KV gerçek yüzünü gösterme çabalarım

Evet ben direk söylüyorum. Çünkü kendimce bu cana icerisinde girdim aslında bu duurmdan çok rahatsızım kendime de kızıyorum ama bir yıldır tuttum artık sabır edemiyorum.
Mağdurlar daima kazanır. Siz doğrucu Davut değil mağdur gelin olacaksınız.
Kv bir şeyi yalan olarak mı anlattı? Siz ağlayarak annen yanlış hatırlıyor sanırım, doğrusu böyle böyle diyeceksiniz.
Kv ile eşinizin yanında canım cicim olacaksınız, eşiniz yokken mesafeli.
Zamanla anlar eşiniz.

Bende öyle olduğunu düşünüyorum. Eşime sordum evet girerdik dedi kese atardım anname o da bana dedi.
Anası ile banyoya birikte giren ve bunu tabiri caizse kazik kadarken de yapan eşinize , annesinin normal bir kadın olmadığını anlatamazsınız.Buyuk olasılıkla zaten eşiniz de normal bir adam değildir

Evet ben direk söylüyorum. Çünkü kendimce bu cana icerisinde girdim aslında bu duurmdan çok rahatsızım kendime de kızıyorum ama bir yıldır tuttum artık sabır edemiyorum.
Ben anlıyorum sizi benimkisi iyi bir kadındır ama ona rağmen sorun yaşadığımızda annesinin iyi niyetli olduğunu dinlemekten artık çatlayacaktım. Aslında annesinin size yaptıklarının hissettirdiği şey üzgünlük değil mi? Sonra da kızgınlığa dönüyor. "Annen bana şöyle dedi üzüldüm" neyse boş ver biz hallederiz onunla diyip konuyu kapatın. Annesinin yaptıklarından haberi olsun ki sonra şaşırmasın. Annesi hep maduru oynuyor vicdanına oynuyor eşinizin. Ama siz öfkeli davrandığınız için onun gözünde annesi madur siz paçoz görünüyorsunuz. Oysa asıl madur sizsiniz. "Masalarında her şeyleri var" diye siz deseniz o eşinize lokmamızı sayıyor oğlum niye öyle demiş der. Oğluna acındırır kendini. Ama siz direkt belki öfkeyle ona ne ki karışıyor, ne yiyeceğimizi annene mi soracağız dersiniz siz paçoz olursunuz o melek. Gidin onun yüzüne saygılı şekilde söyleyin söyleyeceğinizi, eşinize yansıtmayın. Yansıtan o olursa da bu sefer bak ben anlatmadım o anlatmış, olay öyle değil böyle diye gerçekleri anlatın. Böylece sizi kötü gösteremez. Eşiniz de anlar her şeyi.

Bunu yapmıyor işte. Asla ve asla oğlunu eleştirmez ona karşı. Evet oğlum haklisin, sen bilirsin oğlum sen nasıl istersen oğlum diyor. Kardeşi dükkan açtı bizim oldugunuz yerde eşim dedi ailenin yanına aç kardeşi yok dedi başka şehirde açacağım. Eşim de en azından ben göz kulak olurum diye gel burda aç dedi. O da iki ay bekleemdi kapattı dükkanı satış olmuyor diye. Sonra KV eşimin yuzunden deyip durdu. O dedi de orda dükkan açıldı yoksa benim oglm orda dükkan acmayacakti. Bir sürü borca soktu diyor. Ama eşime oğlum kısmet değilmiş yapacak bir şey yok diyor.

Aa bak iyiki anlattın bana annem gerçekten saf değil şeytanmış, beni aydınlattın canım çok teşekkür ederim diyenini hiç görmedim. Lütfen bişeyleri gösterecek derken daha dikkatli seçin kelimelerinizi. Burda kocasına annesini kötüleyim derken evden kovulan sonrada özür dilese bile istenmeyen kadınların hikayelerini okuduk.
Benim tavsiyem baya bi zaman annesiyle ilgili hiç yorum yapmayın ne iyi ne kötü. Siz eşinizle iyi olun. Annesi sonuçta kadın. Yıllarca bakmış büyütmüş. Siz daha yeni girdiniz hayatına. Sizede annesine güvendiği gibi güvenmesi lazım ki yeri oldugunda sizide haklı görsün.

Eşine annesini kötülemekten vazgeç,
hele 'annen bir şeytan' laflarını bırak.
Meşhur laftır, 'sevmem, ama sevmeyeni-kötüleyeni hiç sevmem'
Hay Allah annem de niye böyle yapıyor hayatım? Oysa ben ona saygıda kusur etmiyorum, neyse yaşlılığına verelim artık vb konuş.
Sen kötüledikçe annesi kıymete binecek eşinin, emin ol.
Biraz politik ol, eşinin yanındayken iyi davran kadına, başbaşayken tatlı tatlı sok lafını,
senin saf olmadığını anlasın.
Ama üçünüz birlikteyken saf ol, anlamazlıktan gel.
Eşinle iyi ol, fırsat verme kv'ye.
Bir kaç fırın ekmek yemen lazım bu kv ile başedebilmek için...

Ben yapamam öyle. Ben çok net biriyim. Neyse o bu yaşıma kadar boyleydim. Zaten öyle yapabilsem bu durumda olmazdım. Bir iki deniyim diyorum o nasıl davraniyirsa yapıyorsa diye ama yapamıyorum. Yaparsam da kendimden soğurum. Ben ben olmaktan çıkarım. En iyisi bir çok kişinin dediği gibi zamanı geldikçe dile getirip susmak. Ben pat pat herşeyi söylüyorum.

Yapamazsanız yakında boşanırsınız.
Bir söz vardır:
Her doğru her yerde söylenmez diye.
Sizinki dobralık ya da netlik değil amiyane tabirle dengesizlik.

Biri benim anamı babamı kocamı eleştirse -söyledikleri doğru olsa bile- hayırdır, sana ne derim.

Doğruyu; doğru zamanda doğru yerde doğru kişiye doğru sözlerle söylemek bir sanattır. Ve bunu çok az kişi başarır.

Bence şurada hata yapıyorsunuz. Siz o kadınla k.valide gelin ilişkisi içindesiniz, eşiniz ise anne-çocuk ilişkisi içinde. Eşiniz annesine sizin baktığınız gibi bakamaz,objektif olamaz. Ne kadar kötü bir insan da olsa, o onun annesi. Aralarında güçlü bir duygusal bağ var. Bir insanın, annesinin kötü biri olduğunu kabullenmesi ve bunu dile getirmesi zordur. Siz istediğinizi yapın, eşiniz durumu kabul etmek istemiyorsa bir işe yaramaz. Çünkü kabul etmek beraberinde sorunu çözmeyi getirir. Eşiniz sorunu çözmeye hazır değil ya da sorunu nasıl çözeceğini bilmiyor. Ve sorunu sonuna yoksayarak onunla bu şekilde mücadele etmeye çalışıyor.

Ben hiç birsey demiyorum aslında. Çok nadir dedim ama. Çünkü laf dalaşına girmek istemiyordum. Eşime göre annesi çok saf bende onun açığını arayan biri oldum. Ben annesine eşim yabindayken söylerim ne soyleceksem sonra karın bana şunu bunu demesin diye. Ama hata ediyor musum anladım. Annesi bir öyle bir böyle deyince diyorum canım geçen böyle demisti diye o zamanda o unutmuştur ya da sen yanlış haturliyorsundur diyor.

Bunu kime diyor kv? Bunu derken duyması lazım eşinin. Tabiiki eşine başka konuşacak, eleştirmektense pohpohlayacak. Eşin kvni suçüstü yapması lazım

siz yanlış anladınız ben patavatsizliktan bahsetmiyorum. Direk ona annen böyle demedim zaten. Bir yıldır eşimin annesi birşey desin yok o öyle demek istememistir. Ben anneme sordum öyle demek istememis. Mesela param yok oğlum ama şunu alacaktim der eşime aldırır sonra ay kıyamam sana niye aldın ki senin paran varmiydi der. Eşimde annesini çok düşünceli görür. Bende işte orda pat pat canım annen gerçekten sana kiyamasa her defasında bunu yapmaz. Önce duygu sömürüsü yapıyor sonra şunu alacaktim diyor. Sonra niye aldın diyor. Açık açık istese bu kadar gam yemem İnanki. Kiranin yarsini veremedim diye eşine dert yanar. Ama diğer oğluna da oğlum telefonda birşey varmış uzakta da olsa görüyormuşsun birbirini o neyki öyle bizde yapalım. Ben sizi çok özlüyorum der. Oğlan anne senin telefonla olmaz der. Himmm anasının kuzusu artık gelince gorusuruz. Sizde çok uzaksiniz ben sizi çok özlüyorum ama ne yapıyım der. Sonra oğlan kendini annesine telefon almaya mecbur hisseder. Sonra da ne gerek var oğlum aldın der. Bunlar öyle birikti ki ve öyle cokki. Bende artık hepsini soyledim. O yüzden dedim senin annen şeytan gibi kadın. Herşeyi biliyor siz safsiniz asıl dedim. Evet kimseden kalkpta zaten benim annem şeytan kabul ediyorum demesini bekleniyorum zaten. Ama bu kadar da kör olmasinlar

Kötülemeyerek sen kötüledikçe o temize çıkacak.Burada o kadar konu var hangisi kötüledim de gerçek yüzünü gösterdim diye yazdı hep aynı mevzu....Hep aynı şeyi derler evinde huzurlu olmaya onu mutlu etmeye bak diye sonuçta insan huzursuz olduğu yeri seçmez...

Ama işte öyle değil . Sizin buna yeltenmeniz bile dengesizlik olucak. Her doğruyu ortada savunamazsınız

Ben annesiyle kavga ettim o aşamadayım bakalım bundan sonra ne olacak...

Bunu kime diyor kv? Bunu derken duyması lazım eşinin. Tabiiki eşine başka konuşacak, eleştirmektense pohpohlayacak. Eşin kvni suçüstü yapması lazım
Bunu bana ve benim aileme dedi. İşte eşim varken demez asla. Eşime ben gelinini çok seviyorum kızım.gibi görürüm der. Esim işteyken ya da noebteyke. Beni aramaz ama işten gelir gelmez arar. Ben bir ay bir yerde kaldım iş ile alakalı. Beni ayda sadace 3 defa aradi. Ama her gün eşimi arayıp ne yapıyor gelinim güzel gelinim selam söyle diyor. Ben onu çok seviyorum o benim kızım.gibi diyor. Sonra bana eşim annem seni çok seviyor kızı gibi görüyor diyor. Sen onu sevemedin bir türlü diyor. Dedim madem öyle canm. Neden beni sen yokken aramiyior. Ben evdeyim bütün gün mesela ama nedense bak teefon kayitlari beni sen işten geldikten sonra arıyor. Madem o kadar kızı gibi seviyor neden ben bir ay yokken sadace 3 defa aradi. Sana selam söylerken sen nedrn anne eşimi ara asıl bu dönemde onun ihtiyacı var demedin. Dedim. Bana cevap şu. Annem seni aramış sen donemissin. Dedim bir kere olmuş olabilir sonra donmusumdur mutlaka dedim. Yani benim annen beni aramadım dene ihtimalimi bile düşünüp kadın arıyorum ama açmıyor Demis. Yani nasıl bir kadin olduğunu sen anla artık. Kendini kamufule ediyor bu kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…