- 11 Kasım 2014
- 3.477
- 7.787
- 178
- Konu Sahibi 3gunlukdunya
-
Aynı şey benim çocukluk arkadaşımın başına geldi.Evlendiği günden beri kayınvalide sürekli arayıp çağırıyordu.Hatta bir keresinde yılbaşında arkadaşıma ve eşine sormadan tüm aile için yer ayırtmış zorla götürmüştü onları.Her yaptıkları plana ortak olmaya çalışıyordu.Arkadaşımın da eşi aynı sizin eşiniz gibi tepkiler veriyordu.En sonunda arkadaşım cinnet geçirmiş bir gün evde baya bir kavga etmişler eşiyle ve resti çekmiş.Ya bu gidip gelmeleri ve plan yapmaları bir düzene sokarsın ya da bu iş bitti ben boşanmak istiyorum demiş.Ama çok ciddiymiş yani bu konu da.Sonra eşi bir kuzu oldu.Korkudan şimdi arkadaşıma soruyor bugün planımız var mı annemlere gitsek olur mu diye.Ama tabi sizin eşinizi tanımadığım için işe yarar mı bilemem.
O zaman işiniz çok zor Allah yardımcınız olsun.Böyle erkekler hiç evlenmese ve kimsenin başını yakmasa daha iyi olur.Madem ayrılamıyorsun anne babandan evlenme kardeşim o zaman.Yani hepimiz anne babamıza düşkünüz,hepimiz bakarız onlara,hepimiz seviyoruz.Ama insan anne babadan ayrılıp evlendiği zaman artık bir eşi olduğunu ve onu da düşünmesi gerektiğini bilmeli.Kimsenin gönlünü kırmayacak şekilde bir denge kurmalı arada.Bu sorumluluğu alamayacak olan kadın da erkek de evlenmesin mümkünse.arkadaşın adına sevindim ama ben de yarar mı bilmiyorum .. çünkü bu tartışmalar esnasında "gün gelir aileme bak deme , bakmam bunca şeyden sonra " demiştim , o da "demem , ben bakarım " demişti , ben de "ben bakmazken sen nasıl bakıcaksın " dedim , o da " gider bakarım " demişti , gitmeyi göze alabilir öyle böyle anne-babacı değil çünkü..
Birincisi çocuk yaparsanız sizde kaynana adayisiniz yarın sizide gelin istemez
2.sizi anneniz doğurduysa eşinizide anne doğurdu
3.kıźlar kendi anneniz le hiç tartışmıyormusunuź?
4.tatlı dil yılanı deliğinden çıkardır
5. Annenize yapılan hoş olmayan şeyi ,başkasına yapmayın
6. Asıl sorun başta olduğun gibi görünmemek , bu Omu demek 2 taraf için geçerli
hayatı birbirinize zehir edin ömür neki
evliliğimin başından beri eşimin ailesi bizi sık sık evine çağırıyordu hafta içi hafta sonu demeden, eşim de onlara hayır diyemediğinden hep gidiyorduk , dönüştü de hep sorun yaşadığımız halde , "belli sıklıkta gidelim" dediğim halde , ertesi gün " annemle konuştuk bizi yemeğe bekliyor" diyordu , ben istemediğimi söylüyordum , anlatıyordum , kendi evimizde kendi başımıza vakit geçirmek istediğimi , hem her gittiğimizde aramızın açıldığını. ama işte o hayır diyemediğinden, ben de onu kırmak istemediğimden gidiyorduk mecbur.
evliliğimin başından beri eşimin ailesi tarafından çok haksızlığa uğradım , en sonunda bir kaç ay önce resti çektim , tel. de kv ye bir daha beni göremeyeceğini söyledim , eşim de yanımdaydı. artık gidip gelmiyorum arayıp sormuyorum . eşim de yaşadığım haksızlıkları bildiği ve kabul ettiği için o tel. görüşmesinden sonra bir şey demiyor gitmememe.
şimdi asıl soruna gelicek olursak ; eşim kendisi sık sık ( haftada iki-üç kez ) gidiyor ailesinin yanına , bense bu durumdan çok rahatsızım çünkü ne zaman oraya gitse geldiğinde aramız acaip açılıyor. ayrıca ben çalışıyorum , eşim de vardiyalı çalışıyor ve cumartesileri de çalışıyor. bir pazarı var ki bazı pazarlar bile çalışıyor. yani cmrtesi çalışmayanların ( memur vb. ) ayda 8 gün tatili varken eşimin ayda sadece 3 gün tatili var . ben gezmeyi dolaşmayı seven biriyim , şöyle ki bu yaz tatiline bilezik bozdurup gitmiş biriyim ( ki evlendiğimizden beri bir çeyrek alıp koymuş değiliz ) benim için altından da daha önemlidir gezip dolaşmak beraber vakit geçirmek. bir de çocuğumuz var, onun da gezmeye açık havaya ihtiyacı var. hal böyle olunca eşimin oraya hele de pazarları gitmesine çok sinir oluyorum. bu rahatsızlığımı dile getirdiğimde ise " senin gitmemene bir şey demiyorum , ama benim gitmeme karışamazsın , ben senin çocuğun değilim , 30 küsür yaşındayım " diyor . "haftada bir gün belirleyip o günler gitsen , ben de o gün için kendime bir plan yapsam " dediğimde de " ben kendimi kısıtlayamam , canım ne zaman isterse o zaman giderim " diyor. aslında biliyorum kendisi gitmek istediği için değil de ailesi arayıp "gel" dediğinde onlara "hayır" diyemediğinden bana böyle söylüyor. her aradıklarında gidebilmek için. eşimi nasıl ikna edebilirim haftada bir gitmesi için ?
anneniz diğer konuları bilmem ama en azından bu konuda şanslıymış ne güzel. herkes böyle olsa
benim oğlum var çok şükür. şuan küçük ama zamanı gelince ; ben oğlumu yapışık ikizimmişim gibi yetiştirmeyeceğim inş. istemediği durumlarda, karşısındaki kim olursa olsun hayır demesi gerektiğinde "hayır" demesini öğreteceğim. bir planı olduğunda "benim önceden kararlaştırılmış bir planım var , davetiniz için teşekkür ederim" demesini öğreteceğim. oğluma benim malımmış gibi davranmayıp bir birey gibi davranacağım. anne ile eşi arasındaki dengeyi iyi kurabilmesi gerektiğini öğreteceğim. ve daha bir çok şeyi inşallah. oğlumun bana bir emanet olduğunun , zamanı geldiğinde benden ayrılacağının bilincinde olacağım.
eğer kv anne gibi davransa başımın üstünde yeri var lakin kuma gibi davranıyorsa işte o zaman işler elbet değişir.
insanın gözünün içine baka baka yalan söyleyen insanlara ne söylesen boş , hangi dille ( tatlı ) söylesen yine boş..
Esinize haftasonlarini kiziniz ve onunla gecirmek icin iple cektiginizi soyleyin.
Beraber yapmaktan hoslandiginiz seyleri yapmayi teklif edin haftasonlari icin.
Ancak bu ragmen pazar gunleri ailesinin yanina giderse inatla, sizde kizinizla guzel bir program yapin ve hic moralinizi bozmadan gezin, tozun.
Eminim bir sure sonra size katilacaktir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?