Kv beni başkasıyla kıyaslaması/yarıştırması..

Mira_88

Guru
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
1.384
1.243
333
36
Eşimin ailesinden uzağız ama maşallah bi bir araya gelince yıllık bunalım kotam dolmuş oluyor -.-

Bazen diyorumki çok konuşkan olduğundan maksat laf olsun diye başkasını bana anlatıyor.
En çokta eltimi.

Cok temizdir tertiplidir harika ütü yapar kocasinin kiyafetleri hep jilet gibi ütülüdur der durur. sanki görevi değilmis gibi.

Bi araya gelincede kaynım der ccocuguna" dikkat et dökme üstüme, ütülü başka giysim yok 2-3gündür aynı seyi giyiyorum diye".ev hanimi olabilir yetismemisdir ben anlarim ama supermen degil o zaman kv bahsettigi gibi. evden cikmaz hep evdedir benim gibi kosturmacasi gezmesi market alisverisi arkadas bulusmasi yoktur eminimki ben onun yerinde olsam "tum gun evdesin yapsaydin" diye elestiri gelirdi

Görümcem dikis nakìşa benim gibi yatkın degildir o an hepimiz bi aradaysak eltime rica eder şunu dikiversene canim diye. gorumceme laf gelmez.

Ama bana gelince cok becerikli coraplari yamar amanda aman bi defa oturduk nerdeyse 45dk gelini konuştu icimde nefret olmayan ben; bana biseyler oldu bunaldım sanki atomu parcalamış.

Ona görede ben daha donanımlıyim, özgürlüğüm eşim tarafından hunharca kısıtlanmaz, arkadasimlada bulusum kahvede iceriz disarida. esimin bana saygi ve sevgisinden oldugunu biliyorum. eltim.ise 2 cocuk sahibi ve benim bulundugum duruma uzun sure evli olmasina ragmen cok uzak kendisidd dolmuşdu bi defa agzindan kacirdi kocama yaranamiyom daha nasi boyle gidecdk diye. esi normal konusurken bile elestirir.

Bilmesem hayatlarinı neyse dicem ama bana ovup durmasi ile neyi amacliyor? sende onun gibi ol oturmu diyo?nabzimi mi olcuyoe amac nedir?
Ben 2 yildir evliyim oglum var herseyimizi beraber yapariz gittigim yere onu gotururum kv de bunu biliyor acaba bu orda lafmu oluyo bak o yapiyoda sen yapamiyosun gibisinden.

Boyle seyler olunca tepkim nasi olmali? konumu degistirmeli ovmelimi napmali

Son düzenleme:
Böyle durumlarda ben olsam onaylardım,evet öyledir diye. Bozulmadığınız sinyalini verirseniz bir süre sonra vazgeçer bence.
Bir de keşke benim kv de eltimi övse bana,kadın tüm gün orada çok fazla yardımcı oluyor,iyi kalpli de ama bir türlü yaranamıyor. Ben de aklımdan "Ceyz iyi ki yakın değilsin,bak yakın olsan bile yaranılmıyor" diye züğürt tesellisi geçiriyorum

Hı hı de geç çok ta takma bu meseleyi
Kv eltini övdüğünde sende maşallah de aferin ona de pişmiş pişmiş gülerek
İlgilenmediğini dalga geçtiğini anlayınca anlatmaktan usanır

sende kendini öv hiç altta kalma.anladığım kadarıyla kıskanılıyorsun kendinede güvenin tam eee napmak lazım "bu gelini kötü enerjiyle bi dip yapmak lazım" modunda kv ciğin.ki sende dibe doğru gidiyorsun izin verme on parmağımda on marifet egosuyla gez.

benim kv de de uzakta
senede toplasan 4-5 gün görmem ama ben de gördüğüm zaman sankı yıllarca işkenceye maruz kalmıs gbi bir psikolojıde eve donerım
boş boş konuusyor bence
benımkı de süreklı baska ınsanları över ve baska ınsanlara üzülür
ben eskıden cevap verırdım , sımdı dınlıyorum sadece he he dıyorum :))))
hiç diyaloga girip soru sorup ya da aksını ıddıa etmıyorum

Cevaplariniz icin tşk ederim öyle yapicam eltimin kv sevdigini sanmam. kv bize geldiginde2 aya yakin kalmişlardi, görüntülü konuşmada özlediniz mi bizi diye sorunca kız resmen valla babami daha cok özledim demezmi. ben desem alınırdı insan sirf gonul almak icin guzel bisey der. ben ise direk diyorum anne yeriniz cok belli gelin hadi diye...

Eşimde agzindan kacirdi eltimden icin"iyidir ama annemi cok sinirlendiriyor" kv ise hemen yooooo diyince eşim he oylemi tmm dedi xD herhalde kv kötülemek istemiyor kendiside der senin biseyini ona anlatmam onunkinide sana ama uzun uzadiya bininci kez tekrar etmesi beni bunaltiyor. eltim ise onu sevmiyor kv biseyi sorunca goz cevirip tuhaf cevaplar veriyor bozuyor ben bile o an utaniyorum

Bir keresindede dedi dunyada benim gelinimin ahlakindan baska biri yok. biz o an arkadasimdaydik bunaldim yabanci bi dilde "evet o ahlakta kimse yok ondan tersleyerek konusuyo"diyiverdim. yapmamam gerekirdi ama cildiracaktim o gün cok ustume gelmisti yine

Cok temizdir tertiplidir harika ütü yapar kocasinin kiyafetleri hep jilet gibi ütülüdur der durur. sanki görevi değilmis gibi.

Bu laftan sonra tekrar tekrar burayı okudum. Ben mi yanlış anladım acaba diye. "Sanki görevi degilmi gibi " derken.
Eltinizin kocasına yaptıklarini görev olarak mi görüyorsunuz.?

Eşi akşam 7de eve geliyor. kendiside oglunu okula gönderdikten sonra aksama kadar evde oturuyor bahsettigim gibi. evin ütüsü hastalik vs.yoksa evin haniminin degilmidir?

Yanlis anlasilmak istemem benim esimde bana yardimci olur ama bi ev haniminin guncel hayatinn biseyi yaya yaya ovmesi garibime gitti.
Oda kiyip bi pasta kek borek yapmaz bu uda goruntulu konusmada herkes dile getirir oda susar ben bununla ovunmuyorum ama

Tek takılan ben değilmişim demekki. Bende bu cümleden sonrasını okuyaamadım.

ben kimin ne oldugunu çok iyi biliyorum dersen bir daha ağzını açamaz sustuğun için böyle

Bence siz eltinizi kıskanıyorsunuz. Yok efendim zaten göreviymiş ütülemek abartılacak bir şey yokmuş. O kadının 2 çocuğu var hanımefendi ve hayat müşterek hiç te onun görevi değil. Ayrıca dışarı çıkmıyor da bir yere gitmiyor sa benim gibi sosyal değil demişsiniz. Size ne !! yok özgürlüğü yokmuş kahve içmeye de çıkmazmış çevresi yokmuş, size ne !! markete gitmezmiş kim yapıyor alışverişi, 2 çocuğa gelip komşular mı bakıyor. Ayrıca hiçkimse başkasının yanında üstüne dökme başka ütülü kıyafetin yok demez olabilir ütüleyememiştir o an. Açık arama kaynananın övgülerin boşa çıkarma derdine düşmüşsünüz. Eşi seviyor kaynanan seviyor sizi ne ilgilendirir? nakış biliyormuşsunuz o bilmiyormuş aman ne büyük kayıp nakış bilmeyenden ev hanımı olmaz çünkü.

Benim yazmamdan siz bunu anladiysaniz ben size bisey demiyorum:)

Son düzenleme:
Öyle böyle donanımlıyım derken bir yüksek lisans bir prof.luk bekledim ama sana göre dışarıda kahve içmekmiş donanım

Bir de sanki görevi değil hıh ütüyü söylüyo demişsin ya. Gerçekten görevi değil. İster yapar ister yapmaz. Kocası da demiş başka ütülü gömlek yok diye. Kıskanmayın.

benim kayınvalidemde eltimi çekiştirir bana bazı noktalarına hak veriyorum ama bir gün gına geldi döndüm dedim ki "anne benim arkamdan da eltime benim dedikodumu yapıyor musun?" o gün bugündür tık yok çok takılmayın bu konulara sizi övmesini beklemeyin... anlattığınız kadarıyla sizde ev hanımısınız ama onlardan daha sosyalsiniz bu durumu kıskanıyor olabilirler...

Herkes konu sahibinin "sanki görevi değilmiş gibi"demesine takılmış.
Görev demek biraz abes doğru ama sorumluluk diyebiliriz sanırım.
Eğer eşiniz bütün gün çalışıyorsa ve siz evdeyseniz bu tür işleri yapmak sorumluluktur.Her bireyin bir sorumluluğu olmalı.
Bütün gün boş boş oturup aksam kocadan ütü yapmasını beklemek biraz acımasızlık değil mi?Yada bencillik?
Mesela benim eşim çok yoğun çalışıyor eve pestil gibi geldigi günler oluyor.
Bense şu an çalışmıyorum evdeyim.Ev işlerini yapmak benim sorumluluğum değil mi?
Eşim hiçbir zaman şunu niye yapmadın demez ama ben yapmasam huzursuz olurum.
Eşitlik ve adalet anlayışıma ters düşer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…