Kv evi dağınıklık ve kirlilik

İyi geceler ve iyi bayramlar sevgili KK üyeleri. Yaklaşık 2 haftadır eşimin memleketine geldik. Burada kv evinde her birimize ayrı oda var o konuda sıkıntı yok. Hatta evde birden fazla banyo var ve banyolardan sadece biri sırf çocuklara yani bize tahsisli gibi. Oralarda sıkıntı yok amma velakin kaynanamın evi çok pis ve dağınık. Geldiğimden beri doğru düzgün bir şey yiyemiyorum. Her şey kokuyor sanki. Mutfak dolaplarına kadar temizledik her yeri ama 2 3 gün sonra yine dağıldı... Dolap içleri berbat. Yılların birikmiş kiri tozu var resmen... Eşimle de konuştuk. Bir kadın tutup evi baştan aşağı temizletelim dedim. Zaten senede bir iki kere geliyoruz onda da temizlik mi yapacağız dedim... Eşim de '' Boşver annemin düzeni veya düzensizliği böyle. Sen kendi evimizde istediğini yaparsın '' diyor. Ama dayanılacak gibi değil. Bi kiler var görmeniz lazım ne var ne yok oraya atmış. Un çuvalları var sürekli kelebek oluyor. Onun yanında kirli sepeti var. Onun yanında bir sürü bidon kavsnoz. İçleri hep böceklenmiş dura dura... Sizce ne yapmalıyım görmezden mi geleyim...
Yaşını başını almış kadın bu saatten sonra ne kadar temizlikçi tutarsanız tütün aynı düzen devam eder benim kayinvalidemde dağınık mutfak yağ içinde bayram temizliği yapmış sözde ama berbat durumda bende gittiğimde kendi bardağimi tabağımi çaktırmadan yikiyorum ay diyorum toz olmuş ay içine yemek damlası falan diye öyle idare etmeye çalışıyoruz sanırım bu durumların bir çözümü yok siz kendiniz görmezden gelerek ancak baş edebilirsiniz

X hanım diyorum henüz nişanlıyım. Ben mesafeli olmayı seviyorum. O doğası gereği daha sıcak.
Ben de nişanlıyım ama nişanlımın annesine daha yeni yeni anne demeye başladım.
Kendi annemin yerini tabiki tutamaz.
Yapı gereği bende mesafeyi seviyorum ama esim olacak insanın annesi ise ve anne diyorsam hakkını vermeliyim ki kendisi cok tatlı bir kadın.:KK36:
Öyle olmasaydı da değer verirdim kendi anneme nasıl davranılmasını istiyorsam öyle davranırım doğru veya yanlış.
Ama herkes benim gibi düşünmek veya davranmak zorunda değil tabi.
Mutluluklar diliyorum bu arada..

Ben de nişanlıyım ama nişanlımın annesine daha yeni yeni anne demeye başladım.
Kendi annemin yerini tabiki tutamaz.
Yapı gereği bende mesafeyi seviyorum ama esim olacak insanın annesi ise ve anne diyorsam hakkını vermeliyim ki kendisi cok tatlı bir kadın.:KK36:
Öyle olmasaydı da değer verirdim kendi anneme nasıl davranılmasını istiyorsam öyle davranırım doğru veya yanlış.
Ama herkes benim gibi düşünmek veya davranmak zorunda değil tabi.
Mutluluklar diliyorum bu arada..
Sizin anneniz değil derken annenize davrandıgınız gbi davranmayın demek istedim (kendimden yola cıkarak) cünkü sonuc olarak annem bana esyalarını attıgım için kızsa da günün sonunda beni affeder bilirim ama kayınvalidemin bunu yapma gbi bir zorunluluğu yok bence. O yüzden onun hayatına müdahale edemem cünkü birlikte yasamayacagız. Bazen bende x anne diyorum düşündüm de agzımdan cıkıyor =) tşk ederim bu arada.

X hanım diyorum henüz nişanlıyım. Ben mesafeli olmayı seviyorum. O doğası gereği daha sıcak.
Bunun adı mesafeli olmak değil bence. Komşularımıza bile teyze diye hitap ediyoruz genelde, nişanlınızın annesi için hanım çok da hoş bir hitap şekli değil sanki.
Yanlış anlamayın eleştirmek de değil fikrimi söylemek istedim sadece. Mutluluklar

Cevremde var boyle insanlar . Bende yardim ediyorum arada duzen vs icin . Ama nafile eski haline donmesi sadece 1 guncuk 🤪
O yüzden sadece mutfakla ilgilenmenizi tavsiye ederim . Aslinda mutfaktaki her seyi makinaya atip , dolaplari silmek 1 gun. O duzeni devam ettirebilirsiniz .

Gerisine karissanizda devam eder. O yuzden huzurunuzu bozmayin

Bunun adı mesafeli olmak değil bence. Komşularımıza bile teyze diye hitap ediyoruz genelde, nişanlınızın annesi için hanım çok da hoş bir hitap şekli değil sanki.
Yanlış anlamayın eleştirmek de değil fikrimi söylemek istedim sadece. Mutluluklar
Yani toplumun değer yargılarına göre yasamayı cok sevdiğim söylenemez aslında o yüzden eleştirebilirsiniz, sorun değil. Alınmam asla. Bazen x anne de diyebiliyorum o an içimden geldiyse. İçimden gelmeyen birsey yapmamaya calısıyorum, su an için bir sorun yok gbi görünüyor =) tşk ederim yine de

Daha fazla kalmayacaksaniz eşinin dediği doğru. Temizletseniz yine başa dönecek belli ki. Ama daha zamanınız varsa tabi ayrı

İyi geceler ve iyi bayramlar sevgili KK üyeleri. Yaklaşık 2 haftadır eşimin memleketine geldik. Burada kv evinde her birimize ayrı oda var o konuda sıkıntı yok. Hatta evde birden fazla banyo var ve banyolardan sadece biri sırf çocuklara yani bize tahsisli gibi. Oralarda sıkıntı yok amma velakin kaynanamın evi çok pis ve dağınık. Geldiğimden beri doğru düzgün bir şey yiyemiyorum. Her şey kokuyor sanki. Mutfak dolaplarına kadar temizledik her yeri ama 2 3 gün sonra yine dağıldı... Dolap içleri berbat. Yılların birikmiş kiri tozu var resmen... Eşimle de konuştuk. Bir kadın tutup evi baştan aşağı temizletelim dedim. Zaten senede bir iki kere geliyoruz onda da temizlik mi yapacağız dedim... Eşim de '' Boşver annemin düzeni veya düzensizliği böyle. Sen kendi evimizde istediğini yaparsın '' diyor. Ama dayanılacak gibi değil. Bi kiler var görmeniz lazım ne var ne yok oraya atmış. Un çuvalları var sürekli kelebek oluyor. Onun yanında kirli sepeti var. Onun yanında bir sürü bidon kavsnoz. İçleri hep böceklenmiş dura dura... Sizce ne yapmalıyım görmezden mi geleyim...

Dağınıklık (makul olan tabi) neyse de temiz olmayan bir yerde inanın ben iş bile yapamıyorum. Bu konularda hassasım. Banyo temizliği, mutfağın temiz olması benim için çok önemlidir. Ve evlerini mis gibi yapan insanları da çok taktir ederim. Ben sizin yerinizde olsaydım o evde kalamazdım, bana işkence gibi gelirdi. Farklı olmak isterdim ama elimde değil. Erkekler bizden daha farklı, hanımlarından dolayı temizliğin ne olduğunu gördükleri halde, pis bir yerde de durabiliyorlar. Anlamam mümkün değil ama onlarda öyle. Kayınvalidenizle konuşabiliyor musunuz? Yani deseniz ki anne siz çok yoruluyorsunuz, bir temizlikçi tutalım. Evin dağılmasında bizimde payımız falan var deyip oradan yürüseniz? Temizliğe gelen temizlerken sizde kavanozları falan atarsınız.

Benim kayinvalidenin evi de biraz boyledir ise yarar diye nuh nebiden kalma kavanozlar torbalarda yarim yarim seyler bekler. En kotusu de banyoda lifler el ormesi banyo bezleri 4-5 tane, islak islak durmaktan les gibi kokuyor. Ben de hic tahammul edemem islak beklemeye bakteri ürüyor cunku. Onlari tek tek caktirmadan attim gidip geldikçe.
Sen de ayy anne bunlar boceklenmis bunlar tozlanmis bir kadin tutalim mi temizlige diye sor. Yok derse yapacak bisi yok.

Görmezden gelme canim bosver esini. Hatta kayinvalidene sey diyebilirsin ,anne bak buralar col dağılmış ve tozlu bir el atalim felan. Yada sen o bocekli kavanozlari yikarken sorarsa,hep boceklenmis anne sagliksiz olur vs dersin. Eger istemez memnun olmazsa birdaha el surmezsin

Benim kv. de de öyle 13 senedir evliyim her yaz 10-15 gün gelir kalırız. İlk yaz cahillik işte dolap çekmece girişil Nuh nebiden kalma (görümcemin ilkokul 2 ders kitapları vs.) ne varsa toplayıp atmış düzenlemiştim, silip, ortalıkta havlu, nevresim ne varsa bir güzel yerleştirmiştim. Sonra görümcem ağzımın payını bir güzel vermişti sana neee sana noluyo burası senin mi evinin ne karışıyorsun diye :))sonra özür diledi o dolapları da kendi kullandı tabi ama ders oldu bana. Karışmam elimden geldiğince. Kendi odam var dolap kanepe aldım gelip dolabımı siler eşyamı yerleştiririm. Odamı süpürür tozunu alırım. Yemek fazla yemeyiz gezecez diye dışarda takılırız karnımızı doyurup geliriz. Her yıl geldiğimde mantar oluyorum ne yazıkki klozet olmamasına rağmen tiksinmekten sanırım. Onu da gelirken fitil getirip kullanarak çözüyorum :) Eşim geçen hiçbişey atmıyorsun anne heryere bişey ler var atalım gel falan diycek oldu sana ne ben senin evine karışıyor muyum dedi :) evde yokken buzdolabını sildim yerleştirdim dayanamadım Allahtan bişey demedi :) kendi alanınla ilgilenip gerisini görmezden gelmek en iyisi bu gibi durumlarda

evde gereksiz ne varsa çöpe atın evi rahatlatın. sonra kadın tutun gelsin temizlesin.

evde siz yasamasınız hadi neyse de bu kadar pis evde ben yaşayamazdım.

:110:
Eli ayağı tutuyor ama temizlik hijyen meselelerinde tembellik ve umursamazlık yapıyorsa o zaman zor işte.
Hijyen konusunda takıntılarım hassasiyetlerim olduğu icin ben olsam kalamazdım sanırım.
Ne kadar temizleyebilirsiniz sonuçta süreklilik isteyen birsey bu.
İşiniz zor. :KK43:
Zor zor çok zor

Ben yapiyorum da noluyor bbide yaptim diye azar isitiyorum. Buzdolabini sildim gecende ... neymiş kendi düzeni varmis aradigini bulamiyormus falan . Bi daha ellemedim ..simdi sadece bulasiklari yikiyorum kahvesini pisiriyorum tamam.. kadin yasli yapayım sonucta annnem..esim bile kendi yapsi birak diyo. Ama icerde o işlenirken benim oturmam hic icime sinmiyor...
Bence elin degdikce kucuk kucuk yap ...kendi duzeni sonucta ama boceklenmisleri bir an once cikar.. patates sogan bozulduysa o felaket koku yapar. Once onlari bi kontrol et

Görmezden gelme canim bosver esini. Hatta kayinvalidene sey diyebilirsin ,anne bak buralar col dağılmış ve tozlu bir el atalim felan. Yada sen o bocekli kavanozlari yikarken sorarsa,hep boceklenmis anne sagliksiz olur vs dersin. Eger istemez memnun olmazsa birdaha el surmezsin
Ayyy kuzum benim öyle deyince ne diyor biliyor musun 🙈Amannn kızım bir şey olmaz. O kadar umursamaz o kadar umursamaz ki... Bak elticeğizim yeni doğum yaptı kaynanam gitti sözde bakmaya garibim eltim bebekle mi uğraşsın kaynanamla mı. 3 gün sonra geri geldi kaynanam zaten 😃Diyor ki Aaaa kızım buraları mı sildin. Eeee ben silecektim ama sen silmişsin eline sağlık dedi yine başladı dağıtmaya. Bütün köyün dilinde zaten bizim evin pisliği 😂😂😂 Allah o evin gelinlerine sabır versin diyor herkes

Gitmeyin efendim, kalmayın. Sizin hizmetinizi tutan biri olmadığı sürece karışamazsınız. Ha içinizden gelmiyor ise tutun bir iki işin ucundan. Yattığınızı yediğinizi temizleyin tamam.
Kadın sağlıklı mı, yorgun mu, psikolojik sorunu mu var, mutsuz mu? Bunlara bakmayın ama pis deyin.
Çok ayıp.

Hiçbir problemi yok. Bunu yalnız ben değil herkes söylüyor. Doktora da götürdük psikolojik bir sorunu da yok... Tamamen tembel ve umursamaz...

Görmezden gelin çünkü iyilik yapıcam diye birşeyler atıcaksınız, toparlıyım, düzeltiyim diceksiniz üstüne laf işitip moraliniz bozulucak boşverin.:)

Back
X