evliliğimin başından beri eşimin ailesi bizi sık sık evine çağırıyordu hafta içi hafta sonu demeden, eşim de onlara hayır diyemediğinden hep gidiyorduk , dönüştü de hep sorun yaşadığımız halde , "belli sıklıkta gidelim" dediğim halde , ertesi gün " annemle konuştuk bizi yemeğe bekliyor" diyordu , ben istemediğimi söylüyordum , anlatıyordum , kendi evimizde kendi başımıza vakit geçirmek istediğimi , hem her gittiğimizde aramızın açıldığını. ama işte o hayır diyemediğinden, ben de onu kırmak istemediğimden gidiyorduk mecbur.
evliliğimin başından beri eşimin ailesi tarafından çok haksızlığa uğradım , en sonunda bir kaç ay önce resti çektim , tel. de kv ye bir daha beni göremeyeceğini söyledim , eşim de yanımdaydı. artık gidip gelmiyorum arayıp sormuyorum . eşim de yaşadığım haksızlıkları bildiği ve kabul ettiği için o tel. görüşmesinden sonra bir şey demiyor gitmememe.
şimdi asıl soruna gelicek olursak ; eşim kendisi sık sık ( haftada iki-üç kez ) gidiyor ailesinin yanına , bense bu durumdan çok rahatsızım çünkü ne zaman oraya gitse geldiğinde aramız acaip açılıyor. ayrıca ben çalışıyorum , eşim de vardiyalı çalışıyor ve cumartesileri de çalışıyor. bir pazarı var ki bazı pazarlar bile çalışıyor. yani cmrtesi çalışmayanların ( memur vb. ) ayda 8 gün tatili varken eşimin ayda sadece 3 gün tatili var . ben gezmeyi dolaşmayı seven biriyim , şöyle ki bu yaz tatiline bilezik bozdurup gitmiş biriyim ( ki evlendiğimizden beri bir çeyrek alıp koymuş değiliz ) benim için altından da daha önemlidir gezip dolaşmak beraber vakit geçirmek. bir de çocuğumuz var, onun da gezmeye açık havaya ihtiyacı var. hal böyle olunca eşimin oraya hele de pazarları gitmesine çok sinir oluyorum. bu rahatsızlığımı dile getirdiğimde ise " senin gitmemene bir şey demiyorum , ama benim gitmeme karışamazsın , ben senin çocuğun değilim , 30 küsür yaşındayım " diyor . "haftada bir gün belirleyip o günler gitsen , ben de o gün için kendime bir plan yapsam " dediğimde de " ben kendimi kısıtlayamam , canım ne zaman isterse o zaman giderim " diyor. aslında biliyorum kendisi gitmek istediği için değil de ailesi arayıp "gel" dediğinde onlara "hayır" diyemediğinden bana böyle söylüyor. her aradıklarında gidebilmek için. eşimi nasıl ikna edebilirim haftada bir gitmesi için ?