• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv Eşime Düşkünlüğü Midemi Bulandırıyor

Bunlar doğru da bugünün şartı ile

Hamamda herkes birbirini yıkardı bu ülkede

Bunlar çok eski değil 30 yıl önce bile değil

Hatta herkes biraz daha iğrensin

Babaannemin bağ evi vardı banyo vs yok

Alt katında dam var yani inek dana hatta bir dönem at vs var

Onun önünde beton alan kapıdan girilip merdivenden çıkılıyor bu alandan geçilip

Bahçede su kara kazanda kaynatılır içeri bakır kovalar ile taşınır soğuk su ile karıştırılıp yıkanılır

Bu süreçte de annem ve halam birbirlerinin sırtına lif de sürer su da döker

Çocukları ikisi birlikte yıkar biri yıkar biri giydirir

Annem oralı değil lakin yakın bir yerli kültür benzer

Şimdi bu annem ve halam 60 ı geçkin

ikisi de üni mezunu ve kimsenin okumadığı çalışmadığı Zaman'da okuyan çalışan kadın konumundalar

denize gidip tatil yapan mayo bikini giyen hatta herkesin kapalı olduğu o küçücük şehirde başı açık oldukları için dönüp herkesin baktığı

Şu an gayet modern hayatları duşları kombileri otomatik vites arabaları vs var

Ama o şartlarda olsalar yine yıkarlar birbirlerini

damdan aynı şey değil ki..
annen halan.. ki şartlar farklı..
babanı kim yıkıyordu peki? babaanen mi?

siz banyoda babanıza sırtınızi keseletir misiniz (soruyu gördüğünüzde eminim içinizden ne munasebet diye gecirmissinizdir)
Hayır değil mi
o zaman koskoca adam da annesine keseletemez

ayrıca orta yaş mutsuz Türk anneleri kocalarindan gormedikleri ilgiyi erkek çocuklarından alacak şekilde davrandiklari için bu kadının da normal bir anne edasıyla davrandığını düşünmüyorum
Babama keselettiğim yok ama babamın sırtını keselediğim olmuştur. (Bunun ensentlikle ne alakası var anlamıyorum adam donuyla oturuyor zaten) Annem mesela oğullarına belli bir yaştan sonra kese yapmadı ama iç çamaşırlarını hep annem aldı hala abiminkini alır yeri gelir abimin kayınvalidesi bile alır fiyatları ucuzladı herkese aldım diye.
Ben kayınvalide faktörü nedeniyle nişan atmış biriyim hala onun bana yaşattıkları nedeniyle biriyle görüşemiyorum ama sırt keselemeymiş ne bilim iç çamaşır bakmış yok 20 gün kayınvalidenin yanına gitmekmiş bence sorun edilecek şeyler değil. Bilmiyorum belki de benim acımdan aile kavramı çok önemli olduğu için bana normal geliyor size gelmeye bilir. Ben kardeşim rahatsızken ameliyat zamanlarında geri geldi çişini de yaptırdım geri geldi üstünü de giydirdim kardeşim yani hani onu ne gözle görebilirim ki?

Nasıl bir aileden gelirsen gel, nasıl bir bekarlik yasarsan yaşa, evlendiğin andan itibaren ne kök ailendeki gibi ne de bekarliktaki gibi yasayabilirsin.Evlenen değişir, değişmesi gerekir.Degismeyen evliliği anlamamistir. (Serhat Yabanci)
Konu sahibi sonuna kadar haklı çünkü kayınvalide burda oğlu evlenmeden once nasilsa evlendikten sonra da ayni hayati sürdürmek istiyor yani evli olduğunu bir eşi oldugunu yok sayiyor , bunu nasıl normal karsiliyorsunuz şaşırdım doğrusu.Ben varken benim esim niye annesiyle girsin ki banyoya evlenmeden önceki hayati,aliskanliklari orda kalır sürdürülmesi çok saçma ve gereksiz, oğlunu sevmesin uzak dursun demiyor ki kimse ararsin sorarsin,gider gelirsin oturursun kalkarsin ama sınırlarını bilmek ayri bişey.
Serhat Yabancı demişken şu yazısı çok hoşuma gitmişti buraya bırakayım.:KK69:

Oğlan annesi sanki kanuni annesi misali oğlu evlendiğinde gelinini küçümser...
Bazen inceden inceye laf sokar, bazen sanki oğlu ucuza gitmiş gibi hüzünlenir...
Geline "kızım" demez ama "anneciğim anneciğim" diye peşinden koşmasını bekler...
Gelin de kendini sürekli sınavda hissettiği için ağzıyla kuş tutmaya çalışıp yaranmaya çalışır.
Neredeyse ilk iki yılı iki şey ile doldurur;
Başarılı eş olduğunu kanıtlama ve borç ödemek.

Sevgili GELİN HANIM;
Kendinle barışık ol,
Kendini kanıtlamaya çalışmaktan vazgeç.
Ne ailen ne de eşinin ailesi sana madalya takmayacak.
Saygısız olma,
Surat asma,
Tepkisel olma,
Eşine bağımlı olma,
Ailesini de rakip olarak görme.
Ama kendini de değersizleştirme ,
Kimsenin de değersizleştirmesine izin verme.
Seni seven böyle sevsin,
Kabul eden de böyle kabul etsin.
Kimse kafasındaki gelin kıyafetini sana giydiremez,
Kimse senden habersiz seni kafasına göre şekillendiremez.
Eşinin ailesinin hatalarının acısını eşinden çıkarma,
Eşini onların avukatı yapma,
Onlarla geçinemiyorsan,geçinebilecek kadar samimi ol.
Eşini,senin ve ailesi arasında bırakma,
Eşin üzerinden değil,birebir iletişimle çöz.
Eşini ailesiyle paylaşmayı kabullen.
Kendi ailenle eşinin ailesini kıyaslama.

Sevgili DAMAT BEY;
Her durumda aileni savunma,
"Öyle demek istemedi" deyip hatalı kişileri temize çıkarma.
Hata yapan olduğunda objektif ol ama aracı olma,
Artık senin yeni bir ailen var,sınırları zorlama.
Kimseyi memnun etmek için evlenmedin,
Ailenin onayına göre evliliğini ölçme.
Eşinin ailesi ile olan yakınlık ile kendi ailenle olan mesafeyi kıyaslama. Eşit olmak zorunda değil.

Sevgili KAYINVALİDE ;
Oğlunu doğurman,ona sahip olma hakkını doğurmaz.
Çocuğunu yetiştirirken,geleceğini onun üzerine kurmak yerine kocanla bir "yarın"hayali kur.
Sen Brad Pitt doğurduğunu düşünüyorsan,gelinin de kendisini Angelina Jolie sanmasını hesaba kat.
Onlar artık bağımsız bir aile,kabul et.
Gelini küçümsediğin sürece ondan samimiyet değil,en fazla prosedür ilişkisi yaşarsın.
Oğlunun hayatında vazgeçilmez olmak için gelinini kötülemene gerek yok.
Terk edilme kaygını,gelini yetersiz göstermekle,oğluna çok düşkünlükle gideremezsin.
Oğlunu ya kök ailen(aslında ben) ya da eşin arasında bırakmakla sorunu çözemezsin.
Gelininle olan sorunu onunla yüzleşerek çözmelisin.
Kendini,gelin annesiyle kıyaslama. Kızının evinde arı gibi hizmet edip,oğlunun evinde hizmet bekleyen olmamalısın.
Sevgili KAYINPEDER;
Etliye sütlüye karışmıyorsun diye mükemmel olduğunu sanma.
Çatışmalara seyirci olmak yerine, elini taşın altına koy.
Mesela eşinle daha fazla ilgilen. Mesela, çocuğunu ve onun eşini ayrı bir birey olarak gör.
Evli çocuklarına güvenerek,harcamalar yapmamalısın..

SERHAT YABANCI

Bu konuda size hak veriyorum. Ama ikisi de normal değil.
Çocuklarımıza hayata hazırlama rehber olmalıyız. Kız veya erkek 20 yaşına gelmiş, kendi banyosunu yapamıyor, kendine kıyafet seçemiyor, acıktığında 2 yumurta kırıp yiyemiyorsa ana baba olarak biraz özeleştiri yapmalıyız. He bi de bu çocuğu evlendirip karısı/kocası eğer hayata hazır bir birey olarak yetişmişse biraz da onun sözüne güvenmeliyiz bence.
Bu saydığınız özellikleri taşıyan ve evlenip çocuk yapan anne baba bağımlısı kadın ve onların yine aile bağımlısı kocalariyla dolu bu forum.

Açılan konulara bir göz atın hepsi benzer sıkıntılarla açılmış

Bir de çocuklarını özellikle erkek çocuklarını bağımlı yetiştiren çok üye var mesela biri çocuğunu uyandırdı diye 75 yaşında ki babaanne ve komşusunu odadan bağır çağır itekleyerek kovmuş şimdi bu tip insanların evlat bağımlısı anne baba olacağı çok belli ve maalesef bırakın eski nesili yeni nesil anneler bu konuda gümbür gümbür geliyor çok fena

damdan aynı şey değil ki..
annen halan.. ki şartlar farklı..
babanı kim yıkıyordu peki? babaanen mi?

Babamı muhtemelen annem yıkardı da babaannem de çok rahat o esnada su vs taşırdı yani

Annen ve halam bence daha yabancı

Ortamı tam anlatamadım yani orada biri yıkanır diğerleri girer çıkar vs

Arkası dönük oturur kimse de bakmaz orasına burasına

Gelin hanımın miğdesi bulanıyormuş:))) e onu doğuran kadının hareketlerinden miğden bulanıyorsa eşindende zamanla bulanır sen formda çare arayıp kadının arkasından atıp tutacağına eşini kaynananı al karşına konuş miğdem bulanıyor hareketlerinizden de...yazdan yaza sizi görmekten de...onlarda kendini savunsun değil mi
Miğde değil mide,
Ayrıca üslubunuz çok kötü,
Konu sahibine fikrinizi beyan edebilirsiniz ama kendi fikriniz doğru diye bunu da hakaretlerle bezeyip söylemeniz hiç uygun olmuyor.

Serhat Yabancı demişken şu yazısı çok hoşuma gitmişti buraya bırakayım.:KK69:

Oğlan annesi sanki kanuni annesi misali oğlu evlendiğinde gelinini küçümser...
Bazen inceden inceye laf sokar, bazen sanki oğlu ucuza gitmiş gibi hüzünlenir...
Geline "kızım" demez ama "anneciğim anneciğim" diye peşinden koşmasını bekler...
Gelin de kendini sürekli sınavda hissettiği için ağzıyla kuş tutmaya çalışıp yaranmaya çalışır.
Neredeyse ilk iki yılı iki şey ile doldurur;
Başarılı eş olduğunu kanıtlama ve borç ödemek.

Sevgili GELİN HANIM;
Kendinle barışık ol,
Kendini kanıtlamaya çalışmaktan vazgeç.
Ne ailen ne de eşinin ailesi sana madalya takmayacak.
Saygısız olma,
Surat asma,
Tepkisel olma,
Eşine bağımlı olma,
Ailesini de rakip olarak görme.
Ama kendini de değersizleştirme ,
Kimsenin de değersizleştirmesine izin verme.
Seni seven böyle sevsin,
Kabul eden de böyle kabul etsin.
Kimse kafasındaki gelin kıyafetini sana giydiremez,
Kimse senden habersiz seni kafasına göre şekillendiremez.
Eşinin ailesinin hatalarının acısını eşinden çıkarma,
Eşini onların avukatı yapma,
Onlarla geçinemiyorsan,geçinebilecek kadar samimi ol.
Eşini,senin ve ailesi arasında bırakma,
Eşin üzerinden değil,birebir iletişimle çöz.
Eşini ailesiyle paylaşmayı kabullen.
Kendi ailenle eşinin ailesini kıyaslama.

Sevgili DAMAT BEY;
Her durumda aileni savunma,
"Öyle demek istemedi" deyip hatalı kişileri temize çıkarma.
Hata yapan olduğunda objektif ol ama aracı olma,
Artık senin yeni bir ailen var,sınırları zorlama.
Kimseyi memnun etmek için evlenmedin,
Ailenin onayına göre evliliğini ölçme.
Eşinin ailesi ile olan yakınlık ile kendi ailenle olan mesafeyi kıyaslama. Eşit olmak zorunda değil.

Sevgili KAYINVALİDE ;
Oğlunu doğurman,ona sahip olma hakkını doğurmaz.
Çocuğunu yetiştirirken,geleceğini onun üzerine kurmak yerine kocanla bir "yarın"hayali kur.
Sen Brad Pitt doğurduğunu düşünüyorsan,gelinin de kendisini Angelina Jolie sanmasını hesaba kat.
Onlar artık bağımsız bir aile,kabul et.
Gelini küçümsediğin sürece ondan samimiyet değil,en fazla prosedür ilişkisi yaşarsın.
Oğlunun hayatında vazgeçilmez olmak için gelinini kötülemene gerek yok.
Terk edilme kaygını,gelini yetersiz göstermekle,oğluna çok düşkünlükle gideremezsin.
Oğlunu ya kök ailen(aslında ben) ya da eşin arasında bırakmakla sorunu çözemezsin.
Gelininle olan sorunu onunla yüzleşerek çözmelisin.
Kendini,gelin annesiyle kıyaslama. Kızının evinde arı gibi hizmet edip,oğlunun evinde hizmet bekleyen olmamalısın.
Sevgili KAYINPEDER;
Etliye sütlüye karışmıyorsun diye mükemmel olduğunu sanma.
Çatışmalara seyirci olmak yerine, elini taşın altına koy.
Mesela eşinle daha fazla ilgilen. Mesela, çocuğunu ve onun eşini ayrı bir birey olarak gör.
Evli çocuklarına güvenerek,harcamalar yapmamalısın..

SERHAT YABANCI
Süpermiş...

donla yıkanılır mı yahu..

ama olur mu annesi o yedirmiş içirmiş bu yaşa getirip evlendirmiş..
ayıbıda öğreteymiş keşke de anası sırtını keseleyim mi dediğinde gevrek gevrek gülmeyeymiş..

keşke bazıları gibi fil hafıza olsamda şu konuda nornal diyenleri aklımda tutup kocan da ana kuzusuymuş diye birine yorum yaptıklarında hatırlatabilsem..

Merak etmeyin onu ben yapacağım ilk firsatta

Babamı muhtemelen annem yıkardı da babaannem de çok rahat o esnada su vs taşırdı yani

Annen ve halam bence daha yabancı

Ortamı tam anlatamadım yani orada biri yıkanır diğerleri girer çıkar vs

Arkası dönük oturur kimse de bakmaz orasına burasına

herkesin tuhaf geleni farklı bu konuda onu anladım:))
bak mesela annem halam daha yabancı diyorsun bana normal geldi..
kadın kadına olduktan sonra ben rahatsız olmam . şartlar gerektirse görümcemi keselerim yani.:)
bana tuhaf gelen farklı cins koca koca insanların bunu normal bulması.

Bu saydığınız özellikleri taşıyan ve evlenip çocuk yapan anne baba bağımlısı kadın ve onların yine aile bağımlısı kocalariyla dolu bu forum.

Açılan konulara bir göz atın hepsi benzer sıkıntılarla açılmış

Bir de çocuklarını özellikle erkek çocuklarını bağımlı yetiştiren çok üye var mesela biri çocuğunu uyandırdı diye 75 yaşında ki babaanne ve komşusunu odadan bağır çağır itekleyerek kovmuş şimdi bu tip insanların evlat bağımlısı anne baba olacağı çok belli ve maalesef bırakın eski nesili yeni nesil anneler bu konuda gümbür gümbür geliyor çok fena
Yalnız şöyle bir fark var bence; eskiden erkek anneleri çocukları aslanım yiğidim diye yetiştirirken şimdi kız anneleri de kızları prensesim diye yetiştiriyor. Ben gerçekten evlilik kurumunu bir 30 yıl sonra çok merak ediyorum ne olacak.

kadın kadına olduktan sonra ben rahatsız olmam . şartlar gerektirse görümcemi keselerim yani.:)
Aynı fikirdeyim. Bana da aynı cins daha kabul edilebilir geliyor.

Özeti bu esasen

Herkesin bakış açısı çıplaklığı hissedişi karşı cinsi görüşü farklı

Mesela öğrenci yurtlarında iki kişilik oda yasaklandı oturup buna kafa yormuşlar aynı cinsiyetten iki kişi de olsa birşeyler yaparlar belki demişler

Özeti bu esasen

Herkesin bakış açısı çıplaklığı hissedişi karşı cinsi görüşü farklı

Mesela öğrenci yurtlarında iki kişilik oda yasaklandı oturup buna kafa yormuşlar aynı cinsiyetten iki kişi de olsa birşeyler yaparlar belki demişler
Yurtta iki kişi kalmış biri olarak çok şaşırmıştım haberi ilk duyduğumda

Iste neden kv sorunlari olusuyor? burdan anliyoruz..
Sevgili anneler "bağımlı değil bağlı" evlat yetistirin!!
Oğullarınızın asla hizmetkarı olmayın ve her istediğini yapmayın ki kadınları bir hizmetkar olarak görmesin .Oğlunuzu kendi işini kendisinin yapması için teşvik edin.:KK5:

Don seçmekte garip bir durum yok ki. Bekarken anneniz size üst baş almıyor muydu? Onunda annesi almıştır, adı üstünde anne yani. Sırtını yıkamak istiyorsa da yıkasın ne var oğlunu yiyecek değil ya. Bunları bu kadar gözünde büyütme o annesi sen eşisin. Tatil olayı başka bir konu bırak onada eşin müdahale etsin.

Iste neden kv sorunlari olusuyor? burdan anliyoruz..
Sevgili anneler "bağımlı değil bağlı" evlat yetistirin!!
Oğullarınızın asla hizmetkarı olmayın ve her istediğini yapmayın ki kadınları bir hizmetkar olarak görmesin .Oğlunuzu kendi işini kendisinin yapması için teşvik edin.:KK5:
aradaki farki anlayabilen çok az maalesef.bagimlilik ayri bağlilik ayri....

Arkadaşlar artık o kadar çok bunaldım ki bu kadından nasıl kurtulucam hiçbilmiyorum. Uzakta olmamıza rağmen burnumuzdan getirir. Memlekete gitsek iğrendiriyor.
Pazara gittiğimiz bir vakit eşim kendine iç çamaşırı bakıyordu yanına gittim kaynanam hemen gelip şu rengi al demez mi dondum kaldım ben karısıyım ya ben sen kocamın iç çamaşırının rengini napıcaksın

Eşim ilk memlekete geldiğimizde annesi duşa gir seni keseleyim dedi ben yine şok yüzünebakakaldım aa doğru ya gelin vardı diyor benim yüzüne baktığımı görünce ki bir yıllık evliyiz

Anne dedim oğlunla tatile gidicez anca beraber kanca beraber diyor

Her olayda tepki versemde sorun eşimde eşim iyi hoştur ama olgunlaşmamış kendi düşüncesinden ziyade annesininkiyle hareet ediyor

Sizce nasıl bir yol izlemeliyim siz olsanız naparsınız

Bu arada eşim kv tek erkek çocuğu
Benim eşimden tek çocuk ve aynı sizin dediklerini zin on katını ben yaşıyorum inanın bende bıktım artık ama sabretcez napalim esimde annesine düşkün bu beni çok yıpratıyor ben arada değersiz göze batan bir kişi gibi kalıyorum eşim bana annesinin yanında hiç değer vermiyor mesela ben muz al desem annesi çilek dese o gider çilek alır

İşte sorun burada zaten. Anne de baba da çocuğa eşit derecede yakındır bence. Mahremiyette aynı olmalı. Baba nasıl kızına davranıyorsa anne de o şekilde davranmalı oğluna bence. Dayım kuzenlerimin altını aldı zamanında; banyosunu yaptırdı. Şimdi kocaman kız oldular. Dayım kızım seni keseliyeyim demez. Denemeli de zaten. Onun da çok emeği var. Annede aynı. Zamanında doğurmuş bakmış ki bu da kadının kendi seçimi. Çocuk ben illa dünyaya geleceğim demiyor. Sonra ben bu kadar sene baktım ne gariplik var bunda oluyor. Anneler zaten çocuklarına bakacaklarına bile bile dünyaya getiriyor. Daha fazla zahmet çekmeyi zaten baştan kabul etmiş oluyorlar.

Yok onda hemfikirim. Bencede kese atayım mi diye sormamali. Ancak başlıktaki kadar mide bulandırıcı değil.
Çamaşır mevzusu içinde aynı şeyi düşünüyorum.
Koca adam kendi çamaşırını kendi almalı. Mahremiyet dikkat edilmeli.
Ancak baba ile anne arasında biraz da olsa fark vardır bence

Erkek annesiyim oğlum 7.5 yaşında o bile banyosunu kendi yapar. Sadece hazırladığım suyudur. Pesss diyorum yaniii !!! Hasta değil yatalak değil ne diye anası keselesin sırtını koca adamın. Altında iç çamaşırı olsa bile mantıksız! Donun rengine gelince eşiniz kendi istediği rengi bilemiyor mu? bebek değil kii :KK57: çok saçma hareketler açıkçası. :oha: diyorum yani.. normal karşılayanlara da anlam veremiyorum şaşkınım :işsiz: doğum yaptım ameliyatlıyım banyomu annem değil eşim yaptırdı ki bayanım yani. Her neyse bama mantıklı gelmedi yaptıkları. Benim eşime dese kv ya bi git der annesine :KK52:

Back
X