Kv dem yatıya gelecek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mesela mutfakta istediği gibi yemek yapabilir.
Zaten beraber yaşıyorsak yapmalı da. Yemek de yapmalı temizlik de:temizlik:( gücü yettiği ölçüde)
Kızılan nokta "1 dönüm bostan yan gel yat osman" modundakiler.
Bu varsa illa ki tartışma olur çünkü. Yeri geliyor insan yardım etmeyen eşine çocuğuna bileniyor. Bir de kılını kıpırdatmayan kraliçe tavırlı kayınvalide ise isyan kaçınılmaz oluyor tabii.
Bu arada benim kayınvalidem rahmetli olalı çok oldu,ama sağ ve sağlığı yerinde olup bizimle yaşasaydı evin insanı gibi davranmasını beklerdim misafir gibi değil

Bi süre idare edersin ne olacak. Bizim gelinin bana bi tavsiyesi vardı. Kayınvalidenle alakalı bi rahatsızlıgın varsa bunu ona söyle kocana değil. Sonuçta o annesine hanımım istemiyor diyemez. Snradan kayınvalidenz sizi şikayet ederse haksız konuma düşer ztn.
Kızı gibi yaklaşın. Eşiniz yokken uyarın. Anne bu evin hanımı benim. Sende bilirsinki plan yaparken evin hanımına danışılır. Yemekleri oğlun yapmıyo lütfen birlikte karar alalım. Birlikte ağırlayalım misafiri de. Sen böyle yapınca ben kendimi senin kızın gibi hissedemiyorum üzülüyorum de. Hizmetci gibi sadece yemekten bulaşıktan sorumlu olmak istemiyorum diye uygun kelimeleri seçerek açıkla bence.
Hatta bu açıklamana sevinirde.

Nişanlıyken bir yorgan mevzusu yaşamıştık. İstemiyorum dedigim halde defalarca yinede yorgan yapmıştı. Hemde öyle söylenerek yaptı ki. Belim ağrıyo oram buram ağrıyo diye.
Kırmadan yüz defa açıkladım. Anne sana kıyamıyorum zahmet etme dedim.biz kiracı olacaz şehir şehir gezicez ne gerek var dedim. Ben hazır aldım ztn bi sürü dedim. Yaptıklarını alırım onlar yeter başka yapma dedim vs vs.
Sonuçta her evde yatakdolabı olmuyor. Bazaların altına koyarsın diyo. Ee ben çeyizlerimi nereye koyayım dedim. Neyse sonuç altı yün yorgan yaptı üç yastık yaptı üç tane daha yapacaktı.
Neden yaptın dedigimde de oğlum yap alırız dedi, dedi.
Direk tepki verdim. O evin hanımı oğlun değil benim dedim. Ben hiç istemedigim halde kırmamak adına bi kaç tane alırım demiştim dedim. Oğlun yerleştirmeyecek okdr eşyayı dedim. Ee bi odaya koyar üstünü örtersin diyo. Dedim iki senede bir ev taşıycam ben neden beni anlamamakta ısrar ediyosn dedim.
Sonuç benim dedigim oldu. Bir daha da evimle alakalı hiç bi konuya dahil olmadı. Eşimede anlatmadım. Oda anlatmadı.
Bazen çizgiyi belirginleştirmek gerekli. Saygıyı bozmadan...

Konu sahibine kızanlar var ama benim evimde uzun süreli yatılı misafir olsa benim ailem de olsa eşimin ailesi de olsa nasıl rahat edeyim. Kaldı ki kadın 6 ay kalmış. Evde rahat giyinemem. Canım şehir dışından gezmeye gitmek ister Nasıl gideyim. Canım belki iki gün yemek yapmak istemeyecek. Belki evime arkadaşımı çağırıp yalnız oturmak isteyecem. Tv karşısında şort ve askılı ile yatmak isticem. 12 de kahvaltı yapasım gelecek. Gece banyo yapacam. Hangisi uzun süre yatılı misafir varken olur. Geçip başka odaya azıcık uzansan bile sıkıntı eder o kaynana. Malum hep yanlarında istiyorlar gelin hanımları.

Konu sahibine kızanlar var ama benim evimde uzun süreli yatılı misafir olsa benim ailem de olsa eşimin ailesi de olsa nasıl rahat edeyim. Kaldı ki kadın 6 ay kalmış. Evde rahat giyinemem. Canım şehir dışından gezmeye gitmek ister Nasıl gideyim. Canım belki iki gün yemek yapmak istemeyecek. Belki evime arkadaşımı çağırıp yalnız oturmak isteyecem. Tv karşısında şort ve askılı ile yatmak isticem. 12 de kahvaltı yapasım gelecek. Gece banyo yapacam. Hangisi uzun süre yatılı misafir varken olur. Geçip başka odaya azıcık uzansan bile sıkıntı eder o kaynana. Malum hep yanlarında istiyorlar gelin hanımları.
Kesinlikle....
Altı ay kaldıgını yeni okudum.
Hasta olup azıcık uzansa laf olacak...
Ve bi çok kayınvalide herkese karşı anlayışlı ve iyidir ama geline karşı gayet açık kaynanadır.
Kızları söz konusu oldugunda farklı gelinlere farklıdır.
Zor bi durum. Ne diyeyim.

Kesinlikle....
Altı ay kaldıgını yeni okudum.
Hasta olup azıcık uzansa laf olacak...
Ve bi çok kayınvalide herkese karşı anlayışlı ve iyidir ama geline karşı gayet açık kaynanadır.
Kızları söz konusu oldugunda farklı gelinlere farklıdır.
Zor bi durum. Ne diyeyim.
Bu kadar uzun süre kalan kaynana gelini ve oğlunun sorununu akrabaya komşuya bile anlatmaya başlıyor. Ya ev en mahrem alandır. Ben evimde rahat edemeyeceksem, kocam istediği gibi gezip beni annesi ile evde bırakacaksa o kocayı da istemem. Olmasın daha iyi kafam rahat olur. Ben çalışıyorum mesela. Evde yokken evi kurcalar diye de korkarım. Aklım hep evde kalır

Bu kadar uzun süre kalan kaynana gelini ve oğlunun sorununu akrabaya komşuya bile anlatmaya başlıyor. Ya ev en mahrem alandır. Ben evimde rahat edemeyeceksem, kocam istediği gibi gezip beni annesi ile evde bırakacaksa o kocayı da istemem. Olmasın daha iyi kafam rahat olur. Ben çalışıyorum mesela. Evde yokken evi kurcalar diye de korkarım. Aklım hep evde kalır
Ya ben benzer bişy yaşadım. Simetri takıntım vardır. Bazı eşyalar düz durue kapılar hep kapalı durur vs vs.
Kayınvalidemle avm ye gittik. Sinemaha götürdm. Kayınbabamda evde kaldı gelmek istemedi. Ozmn daha dört aylık falan evliydim. Hani aceleyle çıksa bile çekmeceler kapalı olur kapaklar vs kapalı olur hep. Eve geldiğimde yatak odamdaki banyo kapısı açıktı. Yatakodamdaki iç giyimlerin oldugu çekmece hafif aralıktı. Dolabımız böyle bi cm kdr açıktı. Yemek odamdaki çekmeceler. Oradaki fotograf albümüm vs vs. Hani albüme bakması mesele değil. Ben kronolojik sırayla diziyorum ondan farkettim ama yatakodama girmesinden rahatsız oldum. Baya dantelli iç giyimleri gördü yani.
Bende tuzaklamış gibiyim evi
Sorun etmedim kimseye bahsetmedim ama bir daha öyle bi durumda yatak odamı kilitlerim.

Kızlar kv başka şehirde yalnız yaşıyor. Ama sıkılıyor sürekli istanbula kardeşine geliyor. Biz bayağı bir ağırladık geçen seneler kendisini ama çok uzun kaldığı için bıktım ve anlamıştı. Bir iki sene gelmedi ama şimdi yine geliyormus . Gelince kardeşini bizim eve günlük oturmaya çağırıyor eşim ve ben buna kızıyorum. Kendi kendilerine ana oğul program yapıyorlar eve yemeğe misafir sonuçta. Gitsinler kardeşlerinin evi gayet müsait.
Şimdi size soracağım ben mi abartıyorum. Hazır gelmemisken şimdiden eşime diyeyimmi ben bu benden habersiz yaptığınız programlarınızdan rahatsız oluyorum yapma diye. Misafir gibi otursun evimizde ben onu ağırlayayım kardeşlerini değil. Doğruyu göremiyorum şu an. Dışardan görülen nedir doğru olan?
Allah sana sabır versin canım . Eşine mutlaka söyle ama kayınvalidene de söyle söyleyemesen bile en azından belli et . Misafir misafir çağırmaz ayıptır yahu

Ya ben benzer bişy yaşadım. Simetri takıntım vardır. Bazı eşyalar düz durue kapılar hep kapalı durur vs vs.
Kayınvalidemle avm ye gittik. Sinemaha götürdm. Kayınbabamda evde kaldı gelmek istemedi. Ozmn daha dört aylık falan evliydim. Hani aceleyle çıksa bile çekmeceler kapalı olur kapaklar vs kapalı olur hep. Eve geldiğimde yatak odamdaki banyo kapısı açıktı. Yatakodamdaki iç giyimlerin oldugu çekmece hafif aralıktı. Dolabımız böyle bi cm kdr açıktı. Yemek odamdaki çekmeceler. Oradaki fotograf albümüm vs vs. Hani albüme bakması mesele değil. Ben kronolojik sırayla diziyorum ondan farkettim ama yatakodama girmesinden rahatsız oldum. Baya dantelli iç giyimleri gördü yani.
Bende tuzaklamış gibiyim evi
Sorun etmedim kimseye bahsetmedim ama bir daha öyle bi durumda yatak odamı kilitlerim.
Ne bulmayı umarak kurcalamış acaba oraları. Arkadaşımın kaynanası sen çoraplarını niye öyle koyuyorsun niye oğlumun her şeyi ütülü değil öyle katlanır mı onlar falan demiş. Arkadaşım kaynanası geleceği zaman işe gitmeden yatak odasını kitliyordu.

Ne bulmayı umarak kurcalamış acaba oraları. Arkadaşımın kaynanası sen çoraplarını niye öyle koyuyorsun niye oğlumun her şeyi ütülü değil öyle katlanır mı onlar falan demiş. Arkadaşım kaynanası geleceği zaman işe gitmeden yatak odasını kitliyordu.
Benim kv de gelince yatak odamı kontrol ederdi dolabımı açar bakardı yatağın altı tozlu mu diye eğilip bakardı :) uzun zaman geçti aradan gerçi ama en son kötü ayrıldık bir haftadır ne konuştum ne de yüzünü gördüm çok mutluyum :))

Benim kv de gelince yatak odamı kontrol ederdi dolabımı açar bakardı yatağın altı tozlu mu diye eğilip bakardı :) uzun zaman geçti aradan gerçi ama en son kötü ayrıldık bir haftadır ne konuştum ne de yüzünü gördüm çok mutluyum :))
Beğenmiyorsa temizlese de bir işe yarasa bari :) :)

Beğenmiyorsa temizlese de bir işe yarasa bari :) :)
Benden uzak Allah’ına yakın olsun canım o bana yaptıklarından sonra bırak yatak odasını dolabı evime bile zor ayak basar :) bu kv olayları evlilikleri çok yıpratıyor . Allah yardımcımız olsun

İşte insanı zorla buna itiyorlar. Benim abim 9 senedir evli buzdolabını izin alarak açarım. Yatakodasının perdesini bilmiyorum mesela.yani özel olan şeyler vardır. Ev sahibini rahatsız etmemek lazım.
Annem dediki bu olaydan snra. Kızım oğlunun evi merak ediyordur sen varken çekiniyordur mutlu olmak için bakmıştır falan dedi. Anneme hak verdm. İyi düşünüyorum en azından.

Beğenmiyorsa temizlese de bir işe yarasa bari
İşte insanı zorla buna itiyorlar. Benim abim 9 senedir evli buzdolabını izin alarak açarım. Yatakodasının perdesini bilmiyorum mesela.yani özel olan şeyler vardır. Ev sahibini rahatsız etmemek lazım.
Annem dediki bu olaydan snra. Kızım oğlunun evi merak ediyordur sen varken çekiniyordur mutlu olmak için bakmıştır falan dedi. Anneme hak verdm. İyi düşünüyorum en azından.
ama biz de annemizin kızıyız. Annemiz yapmıyor ki. Benim kaynanam Melek gibidir mesela. Hiçbir sorun yaşamadım ama annem de asla kötü bir şey yapmaz. Ama senin annen dolaplarını burası kızımın evi diye didik didik etmiyordur :) ama erkek annesi olunca bu annelere bir güncellleme sürüm geliyor sanırım. Aha geline eziyet etmeliyim sürümü :)

ama biz de annemizin kızıyız. Annemiz yapmıyor ki. Benim kaynanam Melek gibidir mesela. Hiçbir sorun yaşamadım ama annem de asla kötü bir şey yapmaz. Ama senin annen dolaplarını burası kızımın evi diye didik didik etmiyordur :) ama erkek annesi olunca bu annelere bir güncellleme sürüm geliyor sanırım. Aha geline eziyet etmeliyim sürümü :)
Sürekli oğlumun evi diye bahseder misal. Beni adam yerine koymamaya çalışır. Ama ben ona dibine kdr hissettirrim burası benim çöplüğüm diye :halay:
Benim annem kendi evinde çocuklarının eşyasını bile kurcalamaz.
Ama bana ılımlı öneriler verir. Hani iyi niyetli olduklarına inanmamı ister. Bende saygımı bozmam.
Erkek annesi olunca herşey mübah sanılıyo:eek:evlendigimiz gün bizle gelmek istedi mesela başka şehirde evim hemde. Neden diyorum benim için iyi olur diyo. Bende saf saf anlamıyorum amacını tabi.

Kusura bakmayın öncelikle! Ama o ev sizin olduğu kadar kocanizinda evi. Annesi de gelecek babası da gelecek akrabası da gelecek. Bunda sinirlenip kızacak hiçbirşey göremiyorum ben. Kadın senelerdir gelmiyormuş ve tek kalıyormuş ,yazık değil mi ? Idare edip hoşnut edecek kadar saygıyı haketmiyor mu? Gereğinden fazla abartıyorsunuz . .

Kusura bakmayın öncelikle! Ama o ev sizin olduğu kadar kocanizinda evi. Annesi de gelecek babası da gelecek akrabası da gelecek. Bunda sinirlenip kızacak hiçbirşey göremiyorum ben. Kadın senelerdir gelmiyormuş ve tek kalıyormuş ,yazık değil mi ? Idare edip hoşnut edecek kadar saygıyı haketmiyor mu? Gereğinden fazla abartıyorsunuz . .
Bunun saygıyla ne alakası var ki ? Saygısızlık gibi bi sorun yok . Gelip 6 ay kalması normal bi durum mu sence ? ve keyfi olarak kalıyor . 1 hafta 2 hafta idare edilir adı üstünde misafir .

Yedigine içtigine uyuyup uyanmana giyimine eşinle olan ilişkine karışıyorsa varsın bi insana karşıda saygısız olsun.

Valla benim kaynana evime gelir,ocagim pistir. Kahve taşırmışımdır gündüzden,ocagimi siler,yemek yapar,camasir suyu kankasi zaten
Bizim evler arasi mesafe var ,esimde tembel teneke goturmeye üşenir 2 3 kez evimde kaldi
Belki kimse inanmayacak,acaba benim kaynanami tuhaf,biz esimle öğlen uyanırız. Sabah kalkmis,balkonu yikamis,camasirlari aşmış makinadan cikarip,yerleri supurmus,silmis,haliyi silmis kahvalti hazırlamış :hamarat::kk77: buzdolabinin icini temizlemis biz uyandik oglen 1. Kadin sabah 6 da gozunu acıyor :oha:

Hep boyle her gelmesine is yapar anne yapma otur derim bana diyorki ben oturursam hastalanirim:KK31:
Bilmiyom ben hic rahatsiz olmuyorum isime geliyor hatta:KK23:

Ama benim evime baskasini davet etse uyuz olurum sanirim .. kendisi genc ama bakima muhtac degil kaynanam. Ileride dunya hali ne olur bilinmez belki muhtac olur kızı bakmaz ben bakarim kim bilir. Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin uzun sure kalan misafir zor oluyor belki hele de surekli oturuyor hizmet bekliyorsa durum farklı ..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X