- 16 Ağustos 2016
- 9.337
- 4.664
- 123
Nasıl ya mahremiyet denen birşey var evlatta olsa yuhBende öyle olduğunu düşünüyorum. Eşime sordum evet girerdik dedi kese atardım anname o da bana dedi.
Ben annesiyle asla konuşmayı düşünmüyorum çünkü söyleyecekleri biliyorum. Ve KV laf dalaşına girmek istememBen annesiyle kavga ettim o aşamadayım bakalım bundan sonra ne olacak...
Bende istemedim hiç uzak durdum sustum eşim siz görüşmedim nerdeyse hiç ki olmayan şeyler çıkmasın ama dört senenin sonunda pes ettim birgün zıvanadan çıktım hemde telefonda eşimin yanındaBen annesiyle asla konuşmayı düşünmüyorum çünkü söyleyecekleri biliyorum. Ve KV laf dalaşına girmek istemem
Böyle yapan kadının gerçek yüzünü nasıl çıkartacağım ortaya.Bunu yapmıyor işte. Asla ve asla oğlunu eleştirmez ona karşı. Evet oğlum haklisin, sen bilirsin oğlum sen nasıl istersen oğlum diyor. Kardeşi dükkan açtı bizim oldugunuz yerde eşim dedi ailenin yanına aç kardeşi yok dedi başka şehirde açacağım. Eşim de en azından ben göz kulak olurum diye gel burda aç dedi. O da iki ay bekleemdi kapattı dükkanı satış olmuyor diye. Sonra KV eşimin yuzunden deyip durdu. O dedi de orda dükkan açıldı yoksa benim oglm orda dükkan acmayacakti. Bir sürü borca soktu diyor. Ama eşime oğlum kısmet değilmiş yapacak bir şey yok diyor.
Allah çıkaracak sen değil...Ne yaparsan yap eşin görmeyecek gibi yorma kendini mutsuz etme sen niyetini düzelt Allah'a havale et.Böyle yapan kadının gerçek yüzünü nasıl çıkartacağım ortaya.
Kv sizden akıllı.Bunu bana ve benim aileme dedi. İşte eşim varken demez asla. Eşime ben gelinini çok seviyorum kızım.gibi görürüm der. Esim işteyken ya da noebteyke. Beni aramaz ama işten gelir gelmez arar. Ben bir ay bir yerde kaldım iş ile alakalı. Beni ayda sadace 3 defa aradi. Ama her gün eşimi arayıp ne yapıyor gelinim güzel gelinim selam söyle diyor. Ben onu çok seviyorum o benim kızım.gibi diyor. Sonra bana eşim annem seni çok seviyor kızı gibi görüyor diyor. Sen onu sevemedin bir türlü diyor. Dedim madem öyle canm. Neden beni sen yokken aramiyior. Ben evdeyim bütün gün mesela ama nedense bak teefon kayitlari beni sen işten geldikten sonra arıyor. Madem o kadar kızı gibi seviyor neden ben bir ay yokken sadace 3 defa aradi. Sana selam söylerken sen nedrn anne eşimi ara asıl bu dönemde onun ihtiyacı var demedin. Dedim. Bana cevap şu. Annem seni aramış sen donemissin. Dedim bir kere olmuş olabilir sonra donmusumdur mutlaka dedim. Yani benim annen beni aramadım dene ihtimalimi bile düşünüp kadın arıyorum ama açmıyor Demis. Yani nasıl bir kadin olduğunu sen anla artık. Kendini kamufule ediyor bu kadar.
Bu durumda tek suçlu kv değil.Peki bir şey soracağım. Ben işte annen Duygu sömürüsü yaparak sizi kullanılıyor sonra da niye yaptın oğlum diyor dedim ya. Orda ben şey de dedim canım al elbette annane hediye alacağız ama bunu bu şekilde değil çünkü kendince bu şekilde alışmış her istediğini bu şekilde yaptırmış bir kadına. Evet yaptıklarım ise yarıyor bak nasıl aldırdım duygusunu vermek istemiyorum. Seni kullandığını hissetmesini istemiyorum. Almak istiyorsan annane hediye birlikte karar verelim sen annenin bu laflarıdan sonra alma. Dedim. Annen sadace ben dusunceliyim imajı yaratmaya çalışıyor çünkü hiçbir anne dedim çocuğun düğün borcu varken bu kadar talepkar olmaz dedim. ( Bak biz evlendik KV oğlum bana ev yaptıracak, oğlum beni özel hastaneye götürüp on bin TL masraf yapacak, 15 yıldır duran hiç bakılmamis bahçe var oğlum.bahceye bakacak dedi, eşim de bunların yanında annesine yatak odası takımı, kardeşini dershaneye gönderip yegenlerinin eğitim masrafını karsilayacakmis) biz iki memuruz ilk evlendim bana bunlarla geldiler. Sonra KV bitmeyen nazlari duygu sömürüleri. Kadın ağzini açıp sizin ne borcunuz var diyor. Çift maaş alıyorsunuz diyor. Tek tek eşimin gelirini soruyor hatta alacağı zama kadar hesaplayip AA öbür ay şu kAdar maaş alacak oğlum diyor. Bende bütün bunlar dedim ki eşime çok düşünen anne bunları söylemez ve yapmaz dedim. Ben oğlumu okuttum deyip duruyor dedim. Ben kendi yuvamı kendi gelecegimi düşünmek zorundayım dedim. Annen işçi emeklisi evde kardeşlerin var baban var dedim. Herkes hesapsız kitapsız gitmiş borç yapmış ben mi ödeyecegim dedim. Ben mi oblarin geçimini üstleneceğim. Kusura bakma dedim ben neden kısıyorum dedim. Bende bilirim gezmesini yemesini her ay alsiveris yapmasını sürekli marka şeyler almasını. Ama yapmıyorum evet yaosam da sen birşey demezsin. Ama dedim ben geleceğimi düşünüyorum. Annen gibi paramız yok boecumuz var deyip deyip seni her gün dışarda yemek yemeğe götürsem gezmeleri gitsek dedim bir iki yaparsın sonra ya canım borcumuz var yetr bu kadar biraz duralım dersin dedim. Peki neden annen böyle yapınca görmüyorsun dedim. Mesela bunları soylemem yanlış mı . Söylerken nasıl dile getirmeliyim
Ben asla kabul etmedim zaten. Ve çok kavga ettik esimle. Aylarca bana kbaul ettirmeye çalıştı, empoze ettirmeye çalıştı. Parayı ne yapacağız bile dedi. Hatta ailesine destek olmak için o borcun içinde dükkan bile açıp tutarsa aileme destek olayım diye uğraştı. En son kopma noktasına geldik. Asla kabul etmeyecegimi yapmaya devam ederse bu evliliğin biticegini soyledim. Artık ailenle konuş herşeyi dedim. O da eşim para göndermemi istemiyor bizim de borcumuz var diyor demiş sağolsun. Kendi o kadar hayır diyemeyen biri. Sonra arkası kesildi yine oldu bazı şeyler baya baya azaldı şimdilik çok şükür. Hep anlattım bak dedim hiç birbir yerdenn geliri olmaz anlarım ama gelirleri var dedim. Annan şunu ödeyemiyoruz diyor gidiyor Herbalifea her ay 450 TL para veriyor birde kızına da alıyor. Ama senden şunu yatiramadik diye para istiyor dedim. Siiznkler gecinmesini bilmiyor diye diye durumları yokken ailesinin girdiği gereksiz şeyleri dile getire getire o da gördü birseyleri. Tabi gördüm demiyor ama savunamıyor bu konuda artık. Benim bu şekilde örneklerle açıklamam yanlış mi burda hata mı yapıyorumBu durumda tek suçlu kv değil.
Karı koca tüm sülaleyi doyurmaya niyetlenmişsiniz.
Böyle bir adamdan koca olmaz.
Çünkü siz kıstıkça kocanız ailesine harcamaya devam edecek.
Maddiyat konusunda net tavır koymalıydınız şimdiye kadar.
Evli degilsin galiba.Ya abla üşenmiyor musun ? İş bu kadar cddiyse bırak bu adamı sana da yazık
Doğru söylüyorsun bunun farkındayım. İşte o yüzden buraya yazdim. Çünkü ne yapacağımı bilmiyorum. Nasıl davranacağım eşime. Benim aklıma böyle şeyler gelmiyor. Ben öyle laf kalabalığı yapamıyorum. Yapım biraz küt benim. Neyse o var bende de. Bu defa baktim gozlemedim. Kadın aldı başını yürüyor. Kendimce de işte herşeyi söylemeye başladım sanki eşim de beni bekliyor annesinin gerçek yüzünü görmek için gibi. Adam kabul edemiyor. Annem melek gibi kadın benim diyor. Sen art niyetlisin diyor bana. Bu defa daha çok çıldırdım. Her şeyine bir kılıfa sokuyor annesinin. Bana gelince sen paracisin sen annemin acigini arıyorsun o seni çok seviyor deyip duruyor. Mesela o beni bir ay aramadı dedim ya telefon mevzusunda orda peki sen olsan öyle mi derdin. Nasıl dile getirirdinKv sizden akıllı.
Size önerdiğimiz taktiği o uyguluyor.
Siz hala ispat peşindesiniz.
Kv ile onun silahıyla savaşacaksınız.
Siz kv ye bıçakla saldırırken, kv size zehirli elma veriyor. Ama eşiniz elmanın zehirli olduğunu bilmiyor. Bu durumda eşiniz bıçakla saldıran karısının değil elma veren annesinin yanında olur her zaman.
Sen niye tutumlusun ki tamam tutumlu ol ama her ay kendi artan paranla git altin yaptır döviz al. Bende cok cektim 1 senelik evliyim 6 7 ay ayni evde yaşadık. Eşinizin gözünü annesine laf soyleyerek hatta ailesi hakkinda konusarak acamazsiniz. Siz konustukca o sizden uzaklasacak tecrübeyle sabit. Sürekli esinizden bozdurdugunuzda zarar etmeyeceginiz seyler isteyin. Ya da birlikte karar alin ve her ay su kadar kenara para atmamiz gerek diyin. Ev olmadan cocuk yapamayacaginizi soyleyin. Aileyi sallayın. Kayinvalidelerin çoğu ayni. Disardan gelen gelinse bir türlü kabullenemezler. Ve baktin esin bunlari yapmıyor maasini paylaşma eve o baksin herseyle o ilgilensin kredileri de o ödesin. Hayat ikiniz için müşterek. Annesi muhtac olsa tamam anlarim da onlar keyof sürerken kendi rızkınızı vermeniz çokta akil isi değil. Bastan tavrinizi koyacaktiniz. Zaman geçtikçe o gorevmis aliskanlikmis gibi bagimlilik yapıyor. Esiniz de degismezse sabriniz da bir yerde zaten tukenecektir. Ailesini konusmaya son verin. Hatta babalar günü geliyor babasina hediye alin. Esiniz ailesine beyaz bayrak actiginizi düşünsün. Erkekler saftırlar herşeye cabuk kanarlar. O arada sürekli onun istediği seyleri yapin tabi araya araya kendi isteklerinizi yavas yavas bilinc altina islemesini sağlayın. Mantıklı konuşun. Ofkenizi konusmalariniza yansıtmayın. Ailesini arayin sorun. Yavas yavas alttan alttan isteklerinizi halledin.Neden mi bu çaba içerisine girdim. Çünkü bir yılı aşkındır eşim annesinin yaptığı herşey de onu savunması,yalancı ve cin gibi kadına annem çok saf ve cahil demesi üstüne de beni kötülemesi ve seni yanlış tanımışım demesi bende artık takıntı haline geldi. Kısaca kayınvalidemi anlatıyım diyeceğim ama çok kısa olamayacak malasef.
Kocası anlaşamayan ve eşimi en büyük oğlan olduğu için evin reisi hatta kendi kocası olarak bile görmek isteyen bir kadın. Bunu nasıl mı diyebiliyorum çünkü eşim 35 yaşında ve annesi bana, siz evlenene kadar biz oğlumla herşeyi yapardık. Banyoya bile birlikte girerdik dedik. Enses bir ilişki yok elbette ama bunun bana söylenmesi ve yapılması yanlış bana göre.
İkinci konu maddi olarak inanılmaz beklentileri vardı biz çift maasliyiz diye. Ancak önünü kestim. Ondan dolayı beni çok sevmez. Kendisi emekli evde iki kaynım var çalışma yaşında kb var bazen çalışır bazen çalışmaz ona rağmen gecinemiyorlar birde bizden bekliyor. Ve biz bir yıl olmuş evleneli düğün kredisi araba kredisi ödüyoruz. Ama buna bile inanmayıp ben tutumlu olduğum için bizim hep paramız var ve ona yapmak zorundaiidiye bakıyor. Çünkü o oğlunu okutmus.
Diğer konu da çok yalan söylüyor. Ve duygu sömürüsü yapıyor inanılmaz derece.
Böyle olması beni ilgilendirmiyor aslında ama işin içine eşim girince ona yalan söyleyip Duygu sömürüsü yaparak ve yüzüne karşı pohpohlayip arkasindan konuşunca onu salak gibi parmağında oynataya çalıştıkça sinirleniyorum. Mesela bir ara yanımıza geldi o başka şehirde. Biz yeni evli olmamıza rağmen. Eşim geldikce işten benden önce koştu kapıyı açtı. Üç dört gün böyle deva etti. Sonra ben tesadüfen açtım esimi karşıladım optum. Direk ' ben ilk başta karsilayacaktim oğlumu sen niye opüyorsun dedi' bende bilerek artık öncelik benim anne yapacak birşey yok dedim. Bunun üzerine oğlum bana bakarak benim telefonum eski bana ipon telefon alalım dedi. Ben bilerek yaptığını bildiğim için hicbirsey söylemedin. Daha sonra eşime sordum annen benim rahatsız olduğumu bile bile bunu demesi hakkında ne düşünüyorsun. Cevap şu o bilerek yapmamıştır.
Geçenlerde benim ailemle biz izin alamayınca onlar gelmeye karar verdi. Bende ailemden rica ettim eşim mutlu olur annesini de getirin dedim. Neyse geldiler gittiler. Yolda giderken KV bunlar bu kadar para alıyor ne bitmez borçları varmış. Ne yapıyorlar bu paraları deyip durmuş. Düğüne de ben yaptım demis. ( Evine gelen misafirleri kendi ağırladığı için ben yaptım diyor) zaten oğlum kredi çekti kızınıza vermiş bütün parayi. Altınları da kızınıza verdim bozdursunlar borçlarını odesinler demis. Annemde bunun üzerine neden durup dururken altınları bozdursunlar. Yarın bir gün ev alırlarsa peşinat olur yoksa ev alamazlar öyle çok şükür ikisi de çalışıyor yavaş yavaş öderler demiş. Ve Krediyi fazla çektiler sizin bahçe borcunuz varmış onu ödemek için. Bir de senin diğer oğlan dükkan açarken ona da para vermişler . E ee kredi araba masrafı kira derken çocuklara ne kalacak Demiş. KV de demiş ki ben görüyorum resim atıyorlar masalarında yok yok maşallah herşey var ama para yok deyip duruyorlar demis. Sonra bunu gidip eşime oğlum karının annesi babası bunların borcu hiç bitmiyor bahçeye ve kardeşine verdiğin parayı söylüyor canım çok sıkıldı diye anlatmış. Şimdi böyle bir kadınla nasıl baş edecegimi hiç bilmiyorum. Çok uzun oldu farkindayim ama anlatmadığım daha çok şey var emin olun ki. Son zamanlarda eşimin gözünü açmaya çalıştıkça birbirimiziden soğumaya başladık. Ne olursa annem diyor evet annen ama bunları gör bil diyorum. Annen senin düşündüğün kadar saf değil hatta o kadar ileri gittim ki senin annen şeytan gibi kadın bile dedim. Çünkü öyle. Asla eşimin duymak istemediği şeyleri söylemez ya da naz yapa yapa söyler kırılmış mağdur olmuş gibi anlatır. Oğlunu elinde tutmak için sürekli pohpohlar. Eşimin gözünü nasıl açacağım.onu kendimden soğutmadan annesinin hatalarını nasıl söyleyeceğim.
Bence maaşını evine harcama vermek zorunda değilim bu evi sen geçindir de al birikimini yap hesap verme keyfine bak oda elindekiyle borç ödeyip ev geçindirsinPeki bir şey soracağım. Ben işte annen Duygu sömürüsü yaparak sizi kullanılıyor sonra da niye yaptın oğlum diyor dedim ya. Orda ben şey de dedim canım al elbette annane hediye alacağız ama bunu bu şekilde değil çünkü kendince bu şekilde alışmış her istediğini bu şekilde yaptırmış bir kadına. Evet yaptıklarım ise yarıyor bak nasıl aldırdım duygusunu vermek istemiyorum. Seni kullandığını hissetmesini istemiyorum. Almak istiyorsan annane hediye birlikte karar verelim sen annenin bu laflarıdan sonra alma. Dedim. Annen sadace ben dusunceliyim imajı yaratmaya çalışıyor çünkü hiçbir anne dedim çocuğun düğün borcu varken bu kadar talepkar olmaz dedim. ( Bak biz evlendik KV oğlum bana ev yaptıracak, oğlum beni özel hastaneye götürüp on bin TL masraf yapacak, 15 yıldır duran hiç bakılmamis bahçe var oğlum.bahceye bakacak dedi, eşim de bunların yanında annesine yatak odası takımı, kardeşini dershaneye gönderip yegenlerinin eğitim masrafını karsilayacakmis) biz iki memuruz ilk evlendim bana bunlarla geldiler. Sonra KV bitmeyen nazlari duygu sömürüleri. Kadın ağzini açıp sizin ne borcunuz var diyor. Çift maaş alıyorsunuz diyor. Tek tek eşimin gelirini soruyor hatta alacağı zama kadar hesaplayip AA öbür ay şu kAdar maaş alacak oğlum diyor. Bende bütün bunlar dedim ki eşime çok düşünen anne bunları söylemez ve yapmaz dedim. Ben oğlumu okuttum deyip duruyor dedim. Ben kendi yuvamı kendi gelecegimi düşünmek zorundayım dedim. Annen işçi emeklisi evde kardeşlerin var baban var dedim. Herkes hesapsız kitapsız gitmiş borç yapmış ben mi ödeyecegim dedim. Ben mi oblarin geçimini üstleneceğim. Kusura bakma dedim ben neden kısıyorum dedim. Bende bilirim gezmesini yemesini her ay alsiveris yapmasını sürekli marka şeyler almasını. Ama yapmıyorum evet yaosam da sen birşey demezsin. Ama dedim ben geleceğimi düşünüyorum. Annen gibi paramız yok boecumuz var deyip deyip seni her gün dışarda yemek yemeğe götürsem gezmeleri gitsek dedim bir iki yaparsın sonra ya canım borcumuz var yetr bu kadar biraz duralım dersin dedim. Peki neden annen böyle yapınca görmüyorsun dedim. Mesela bunları soylemem yanlış mı . Söylerken nasıl dile getirmeliyim
O konuya hiç girmezdim ben.Doğru söylüyorsun bunun farkındayım. İşte o yüzden buraya yazdim. Çünkü ne yapacağımı bilmiyorum. Nasıl davranacağım eşime. Benim aklıma böyle şeyler gelmiyor. Ben öyle laf kalabalığı yapamıyorum. Yapım biraz küt benim. Neyse o var bende de. Bu defa baktim gozlemedim. Kadın aldı başını yürüyor. Kendimce de işte herşeyi söylemeye başladım sanki eşim de beni bekliyor annesinin gerçek yüzünü görmek için gibi. Adam kabul edemiyor. Annem melek gibi kadın benim diyor. Sen art niyetlisin diyor bana. Bu defa daha çok çıldırdım. Her şeyine bir kılıfa sokuyor annesinin. Bana gelince sen paracisin sen annemin acigini arıyorsun o seni çok seviyor deyip duruyor. Mesela o beni bir ay aramadı dedim ya telefon mevzusunda orda peki sen olsan öyle mi derdin. Nasıl dile getirirdin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?