Aynı evde asla olmaz, gençlere söylüyoruz ama aşık oldukları için dinlemiyorlar, aşk nedir bilmiyoruz sanıyorlar, ben de aşık olup evlendim ama aynı evde yaşamaktan kaynaklanacak sorunlara kulak tıkayıp gözlerimi kapamadım, eşinin ailesi dünya iyisi olsa yeni evlisin gençsin, eşinle uzandığın yerden tv seyretmek, evde dilediğin gibi giyinip salınmak istiyorsun, evin ayrı olsa istediğin saatte uyur istediğin saatte kalkarsın, iş yapmak zorunda hissetmezsin, eve giren kazancın hesabı yalnızca senle eşin arasında olur, dilediğin gibi harcarsın kimseye de hesap vermek zorunda kalmazsın, başkasıyla yaşadığın eve benim evim diyemiyorsun, bir düzene gidiyorsun çünkü, evin asıl hanımı kimse onun düzen kuralları geçerli olur, mutfakta bile 2 kadın olmuyor ne yazık ki sen salçayı bir kaşık koyarsın kayınvaliden 2 kaşık koy der, ben yeri geliyor annemle bile zıtlaşıyorum, o diyor soğanı az ben diyorum soğanı kafi.
Kayınvalidemi pek andım onunla yemek anımız var :)) başka şehirde yaşıyorlar, 2-3 yıllık evliydik ziyaretlerine gittik, taze fasulye yapacakmış, eşim annesine Mune yapsın dedi, neyse ben yaptım, sofraya oturduk kayınvalidem herkese taze fasulye koyarken eşimi pas geçti, eşim anne bana niye koymadın deyince sen sevmiyorsun ki dedi, eşim de fasulyeyi seviyorum ama sen kılçıklarını almadığın için yemiyordum dedi, kayınvalidem kırılmıştır mutlaka, aynı evde yaşıyor olsaydık fasulyenin kılçığı, yemeğin soğanı derken sorunlar olacaktı, kavga dövüş ev ayıracaktık, ne gerek var, herkes baştan evini barkını düzenini bilsin.