• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv evinde iş yapma ölçüsü

Hastalık hastası ve aşırı ölçüde üşengeç bir kayınvalidem var. Ara tatil ve yaz tatilinde onlarda kalma sıramızda tüm yemek, temizlik,bulaşık bendedir.

Gelin geldi yapacak modundan değil yanlış anlaşılmasın ben olmasam oğlu gelse de aynı kadın yeter ki kendi harici biri olsun anında hastadır. Herkes durumunu bilir ama döverek çalıştıracak değiliz yapmıyor.

Biz yokken kayınbabam kahvaltıyı kendi hazırlar,evi temizler,KV yemek yapar sadece sofra kurma yine yoktur,bide bulaşığı biz yokken barı yıkayıverir.

12 saat yoldan geliriz biz geleceğiz diye yemek yapmamış olur siz gelince birlikte hazırlarız dedim der. Sonra o oturur biz eşim ben kayınbabam yemek hazırlar yeriz yol yorgunu. Kocası kıyamam izrap edip çekinse de ne yapsın yıllardır böyleymiş kadın.

Önceden ara ara süpürge açardım
10 yıllık evlilikte sanırım senede bir camini silmisimdir 👀

Her zaman yemeği ben yapmam gittiğimde çoğunluğu hazır olur, akşam uemegi ise salata bana kalır sofrayı beraber kurariz

Her zaman bulasiklari ben atmam

Ama bu sofra kısmı son yillarda böyle oldu eskiden ben gider herşeyi yapardım artık yapmıyorum kiminkini begeniyorsa o yapsin :63:
33 yıllık evliyim,sadece buraya geldiğimizde ev tadilatı olduğunda 4 ay kadar onda kaldık.
O zaman yaptım ne yaptım dersen yemek süpürge işi sadece...
Zaten tüm gün dışardayız eşya işleri filan.

33 yıllık evliyim,sadece buraya geldiğimizde ev tadilatı olduğunda 4 ay kadar onda kaldık.
O zaman yaptım ne yaptım dersen yemek süpürge işi sadece...
Zaten tüm gün dışardayız eşya işleri filan.
Yani yapsan da Allah razı olsun demeyince ne edeceksin ki iste bende artık sadece çocuklar dagitirsa topluyorum daha yapmiyorim ..kalkarken tam koltuk örtülerini düzeltip birakiyorim

6 yıllık evliyim. Kvnin evinde hiçbisey yapmadim bugune kadar.
Sadece kendi yedigim tabagi, ictigim bardagi kaldirir toparlarim.

Ben misafirim sonuçta niye yemek, temizlik yapayim. Evime gelen insanlara da sofra kurdurup kaldirtmadim hiç, agirlayamiyorsam cagirmam, agirlayamayan da beni cagirmasin.

Merhaba, eşinizin ailesinin evinde ne kadar iş yapıyorsunuz? Yemek vs yapıyor musun inanın bu ayarı tutturamiyorum. Yapmıyorum gibi geliyor sofra kurmayanve kaldırmaya yardım ediyorum ama işin açığı yapmayı sevmiyorum 😟
Birlikte oturdugumuz icin sana yardimci olmak isterdim kuzum😀

Yani yapsan da Allah razı olsun demeyince ne edeceksin ki iste bende artık sadece çocuklar dagitirsa topluyorum daha yapmiyorim ..kalkarken tam koltuk örtülerini düzeltip birakiyorim

O rıza duası yeter aslında onuda demiyorsa artıkyuh artık denir..
Biz bile hafta sonu gidiyoruz çıkarken filan bende küllük flan oluyor yıkayıp kaldırırım.

Ne diyor şunu şunu yap mı? Eşin ne diyor peki?
Aynen ılk gıttıgımde bırton ıs buyurdu sacma sapan
Kı ben orda kalmıyorum
Yapmadım tabıkıde
Esım kötü nıyetlı degıl senı kızı gıbı gördüğünden dedı
Ben kızı degılım dedım
Sonra annesıne ıs buyurma dedı
Ama kadın alsmıs 2gelın dahavar evde
Herkse dıye dıye yaptırmıs
Aşırı anlamaz bır kadın

6 yıllık evliyim. Kvnin evinde hiçbisey yapmadim bugune kadar.
Sadece kendi yedigim tabagi, ictigim bardagi kaldirir toparlarim.

Ben misafirim sonuçta niye yemek, temizlik yapayim. Evime gelen insanlara da sofra kurdurup kaldirtmadim hiç, agirlayamiyorsam cagirmam, agirlayamayan da beni cagirmasin.
Buda yanlış bir tutum bence,bir masayı kaldırmak bu kadar zor gelmemeli bence.
Benim düşüncem bu yöndedir.

Görgü kuralı demeyelim de yani teklif edilir diyelim. Ev sahibi istemiyorsa yapacam diye tutturulmamalı.
İstemeyene denk gelmedim ben. Evine gittiğim, evimize gelen insanlar samimi olduğumuz arkadaşlarımız ya da ailemizdir zaten. Teklif edecek kadar mesafeli olduğum birini evime davet etmem, davete icabet etmem. Bahsedilen de kayınvalide evi zaten. Anne izin verirseniz sofrayı ben toplayayım denmez.

Sofra kurar kaldırırım, bulaşıkları yerleştiririm, servisi yaparım, dağınık bir yer varsa toparlarım.
Bence yeterli. Ayda bir kere gidebiliyorum zaten, biraz uzak oturuyor. Yemek yapacak kadar samimiyetim yok.
Sadece geçen gün ben pek bilmem dediği için kek yaptım, o kadar.
İhtiyaç olursa herşey yapılır tabii.

TamMecburmusuz yapmaya peki,direk söylermi cam sil filan diye..
Ben ılk gıttgımde sok oldum
Benı tanımaz hıc aynı ortamda bulunmadım mesela
Ikı gelinle yaşıyor
Benım evım uzak ona
Bır gıttım sonra 5ay gıtmedım zaten
Cam mam herşey der
Çekinme yok tuhaf kadın
Hayatımda ılkdefa boylesını gördüm
Baktım evdekilere de oyle sunu supur suraya yemek yap vsvs
Hanı ben orda yaşamıyorum kı
Sofrayı vs zaten kaldırırım ama sunu yap vs hıc hos gelmedı cevabı yapıstırdım

Ben ılk gıttgımde sok oldum
Benı tanımaz hıc aynı ortamda bulunmadım mesela
Ikı gelinle yaşıyor
Benım evım uzak ona
Bır gıttım sonra 5ay gıtmedım zaten
Cam mam herşey der
Çekinme yok tuhaf kadın
Hayatımda ılkdefa boylesını gördüm
Baktım evdekilere de oyle sunu supur suraya yemek yap vsvs
Hanı ben orda yaşamıyorum kı
Sofrayı vs zaten kaldırırım ama sunu yap vs hıc hos gelmedı cevabı yapıstırdım
2 gelin aynı evde değil demi.
Değişik bir kadınmış,gelin değilmi yapacak modunda resmen.
Emir vermeyede alışkın demekki kayganana hazretleri..

Ben yapamam bunu zaten,hemen hazırlar kuaraım sofrayı.
Tercih meselesi bunlar.
Tercih meselesi mi bilmiyorum bana pek tercih gibi gelmiyor. Görgü meselesi bence, aileden görülenle alakalı. Nasıl annemin evinde işin ucundan tutuyorsam kayınvalide evinde de tutarım. Yapmazsam annem canıma okur zaten ben seni böyle mi yetiştirdim diye 😂😂😂

Ben eve misafir gelince yoruluyorum mesela. Ha misafiri severim o başka ama yoruluyorum.
Eve kardeşim de gelse benimle sofra kurup kaldırsa bulaşıkları yıkasak seviniyorum.
Ama ben her şeyi yapıyorum gelen yan gelip yatıyor o zaman ses etmesem de sinirleniyorum.
Bir de yatılı misafirse daha yorucu oluyor.

Ben gittiğim her eve yardım ederim kv veya başkası farketmez . Öyle devrilip yayılmayı sevmem.

Back
X