kv beni neden anlamak istemiyor

yeter82

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2013
181
17
28
Avusturya
arkadaslar aslinda kv'mle iyi anlasiriz. ara sira her kv laf sokar tabi ama ya sakayla karisik cevap verir sustururum yada tepki vermem o da söyledigiyle öyle kalir. ama bir konu var ki, ona sinir oluyorum. ben tüm gün calisan biriyim ve isden sonra anca esimle bi yemek yiyip, dus alip, ufak tefek isler varsa onlari yapip hemen yatiyorum. kv onlara ugramadigimdan sikayetci ve bunu her firsatta bana söylüyor. "calisa calisa bi hal kaldin", "isden sonra niye hic ugramiyorsun" gibi sözler duyuyorum hep. pazar günü yine gittim ve "bütün hafta nerdesin, niye hic gelmiyorsun" dedi yine. ve ben yine "biliyorsun calisiyorum, aksam gec cikiyorum anca eve yetisiyorum" dedim. kv de "ne ismis bi bitmedi" dedi. artik sinir oluyorum yaa neden anlamak istemiyor? halbuki kendisi hep calisti ve hala calisiyor. ama o hep kvsiyle birlikte yasadi ve bu yüzden isden sonra ayriyeten kimseye gitmek zorunda kalmadi. ondan mi anlamiyor beni acaba? esime söyledim, bir kere de onlar bize gelsin cok istiyorlarsa, bosver takma dedi. yine de kafama takiyorum ve beni anlasin istiyorum. simdi diyeceksiniz milletin dolu derdi var, seninki ne ki diye ve haklisiniz da ama yine de kafama taktim ve beni anlasin istiyorum. cok mu abartiyorum?

söylediği şeyler anlamsız bi kere, ne işmiş bi bitmedi ne demek, her işyerinin bi mesai saati var bugün benim işim yok mesela ama akşam 5e kadar oturucam bu koltukta ve eve gitme saatim değişmicek, eşinin de dediği gibi takma gerekirse mesafe koy, adam akıllı insani bi ilişki kurmanın bi yolu yok bazı insanlarla çok yüz verince astarını istiyolar

Aslında her karşılıklı ilişkinin başında empati var bence.
İnsan kendisini karşısındakinin yerine koydukça anlayabilir onun durumunu.Yada yaşadığını yaşamışsa..
Çalışma hayatı gerçekten zor heleki evli bir bayan için ve birde çocuk varsa.
Sizin kendinize bile özel ayıracağınız vakit olmayabilir ama kayınvalideniz onu ziyaret etmemenizden şikayetçi..
Bence ona daha tatlı bir dille kendinizi anlatın nekadar yorulduğunuzu kendinize vakit ayıramadığınızı bu tempoda herkesin her istediğine yetişemiyeceğinizi tekrar tekrar anlatın.
Anlamıyorsa da bırakın sizi öyle bilsin cunku anlamak istemeyen insan anlamaz..

"ne yapalım anne senin oğlun bayadır işsiz (şuan hala işsizse)
bende çalışmassam yorgan mı kemirelim" diceksin de işte
eğer çalışmaya başladıysa da "aylarca çalışmadı anca toplanıyoruz.. bu gidişle gece de çalışıcaz her ikimizde"
dicen küt diye oturcak da işte
sinir oluyorum anlayışsızlığa

Gönül sevdiğini görmek istiyor seviyor seni demekki :32:

Aman canım Allah aşkına ne ara bu kadar sevdi bana samimi gelmiyo oğluyla bi kavga et bakalım acaba olaya adil yaklaşıyo mu yoksa oğlunu mu kolluyo ben o zaman anlarım ne kadar sevdiğini, süt liman zamanlarda herkes herkese seviyorum der, ben görümce adayıyım o şekilde bi düşünüyorum kardeşim evlense ben her gün her gün gelin kızımızı görmek istemem yani ısrar etmem bu konuda gelmek isteyen gelir aramak isteyen arar zaten, niye aramıyosun niye gelmiyosun ısrarını ben anlamıyorum, 28 yaşıma kadar hayatımızda gelin kız yoktu dimi yeter kaç senelik evli bilmiyorum ama ne ara deli gibi bağlanacak aşık olacak kadar bağlandı gelinine

Aman canım Allah aşkına ne ara bu kadar sevdi bana samimi gelmiyo oğluyla bi kavga et bakalım acaba olaya adil yaklaşıyo mu yoksa oğlunu mu kolluyo ben o zaman anlarım ne kadar sevdiğini, süt liman zamanlarda herkes herkese seviyorum der, ben görümce adayıyım o şekilde bi düşünüyorum kardeşim evlense ben her gün her gün gelin kızımızı görmek istemem yani ısrar etmem bu konuda gelmek isteyen gelir aramak isteyen arar zaten, niye aramıyosun niye gelmiyosun ısrarını ben anlamıyorum, 28 yaşıma kadar hayatımızda gelin kız yoktu dimi yeter kaç senelik evli bilmiyorum ama ne ara deli gibi bağlanacak aşık olacak kadar bağlandı gelinine

aynennnnn, geçen bi oğluna bişey dedimde melek kv hemen cevabımı verdi :1: Sonuçta biyerde yabancı onlar. Kimsenin kimseyi arama zorunluluğu yokki bi de niye aramıyosun demek çok itici. Biri beni aramasını beklediğim halde aramasa ben diyemem ki, hemde beklemem yani herkesin işi gücü var :31:

çalışan birinden ne beklerler anlamam
yani sen hergün iş çıkışı oraya gidince ne olacakki
kendinimi tatmin edecek gelin işten hergün bana geliyor
bak bak ne oldu kv mutlu oldu:47:
yok arkadaş bu kv ayarı kaçtı
çalışan biriymişte seni anlaması için napman lazım ki

arkadaslar aslinda kv'mle iyi anlasiriz. ara sira her kv laf sokar tabi ama ya sakayla karisik cevap verir sustururum yada tepki vermem o da söyledigiyle öyle kalir. ama bir konu var ki, ona sinir oluyorum. ben tüm gün calisan biriyim ve isden sonra anca esimle bi yemek yiyip, dus alip, ufak tefek isler varsa onlari yapip hemen yatiyorum. kv onlara ugramadigimdan sikayetci ve bunu her firsatta bana söylüyor. "calisa calisa bi hal kaldin", "isden sonra niye hic ugramiyorsun" gibi sözler duyuyorum hep. pazar günü yine gittim ve "bütün hafta nerdesin, niye hic gelmiyorsun" dedi yine. ve ben yine "biliyorsun calisiyorum, aksam gec cikiyorum anca eve yetisiyorum" dedim. kv de "ne ismis bi bitmedi" dedi. artik sinir oluyorum yaa neden anlamak istemiyor? halbuki kendisi hep calisti ve hala calisiyor. ama o hep kvsiyle birlikte yasadi ve bu yüzden isden sonra ayriyeten kimseye gitmek zorunda kalmadi. ondan mi anlamiyor beni acaba? esime söyledim, bir kere de onlar bize gelsin cok istiyorlarsa, bosver takma dedi. yine de kafama takiyorum ve beni anlasin istiyorum. simdi diyeceksiniz milletin dolu derdi var, seninki ne ki diye ve haklisiniz da ama yine de kafama taktim ve beni anlasin istiyorum. cok mu abartiyorum?

bunalr ciddi şeyler değil.benim kardeşte doktor ben de bu hastalar bir bitmedi diyorum zaman zaman.neticede kardeşimle zaman geçirmek istiyorum.KV niz size değer veriyor ve zaman geçirmek istiyor.herkes ister.çok kırmadan sebeplerinizi anlatabilirsiniz.karşılıklı iyi niyet çok önemli.Allah başka dert vermesin

pazar günü kuaföre gittim kaynanam sürekli arıyor kayın babamda aynı şekilde beni belkiyorlarmış bir yere gidecektik.
bende en sonunda çıldırdım yeter ya her hafta sonu birşey çıkıyor iki haftadır kendimle ilgilenemedim kuafördeyim kaşımı bıyığımı aldırıyorum saçımı yaptıracağım ve şuanda karar aldım ağdada yaptıracağım dedim beklemek istemiyorsanız siz gidin ben eşimle gelirim dedim kapattım teli beni bile çileden çıkarttılar..

sonrada sadece saçımı ve kaşımı hallettirdim ve oturup kahve içtim sigara içtim fal bile baktırdım sadece beni sık boğaz ettikleri için 10 dk.da çıka bilecekken 1 buçuk saat daha beklettim.
sonrada eşim aldı beni kuaförden onları almaya gittik suratları beş karış kayınbabam eşime hiç gelmeseydin diyor dedim onla ne alakası var benim işim gücüm vardı o yüzden geç geldik suratları 5 karış onların asıksa bende asarım dedim astım suratımı yasladım kafamı 10 dk. sonra suyuma gitmeye başladılar onlar deliyse bende deli olurum.
ne gerek var ki buna azıcık anlayışlı olunsa ne olur yani..
bana hafta içi gel git muhabbeti yapmıyorlar nasıl yapsınlar ki akşam 9dan önce evde olamıyorum zaten ama hafta sonları bildiğiniz kavus gibi birşey oldu artık hafta içleri hafta sonlarından daha güzel benim için artık..

sende gitme bence konuşsun dursunlar hatta ben bir defasında çok görmek istiyorsan beni gel temizliğimi yapalım beraber sonrada otururuz demiştim sanki bir faydaları varda anca bekliyorlar zaten..

Öncelikle kimse kimseyi anlamak yada anlayış göstermek zorunda değil ama saygı duymak zorunda... Çalışan bir bayan bende öyleyim geç gittiğim için hafta içi gezmeye gidemiyorum kaldı ki kimseyi de gönüllemek zorunda değilim alınıyorsanız gitmezsiniz olur biter..

"ne yapalım anne senin oğlun bayadır işsiz (şuan hala işsizse)
bende çalışmassam yorgan mı kemirelim" diceksin de işte
eğer çalışmaya başladıysa da "aylarca çalışmadı anca toplanıyoruz.. bu gidişle gece de çalışıcaz her ikimizde"
dicen küt diye oturcak da işte
sinir oluyorum anlayışsızlığa

cok sükür bayagidir issiz degil esim ve durumumuz da iyi cok sükür. benim kvlerin düsünceleri cok farkli. büyük oglu ve gelini sürekli onlarda (eltim calismiyor) ve bizden de aynisini bekliyorlar. bin kere anlattim durumumu ama yok ya anlamiyorlar. allahtan esim benden yana. bosver bi kerede onlar arasin sorsun yada gelsin diyorlar. cok özleyen gelir sonucta. otur bekle birde laf et olmaz diyor. allaha sükür esim böyle düsünüyor. o da neden gitmiyorsun, hadi gidelim dese cildirirdim herhalde.

simdi hakkini yememek lazim. basta esimle cok ciddi sorunlarimiz vardi. icerigini bilmiyorlardi ama sürekli beni aglamaktan sismis ve kizarmis gözlerle görüyorlardi yada biseyler icin sessiz sessiz birbirimizi yedigimizi fark ediyorlardi. kv konuyu bilmedigi halde hep sabret kizim diyordu ve esimi de sürekli bana böyle davranmamasi icin uyariyordu (benim duydugumu bilmedigi zamanlarda bile). o konuda benden yanaydi hep ama tabi konuyu bilseler hala bana mi hak verirlerdi onu bilmiyorum. cok sükür bunlari astik. evleneli bir bucuk sene oldu ve ilk 9-10 ay hayatimin sinavini verdim ben bu evlilikte :(
ama dedigin gibi insan biraz anlayisli olmali. israr edince ve karsindaki zoraki gelip gözü sürekli saatte olunca daha mi mutlu olacaksin dimi?

arkadaşım seninle aynı sorunları bende yaşıyorum. aynısııı yaaa bende çalışıyorum ve kvm banada hiç gelmiyorsun buraya gidilcek gelmiyorsun konu açtım buraya bununla ilgili . gidiyorum işim olmadığı zaman ama anlamıyor benide kvm ne yapmalıyım şaşırdım

sende gitme bence konuşsun dursunlar hatta ben bir defasında çok görmek istiyorsan beni gel temizliğimi yapalım beraber sonrada otururuz demiştim sanki bir faydaları varda anca bekliyorlar zaten..

yazdiklarinin bu kismina katiliyorum (diger kisimlar yapi meselesi :) ben yapmam öyle sanirim). benim kendi annem bana ne zaman gelse sürekli bana yardim etme cabasinda. camlari sileyim, ütün varsa onlari yapayim, yemek yapayim dolaba koyarsin sonucta calisiyorsun der durur ve yapar da sagolsun. ama kv bugüne kadar ne hastaligimda ne de sagligimda gelip bi yardim etmis yada evimde kendine bir bardak cay koymus kisi degil. hep biz gelelim ister ve her gittigimde de mesela onlar yemek yiyorsa ve ben toksam bile bana toplatir sofrayi felan. hemen ortadan kaybolur ve isleri bana yikar. hic bu kiz yorgun isden gelmis demez. benim evime de anca davet edilirse gelir. hic kendiliginden cikip gelmisligi yada bi telefon edip ne yapiyorsun nasilsin demisligi yoktur. ne varsa yine insanin kendi annesinde var bana kim ne derse desin. cok sükür ama esim de bunu görüyor ve kendi ailesine kiziyor. "allah icin senin annen hep biseyler yapma cabasinda" diyor. ki birde benim annem kv den 14 yas büyük ve bana biraz uzak oturuyor. el anasindan, öz ana olmuyor iste. kendi ogluna yazik yoruluyor derler ses cikarmazlar, el kizindan is cikisi evde mesai beklerler!

arkadaşım seninle aynı sorunları bende yaşıyorum. aynısııı yaaa bende çalışıyorum ve kvm banada hiç gelmiyorsun buraya gidilcek gelmiyorsun konu açtım buraya bununla ilgili . gidiyorum işim olmadığı zaman ama anlamıyor benide kvm ne yapmalıyım şaşırdım

hahaha bunlar ayni benim yasadiklarim. birde evleneli nerdeyse iki sene olacak bana hep sunu der "iste x teyzen gelini bi alip gelmedin diyor" gelin gezmesine gitmemisim onunla. ya ben evlendim ve esimle 3 günlük bir tatilden sonra hemen calismaya devam ettim. ne zaman gezeyim ben seninle degil mi?
senin de esin anlayisli mi sana karsi bari?

hahaha bunlar ayni benim yasadiklarim. birde evleneli nerdeyse iki sene olacak bana hep sunu der "iste x teyzen gelini bi alip gelmedin diyor" gelin gezmesine gitmemisim onunla. ya ben evlendim ve esimle 3 günlük bir tatilden sonra hemen calismaya devam ettim. ne zaman gezeyim ben seninle degil mi?
senin de esin anlayisli mi sana karsi bari?

Aynen canm aynıııııı bu kadar olur . ee sen neyapıyorsun gittinmi gelin gezmesine benim eşimle ilk başları çok kavga ediyorduk bunlar yüzünden şimdi pek bşi demiyor yne oluyor ama çok az anladı artık benii eşim bşi demiyor eskisi gbi ama sorunu bir de kvm anlasa...

CANIM merhaba.bende 4 aylık evliyim bu sıkıntıları aslında çoğumuz yaşıyor.sana birkaç tavsiyem olucak.asla taviz verme.eşine şikayette bulunma.sonuçtan annesi.senle oturup çekiştirmeyecektir.ki erkekler bu konularda çok rahat takma diyorlar çıkyorlar işin içinden.biraz 3 maymun oynayacaksın.dürüst olmak çok işe yaramıyor eşine yansıtmıcaksın.dır dır etme.ama kayınvalidene tavrını koy hafif bir tebessümle sizden anlayış bekliyorum annecim gönül isterki hep görüşelim hep birlikte olalaım ama malum ev hanımı değilim.vs gibi şeyler söyleyin anlarsa anlar sen eşine bak onu elinde tut.bol şanslar

yazdiklarinin bu kismina katiliyorum (diger kisimlar yapi meselesi :) ben yapmam öyle sanirim). benim kendi annem bana ne zaman gelse sürekli bana yardim etme cabasinda. camlari sileyim, ütün varsa onlari yapayim, yemek yapayim dolaba koyarsin sonucta calisiyorsun der durur ve yapar da sagolsun. ama kv bugüne kadar ne hastaligimda ne de sagligimda gelip bi yardim etmis yada evimde kendine bir bardak cay koymus kisi degil. hep biz gelelim ister ve her gittigimde de mesela onlar yemek yiyorsa ve ben toksam bile bana toplatir sofrayi felan. hemen ortadan kaybolur ve isleri bana yikar. hic bu kiz yorgun isden gelmis demez. benim evime de anca davet edilirse gelir. hic kendiliginden cikip gelmisligi yada bi telefon edip ne yapiyorsun nasilsin demisligi yoktur. ne varsa yine insanin kendi annesinde var bana kim ne derse desin. cok sükür ama esim de bunu görüyor ve kendi ailesine kiziyor. "allah icin senin annen hep biseyler yapma cabasinda" diyor. ki birde benim annem kv den 14 yas büyük ve bana biraz uzak oturuyor. el anasindan, öz ana olmuyor iste. kendi ogluna yazik yoruluyor derler ses cikarmazlar, el kizindan is cikisi evde mesai beklerler!

ah canm bende eşimin annesi oluğu için severim saygı duyarım ona ama bazen çileden çıkartıyor beni. benim annemde sağolsun hep yardım eder bana kvmden birşey istemiyorum zaten oda kendi evine bakıyor. ben sadece huzur istiyorum cnm ya altlı üstlü olmak dahada zor umarım allahım başka ev alabilirz eşime dedğimde param yok nasıl alabilirz diyor yani altlı üstlü yaşamaya devam galiba en azında uzak olunca daha rahat olur ama bakalım zaman belki olur.

Back
X