• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv evinde iş yapma ölçüsü

Valla evinde kaç kere tatlı yaptım iki kere de baklava açtım ama baklava normal ziyaret için yani bayram için değil

Tuttu eltim 15 yılda bir kere baklava açmış bayramda onu konustu :63: şimdi yapamıyorum diyorum geciyorim
Ya ben seni yerim atma şu ifadeyi 🤣çıldırdım😍😍😍

oturup beraber yemek yiyecekseniz sofrayi kurup kaldirmaya yardim etmekten daha dogal ne var ki..
yemege davet edildigimiz bir yerde bile kalkip yardim ediyoruz. kaldi ki kv evinde.. oturacaksiniz önünüze mi gelecek, önünüzden mi toplanacak bulasiginiz? belli ki yemegi zaten kadin yapmis oluyor.

yani sozde ben de zamane geliniyim ama bazi insanlar beni soke ediyor. demek kadin otur kizim zahmet etme dese oturup sofraya davet bekleyecek, yiyince de kalkip kenara gececek insanlar var.. hayret..

Son düzenleme:
Aynı site otururuz
Sofra kur kaldır
Oraya gitsek eşim yemek yememiş olsa ona orda yapılmış yemek veya kahvaltılık hazırlarım
Bulaşık yıkarım
Sadece bir kere görümcem ve eltimle büyük bir temizlik yaptık
Oda kayınvalidem uzun zamandır şehirdışında olduğu için geldiğinde ev temiz olsun diye yaptık
Kayınvalidem sürekli iş buyurur ama bekar görümcem olduğu için yapmam
Çok nadir makine çekmişimdir
Misafir varken meyve çay çerez hazırlanır tabi bunu genelde görümcelerim veya elitlerimle beraber yaparız

Ayrı şehirlerdeyiz, yatili gidiyoruz haliyle.

Yemekleri kayinvalidem yapar, bulaşıkları ben hallederim genelde, eşim de masaya getir götürü yapar. Çay servisini de yine eşimle beraber yaparız.

Günlük işlerde süpürge, toz alma yapıyoruz eşim yada ben, çocuklar dağıtıyor döküyor birşeyleri muhakkak.

Gelin gelmiş, biraz iş yaptırıp hizmet ettirmeyim mantığında değilse öyle olunca ipin ucu kaçıyor çünkü şunu yapayım bunu yapmayayim mantığında olmaya gerek yok bence. O an ne gerekiyorsa yapılabilir. Tabakları tezgaha bırakıp geri dönemem ben, o kadar da değil diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
hıcbır evı kendı evım gıbı gormuyorum hıc bır gelın kaynana da anne kız gıbı olamaz kendı annemın de evını gıdıp temızlemıyorum kı ben temızlık yapmayı cok seven bır ınsanım.yapamayan temızlık ıcın yardımcı bır hanımla anlasır durumu olmayan ıcınde cocuklar bırını bulur gonderır

yemege gıdersem evde bır kek borek tatlı bırsey yapar gotururum yemekten sonra cayın yanına yemek ısteyen yesın dıye
yemek yapılırken salatayı ben yaparım sofra kurumuna yardım ederım esımde yardım eder sonrasında masa toplanmasına yardım ederız
kıme denk gelırse cay servısı arada bır kalkarım yanı en azından esımın ve benım cayımı doldururum kendım ıcın kalkarken bardagı bos olan varsa ona da doldururum

yanı evıne gıttıgım kısıye karsı o evın sahıbı ben mısım gıbı davranıp her ısı ustlenmem

hos 7 aydır kımseye gıtmıyorum :KK70: yanı yaparken boyle yapardım

Back
X