Kv evi dağınıklık ve kirlilik

Benim eşimin annesinin 15 büyükbaş hayvanı var. Sadece onlarla ilgilenmeye adamış kendini. Her yaz bir ay yanında kalıyoruz. Ben anlatsam kendi kayınvalidenizi alnından öpersiniz. Asla tuvaletten çıkınca el yıkamaz, asla tuvalete su dökmez. Ahırdan nasıl gelmişse öyle yemeğe oturur. Üzerinde inek kakaları vardır. Bulaşık yıkamak sadece sudan geçirmektir. Deterjanmış, sıcak suymuş kullanmaz. Kullandığı her mutfak malzemesini o haliyle çekmece yada dolaba geri koyar. Sofrada herşeyi üstüste yığar. Peynirin üzerine zeytin tabağını, ekmeğin üzerine yumurta sahanını koyar. Yoğurt, süt tencerelerini asla yıkamaz. Parmağını yalaya yalaya sıyırır. Yeni yoğurt mayalar. Diyelim ki ben sofraya sonraya oturdum, eşim doydu. Onun kullandığı tabak, kaşığı benim önüme koyar ya da benim kullandığımı kızının önüne koyar. Sabah kalan patates kızartmalarını makarnanın içine, çorbanın içine boşaltır. 15 senelik evliyim cam sildiğini, toz aldığını görmedim. Anlatmakla bitmez. İki ayda bir kızlarının ısrarı ile tuvalette saç örgülerini açmadan su döker kafasından aşağıya. Şampuan falan yok. 75 yaşında. Her yıl birazdan daha kötüye gidiyor durum. Kimseye de laf söyletmez.

Bu senaryo bir akrabam yaşadı
Sonuç artık gitmiyorlar
Kadın tutup temizletelim dedi oğlu onuda kabul etmedi

Benim eşimin annesinin 15 büyükbaş hayvanı var. Sadece onlarla ilgilenmeye adamış kendini. Her yaz bir ay yanında kalıyoruz. Ben anlatsam kendi kayınvalidenizi alnından öpersiniz. Asla tuvaletten çıkınca el yıkamaz, asla tuvalete su dökmez. Ahırdan nasıl gelmişse öyle yemeğe oturur. Üzerinde inek kakaları vardır. Bulaşık yıkamak sadece sudan geçirmektir. Deterjanmış, sıcak suymuş kullanmaz. Kullandığı her mutfak malzemesini o haliyle çekmece yada dolaba geri koyar. Sofrada herşeyi üstüste yığar. Peynirin üzerine zeytin tabağını, ekmeğin üzerine yumurta sahanını koyar. Yoğurt, süt tencerelerini asla yıkamaz. Parmağını yalaya yalaya sıyırır. Yeni yoğurt mayalar. Diyelim ki ben sofraya sonraya oturdum, eşim doydu. Onun kullandığı tabak, kaşığı benim önüme koyar ya da benim kullandığımı kızının önüne koyar. Sabah kalan patates kızartmalarını makarnanın içine, çorbanın içine boşaltır. 15 senelik evliyim cam sildiğini, toz aldığını görmedim. Anlatmakla bitmez. İki ayda bir kızlarının ısrarı ile tuvalette saç örgülerini açmadan su döker kafasından aşağıya. Şampuan falan yok. 75 yaşında. Her yıl birazdan daha kötüye gidiyor durum. Kimseye de laf söyletmez.
Eşiniz nasıl peki?

KV ile konuşup birlikte kileri elden geçirmeyi önerin. İstemezse de yapacağınız birşey yok, orası onun evi. Oğlu da istemiyorsa sizi hiç ilgilendirmez. Yemeklerinizi bir şekilde geçiştireceksiniz artık.

Hiç uğraşma emene yazık ona pis değil bazıları böle yengemin evine bayram temzili ettim heryer kap kacak boncuk vs bayrama gittim 2 gün sora gene aynı belimin ağrısı ile kaldım bn o kadar hiç uğraşma
İyi geceler ve iyi bayramlar sevgili KK üyeleri. Yaklaşık 2 haftadır eşimin memleketine geldik. Burada kv evinde her birimize ayrı oda var o konuda sıkıntı yok. Hatta evde birden fazla banyo var ve banyolardan sadece biri sırf çocuklara yani bize tahsisli gibi. Oralarda sıkıntı yok amma velakin kaynanamın evi çok pis ve dağınık. Geldiğimden beri doğru düzgün bir şey yiyemiyorum. Her şey kokuyor sanki. Mutfak dolaplarına kadar temizledik her yeri ama 2 3 gün sonra yine dağıldı... Dolap içleri berbat. Yılların birikmiş kiri tozu var resmen... Eşimle de konuştuk. Bir kadın tutup evi baştan aşağı temizletelim dedim. Zaten senede bir iki kere geliyoruz onda da temizlik mi yapacağız dedim... Eşim de '' Boşver annemin düzeni veya düzensizliği böyle. Sen kendi evimizde istediğini yaparsın '' diyor. Ama dayanılacak gibi değil. Bi kiler var görmeniz lazım ne var ne yok oraya atmış. Un çuvalları var sürekli kelebek oluyor. Onun yanında kirli sepeti var. Onun yanında bir sürü bidon kavsnoz. İçleri hep böceklenmiş dura dura... Sizce ne yapmalıyım görmezden mi geleyim...

Benimki de pek temizlik yapmaz, yemeğe özenir sadece, evin en temiz yeri mutfak tezgahıdır mesela. Ne zaman gitsek oraya, kendimden geçiyorum :confused: . Allah tan artık arada bir temizlikçi çağırıyor. Yoksa sağolsun ailece abla kardeş yeğen sülale benden bekliyordu. Aldılar havalarını :63:

Görmezden gelme canim bosver esini. Hatta kayinvalidene sey diyebilirsin ,anne bak buralar col dağılmış ve tozlu bir el atalim felan. Yada sen o bocekli kavanozlari yikarken sorarsa,hep boceklenmis anne sagliksiz olur vs dersin. Eger istemez memnun olmazsa birdaha el surmezsin
Anaaam öyle diyorum da yaa öyle mi hiç fark etmemişim, ya da aylık toz oluyor sadece 3 gündür silmedim ne hale gelmiş diyor :KK70: Aslında umrunda değil :işsiz:. Alıştıkları düzeni değiştirmiyorlar.

Eşiniz nasıl peki?
Eşim normalde çok temiz düzenlidir.Hatta benden bile. Annesinin yanına gittiğimizde bana hiçbir şey konusunda ısrar etmez. Çatal,bıçak,nevresim aklınıza gelen herşeyi evden götürürüm. Ekmeğime kadar ayrı alır, odamda saklarım. Yani annesinin dokunduğu yada yaptığı hiçbir şeyi yemem. Kimse de alınmaz. Hatta eşim ve ablaları söyler sen annemizin kusuruna bakma, kendin yap kendin getir ye diye

Back
X