Kv evi dağınıklık ve kirlilik

karalahana06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2018
898
519
53
İyi geceler ve iyi bayramlar sevgili KK üyeleri. Yaklaşık 2 haftadır eşimin memleketine geldik. Burada kv evinde her birimize ayrı oda var o konuda sıkıntı yok. Hatta evde birden fazla banyo var ve banyolardan sadece biri sırf çocuklara yani bize tahsisli gibi. Oralarda sıkıntı yok amma velakin kaynanamın evi çok pis ve dağınık. Geldiğimden beri doğru düzgün bir şey yiyemiyorum. Her şey kokuyor sanki. Mutfak dolaplarına kadar temizledik her yeri ama 2 3 gün sonra yine dağıldı... Dolap içleri berbat. Yılların birikmiş kiri tozu var resmen... Eşimle de konuştuk. Bir kadın tutup evi baştan aşağı temizletelim dedim. Zaten senede bir iki kere geliyoruz onda da temizlik mi yapacağız dedim... Eşim de '' Boşver annemin düzeni veya düzensizliği böyle. Sen kendi evimizde istediğini yaparsın '' diyor. Ama dayanılacak gibi değil. Bi kiler var görmeniz lazım ne var ne yok oraya atmış. Un çuvalları var sürekli kelebek oluyor. Onun yanında kirli sepeti var. Onun yanında bir sürü bidon kavsnoz. İçleri hep böceklenmiş dura dura... Sizce ne yapmalıyım görmezden mi geleyim...

İyi geceler ve iyi bayramlar sevgili KK üyeleri. Yaklaşık 2 haftadır eşimin memleketine geldik. Burada kv evinde her birimize ayrı oda var o konuda sıkıntı yok. Hatta evde birden fazla banyo var ve banyolardan sadece biri sırf çocuklara yani bize tahsisli gibi. Oralarda sıkıntı yok amma velakin kaynanamın evi çok pis ve dağınık. Geldiğimden beri doğru düzgün bir şey yiyemiyorum. Her şey kokuyor sanki. Mutfak dolaplarına kadar temizledik her yeri ama 2 3 gün sonra yine dağıldı... Dolap içleri berbat. Yılların birikmiş kiri tozu var resmen... Eşimle de konuştuk. Bir kadın tutup evi baştan aşağı temizletelim dedim. Zaten senede bir iki kere geliyoruz onda da temizlik mi yapacağız dedim... Eşim de '' Boşver annemin düzeni veya düzensizliği böyle. Sen kendi evimizde istediğini yaparsın '' diyor. Ama dayanılacak gibi değil. Bi kiler var görmeniz lazım ne var ne yok oraya atmış. Un çuvalları var sürekli kelebek oluyor. Onun yanında kirli sepeti var. Onun yanında bir sürü bidon kavsnoz. İçleri hep böceklenmiş dura dura... Sizce ne yapmalıyım görmezden mi geleyim...
Daha ne kadar kalıcaksın?

Bazı şeyleri değişteremezsiniz malesef, temizlikçi gelse belli başlı işleri yapar gider, atılacağa katılacağa un çuvalına vs. Karışmaz kendinizi yıprattığınızla kalırsınız bence tuvaletler ve yemek yenilecek yerleri şöyle el ucuyla temizleyip gördükçe toplayın yeter, gelene kadar sabredin benim bir akrabam var aynen böyle temizlik avcılarındaki gibi gidip temizliyoruz bakan bir daha bakar o derece mis oluyor arkanı bir dönüyorsun diğer gün yine aynı birde attıklarınıda geri alıyor çöpten

Bu kadar uzun sure kalmak zorunda misiniz? Eger daha kalacaksaniz temizletin madem. Siz yokken kendi duzenine doner nasilsa.

Aynı benim kaynanam aynı onun evi.Leş tamamen.bi kere dayanamadım fırını temizledim hiç mi temizlemez insan. 3 saat temizledim resmen.ne agır deterjanlarla sildim.gördü.belki bundan sonra fırınj temiz tutar dedim yok yine berbat. Ve evde 2 tane büyük kızı var.biri üni ye gidecek.diğeri meslek sahibi. Heryer hersey berbat. Oraya gidip yapmakta istemiyorum.Bende calısıyorum hem onun kızları varken ben niye hizmetci rolüne gireyim.Hemde yaptığımdan ettiğimden zerre kadar anlamıyolar deger vermiyorlar bana. Orda sadece günümü dolduruyorm görmezden geliyorum.sizde öyle yapın

Kayinvalidenize hissettirmeden o kavanozlardan böceklenmis seylerden kurtulun.
Kendisi de fark etmeyecektir bence onca dağınıklık arasında.
Her gecen gün gereksiz bir eşyadan kurtulun.
2 hafta iyi bir süre bunun için.
Siz şuan geçici olarak zaman gecireceksiniz.
Ama ya o evde yasayan insanlar?
Kayinvalidenizin bir sağlık sorunu mu var yaşlı mı?
Elinizden geldiğince el atın rencide etmeden yardımcı olmaya çalışın.Yapamıyor veya yetisemiyorsanız da
Ordan haftada bir veya iki düzenli ev işlerine yardımcı olabilecek birisiyle hesap kitap yapın konuşun ve anlaşın.

Ha
Elinizden geldiğince el atın rencide etmeden yardımcı olmaya çalışın.Yapamıyor veya yetisemiyorsanız da
Ordan haftada bir veya iki düzenli ev işlerine yardımcı olabilecek birisiyle hesap kitap yapın konuşun ve anlaşın.
eli ayağı tutuyor maşaallah ama tembel ve umursamaz benim evime geldiğinde de sürekli arkasını topluyorum

Ha
eli ayağı tutuyor maşaallah ama tembel ve umursamaz benim evime geldiğinde de sürekli arkasını topluyorum

Yapı meselesi .. insanların temizlik anlayışlarıyla bunca yıldır kurdukları düzen, istesek de değiştirip düzeltemeyiz..
arkadaşların çoğunun dediğine katılıyorum, günlük yeme içme , uyuma , lavabo işleri ile alakalı kısımları üstünden kullanılacak hale getirin , gerisine karışmayın . Kolay gelsin

:110:
Eli ayağı tutuyor ama temizlik hijyen meselelerinde tembellik ve umursamazlık yapıyorsa o zaman zor işte.
Hijyen konusunda takıntılarım hassasiyetlerim olduğu icin ben olsam kalamazdım sanırım.
Ne kadar temizleyebilirsiniz sonuçta süreklilik isteyen birsey bu.
İşiniz zor. :KK43:

Son düzenleme:
Annemin evinden herseyi atarım (hos annem titiz bir kadındır genele bakınca) ama kayınvalidemin evinden hiçbirsey atmam muhtemelen karısmam. Kendi yasam alanımı ve mutfagı sık sık temizlerim, Baska da birseye karısmam. Sizde yapmayın cünkü o sizin anneniz değil.

Annemin evinden herseyi atarım (hos annem titiz bir kadındır genele bakınca) ama kayınvalidemin evinden hiçbirsey atmam muhtemelen karısmam. Kendi yasam alanımı ve mutfagı sık sık temizlerim, Baska da birseye karısmam. Sizde yapmayın cünkü o sizin anneniz değil.
Kayinvalidenize nasıl hitap ediyorsunuz?

Back
X