Kv.min yemek ve iş beklentisi

Hepsi bekliyor inan benim kayınvalidemde her seferinde birilerini över ay şu işi şöyle yapar böyle yapar diye. Üzerime alınacak olsam ne misafiri ne işi biter. Allahtan korona çıktı da evi sakinleri biraz. Ne güzel ne güzel deyip sonrasında kendi yoğunluklarımızdan bahsetmek en iyisi.

Hamile olmasam bana yemek yapıp yollamak gidip iki ev süpürmek zor değil ama kendime enerjim kalmıyor benim 6 ay önce bebeğimi kaybettim şu an tekrar hamileyim riskliyim yani kaç türlü ilaçla ayakta duruyorım

Hiiiç düşünmeyin evinizde oturun dinlenin. Rabbim sağlıklı sıhhatli kavuşmayı nasip etsin bebeğinize

Bazı yorumları ağzım açık okuyorum karşınızda panik atak hastası, kendini hastalığa kaptırmış devamlı ağlama krizinde olan bir insan var, böyle bir durumda diğer gelini övse ne olacak övmese ne olacak, konu sahibi siz de hamileymişsiniz normal bir zamanda kursa bu cümleleri belki içerlenmenizi doğru bulurum ama şuan hastayken kuruyor oyüzden takılmayın bence.

aynı konuyu daha önce de açmıştınız
yemek kokusuna bu kadar duyarlıyken kimseye hizmet etmek zorunda hissetmeyin
21 yaşında kızı var sadece masa kurup kaldırmayı biliyor demiştiniz
kazık kadar olmuş kız öğrensin bi zahmet
bidaha asiye iyiki var diye laf sokarsa "asiyeye mi muhtaçsın annecim kaç yaşında kızın var" diyin

aynı konuyu daha önce de açmıştınız
yemek kokusuna bu kadar duyarlıyken kimseye hizmet etmek zorunda hissetmeyin
21 yaşında kızı var sadece masa kurup kaldırmayı biliyor demiştiniz
kazık kadar olmuş kız öğrensin bi zahmet
bidaha asiye iyiki var diye laf sokarsa "asiyeye mi muhtaçsın annecim kaç yaşında kızın var" diyin
Dedim demem mi ee o çalışıyor yoruluyor şimdiye kadar öğrenmedi bu yaz öğrenecek napsın hiç yapmadı ki oluyor

siz kendi kafanizda yapmam gerekiyor mu, benden is bekliyor mu diye dusundugunuz icin ruzgar esse kapi carpsa ona baglayacaksiniz.. hamilelikten âlâ bahane mi olur.. yayilin oturun iste.. kafaya da takmayin.
Belki de... ama sürekli aynı cümleleri tekrarlayınca ister istemez alınıyorum bir kere dedi tamam 2 3 tamam 4 5 kere söylenmez ki

Dedim demem mi ee o çalışıyor yoruluyor şimdiye kadar öğrenmedi bu yaz öğrenecek napsın hiç yapmadı ki oluyor
bu yaz öğrenecek demek 😂😂😂😂 zamanı mı oluyormuş bunun
işine gelmiyor kızın
ben onun yaşlarındayken ........ tarzı cümleler kurun hatta ben olsam kızın yanında söylerdim bunu
kız belki utanır biraz
çalışan, çocuğuna bakan, akşamına yemeğini hazırlayan üstüne evini de temizleyebilen o kadar kadın var ki
siz gebe halinizle kendi evinize anca yetebiliyorsunuz, bide kaynananın evine mi yetişeceksiniz

Belki de... ama sürekli aynı cümleleri tekrarlayınca ister istemez alınıyorum bir kere dedi tamam 2 3 tamam 4 5 kere söylenmez ki
yanindaki kiza minnettarligini gostermek istiyordur. derse desin yapacak olsaniz zaten simdiye yapardiniz. yapmaycaksaniz da kulaginizi tikayin.

Ben de fazlasıyla alınganım şu sıralar tv de yavru kedi görsem ağlar durumdayım çok alındım yani halimi biliyor görüyor kendi evimin işini yapamıyorum 4 gümdür aüpürge açamadım bel ağrısındam
Aman bu aylarda koru kendini iş miş önemli değil yat dinlen sen.Mazallah bel ağrında var sıkıntı olmasın.Kaynananda laf sokana kadar 30 kere iş yapardı laf olsun yeter ki açarlar o boş boğazlarını

Kadın gel yemek yap dememiş
Acıma ölsem bi kap yemek yollayanım yok dememiş
Kaçtane çocuğum var ama birinden fayda yok dememiş
Aksine yeğenine duyduğu minneti dile getirmiş
Siz niye havadan nem kapiyorsunuz
Ben olsam ah asiye ne iyisin, arada bi tabakta bana yolla canım ya aşırı midem bulaniyor malum mutfağa giremiyorum dışardanda söylenmiyor şu dönem derdim

Ağlanıp duracağına kendi 21 yaşındaki kızına öğretsin yemek yapmayı. Kendi kızına ana yüreciği dayanmıyor demek ki. Sen de bi ananın kızısın. Ha yapmak istiyorsanız içinizden gelerek yaparsanız
orası ayrı tabi

Iyi de kadın size bisey dememiş laf bile sokmamış. Yanınıza başka birini yüceltmiş. Ki haklı olarak. Ona yemek yapmaya mecbur olmayan biri yemek yapıp yolluyormus, o da kendince teşekkür etmiş. Sizlik bisey yok ortada

Ben de fazlasıyla alınganım şu sıralar tv de yavru kedi görsem ağlar durumdayım çok alındım yani halimi biliyor görüyor kendi evimin işini yapamıyorum 4 gümdür aüpürge açamadım bel ağrısındam

Gönül koymayın, hastalanmış ; mazereti büyük.

Çokta nazik iletmis isteğini.

Sizde kırılmak yerine ; " sağolsunlar, Allah razı olsun ne güzel yapıyorlar.

Benimde bulantım ve bel ağrım çok fazla,

Bu sıkıntılarım bitince bende elimden geleni yaparım sana , Sen iyi ol yeter. " diye söyleseydiniz hem sıkıntınızı anlatmış olurdunuz hem de gönül almış olurdunuz.

Böyle zamanlar birini arıyor yanında insan.

Yaa eğer kv nin psikolojik rahatsızlıkları olmasaydı ağzının payını verin derdim ancak kadın iyi değilmiş belli ki.
Ve Asiye övülmeyi hak ediyor cidden sizde ovseydiniz keşke evet anne benim de durumum malum bu zor günlerde yaptığı şey unutulmaz falan deyip gecseydiniz.
Cidden kafaya takmayın kadın ruh dünyasında ne yaşıyor kimbilir siz zaten hamilesiniz strese girmeyin bunlari düşünüp takmayın kafaya ve bence kimseyle gorusmeyin bu süreçte risk almayın.

Kayınvalidem bir süredir psikolojik olarak rahatsız panik atak ve bir takım iç sıkıntıları yani antidepresana başladı kafasını kaldıramıyormuş yemek yapamıyormuş ayağa kalktığında da içine sıkıntı gelip ağlıyormuş evde görümcem var 21 yaşında yemek bilmiyor vardiyalı çalışıyor.Kv me eltisinin kızı yemek yapıp indiriyormuş.Detayları yazamayacağım geçen gün de post açmıştım ben de hamileyim ve bulantılarım halsizlik o bu derken bir de aşırı bel ağrısı çekiyorum... bugün ona bir şey götürmem gerekti götürdüm az otur soluklan dedi balkona geçtim ee dedim nasıl oldun falan yanında eltisinin kızı da vardı iyi olmaya çalışıyorum işte ne olsun asiye sağolsun yapıyor yemeğimi temizliğimi ah siz olmasanız napardım dedi durdu kıza bakıp bakıp.Sonra annesi aradı annesiyle konuştu yine kıza dönüp annem size teşekkür ediyor bana yemek yapıp temizlik yaptığınız için valla sağolun dedi kasayla sebze almışlar az bir şey bana da verdi.Kalanını da asiye ye vericem hani o yemek yapıp yolluyor ya dedi. Ben de bozuldum ve üstüme çektim yüzüm düştü çok durmadım hadi görüşürüz dedim geldim hamile halimle resmen benden iş beklemiyor mu siz olsanız siz de öyle anlamaz mıydınız ?
Ne var bunda ortada olanı söylemiş.Benim yakınımda geçirdi o rahatsızlıktan gerçekten çok kötü oluyor insan ve bu durumda yardımcı olan insanı insan başında taşır

Kayınvalidem bir süredir psikolojik olarak rahatsız panik atak ve bir takım iç sıkıntıları yani antidepresana başladı kafasını kaldıramıyormuş yemek yapamıyormuş ayağa kalktığında da içine sıkıntı gelip ağlıyormuş evde görümcem var 21 yaşında yemek bilmiyor vardiyalı çalışıyor.Kv me eltisinin kızı yemek yapıp indiriyormuş.Detayları yazamayacağım geçen gün de post açmıştım ben de hamileyim ve bulantılarım halsizlik o bu derken bir de aşırı bel ağrısı çekiyorum... bugün ona bir şey götürmem gerekti götürdüm az otur soluklan dedi balkona geçtim ee dedim nasıl oldun falan yanında eltisinin kızı da vardı iyi olmaya çalışıyorum işte ne olsun asiye sağolsun yapıyor yemeğimi temizliğimi ah siz olmasanız napardım dedi durdu kıza bakıp bakıp.Sonra annesi aradı annesiyle konuştu yine kıza dönüp annem size teşekkür ediyor bana yemek yapıp temizlik yaptığınız için valla sağolun dedi kasayla sebze almışlar az bir şey bana da verdi.Kalanını da asiye ye vericem hani o yemek yapıp yolluyor ya dedi. Ben de bozuldum ve üstüme çektim yüzüm düştü çok durmadım hadi görüşürüz dedim geldim hamile halimle resmen benden iş beklemiyor mu siz olsanız siz de öyle anlamaz mıydınız ?
Eşinizin annesi en nihayetinde ve şuan hastaymış mazur görebilirsiniz. Ve bence yardımcı olmanız gerekiyor elinizden geldiği kadar. Hayır duasını alırsınız sizde. Gün gelicek bizde yaşlanıp evlatlarımızdan gelinlerimizden beklenti içine giricez.

Back
X