• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv Eşime Düşkünlüğü Midemi Bulandırıyor

Arkadaşlar artık o kadar çok bunaldım ki bu kadından nasıl kurtulucam hiçbilmiyorum. Uzakta olmamıza rağmen burnumuzdan getirir. Memlekete gitsek iğrendiriyor.
Pazara gittiğimiz bir vakit eşim kendine iç çamaşırı bakıyordu yanına gittim kaynanam hemen gelip şu rengi al demez mi dondum kaldım ben karısıyım ya ben sen kocamın iç çamaşırının rengini napıcaksın

Eşim ilk memlekete geldiğimizde annesi duşa gir seni keseleyim dedi ben yine şok yüzünebakakaldım aa doğru ya gelin vardı diyor benim yüzüne baktığımı görünce ki bir yıllık evliyiz

Anne dedim oğlunla tatile gidicez anca beraber kanca beraber diyor

Her olayda tepki versemde sorun eşimde eşim iyi hoştur ama olgunlaşmamış kendi düşüncesinden ziyade annesininkiyle hareet ediyor

Sizce nasıl bir yol izlemeliyim siz olsanız naparsınız

Bu arada eşim kv tek erkek çocuğu
çocuğun yoksa hemen boşan düzelmez böyle gider

Kadın, evlenmeden önce babasına, evlendikten sonra eşine , olursa oğluna hizmet eder kültürü var. Bunu bile bile ilk defa karşılaşıyormuş gibi tepki vermeniz saçma olmuş. Kız çocukları da babalarının ayaklarını yıkar, sırtını keseler mesela.
Kadın size kumalık yapmıyor. Sizden kendi yaptığı gibi bir hizmet bekliyor. Önceki alışkanlıklarını devam ettiriyor. Aşırı bir korumacılık var. Öyle yetişmiş çünkü.
Yaptığı doğru bir şey mi? Tabi ki yanlış. Bu anlayışı son yıllarda yıkalım diyoruz. Bu nasıl olur? Bu kültürde yetişmiş belli bir yaşın üstüne gelmiş insanı değiştirmek zordur. Değişmesi gereken eşiniz. Şu devirde annesini hizmetçi gibi kullanmasın. Kv ile savaşa girmek yerine eşinizin bakış açısını, yaşam tarzını değiştirmeye bakın.

O size göre elin kırk kat gelini olabilir ama oğlunuzun eşi. Yarın öbür gün Allah korusun size bir şey olsa oğlunuzun yanında o olacak. Bu konular bıçaksırtıdır. Bakın size yaşanmış bir olay anlatayım; yurtta kalırken oda arkadaşım vardı. Kızın babası kendi ailesine çok düşkündü. Kendi kardeşi, annesi, babası. Adam ne eşine değer verdi ne çocuklarına. Gel zaman git zaman adamın annesi ve babası rahmetli oldu. Kardeşleri taşındı. Adam yapayalnız kaldı çünkü arkadaşım, ablası ve annesi üçü bir aile olmuşlar zamanla. Adam hastalandı. Ne eşi ne çocukları bakmadı. Çağır kardeşini baksın dediler. Kardeşinbakmadı tabii YANİ HERKES HAKETTİĞİNİ YAŞIYOR. Siz milletin kızına tuvalet terliği ile vurmayı düşünebilirsiniz ama hayat size bir vurur feleğiniz şaşar. Oğlunuzu sürekli yanınızda istiyorsanız evlendirmezsiniz olur biter. Zaten hiçbir kızda anakuzusu adam istemez. Her şeyin bir kolayı var.

Felek boyle 1 senelik geline vurur bnce cunku simdiden agzindan kalbinden kotu soz cikiyor.
Ben 9 yillik evliyim bana hikaye anlatmayin.
Oglum esini cok sevsin isterim ama herkes hududunu bilecek.
Bnm su 9 yilda kv ile tek tartismam olmamistir, idare ederim saygi gosteririm, bnm yanimda don da secmistir.
Bnm kizimda var, kizimin kv ile ilgili boyle ileri geri konusmasini istemem, konusursa ilk bnden tepki gorur.
Once kurdugu aile eyvallah ama 1 senelik hayat arkadasi icin onca senelik annesini karsisina alacak yok adamin dimi.

İşte bunlar hep bakış açısı farku.
Kendi oğlum ergenlikten sonra bir sağlık sebebi yokken ana bana kese atıver dese, ben de onun ağzına tuvalet terliğini yapıştırırım. Az ye de kendine tellak tut derim. Bir erkek anası olarak bu adetlere karşıyım.
Bende böyle düşünüyorum. Kocaman adam olmuşsun değil mi daha hala banyonu tamamlamak için annene mi ihtiyacın var? Hastalık olur, eşi de meydan da yoktur, tamam. Ama onun dışında bana da çok abes geliyor

Kadın, evlenmeden önce babasına, evlendikten sonra eşine , olursa oğluna hizmet eder kültürü var. Bunu bile bile ilk defa karşılaşıyormuş gibi tepki vermeniz saçma olmuş. Kız çocukları da babalarının ayaklarını yıkar, sırtını keseler mesela.
Kadın size kumalık yapmıyor. Sizden kendi yaptığı gibi bir hizmet bekliyor. Önceki alışkanlıklarını devam ettiriyor. Aşırı bir korumacılık var. Öyle yetişmiş çünkü.
Yaptığı doğru bir şey mi? Tabi ki yanlış. Bu anlayışı son yıllarda yıkalım diyoruz. Bu nasıl olur? Bu kültürde yetişmiş belli bir yaşın üstüne gelmiş insanı değiştirmek zordur. Değişmesi gereken eşiniz. Şu devirde annesini hizmetçi gibi kullanmasın. Kv ile savaşa girmek yerine eşinizin bakış açısını, yaşam tarzını değiştirmeye bakın.
Vallahi ne babamı keseledim ne ayaklarını yıkadım. Bazı yerlerde var bunlar ama normal yani.

Valla çok abes bir durum değil ya halen bazen kayınvalidem eşime atlet don felan alır bana da alır hatta pazara felan gittiğinde uygun fiyatlarda bulduğu için ben garipsemedim hiç doğrusu
Gelin hanımın miğdesi bulanıyormuş:))) e onu doğuran kadının hareketlerinden miğden bulanıyorsa eşindende zamanla bulanır sen formda çare arayıp kadının arkasından atıp tutacağına eşini kaynananı al karşına konuş miğdem bulanıyor hareketlerinizden de...yazdan yaza sizi görmekten de...onlarda kendini savunsun değil mi

Biliyor musunuz ben üstünde çamaşırı olduğunu hiç sanmıyorun. Yıkanmakta kullandığı lifle kapatıyordu diye düşünüyorum. Niye bilmiyorum ama aklıma gelen bu..

Sırt keseleme olayı eşi varsa anneye düşmez. Hadi çamaşırı var diyelim, yine ayıp bana göre. O çamaşır ıslanıp heryerine yapışıyor zaten. Şahsen ben erkek olsam müsade etmezdim.

donla yıkanılır mı yahu..

ama olur mu annesi o yedirmiş içirmiş bu yaşa getirip evlendirmiş..
ayıbıda öğreteymiş keşke de anası sırtını keseleyim mi dediğinde gevrek gevrek gülmeyeymiş..

keşke bazıları gibi fil hafıza olsamda şu konuda nornal diyenleri aklımda tutup kocan da ana kuzusuymuş diye birine yorum yaptıklarında hatırlatabilsem..

O zaman herkes çırılçıplak soyunup halay çeksin sokaklarda,nasılsa ayıp değil.
Kutsal erkek anneleri yetişmiş hemen,ayıp değil nolacaamış yorumlarına,
Evet ya ne saçma
Benim erkek kardeşim var annem bu şekilde davransa annemi uyarırım.
Kardeşim de zaten sınırlarını bilir.

Ne yani şimdi erkek kardeşim annesini ve beni sevmiyor mu.
Gelinimiz bizden koparmış mı oluyor annem bir iki el kese atmıyor kardesıme dıye.
Ne saçmalık ya, alını annesi değiştiriyordu diyenler var.
Şaşkınlıkla okuyorum cidden :D

O zaman babamız da bizim sırtmızı keselesin, donumuzu alırken fikir versin :D

Bu erkek annelerinin yapışkanlığı, hala hersey benden sorulur , oğlumu benden ayıramayacaksınız çabası nedir anlamıyorum.

Bir de annesini atsın satsın mı dıyenler var ne alaka ise.
Sinirlendim.

Felek boyle 1 senelik geline vurur bnce cunku simdiden agzindan kalbinden kotu soz cikiyor.
Ben 9 yillik evliyim bana hikaye anlatmayin.
Oglum esini cok sevsin isterim ama herkes hududunu bilecek.
Bnm su 9 yilda kv ile tek tartismam olmamistir, idare ederim saygi gosteririm, bnm yanimda don da secmistir.
Bnm kizimda var, kizimin kv ile ilgili boyle ileri geri konusmasini istemem, konusursa ilk bnden tepki gorur.
Once kurdugu aile eyvallah ama 1 senelik hayat arkadasi icin onca senelik annesini karsisina alacak yok adamin dimi.
Karşısına almak ile ilgili bir şey göremedim ben bu konuda hanımefendi. Gördüğüm; kendi donunu seçmekten aciz; kendi başına yıkanamayan bir eş. Üç yaşındaki bebenin yaptığı şeyleri yapamayan biri var. Bilmem kaç senelik annesi olabilir ama o adam evli artık ve önceliği karısı. İsteseniz de istemesenizde doğanın kanunu bu. El mahkum kabul edecek Kvler. Oğluşları artık evli ve sorumlulukları da öncelikleri de farklı.

Evet ya ne saçma
Benim erkek kardeşim var annem bu şekilde davransa annemi uyarırım.
Kardeşim de zaten sınırlarını bilir.

Ne yani şimdi erkek kardeşim annesini ve beni sevmiyor mu.
Gelinimiz bizden koparmış mı oluyor annem bir iki el kese atmıyor kardesıme dıye.
Ne saçmalık ya, alını annesi değiştiriyordu diyenler var.
Şaşkınlıkla okuyorum cidden :KK70:

O zaman babamız da bizim sırtmızı keselesin, donumuzu alırken fikir versin :KK70:

Bu erkek annelerinin yapışkanlığı, hala hersey benden sorulur , oğlumu benden ayıramayacaksınız çabası nedir anlamıyorum.

Bir de annesini atsın satsın mı dıyenler var ne alaka ise.
Sinirlendim.
Öyle diyenlere öyle gelinler denk geliyor ki oğullarını bir daha zor görüyorlar. Büyük konuşmanın zararları:KK200:

Bunlari hep freud açıklamış zamaninda
Neler okuyoruz neler
Evli barkli 30 yaşındaki oğluyla oğlum özledim bugün beraber yatalim diyenimi
Torununa o benim oğlumla benim çocuğum deyip kizim kizim deyip kendi memesini torununa vermeye kalkani mi
Bu konu da öyle kadin direkt gelinle yarış içinde sirt ben keseleyeyim mi geline bakarak gelin aldığı çamaşırı değiştirip kendi almalar
Bunlar hep freud karmasalari
o freud karmasalarini turk toplumunda net bir sekilde yasaniyor ama bazi arkadaslar kabul etmiyor iki gunluk karisi için annesini atsin mi noktasina geliyor .halbuki alakasi yok kimse annesini atmasin saygisizlik etmesin ama annelerde sevgiyi baska sekilde gostersin ne bileyim sevdigi yemekleri yapsin,zor gununde yaninda olsun,destek olsun ama bizde bazi seyler hic saglikli yasanmiyor ve yanlis anlasiliyor yanlis uygulaniyor

İşte bunlar hep bakış açısı farku.
Kendi oğlum ergenlikten sonra bir sağlık sebebi yokken ana bana kese atıver dese, ben de onun ağzına tuvalet terliğini yapıştırırım. Az ye de kendine tellak tut derim. Bir erkek anası olarak bu adetlere karşıyım.

Adet degil ki bu yapi meselesi.
Bnde atmam kese filan, kaldi ki oglum gercekten isteyecek tip degil.
Herkes yerinde sag mutlu olsun, oglumla sagliksiz bi iliski kurmak istemem ama konu sahibi oyle anlatmis ki sanki kv oglu icin dunyayi yakacak.
Bilmiyorum bnm esim kadar anneci erkek bn gormedim, annenin saci kotu olmus desem modu duser gunu mahvolur o derece duskun, bn gercekten hic sorun etmedim.
Bnde yetistiriyorum bitane, bnm yapimda yok oyle cocugum olsa bile tutkuyla baglanmak ama baglanani da anliyorum, var basimda iste.
Kadin tek basina buyutmus ilk sacindan tirnagina kadar saklamis nasil isteyim ogluna duskun olmamasini?

Gelin hanımın miğdesi bulanıyormuş:))) e onu doğuran kadının hareketlerinden miğden bulanıyorsa eşindende zamanla bulanır sen formda çare arayıp kadının arkasından atıp tutacağına eşini kaynananı al karşına konuş miğdem bulanıyor hareketlerinizden de...yazdan yaza sizi görmekten de...onlarda kendini savunsun değil mi
miğde değil, mide olarak yazılır.

miğde diye birşey yoktur.

o freud karmasalarini turk toplumunda net bir sekilde yasaniyor ama bazi arkadaslar kabul etmiyor iki gunluk karisi için annesini atsin mi noktasina geliyor .halbuki alakasi yok kimse annesini atmasin saygisizlik etmesin ama annelerde sevgiyi baska sekilde gostersin ne bileyim sevdigi yemekleri yapsin,zor gununde yaninda olsun,destek olsun ama bizde bazi seyler hic saglikli yasanmiyor ve yanlis anlasiliyor yanlis uygulaniyor
Kesinlikle bir psikolog Türk toplumunda erkeklerin yuzde 70 i annesine yanlış sekilde bağlanmış deyince kıyamet kopmuştu adam az söylemiş yüzde 90 sınırı bu

Back
X