kv gitme sıklığı

Aynı şey benim çocukluk arkadaşımın başına geldi.Evlendiği günden beri kayınvalide sürekli arayıp çağırıyordu.Hatta bir keresinde yılbaşında arkadaşıma ve eşine sormadan tüm aile için yer ayırtmış zorla götürmüştü onları.Her yaptıkları plana ortak olmaya çalışıyordu.Arkadaşımın da eşi aynı sizin eşiniz gibi tepkiler veriyordu.En sonunda arkadaşım cinnet geçirmiş bir gün evde baya bir kavga etmişler eşiyle ve resti çekmiş.Ya bu gidip gelmeleri ve plan yapmaları bir düzene sokarsın ya da bu iş bitti ben boşanmak istiyorum demiş.Ama çok ciddiymiş yani bu konu da.Sonra eşi bir kuzu oldu.Korkudan şimdi arkadaşıma soruyor bugün planımız var mı annemlere gitsek olur mu diye.Ama tabi sizin eşinizi tanımadığım için işe yarar mı bilemem.

evet işim zor ama önemli olan zoru başarmak ve ben bunu yapmak istiyorum sadece nasıl yapacağımı bilmiyorum. fikir lazım .. ben 30 eşim 31

arkadaşın adına sevindim ama ben de yarar mı bilmiyorum .. çünkü bu tartışmalar esnasında "gün gelir aileme bak deme , bakmam bunca şeyden sonra " demiştim , o da "demem , ben bakarım " demişti , ben de "ben bakmazken sen nasıl bakıcaksın " dedim , o da " gider bakarım " demişti , gitmeyi göze alabilir öyle böyle anne-babacı değil çünkü..

O zaman işiniz çok zor Allah yardımcınız olsun.Böyle erkekler hiç evlenmese ve kimsenin başını yakmasa daha iyi olur.Madem ayrılamıyorsun anne babandan evlenme kardeşim o zaman.Yani hepimiz anne babamıza düşkünüz,hepimiz bakarız onlara,hepimiz seviyoruz.Ama insan anne babadan ayrılıp evlendiği zaman artık bir eşi olduğunu ve onu da düşünmesi gerektiğini bilmeli.Kimsenin gönlünü kırmayacak şekilde bir denge kurmalı arada.Bu sorumluluğu alamayacak olan kadın da erkek de evlenmesin mümkünse.

aynen . buranın varlığından önceden haberim olsaydı gözüm biraz daha açılır ve böyle biriyle asla evlenmezdim. ama nasip. inş. en kısa zamanda düzelir diyorum ..

Size bir arkadaşımın uyguladığı çözümü önermek isterim.

Onun eşi de biraz anneye düşkündü. Bu kötü bir şey değil elbette fakat annenin kötü olmadığı durumlarda kötü değil. Bizimkinin kayınvalidesi hafif ortalık karıştırıyordu. Eşi de fırsat buldukça oraya kaçıyordu. Biraz baskıyla boyun eğdirmeye çalışmak gibi..

Arkadaşım pek oralı olmadı gibi. Hatta her hafta üç dört kez eşine "Hadi gitmiyor musun? bence git.. Seni bekliyorum, ne zaman çıkacaksın" diye diye sürekli eşini annesine postalamak ister gibi ısrar kıyamet eşini annesini göndermeye başladı. Bir yandan da sürekli iş arkadaşlarıyla, bizimle kahve molaları veriyor, sosyal ağlarda da "çok eğleniyorum, süperim" tarzı garip şeyler paylaşıyordu. Ne kadar böyle gitti açıkçası çok takip edemedim. Beni bu işin postalama kısmı biraz güldürmüştü açıkçası, sanırım ondan kaldı aklımda. Kısacası sonuç olarak eşi görüşme sıklığını azalttı. Bunu biliyorum. Hala ısrar ettiğini de biliyorum "Hadi hadi hadi" diye.. Sanırım erkekler bir konuda, bu konu ne olursa olsun, ısrardan ve güdülenmekten hoşlanmıyorlar. Bilemiyorum işinize yarar mı.. Her evlilik bir değil takdir edersiniz..

Birincisi çocuk yaparsanız sizde kaynana adayisiniz yarın sizide gelin istemez
2.sizi anneniz doğurduysa eşinizide anne doğurdu
3.kıźlar kendi anneniz le hiç tartışmıyormusunuź?
4.tatlı dil yılanı deliğinden çıkardır
5. Annenize yapılan hoş olmayan şeyi ,başkasına yapmayın
6. Asıl sorun başta olduğun gibi görünmemek , bu Omu demek 2 taraf için geçerli
hayatı birbirinize zehir edin ömür neki

benim oğlum var çok şükür. şuan küçük ama zamanı gelince ; ben oğlumu yapışık ikizimmişim gibi yetiştirmeyeceğim inş. istemediği durumlarda, karşısındaki kim olursa olsun hayır demesi gerektiğinde "hayır" demesini öğreteceğim. bir planı olduğunda "benim önceden kararlaştırılmış bir planım var , davetiniz için teşekkür ederim" demesini öğreteceğim. oğluma benim malımmış gibi davranmayıp bir birey gibi davranacağım. anne ile eşi arasındaki dengeyi iyi kurabilmesi gerektiğini öğreteceğim. ve daha bir çok şeyi inşallah. oğlumun bana bir emanet olduğunun , zamanı geldiğinde benden ayrılacağının bilincinde olacağım.
eğer kv anne gibi davransa başımın üstünde yeri var lakin kuma gibi davranıyorsa işte o zaman işler elbet değişir.
insanın gözünün içine baka baka yalan söyleyen insanlara ne söylesen boş , hangi dille ( tatlı ) söylesen yine boş..

Zikkimin peki bunlarin ogullariyla degil kendileriyle evleniyoruz bir tane de bende var.
Biraz da kendi istiyor demekki bunu sen de onun evde oldugu gunlerde annene git arkadaslarinla bulus baksin bakalim hosuna gidiyor muymus.

başkası da yazmıştı bunu , ben gitsem o da o gün yine gider annesine. tek evde durmaz , zaten ailesi çağırır hemen. Allah sizin de yardımcınız olsun

Ayda 3 gün tatili olan birinin bu günleri çocuğu ve eşiyle geçirmemesi abes. Annesi kV olmuş ama babaanne olamamış. İlk onun düşünmesi lazım. Tabi pazarları sizi ve çocuğunuzu evde bırakıp uzun süre annesinde kalıyor ise..
Babam da bayilirdi haftasonu babaanneme cokelim:) babaannem oğlum gezin dolasin ne bu zırt pirt bana kosuyorsun coluk cocugunu gezdirsene diye diye babamı kovalardi:)

Ana kuzusu demekki

Bende kvyim ,bende çocuklarıma düşküñüm,asla karışmam, ana kuzusu yetiştiriyorlarsa evlendirmesinler ya , haklısın maddî manevî gerektiğinde yardım ederim ama özellerine hiç karışmam böyle kV kızarım
Onlar mutlu olunca ben daha mutluyum, belki 18 sene beraberdim kv,kp Le belki o bana ders oldu

Esinize haftasonlarini kiziniz ve onunla gecirmek icin iple cektiginizi soyleyin.
Beraber yapmaktan hoslandiginiz seyleri yapmayi teklif edin haftasonlari icin.
Ancak bu ragmen pazar gunleri ailesinin yanina giderse inatla, sizde kizinizla guzel bir program yapin ve hic moralinizi bozmadan gezin, tozun.
Eminim bir sure sonra size katilacaktir.

ben de tam bunları yazacaktım :)

siz plan yapın, eşinizi davet edin.
O da sizinle olmak için başka güne kaydıracaktır ailesine gitme işini, ya da o hafta da az gidecektir.
Ama sizin güzel planınıza rağmen sizinle takılmıyorsa da yapacak bir şey yok, kendiniz ve çocuğunuz için güzel bir gün geçirmeye bakın.
Ve bu durumda sinirlenmeyin, eşinize akşam güzel gününüzü anlatın, zamanla o da size katılmak için planlarını değiştirecektir diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…