Görümcemin vefat ettiği gün, oğlunun yanında kadınlar bana cocuk ta senin basına kaldı dediler, orda direk cocuga sarıldım elimizden gelen destegi yaparım dedim. Burda benim anlatmak istediğim basıma kalmasından korkmam degil daha görümcemin tooragı kurumadan cocugu sıgıntı gibi görüyorlar, cocugun kimse kalıcagı belli degildi, ilk eşime ben söyledim babası, babaannesi bakmasa ben bakarım diye. Görümcem vefat etmeden önce annesine emanet etmiş tamam güzel bakıyor ama bana yakınmasından sıkıldım artık, ben elimden gelen destegi içimden gelerek yapıyorum ama kayınvalidem özellikle bana sorumluluğunu yıkmaya calısıyor. Bundan sonra daha cok bakıp ilgilenicem kayınvalidem istedi diye degil Allah rızası için sadece görümcemin hatrına

Görümcemin vefat ettiği gün, oğlunun yanında kadınlar bana cocuk ta senin basına kaldı dediler, orda direk cocuga sarıldım elimizden gelen destegi yaparım dedim. Burda benim anlatmak istediğim basıma kalmasından korkmam degil daha görümcemin tooragı kurumadan cocugu sıgıntı gibi görüyorlar, cocugun kimse kalıcagı belli degildi, ilk eşime ben söyledim babası, babaannesi bakmasa ben bakarım diye. Görümcem vefat etmeden önce annesine emanet etmiş tamam güzel bakıyor ama bana yakınmasından sıkıldım artık, ben elimden gelen destegi içimden gelerek yapıyorum ama kayınvalidem özellikle bana sorumluluğunu yıkmaya calısıyor. Bundan sonra daha cok bakıp ilgilenicem kayınvalidem istedi diye degil Allah rızası için sadece görümcemin hatrına
Allah razı olsun sizden ben zaten anlamıştım sizin böyle biri olduğunuzu

Kv takmayın nolur yaşlılar hep öyle
İnan’ın benim babaannem hiç susmaz 🙈
Hatta bazen derim içimden “kayınvalidem olsan seni Bdv ye konu başlığı yapardım “diye 😂

Ölen ablamin oglu geldi aklima.sonra annem geldi aklima.biz nasil gozumuz gibi bakiyoruz biz nasil yedigimiz ictigimizden arttidgmzdan ona bakiyoruz.benki o kadar gezme tozma meraklisi bir parfume bin lirayi gozumu kiprmadan veren birisi simdi onun eksikleri icin kenara atan birisi oldum.hala gozumun icine baktigi zaman oturur hungur hungur aglarim.derimki olur ya ust kattaki komsu kek yapar ona kokusu gider aman demesin annem olsaydi yapardi kek yaparim ozellikle onun icin.esim icin bile yapmam.borek acarim annesinin boreklerini ozlemesin diye ben herkesten once kosar tepsiyi ona gotururum.yapmayin o cocuk annesiz kalmis o cocugun dermani yok bu dunyada.oksuz kalmis bundan buyul dert yok.bari arada ders cakistirin bir kek yapin basini oksayin sevaptir.

Ben sizi haklı buldum. Madem bakamayacaklardi üstlenmeselerdi bakma görevini. Ayrica size gelene kadar bu çocuğun babasi var teyzeleri var. Çocuğun ödevini yengesiyle degil babasiyla yapmasi gerekir. Bunu eşinize ve kayinvalidenize böyle dile getirmeyin tabi yoksa kötü gelin ilan edilirsiniz. Siz üstünüze düşeni zaten yapıyormuşsunuz.

Ya annesi olmayan bir çocuğun bu eksikliği en çok hissettiği yerlerden biridir okul. Herkes tertemiz giyinir saçı başı hergün başka türlü yapılır, beslenmesi çeşit çeşit olur. Kayınvalidenin beklentisini boşver de sen en azından okulda bunun eksikliğini hissetmesin diye birkaç çeşit yapıver arada. Burnumun direği sızladı keşke yakın olsak tanısam da ben yapıp versem . Allahım kimseyi küçük yaşta annesiz bırakma

Şimdi şöyle bısey var evet annesı ölmüş Allah rahmet eylesın cok zor kucuk yasta yetım kalmak tabıkı sahıp cıkın sevgınızı verın elınızden geldıgınce ılgılenın ama baskalarınında bunun sızın görevınızmıs gibi görmesıne ızın vermeyın o cocugun yengeden cok teyze ve dayı sevgısıne bence daha cok ıhtıyacı var kı sızden zıyade onların uzerıne tıtremesı gerek kardeslerının emanetı sonucta sadece bugunu dusunmeyın o yastakı cocuklar cabuk baglanabılır ılerde bebegınız oldugunda o cocuk sıze cok fazla alışırsa bunalıma gırebilir bakın dedıgımı yanlıs anlamayın opun koklayın oynayın onunla yerı gelsın ders calısın yerı gelsın gezmeye gıdın ama bunu asla görev halıne getırmeyın o zaman hem kendınıze hem o cocuga yazık etmıs olursunz

Ölen ablamin oglu geldi aklima.sonra annem geldi aklima.biz nasil gozumuz gibi bakiyoruz biz nasil yedigimiz ictigimizden arttidgmzdan ona bakiyoruz.benki o kadar gezme tozma meraklisi bir parfume bin lirayi gozumu kiprmadan veren birisi simdi onun eksikleri icin kenara atan birisi oldum.hala gozumun icine baktigi zaman oturur hungur hungur aglarim.derimki olur ya ust kattaki komsu kek yapar ona kokusu gider aman demesin annem olsaydi yapardi kek yaparim ozellikle onun icin.esim icin bile yapmam.borek acarim annesinin boreklerini ozlemesin diye ben herkesten once kosar tepsiyi ona gotururum.yapmayin o cocuk annesiz kalmis o cocugun dermani yok bu dunyada.oksuz kalmis bundan buyul dert yok.bari arada ders cakistirin bir kek yapin basini oksayin sevaptir.
Allah rahmet eylesin ablaniz icin cok uzuldum ve okurken gozlerim doldu..
Allah sizlerden razi olsun insallah.

Aynen öyle. Başka bir insanın sorumlulugunu almak hiç de kolay değil, bunu biliyorum, ama ortada bir çocuk var. Ve bir çocuk için en kötü ne olabilir? Bir yere sahip olmama duygusu, değersiz ve sevgisiz hissetmek. Cocuk zaten anme sevgisinden mahrum kalmış. Hircinligi isyanıdir kendince sanırım. İnsallah aile bir pedagogla da görüşmüştür. Bu çocuğa çok yapamiyorsan az yaparsın. Bir kek, pogaca, ders çalıştırmak nedir ki? Yada şöyle söyliyim: Yaşını almış kayınvalide şimdiki okul sisteminden ne anlasın. Oda düşünüyordur herseye nasıl yetisecegini. Vefat eden birinin çocuğunu üstlenmek büyük sorumluluk. Oda kendince destek istiyordur. Bence bütün aile de buna gelinler, damatlar da dahil bu çocuğa sahip çıkmali. Çocuklar çünkü biz öyle zannetmesek de herseyi hissediyorlar ve anlıyorlar. Allah kimseyi evladindan ayirmasin

Amin..
Umarım konu sahibine ve o yavruya faydalı olmuşuzdur.

Allah görümcenize rahmet eylesin. Kayınvalideniz içinde zor o yaşta bir çocukla ilgilenmek, nihayetinde kendisi belki bir yaşın üstünde. Benim de abimin eşi vefat etti ikiz yeğenlerim 3 yaşındaydılar o zaman. Abim babaları olarak yanlarında ama bakımlarıyla annem ve babam ilgileniyor 3 yıldan fazladır abimin çalıştığı sürelerde. Ama zorlanıyor, elimden geldiği kadarıyla yanlarındayım hem yeğenlerim hem annem için.

Bütün sorumluluğu size bırakmaları elbette doğru değil ama siz elinizden geleni yapın, o çocuğa yaptığınız her yardım, bir başını okşayışınız bile karşılıksız kalmayacaktır. Kayınvalideniz içinde kolay değil bir çocukla ilgilenmek onuda anlamaya ve destek olmaya çalışın derim.

Göreceği çok güzel günleri olsun inşallah güzel yavrunun.

Son düzenleme:
Amin..
Umarım konu sahibine ve o yavruya faydalı olmuşuzdur.

Inşallah. Konu sahibi de inşallah yanlış anlamamıştır beni. Benim niyetim kesinlikle ona saldırmak veya "ohh sen ne biçim insansın" demek değil. Hepimizin ailesinde zaman zaman desteğe sevgiye ve emeğe ihtiyacı olan insanlar var ve olacak. Bu kendi annemiz, babamız olabilir. Veya mesela esimizin de ailesinden birileri olabilir. Başkası için birşeyler yapmak ne kadar güzelse de, genelde sorumluluk getirir. Ama aileden herkes bu çocuğa el uzatsa, sevgisini hissettirse en azından ona büyük bir ailesinin olduğu güvencesini verir. Ben buna inanıyorum.

Cok üzüldüm basiniz saolsun. Cocuk adina da cok sevindim sizin gibi teyzesi oldugu icin .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X