• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv evinde iş yapma ölçüsü

Merhaba, eşinizin ailesinin evinde ne kadar iş yapıyorsunuz? Yemek vs yapıyor musun inanın bu ayarı tutturamiyorum. Yapmıyorum gibi geliyor sofra kurmayanve kaldırmaya yardım ediyorum ama işin açığı yapmayı sevmiyorum 😟

İş derken cam silme ev süpürme filanmı yoksa.
Sofra kurmak yada kaldırmak iş olarak görmeem ben bunu yardımdır bana göre.

Aranizdaki samimiyete, ne sıklıkta gittiğinize, onlarin size ne sıklıkta geldiğine ve sizin evinizde neyi ne kadar yaptığına göre değişir bence.
Benim bekar görümcem var. Dolayisiyla kayinvalidem cok birşey yapmaz. Gorumcemle biz sofrayi kurmaya, kaldırmaya falan yardım ederiz. Cay doldur vs. Salata yaparım. Başka birşey yapmam.
Yazlikta beraber kaldigimizda supurge falan yapıyorum

düşüneyim

15 yıldır evliyim bir kere yemek yaptım

gittiğimde kv yoktu, oğlum küçüktü

pişirdim, onlar da geldi yedik

iki kere de bulaşık yıkadım

biri görümcemin istemesi, biri de nişanı

kv evinde çay dahi koymuyorum çoğu zaman

arada getir götür yaparım boş tabağı götürürüm vs

Merhaba, eşinizin ailesinin evinde ne kadar iş yapıyorsunuz? Yemek vs yapıyor musun inanın bu ayarı tutturamiyorum. Yapmıyorum gibi geliyor sofra kurmayanve kaldırmaya yardım ediyorum ama işin açığı yapmayı sevmiyorum 😟
Yani sofra kurmaya kaldırmaya bırak kayınvalidemin evinde normal arkadaşıma bile yardım ederim. Basit nezaket kuralıdır bu.

Sofra kurmaya kaldırmaya yardım etmek iş değil ki. İnsan kimin evine yemeğe giderse gitsin sofra kurulup kaldırılmasına yardım eder. Görgü kuralı bu bence.

Sofra kur kaldır
bulaşık yıka ve bazen süpür sil yapıyorum. Yemekleri kv yapiyor. Onun dışında cam silme ve ağır işler hiç yapmadım

Yemek içmek icin yardımda bulunmak zaten isten sayılmıyor canım..

Görümcem le birlik olup bayram temizliklerine yardim ediyoruz..

Ihtiyacı olduğu zamanda işini yapiyorum..

9 senelik evliyim ilk zamanlarda yaptım..
Şuanda ihtiyaca gore yardım etmeye calisiyorum

Ben kv evinde Kendi evim gibi davranmıyorum onun da bizde öyle davranmasını istemiuorum.
Sofra kurup kaldırıyorum arada (ben ya hamileyim ya küçük Çocugum var 🤭)
Bazen şu şu yemeği yapar mısın derse yaparım. Temizlik talep etmedi ama aeada kadın bul temizlettşr diyorum🤭 yani Allah mecbur bırakmasın ama bu baskasının evini temizleme işi hoş gelmiyor bana.

Yemek yapmam, Salata vs yaparım ekmek keserim yani mutfaktaki tırı vırı şeyler benden sorulur bazen. Temizlik yapmam, ev işlerini yapmam. Sofra kurar kaldırırım. Getir götürcüyüm. Benden istemez, beklemez.. Gelin aldık çalışsın mantığı yok. Bana da saçma gelir zaten kv evinde iş yapmak. Eşim de istemez yap demez.

Bazen şehir dışına çıkıp uzun süre kalıyorlar onlar dönmeden evi bi süpürgeyle geçiyorum çok nadir olan birşey yılda 3ü geçmez 🤗 Sofra kur kaldır bulaşık kısmına ise hep yardım ederim, iş olarak degilde bunu gittiğim heryerde yaparım.
Bazen de görümcemler gelir şehirdışından uzun zaman kalırlar genelde kayınvalidemde toplanırız ev kirleniyor haliyle kalabalık olunca. Görümcem süpürür ben vileda atarım kayınvalidem toz alır. Iş dağılımı o anki ruh haline göre değişir kim neyi isterse 😁 bu da çok nadir olan birşey. Yemek daha hiç pişirmedim 1 defa çorba yaptım sadece.

Aslında özetle ben iş yapmıyorum desem daha doğru olur.

Herkes oturup senden bekleniyorsa olmaz ama birlikte yemek hazırlığı toplanması vs, yapılır gayet normal, diger ev işleri yapılmaz bence.

Önceden ara ara süpürge açardım
10 yıllık evlilikte sanırım senede bir camini silmisimdir 👀

Her zaman yemeği ben yapmam gittiğimde çoğunluğu hazır olur, akşam uemegi ise salata bana kalır sofrayı beraber kurariz

Her zaman bulasiklari ben atmam

Ama bu sofra kısmı son yillarda böyle oldu eskiden ben gider herşeyi yapardım artık yapmıyorum kiminkini begeniyorsa o yapsin :63:

Yemek falan yapmam bazen bulasiga yardım ederim sofra kurup toplamaya yardım ederim ağır hiç birşey yapmam bekliyorlar ama yapmam

Back
X