Kv ile yaşamayı istememek boşanma sebebi olabilir mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kendi evini aksatmiyor ama bende kazandığım ve giderlere ortak olduğum için daha fazla veriyor esim. 3 kız kardeşi var onlar çalışmadığı için onlar aileye yardım etmiyorlar.2 erkek kardeş evin geçimini sağlamaya çalışıyor eltimde çalışmıyor bu nedenle veren biz daha çok veren konumdayiz
Veren siz değilsiniz veren direkt sensin sevgili konu sahibi. Sen çalışmasan kocan böyle rahat veremez. Giden senden gidiyor resmen. Hadi kızlar çalışmıyorlar diye maddi destek sağlayamıyorlar annelerini yanına almalarına tam olarak engel ne? Bekar kardeş neden çalışıp anneyle ayrı eve çıkmıyor? Sizi iyiniyetli olduğunuz için kullanıyorlar bence.

Bu arada bunlar bana danışıklı dövüş gibi geldi. Ya da kaynana size güvenerek çıktı geldi, siz de olmasanız oturur çekerdi huysuz kocayı, yıllarca nasıl çektiyse.
Benzer durum geldi başıma. Kv ye 1 saat uzaklıkta yere geldik. Oğluma bakmaya geldi haftanın 3 günü bizde kalıyordu. Bir hafta geldi Kp ile kavga etmiş ben bi daha o eve dönmicem boşancam dedi. Bi de bana anlatıyo kocasına demiş ki vallahi bu eve gelmem X e giderim(biz) Y ye giderim(kaynım) kalırım ama gelmem.

Ki kaynıma gidemeyeceği belli. Kaynım bekar tek yaşıyo dağ bayır geziyo anam babam diyip senede 1 anca gelir.

Kv 2 hafta kaldı. O hafta benim babam gelecekti. Eşim ona kayınpederim gelecek ben köye gidiyorum gel gidelim dedi. Kv hayır gitmem diyince iyi o zaman kayınpedere sen anlatırsın durumu diyince de o zaman teyzene götür beni dedi. Eşim de ya köy ya hiç dedi.

O akşam onu köye götürdü almış karşısına konuşmuş. İstiyorsan yalnız kardeşlerinle konuş onlarla yaşa istersen ayrı ev tutayım ister anlaşın kocana kal burada demiş. Bizde kalma gibi bi ihtimal sunmamış önüne. Paşa paşa kaldı kocasıyla.

Maalesef kızlarda kalmam diyor.
Bir erkek daha varmış evli ondada kalsın .Afedersiniz siz enayi misiniz ?anne babaya bakmak enayilik değil tabi ama böyle devam etmez .Hasta değil bişey değil muhtaç değil.Ayri ev tutn başka türlü olmaz.

Ahah, yap çocuğu yap çocuğu, sonra küçüğü büyüğe baktır, sonra 6 evlat büyüttüm de. 😀
Doğurduğunuz çocuk ileride iyi yerlere gelirse otomatik olarak sizinde hayatınız kurtulur dimi eee çocuğun ileride iyi yerlere gelme ihtimalini nasıl arttırırız?
Ne kadar çok çocuk yaparsak ihtimaller o kadar artar.
Ayrıca çocuk cidden rızkıyla geliyor.
Benim ilk bebeğimin doğumunda içimden bebekle birlikte 1 senelik mama ve bez parası çıkmıştı.
Rızkıyla gelmişti 🙏
Siz az çocuk yapıp fakir kalmaya devam edebilirsiniz katip hanım 😇

Doğurduğunuz çocuk ileride iyi yerlere gelirse otomatik olarak sizinde hayatınız kurtulur dimi eee çocuğun ileride iyi yerlere gelme ihtimalini nasıl arttırırız?
Benim ilk bebeğimin doğumunda içimden bebekle birlikte 1 senelik mama ve bez parası çıkmıştı.
Rızkıyla gelmişti 🙏
Ben bi kere buranın gebelik bölümünde hiç korunmadığını ve hayatı boyunca korunmayacağını ruhların zaten yaratılmış olduğunu dünyaya gelecek olanın onun korunmasına bağlı olmadığını söyleyen birini görmüştüm.

Bir kez daha açıkça ve vurgulayarak belirtin Ben ailenle yaşamak için evlenmedim seninle. Kv ve kardeşiyle yaşamayı dayatacak bir adam olduğunu bilseydim hiç düşünmezdim bu evliliği deyin. Bir gün değil bir ay değil bir yıldır çözüm bulacaksın diye bekliyorum hatırın için, ben artık yokum böyle evlilik olmaz deyip çocuğunuzu da alıp gidin. Ha giderken kv ye de bağırıp çağırmadan söyleyin. Kusura bakma ama ben eşimin ailesi olarak maddi manevi sizlere yardımcı olmasına hep anlayış gösterdim ama siz artık olayı birlikte yaşamaya çevirdiniz ev ev üstüne olmaz. Bir yıldır bir çözüm bulamadınız. Belli ki eşim bana ve çocuğuma aile olamamış. ben koca ailesiyle birlikte yaşamak için evlenmedim oğlunuzla. Bunu baştan biliyordunuz deyin kv ye de. Ailenizin yanında dava açmadan kalın bir süre, bakalım çözüm buluyor mu. Bazı erkeklerin bu noktada aklı başına geliyor. Ne bileyim en azından diğer kardeşi devreye sokabilirdi , küçük kardeşe iş bulabilirdi. Kiralık tek göz oda tutup iki kardeş maddi destek sağlayabilirlerdi. Zaten sizin de bir geliriniz olmasa böyle geçimlerini filan da üstlenemezdi bunca zamandır. Bu konuda bile size minnet duyup takdir etmesi gerekirken durumu kendi yuvasının yıkılması durumuna getirmesi gerçekten çirkin ve saygısızca. Son derece haklısınız ve iş boşanma noktasına gelirse hukuken de eşiniz kusurlu bulunur

Ben bi kere buranın gebelik bölümünde hiç korunmadığını ve hayatı boyunca korunmayacağını ruhların zaten yaratılmış olduğunu dünyaya gelecek olanın onun korunmasına bağlı olmadığını söyleyen birini görmüştüm.
Çok mantıklı ben ikna oldum

Rızkıyla gelmişti 🙏
İki çocuk yaptım, öyle başıma para yağmadı gökten. Bütün çocuklar rızkıyla geliyorsa neden çocuklar açlıktan ölüyor? Çocuklarımı gelecek garantisi, zıplama tahtası olarak görmedim, bakabileceğim kadar yaptım. Onlardan 1 TL hayır görmeyeceğim ihtimaline şimdiden kendimi alıştırdım. " Oku çalış kazan, bana bak. '' gibi ağır bir misyon yüklemek hiç adil değil. Bakmazlar ise ne yapacaksınız?

Doğru bir bakış açısı.
Kaderimizde ne varsa onu yaşıyoruz.
Kaç çocuğumuz olacağı belli zaten kapitalist düzenin para tuzağı korunma yöntemlerine düşmeye gerek yok.
Gavur icadı kondom kullanıcağıma ellerimi semaya açar dua ederim.
Kaderimde yoksa zaten imkanı yok o çocuk doğmaz.

Bunu söyleyenin toplam kaç çocuğu olmuş acaba çok merak ettim cidden :KK64:

Benzer durum geldi başıma. Kv ye 1 saat uzaklıkta yere geldik. Oğluma bakmaya geldi haftanın 3 günü bizde kalıyordu. Bir hafta geldi Kp ile kavga etmiş ben bi daha o eve dönmicem boşancam dedi. Bi de bana anlatıyo kocasına demiş ki vallahi bu eve gelmem X e giderim(biz) Y ye giderim(kaynım) kalırım ama gelmem.

Ki kaynıma gidemeyeceği belli. Kaynım bekar tek yaşıyo dağ bayır geziyo anam babam diyip senede 1 anca gelir.

Kv 2 hafta kaldı. O hafta benim babam gelecekti. Eşim ona kayınpederim gelecek ben köye gidiyorum gel gidelim dedi. Kv hayır gitmem diyince iyi o zaman kayınpedere sen anlatırsın durumu diyince de o zaman teyzene götür beni dedi. Eşim de ya köy ya hiç dedi.

O akşam onu köye götürdü almış karşısına konuşmuş. İstiyorsan yalnız kardeşlerinle konuş onlarla yaşa istersen ayrı ev tutayım ister anlaşın kocana kal burada demiş. Bizde kalma gibi bi ihtimal sunmamış önüne. Paşa paşa kaldı kocasıyla.
Bizde durum farklı kv evi terk etmedi kyinpederim evdekilere huzursuzluk çıkarttığı için (bu ilk değilmiş evlenmeden önce de böyle olaylar yaşamışlar) eşim gitti getirdi eve 1 yıl geçti araları düzelmedi ev kiralamiyacakmisiniz diye sorduğumda hangi parayla ev tutacağız dedi bizimde ödediğimiz ev Kredisi var taşıma suyla değirmen dönmüyor maalesef kendilerininde cabalamalari lazım

Bizde durum farklı kv evi terk etmedi kyinpederim evdekilere huzursuzluk çıkarttığı için (bu ilk değilmiş evlenmeden önce de böyle olaylar yaşamışlar) eşim gitti getirdi eve 1 yıl geçti araları düzelmedi ev kiralamiyacakmisiniz diye sorduğumda hangi parayla ev tutacağız dedi bizimde ödediğimiz ev Kredisi var taşıma suyla değirmen dönmüyor maalesef kendilerininde cabalamalari lazım
Gerçekten kendisinin de hiç çabası yokmuş. Hem karnım doysun hem pastanim dursun diyor anlaşılan. Kp küçük oğlunun okul masraflarını da karşılamıyordur. Siz çalıştığınız için sizi zengin görüyorlar anlaşılan.

Net ve kavga etmeden eşinize durumu anlatmalısınız. Sanırım ben de bu durumda olsam boşanmayı düşünürdüm. Tek maaşıyla hem size çocuklara nafaka verip hem anasını danasını nasıl bakacağını düşünsün dursun o zaman.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X