• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kv gorumce ve been:(

cnm komsu sabah akşam kv ile takılıyo zaten..
bana gelıncede gelın temizlik yapmak zorunda gbı bır anlayış var toplumda.kv düşkün olur yapamıyo olur anlarım ama sırf yaptırmış olmak için de çağırmak hoş dııl bence
gitmeyin vallahi gitmeyin
ciddi söylüyorum
ama bahane bulun sizi çagırdıklarında '' ya valla gelmek isterim ama benım de su işim var hiç bitmiyor ki evin işi'' deyin
bişeyler bulun gitmeyin
kaynanada yapıla her işte orada bulunmak zorunda değilsiniz
konu komsu ne dıyorsa desın

vicdanınla çok muhabbet etme. Çünkü o asla tek değil. Bir de şeytan var aksini söyleyip seni ikilemde bırakan.
Senin için o an hangisi doğru ise onu yap.
Yeri gelir yardım da edersin ne olacak ki? ama canın istemiyorsa gitmek kendin ol ve gitme.
işten kaçtığımdan da değil aslında o yaptıkları şakalar falan gözümü korkutuyor.
gorumcem baska komsuda olsa kv arayıp gel salata yap der mesela kendı yapmazda yada gel bıze cay yap der.bende şaşırıyorum kendı neden yapmazkı dıye.bende gıdeyım geleyım dıye alıştırsam bnm hiç kendi hayatım diye bır şey kalmayacak..
yoksa sende haklısın konukomşuya bıle yardım edılıyor yerı gelıyorda.tek sorun bn kv lerden korkuyorum:KK17:

yavrucum senın sorunun yok ıse bu ınsanlarla herkeze kulak asma
en azınadn sunu gotur
yukarıda suanda tatlıları goturuyorlar sen burada acı kahvesız bıze yazıyorsun
senın hayatın orada bız degılız ben olsam gıderım
kaynanamı baska gelınlere ozendırmem

yavrucum senın sorunun yok ıse bu ınsanlarla herkeze kulak asma
en azınadn sunu gotur
yukarıda suanda tatlıları goturuyorlar sen burada acı kahvesız bıze yazıyorsun
senın hayatın orada bız degılız ben olsam gıderım
kaynanamı baska gelınlere ozendırmem
ama davet etmemiş ki. Belki mustakbel dünürüyle sakince konuşmak istiyor. Komşular var mı bakalım kadın günü değil ki?
Bu da ortama bakar gibi gitmesi bence uygun değil.
Yardıma çağırmış oturmaya değil.

ama davet etmemiş ki. Belki mustakbel dünürüyle sakince konuşmak istiyor. Komşular var mı bakalım kadın günü değil ki?
Bu da ortama bakar gibi gitmesi bence uygun değil.
Yardıma çağırmış oturmaya değil.
yardımdan acıkcası kacmıs oldugu ıcın konusulmamıs
yemegın altını kapatıp
geldım anacım deseydı bence ıs farklı olurdu

olabilirdi de olmayabilirdi de.
"Yemeğin altını kapatıp geldim anacım" diyecek gelin anasının karnından doğdu mu?:KK70:
aynen..
ayrıca evde anne kız komsu anane bır suru kadın var,biz yapıoz sen de yap der gbi geldi..
yoksa zor durumda olsalar herkes yardım eder..

bir de tek olayda yorumlamamak lazım. Öncesi ve yaşanmışlıklar mutlaka vardır.
En azından gelin ve kvalidenin kimyası tutmuyor yapacak bir şey yok.

normalde çok fesat düşünürdüm ama senin sinir olduğunu bildiklerinden yapıyorlar gibime geldi

görumcemın nişanı olacak yakında,bugun oglanın anne ve babası gorusmeye gelecektı.
alalacele bana çağırdılar,aynı apartmanda oturuyoruz.
sandımkı kv falan yok,meger oda varmıs.gel temizlik yapalım dıye bnm oglen kocam gelecek yemeklerın altı acık bırakıp temizliğe gıttım.kv yemek yapıo gorumce temizlik kmsu da tatlı yapayım dıe gelmiş.
ya ben mi abartıyorum bılmıyorum.boyle mılletın yanında falan bana gorumcesı gıdınce gelın yapacak tabı,işte taşınsanız da üstünüze çökeriz,nereye gıtsenız oraya gelırız falan gbi şeyler diolar(eşimin ananesi)kv falanda guluo hep..bnm de zıttıma gidiyor.eşim şaka takılıyorlar sana dıyor ama banada mesela bugun temizliğe çagrılmam çok saçma geldı onca kadın var,bn kendı işimi bitirememişken neden oraya gideyım kı?
açıkcası gorumcem gıtmeden beni alıştırmaya çalışıyorlar gbı geliyor..kv zaten temizlik hastası sık sık cam sılen perde yıkayan halı sılen bı tıp..ben bıttım sanırım:KK17:
neyse bıraz evı supurdum bıraz sıldım falan yemek vardı dıye cıktım.şimdi oturuyolar sizce gıtmelimiyim misafirleriyle oturmaya?
not:anksıyete bozukluğu var bende neyın dogru neyın yanlış olduğunu bazen ayırt edemıyorum.sizce bunlarda bişey yok mu,ben mı abartıyorum kızlar?:cry:

Bana da şaka yapiyorlarmis gibi geldi. Kaldı ki diyen yasli biri anladığım kadarıyla... Ben çok takmiyorum genelde. Yardım etmissin ne güzel. Yanı normalde nasılsınız bilmiyorum ama bu tarz olaylarda kayinvalideler gelinlerin de yardım etmesini bekler. Nasıl anneler diğer çocugun bu tarz olaylarında yardım beklediği gibi... Çok takmayin. İnsan çok takınca olayları daha büyütüyor istemsiz olarak.

aranızda bir sıkıntı var mı bilmiyorum ve konunuzu göz önüne alarak yazıyorum. şu kv, kp, görümce... korkularımızı bir kenara bıraksak daha kolay olur sanırım her şey. görümcenizin güzel bir telaşı var ve siz o ailenin bir ferdisiniz artık böyle bir günde onlarla bu koşturmacanın içinde olmak neden gücünüze gidiyor? kardeşiniz için böyle bir koşturmaca olsa ne bileyim araba gerekse filan eşiniz kenarda dursa hoş mu? siz o evin kızısınız. görümcenizden daha fazla bile koşturabilirsiniz bugün. onun telaşı, heyecanı var. yok hiçbir şey bunda. rahat olun. ailenize yapıyorsunuz insan ele yapar böyle günlerde.

görumcemın nişanı olacak yakında,bugun oglanın anne ve babası gorusmeye gelecektı.
alalacele bana çağırdılar,aynı apartmanda oturuyoruz.
sandımkı kv falan yok,meger oda varmıs.gel temizlik yapalım dıye bnm oglen kocam gelecek yemeklerın altı acık bırakıp temizliğe gıttım.kv yemek yapıo gorumce temizlik kmsu da tatlı yapayım dıe gelmiş.
ya ben mi abartıyorum bılmıyorum.boyle mılletın yanında falan bana gorumcesı gıdınce gelın yapacak tabı,işte taşınsanız da üstünüze çökeriz,nereye gıtsenız oraya gelırız falan gbi şeyler diolar(eşimin ananesi)kv falanda guluo hep..bnm de zıttıma gidiyor.eşim şaka takılıyorlar sana dıyor ama banada mesela bugun temizliğe çagrılmam çok saçma geldı onca kadın var,bn kendı işimi bitirememişken neden oraya gideyım kı?
açıkcası gorumcem gıtmeden beni alıştırmaya çalışıyorlar gbı geliyor..kv zaten temizlik hastası sık sık cam sılen perde yıkayan halı sılen bı tıp..ben bıttım sanırım:KK17:
neyse bıraz evı supurdum bıraz sıldım falan yemek vardı dıye cıktım.şimdi oturuyolar sizce gıtmelimiyim misafirleriyle oturmaya?
not:anksıyete bozukluğu var bende neyın dogru neyın yanlış olduğunu bazen ayırt edemıyorum.sizce bunlarda bişey yok mu,ben mı abartıyorum kızlar?:cry:
İş yap dediğinde kendi işim var de yapma. Kaynananı eve falan alma

Ilk onlari ailen olarak gor. Heycanlarini ve mutluluklarini paylasmaya calis. Bencede gitmelisiniz. Deger verip cagirmislar. Diger turlude aa bak beni cagirmadilar istemiyorlar diye düşüneceksiniz. Anane size takiliyor gibi geldi bana kaynananiz falan guldugune gore. Cok ciddiye almayin herseyi. O evin gelini olarak gidip bas koseye kurulun bence

burada kv ye iş yapmayın diyenlerden biriyim

kendim de yapmam

istisna olarak da hastalık, ölüm ve nişan düğün vs derim

tabii ki bu durumda yardım edilir

10 yıllık gelinim kv nin evinde iki kere bulaşık yıkadım görümcem istenirken ve nişanında onun dışında elimi kv evde ise hiç bir şeye sürmem

altlı üstlü oturup bu durumda da yardım edilmeyecek mi

bir de yemeğin altı açıktı demişsiniz; yemek kaç dakikada pişer; ocakta yemeğim var, pişsin geleceğim dersin oldu bitti

İki is yapmakla olunmez.Hayirli isler bunlar.Sizi cok uzduler/ uzeceklerse gitmeyin
Boyle bir durum yoksa gidin.Sizin ihtiyaciniz olursa onlar da yardimci olurlar.

Bu sözleri eşinizin anneannesi söylemiş sanırım. Eğer öyleyse yaşlı kadın şaka yapmıştır bunda alınacak birşey yok. Yardıma çağırmaları da normal aileden birisiniz ve komşu dahi ordayken sizin olmamanız kötü olurdu. Yanlarına gidin oturun, abartmayın bence, böyle küçük şeylerden ne kendi huzurunuzu kaçırın ne de çevrenizinkini.

Ohoo sen de yani heralde cagiracaklar temizlige boyle iste konu komsu bile yardim eder ki etmis senin cagrilmadan kosman lazim.

Kimse ustune de kalmaz sen gerildigin icin saka yapip kizdiriyolar seni iste
valla bi kere giderse bi daha hep cagrırlar her evin vardır bi komsusu her temizliktede gelin gitmek zournda dgeil ki

Gunluk temizlik mi ya kiz istemeye geliniyo daha ne olacak
olsun o kız gelin olmasa ne yapıcaktı iyilik yaramaz kimseye be kızlar kacta kacı aahh gelincim her kaldıkı görümce sürekli laf sokmus kaynanada gülmüs ne oldukları belli yani gelinini seven adam kızını bi bakar kapar agzını sus benim cnm gelinim bana yardım etti diye yag yakması lazım yapmadıgınıa göre bide görümceye laf düsmüs neden anne evde konusuyoki görümcede konusabiliyor

Back
X