Kv beni asagiladimi simdi 😶

Yani cok bIlmis davranmam ben. Onun da büyüklüğüne saygi duyup arada sorarim anne bunu boyle yapiyorum. Sen nasil istersin diye danisirim. Ozguvensizlik mi oluyor ki bu tavir.

Yasli kadin .l hasta onu yapamam da . Guzelce alnimin akiyla agirlamati rabbim nasip etsin de o yeter. Kzimadim cok üzüldüm. Ben ona iyi davrabiyirum o bana asagilik muamelesi yapiyor. Sanki kraliyet ailesi mi agirliycam.
Kusura bakmayın ama daha çok aşağılar sizi..Ya kim oluyor ki bu kadar iyi davranıp, kusursuz olmaya çalışıyorsunuz? Elbet ben de severim, ilgilenirim ama bana tek bir söz söyleyemez, söyletmem!!Yıllardır evliyim bir kez iftara çağırdım,güzelce pide yaptırdım yedik.Yemeğe de çağırırım on kere eline sağlık kızım der🙂Geçmişte bir iki kere laf sokmuşluğu olmuştu,öyle yapmaması gerektiğini çok cahilce ve ayıp olduğunu söyledim,son oldu.Sizin yerinize olsam bir daha da çağırmazdım,herkes evinde yapsın iftarını,tatlı canımı hiç üzemem.

Sizin Kvde sanki kraliyet ailesinden, ağırlamak önemli falan laflara bak. Sonra neden gelin beni istemiyor tiribine girerler. Her şeye vik vik konuşursanız tani kimse istemez. Benden size tavsiye hiç kendinizi yıpratmadan elimizden gelen menüyü yapın yemek isteyen yer yemeyende otursun köşede. Görünce sizin yemeğinizi yapacakmış vs ne münasebet karıştırmayın.

Emin olun bunlari yapmayi cok denedim.
Ama eşim sanki sihirlenmis gibi onlari memnun etmeden duramıyor.Hatta yuzuneede söyledim. Bana niye boyle davraniyorlar biliyormusun diye.
Niye dedi.
Dedim ki . Sen onlar memnunsa benden memnunsun.
Onlar degilse benle mutsuzsun. Yani hayatimizi onlara endeksledin ve onlarda bunun farkinda ve ne yaparsak yapalim oglumuz bizi korur görüşunde.
Ayni tas ayni hamam iste bu durumda nenyapabilirim ki.
Yazık değil mi peki? Kendinize neden bunu reva görüyorsunuz? Eşinizin sevgisi,saygısı ailesinin memnuniyetine mi endeksli? Çok yıpranırsınız bu şekilde.Ben buyum bu kadarım memnun olmayan varsa kapı orada deyin.

Hayirli ramazanlar kizlar.
Ramazan geldi malum davetler oluyor.ilk iftarimizi kv nin evinde actik. Eltim yapacakmis yemekleri. Bizde tatlimizi alip gittik. Iftari yaptik eltimgil gidince biz kaldik .
Bende hafta sonu davet edeyim dedim. (Toplam 9 kisi ) ve ilk ramazan davetim olacak evimde.
Kayinvalidem dediki bulgur varmi var dedim. Oyle ince bulgur olmaz sulu kofteye sulu kofteyi falan kizim yapsin( gorumcem yani) dedi. Sok oldum. Ve bozuldum acikcasi.
Bende ben ayarlarim menuyu anne dedim.
Kv de de : davet etmek kolay agirlamak onemli dedi.
Esim anne sen kendi sagligina bak karim guzel yemek yapiyor o ayarlar gibi birseyler dedi.
Cok zoruma gitti. Ki ben gercekten guzel yemek yaparim . Ne yapayim kizlar.
Gerçekten buna benzer birşeyler arıyordum. Bende yeni evliyim çok da yemek yapamıyorum . Yapıyorum ama kayınvalidemler kusursuz yemek üzerine adapte olmuşlar .yani sadece kayınvalidemin yaptığı yemekler mükemmel onun dışında kimsenin yaptıği birşey değil . Neyse bunun asıl sebebi de kayınpederim ya . Hayatları yemek üzerine ve etsiz yemek yemiyorlar. Zaten kayınpederim huysuz olduğu için iki üç günde bir eltim ile sıralı şekilde alalım dedik . Onlarda sürekli tek başımıza iştahımız gelmiyor diyip duruyorlar. Haftanın 2 günü yada 3 günü gideriz bizde ona rağmen bu şekilde düşünüyorlar. Kayınvalidemi çok seviyorum bana anne oldu hiç kötülüğümüz olmadı hep anlayışlı bir anne oldu bana. Öyle bir ilişkimiz vardı. Biz eltimleri ve kayınvalidemleri davet ettik. O gün için eşim kasaptan güveç yaptıracakti . Annemlere gitti ki güveci alsin bizde güveç yoktu. Sonra beni aradı dedi ki annem gelsin evde domatesli pilav yapsın. Bende kadına üzülüyorum her yerde yemek yapıyor diye . Hemde ben davet etmiştim istemedim yani .ama eşime tamam dedim. Sonra dedi ki güveci annemlerde yapacağız annem kasapta yıkanmıyor diye yiyemiyormus . Bana geldiler . Eşime kibarca mesaj attım . Biz davet ettik keşke güveci alıp gelseydin evde biz yapsaydık dedim . Ayıp oluyor dedim . Dediğimi biliyorum. Baya tartıştık. Hiç kimse gelmiyor dedi herkesi iptal ettim dedi . Bende kayınvalidemi arkadaş bildim aradım . Eşim oyke dedi ama biliyorum gekecekler. Baktım kayınvalidem bana kızgın. O oğlan niye öyle sinirli çıktı diye bana kızgın . Anlatmadım baştan . Ama ısrar edince oğlunun huysuzlugu dedim ve şikayetimi anlattım . Tabi ki evladını savundu. O gün iki üç defa aradı . Ben sınırlı biriyim eşim de sakın biridir . Ama oruçlu olunca sinirli olduklarına kendilerini inandirmislar . Oysa yalan yani . Ben hiç inanmıyorum sinirli olduklarına. Olsalarda artık umurumda değil . Keşke tutmasalar o orucu . Neyse ben bu davranıştan sonra çok soğudum. Eşimle akşamına barıştık ama abisi ertesi gün küstü bize. Hani gelmediler ya . kayınvalidemi bana küstü . Ne demişim anne bugün gelmeyin demişim zoruna gitmiş . Bende müslüman biriyim gidip gönlünü alacağım . Özür dileyeceğim ama asla eski samimi ben olmayacağım. Kullanıldığımı hissettim . Bir tek kötü olayda biraz ağır şeyler söylemiş eşimi zorlayınca söyledi . Belki de ben fazla alınganlık yapıyorum . İnşallah hayırlısı ile bir evladım olurda onunla ilgilenirim hiç kimseyi gözüm görmez. içimi dökmek istedim . Uzun oldu hakkınızı helal edin . Herkese hayırlı iftarlar 🌸

İlk evlendiğimde ay ben yaparım evime müdahale ettirmem derdim.
Çocuk olduktan sonra "olur anne tamam, tatlı yapacak mısınız alalım mı"ya dönüştü işler :KK70:
O günlere geleyim inşallah amin 😂😂😂

Gerçekten buna benzer birşeyler arıyordum. Bende yeni evliyim çok da yemek yapamıyorum . Yapıyorum ama kayınvalidemler kusursuz yemek üzerine adapte olmuşlar .yani sadece kayınvalidemin yaptığı yemekler mükemmel onun dışında kimsenin yaptıği birşey değil . Neyse bunun asıl sebebi de kayınpederim ya . Hayatları yemek üzerine ve etsiz yemek yemiyorlar. Zaten kayınpederim huysuz olduğu için iki üç günde bir eltim ile sıralı şekilde alalım dedik . Onlarda sürekli tek başımıza iştahımız gelmiyor diyip duruyorlar. Haftanın 2 günü yada 3 günü gideriz bizde ona rağmen bu şekilde düşünüyorlar. Kayınvalidemi çok seviyorum bana anne oldu hiç kötülüğümüz olmadı hep anlayışlı bir anne oldu bana. Öyle bir ilişkimiz vardı. Biz eltimleri ve kayınvalidemleri davet ettik. O gün için eşim kasaptan güveç yaptıracakti . Annemlere gitti ki güveci alsin bizde güveç yoktu. Sonra beni aradı dedi ki annem gelsin evde domatesli pilav yapsın. Bende kadına üzülüyorum her yerde yemek yapıyor diye . Hemde ben davet etmiştim istemedim yani .ama eşime tamam dedim. Sonra dedi ki güveci annemlerde yapacağız annem kasapta yıkanmıyor diye yiyemiyormus . Bana geldiler . Eşime kibarca mesaj attım . Biz davet ettik keşke güveci alıp gelseydin evde biz yapsaydık dedim . Ayıp oluyor dedim . Dediğimi biliyorum. Baya tartıştık. Hiç kimse gelmiyor dedi herkesi iptal ettim dedi . Bende kayınvalidemi arkadaş bildim aradım . Eşim oyke dedi ama biliyorum gekecekler. Baktım kayınvalidem bana kızgın. O oğlan niye öyle sinirli çıktı diye bana kızgın . Anlatmadım baştan . Ama ısrar edince oğlunun huysuzlugu dedim ve şikayetimi anlattım . Tabi ki evladını savundu. O gün iki üç defa aradı . Ben sınırlı biriyim eşim de sakın biridir . Ama oruçlu olunca sinirli olduklarına kendilerini inandirmislar . Oysa yalan yani . Ben hiç inanmıyorum sinirli olduklarına. Olsalarda artık umurumda değil . Keşke tutmasalar o orucu . Neyse ben bu davranıştan sonra çok soğudum. Eşimle akşamına barıştık ama abisi ertesi gün küstü bize. Hani gelmediler ya . kayınvalidemi bana küstü . Ne demişim anne bugün gelmeyin demişim zoruna gitmiş . Bende müslüman biriyim gidip gönlünü alacağım . Özür dileyeceğim ama asla eski samimi ben olmayacağım. Kullanıldığımı hissettim . Bir tek kötü olayda biraz ağır şeyler söylemiş eşimi zorlayınca söyledi . Belki de ben fazla alınganlık yapıyorum . İnşallah hayırlısı ile bir evladım olurda onunla ilgilenirim hiç kimseyi gözüm görmez. içimi dökmek istedim . Uzun oldu hakkınızı helal edin . Herkese hayırlı iftarlar 🌸
Insanin zoruna gidende bu zaten. 1 kasik ye ama davet edildigin yere karisma demi. Nasil zihniyet anlamiyorum valla. Is eslerde bitiyor sanirim.bosver canim iyi olmus gelmesinler. BIzde haftanin 5 gunu ordayiz. Bugunde gidecekmisiz . Esime dedim sen git iftarini yap canim benim islerim var. Bosver burdaki arkadaslar sagolsun kendimme guvenimi getirdi valla. Hepinizden Allah razi olsun.

Bence ayrı konu açmalısın. Ayrıca senin annen yok mu, niye kvnin anneligine ihtiyaç duyuyorsun. Annen gibi olmaz, olamaz,anne olan böyle küsmez tribe girmez. 2 3günde bir yemege alacak kadar vaktiniz varsa helal olsun. İştah gelmiyor falan bahane. Kendi aileniz kaç kez geldi size.Onları çok kötü alıştırıyorsunuz. Benden demesi.Ramazanda birkez çagırırsın yeter işte.Daha ne.

Insanin zoruna gidende bu zaten. 1 kasik ye ama davet edildigin yere karisma demi. Nasil zihniyet anlamiyorum valla. Is eslerde bitiyor sanirim.bosver canim iyi olmus gelmesinler. BIzde haftanin 5 gunu ordayiz. Bugunde gidecekmisiz . Esime dedim sen git iftarini yap canim benim islerim var. Bosver burdaki arkadaslar sagolsun kendimme guvenimi getirdi valla. Hepinizden Allah razi olsun.
Canım sen çanta mısın. Kızma ama baksana resmen çanta muamelesi yapıyor. Banada bir arada yaptılar.Ordan biliyorum.Gidecek mişiz nedir. Ortak karar verilir gidilip gidilmeyecegine. 5 gün çok fazla. Haftada bir bile fazla. Bırak eşin tek gitsin. Böyle böyle ayagını kesersin.

Canım sen çanta mısın. Kızma ama baksana resmen çanta muamelesi yapıyor. Banada bir arada yaptılar.Ordan biliyorum.Gidecek mişiz nedir. Ortak karar verilir gidilip gidilmeyecegine. 5 gün çok fazla. Haftada bir bile fazla. Bırak eşin tek gitsin. Böyle böyle ayagını kesersin.
Oyle yaptim ben gelmeyeceğim canim dedim. Niye dedi. Hergun hergun gitmek istemiyorum ama sen istersen iftari orda yapabilirisin dedim. Yok olmaz sensiz gitmem dedi. Hem gidersem sorarlar seni niye gelmedi diye dedi. Sen bilirsin canim dedim.

Oyle yaptim ben gelmeyeceğim canim dedim. Niye dedi. Hergun hergun gitmek istemiyorum ama sen istersen iftari orda yapabilirisin dedim. Yok olmaz sensiz gitmem dedi. Hem gidersem sorarlar seni niye gelmedi diye dedi. Sen bilirsin canim dedim.
Evet sorarlar..didik didik yapar kendi yorumlarını yapıp oğullarının suratını izleyip gelin bizim hakkımızda birşey mi dedi kontrolü yaparlar ..hatta sizi verip veriştirir sonra da "aman oğlum sevdiremedim bu kıza ne yaptıysam kendimi...ama benim için huzurunuz bozulmasın " derler."Canım öyle istedi" gibi bir açıklamayı kimse kabul etmez çünkü

Sorsunlar. Başı agrıyor, işi var der geçer. Boşver gıtme. Bu hafta gıtme bence. Haftaya bır kez istersen git.Evımde zaman gecırmek ıstıyorum falan de bence sorarsa

Evet sorarlar..didik didik yapar kendi yorumlarını yapıp oğullarının suratını izleyip gelin bizim hakkımızda birşey mi dedi kontrolü yaparlar ..hatta sizi verip veriştirir sonra da "aman oğlum sevdiremedim bu kıza ne yaptıysam kendimi...ama benim için huzurunuz bozulmasın " derler."Canım öyle istedi" gibi bir açıklamayı kimse kabul etmez çünkü
Tipik erkek ailesi. Benimkilerden eşim tek gidince kavga ettigimizi falan düşünürdü. Didik didik sorarlardı. Şuan alıştılar. İllaki alışıyorlar. Hepsi aynı şeyi diyor. Siz iyi olun yeter diyor ama rahat bırakmıyorlar. Rahat bıraksalar iyi olacagız.

Ramazan geldi malum davetler oluyor.ilk iftarimizi kv nin evinde actik. Eltim yapacakmis yemekleri. Bizde tatlimizi alip gittik. Iftari yaptik eltimgil gidince biz kaldik .
Bende hafta sonu davet edeyim dedim. (Toplam 9 kisi ) ve ilk ramazan davetim olacak evimde.
Kayinvalidem dediki bulgur varmi var dedim. Oyle ince bulgur olmaz sulu kofteye sulu kofteyi falan kizim yapsin( gorumcem yani) dedi. Sok oldum. Ve bozuldum acikcasi.
Esim anne sen kendi sagligina bak karim guzel yemek yapiyor o ayarlar gibi birseyler dedi.
Yapacağın iki seçenek var ya fırsat vermeyeceksin önlerine doktureceksin yemeklerini.. yada gelsinler iftara sen bişey hazırlama ağırlamayı bilmiyorm de yapsınlar gitsinler ve bidaha gelmesinler 😊 sizi gaza getirmek gibi olmasın ama bn düşünür ikisinden birisini yapardım ne demek davet etmek kolay ağırlamak zormuş görmemis misin sen misafir nasıl agirlanir ?

Belki yeni evli olduğunuz için çok yük binmemesi adına yapmıştır diye düşünüyorum.

Insanin zoruna gidende bu zaten. 1 kasik ye ama davet edildigin yere karisma demi. Nasil zihniyet anlamiyorum valla. Is eslerde bitiyor sanirim.bosver canim iyi olmus gelmesinler. BIzde haftanin 5 gunu ordayiz. Bugunde gidecekmisiz . Esime dedim sen git iftarini yap canim benim islerim var. Bosver burdaki arkadaslar sagolsun kendimme guvenimi getirdi valla. Hepinizden Allah razi olsun

Allah senden de razı olsun canım benim 😘 mesela birazdan gideceğiz ne yapacak nasıl davranacak bilmiyorum . Ama harbiden gözümde o değerden düştü yani. Akşamla eşimi abisi aradı ki gel iftara annemlere gidelim . Kendi kızının arkadaşları geliyormuş oğlanla o kv gitmişler . E ama ben tekim yani . Eşimde dedi ki abi yemek yapmış herşey hazır gelemem . İçimin yağları eridi 🤭🤭

Bence ayrı konu açmalısın. Ayrıca senin annen yok mu, niye kvnin anneligine ihtiyaç duyuyorsun. Annen gibi olmaz, olamaz,anne olan böyle küsmez tribe girmez. 2 3günde bir yemege alacak kadar vaktiniz varsa helal olsun. İştah gelmiyor falan bahane. Kendi aileniz kaç kez geldi size.Onları çok kötü alıştırıyorsunuz. Benden demesi.Ramazanda birkez çagırırsın yeter işte.Daha ne.
Benim ailem de kardeşlerim de gelirler. Eşimin ailesi masallahlari var yeme yönünde yani. Onda sorun yok gelip gitsinler başımın üzerinde yerleri var ama davet edilen yerde de yemek yapıldıgını ilkkez görüyorum . Bu beni şaşırttı . Annemde var annemle de konuşuyorum . Ama ben kendime söz vermiştim annemden ayrı görmeyeceğim demiştim. İnsanım işte zoruma gidince ufaktan ses çıkardım. İyi ki de yapmışım. Herkesin yüzü çıktı ortaya. Ayrıca bizde onlara gidiyoruz . Gitmesek aramasak bir küsüyorlar sorma sorma 🤭🤭ayyy evlilik ciddi bir müessese imiş . Neyse yine de şimdilik birşeyler demek için erken . Yaşli yaşlı onlar diyip kendimi teselli ediyorum . Yarın öbür gün ölecekler bende öleceğim diyorum. Ve gerçekten mükâfatını Allah'tan beklemek istiyorum. Uyarıların için de teşekkür ederim 🥰

Konu açmayın beceremedim ki valla denedim de 😂😂😂

Back
X