Kv.min yemek ve iş beklentisi

Benim kv de de yaşlı ama ben de girip yapmıyorum, zamanında yeni evliyken bütün ailenin yükünü (1 görümce, kaynana, 2 kayın,2 elti hepsi) sırtıma yıkma beklentisine girdikleri için de affetmiyorum, içimden gelmiyor. Herkes sorumluluğunu bilsin, kızı var, yapsın, temizliğe temizlikçi çağırsınlar... İçinizden geliyorsa, kadir kıymet bilirlerse yapın, yoksa boşverin, yoksa bu düşünce insanı yiyip bitiriyor.

Aman canım ya, bırak sebzeyi de asiye ye versin, teşekkürü de ona etsin.
Sonuçta o yapıyormuş ama bir şekilde.
Sen yapıyorsun da kadın hakkını yemis değil ya.
Bence bir anormallik yok, sen bişey yapmadığın halde sana teşekkür etse abest olmaz mıydı.
Ayrıca bir şekilde ruhsal sıkıntı yaşayan birine yemek yapamasanız da elinizden geldiği kadar destek olun.

Gerçi siz de hamilesiniz, hormonlar takla atıyordur şimdi, o yüzden çok da takmayın, bebise odaklanın.
Herkese şifa gelsin diyelim.

kadin “yaa kimseden hayir yok iste ne oglum ne kizim geliyor, bir tek asiye bana bakiyor” dese hakli olurdunuz. su an alinacak hicbir sey yok ortada.

Hastalık bu insan ele yardım eder kaldı ki anneniz yapın yemek nolacak.
Panik atak gerçekten zor yıpratıcı bir hastalık Allah yardımcısı olsun. Hamilelik hastalık değil ki hamile halimle demişsiniz. Hamileyken insanlar işe gidiyor başka çocukları varsa ona bakıyor siz bir tencere fazla yemek yapsanız birşey olmaz. Kalbinizi karartmayın bence

Sende sanki hazır cevap değilsin içine atan tipsin, dışa dönük ol, yoksa daha çok ufak tefek şeylere üzülürsün onlarda anlar böyle olduğunu seni ordan vururlar, gerekirse cevap ver suskun kalma

Var belli bir kuyruk acısı bugünlük mesele değil daha önceden de birikmiş bişiler vardır kafasında zaten git gelli takılmayın gebeliğin keyifini çıkarın😊

Hastalık bu insan ele yardım eder kaldı ki anneniz yapın yemek nolacak.
Panik atak gerçekten zor yıpratıcı bir hastalık Allah yardımcısı olsun. Hamilelik hastalık değil ki hamile halimle demişsiniz. Hamileyken insanlar işe gidiyor başka çocukları varsa ona bakıyor siz bir tencere fazla yemek yapsanız birşey olmaz. Kalbinizi karartmayın bence
Panik atakta yemek yapmaya engel değil ama bence mesele yemek falan değil

Size hak veriyorum fakat karşınızda psikolojik olarak rahatsız biri var ve esinizin annesi bu kişi.
Aynı bulantilari hatta kat kat fazlasini (istifram yok dediniz diye yazdim bunu ) 19 haftalık hamileligimde günde 6 kez istifra ederek ve 19 hafta sonunda 7 kilo vermis biri olarak yazıyorum. Varsin sogan olmasin yemeginizin içinde haftada 1 kez kendinize ne pisirdiyseniz bir tencere de kayınvalideniz için pişirin ayni yemegi , verin esinizin eline götürsün tencereyi . Allah razı olsun demiyor mu demesin , onun agzindan cikmasina gerek yok ki zaten Allah sizden , bunu icten yaptiginiz için razı olacaktır bence. Belki ilerde gebelik haftaniz arttıkça yardima ihtiyaç duyacağiniz zamanlariniz olacaktır, o zaman kayınvalideniz de "annesi gelsin bir kap yemek yapsın ben hastayim" dediginde kendinizi nasil hissedersiniz ? Karşılık bekleyerek yapın demiyorum bunu size sadece biraz hoşgörüyle bu iş çözülür gibi

Kayınvalidem bir süredir psikolojik olarak rahatsız panik atak ve bir takım iç sıkıntıları yani antidepresana başladı kafasını kaldıramıyormuş yemek yapamıyormuş ayağa kalktığında da içine sıkıntı gelip ağlıyormuş evde görümcem var 21 yaşında yemek bilmiyor vardiyalı çalışıyor.Kv me eltisinin kızı yemek yapıp indiriyormuş.Detayları yazamayacağım geçen gün de post açmıştım ben de hamileyim ve bulantılarım halsizlik o bu derken bir de aşırı bel ağrısı çekiyorum... bugün ona bir şey götürmem gerekti götürdüm az otur soluklan dedi balkona geçtim ee dedim nasıl oldun falan yanında eltisinin kızı da vardı iyi olmaya çalışıyorum işte ne olsun asiye sağolsun yapıyor yemeğimi temizliğimi ah siz olmasanız napardım dedi durdu kıza bakıp bakıp.Sonra annesi aradı annesiyle konuştu yine kıza dönüp annem size teşekkür ediyor bana yemek yapıp temizlik yaptığınız için valla sağolun dedi kasayla sebze almışlar az bir şey bana da verdi.Kalanını da asiye ye vericem hani o yemek yapıp yolluyor ya dedi. Ben de bozuldum ve üstüme çektim yüzüm düştü çok durmadım hadi görüşürüz dedim geldim hamile halimle resmen benden iş beklemiyor mu siz olsanız siz de öyle anlamaz mıydınız ?

Bana pek laf sokmuş gibi gelmedi ne bileyim. Benim kaynanam hep çok fazla konuştuğu içün sanırım :) ben olsam ya ben de yapamıyorum ki bu halimle vs vs derdim. Yapmazdım da ama onu düşünüyormuş gibi yapardım. Genelde böyle deyince ay yok kızım olur mu gibi cevaplar aldım.

Ama sebzeleri vericekki yemege malzeme olsun bence size aciklama yapmis laf sokmamis kendinizi bosa uzmeyin
Iyi hissettiginizde pratik birseyler gonderin
Veya hazir alin
Iciniz rahat eder elimden gelen bu dersiniz

Bana psikolojik mevzular bahane gibi geliyor.. Essek kadar bir kiz da var evde. Eltisinin kıziyla ilgili bir sey dediginde haklisin anne yengem kizini ne guzel yetistirmis. Gorumcem daha yemek yapmayi bilmiyordu degil mi de . Temizligi de pek beceremiyor de. Evlenince napcaksa deyin.. :)

Ve de ayy benim de o kadar midem bulaniyor ki keske bana da yemek getiren olsa diye bastira bastıra soyleyin. Bunlari gulerek saka yollu soyleyin. Kadin resmen isten gucten sıkılmış kitleyecek birini ariyoe ya

Amaaaan herkesin bu hayatta bir beklentisi var
Kadın sizden bunu beklemiş çok mu?
Ben de eşim araba alsın diye bekliyorum ama nafile :))))

Gel yap demiyor, eşin zorlamıyor ne bileyim evin ayrı...
Takma kafana...

Ama kendine şunu sor... hamile olmasaydın yapar mıydın isteklerini? Yapardım diyorsan vicdanın rahat olsun boşver...

Bence bir defter edin bebeğine mektup yaz günlük tut hergün ne bileyim hamileliğin tadını çıkar... bunları düşünme Yani...

O konunuza da yazmistim yine ayni seyi yazacagim. Gayet de iyi. Baai donen falan yatar. Rahatsizligini kullaniyor. Hic ustune alinma. Bir kez yaparsan hep istenir. Gelin demek kaynananin kolesi demek degil. Ben de kendi isimi bile yapamiyorum senin en azindan Asiyen var de çık isin icinden.

Kimseye yardım etmek zorunda değilsiniz.
Kaldı ki içinizden gelmiyorsa zaten yapmayın. Yapacak haliniz yoksa durumu izah edebilirsiniz.

Psikolojik rahatsızlıklar fiziksel kadar kolay anlaşılmaz onun ne açıdan öyle davrandığını anlayabilmeniz için o hastalık hakkında ya yaşayarak yada bilgi sahibi olmanız gerekir. Duygu-durum tepkileri için. Fiziksel rahatsızlıkta örneğin bir insanın beli ağrıyordur en basiti onun belini zorlayacak davranışlardan kaçınırsınız. Psikolojik rahatsızlıkta bu çok farklı bir şekildedir. Panik atak kaygı bozukluğundan kaynaklanır. Korkular belirsizdir. Muhtemelen kendine zarar verme veya ölüm korkusu vardır. Zor bir süreç ilaçlarda çok etkiler. Etrafında kızı ve sizden başka yakın akrabası yoksa mümkün olduğunca yardımcı olmaya çalışın. Zor günlerinizmiş ikinizinde kimin ne olacağı belli olmaz belki bu süreçte sizi de bir kızı olarak görür ve doğum zamanınızda yanınızda olmak istediğinde sizlere faydası olup iyi vakit geçirirsiniz. Acil şifalar ve hayırlı sağlıklı evlat diliyorum🙏🏼

Kayınvalidem bir süredir psikolojik olarak rahatsız panik atak ve bir takım iç sıkıntıları yani antidepresana başladı kafasını kaldıramıyormuş yemek yapamıyormuş ayağa kalktığında da içine sıkıntı gelip ağlıyormuş evde görümcem var 21 yaşında yemek bilmiyor vardiyalı çalışıyor.Kv me eltisinin kızı yemek yapıp indiriyormuş.Detayları yazamayacağım geçen gün de post açmıştım ben de hamileyim ve bulantılarım halsizlik o bu derken bir de aşırı bel ağrısı çekiyorum... bugün ona bir şey götürmem gerekti götürdüm az otur soluklan dedi balkona geçtim ee dedim nasıl oldun falan yanında eltisinin kızı da vardı iyi olmaya çalışıyorum işte ne olsun asiye sağolsun yapıyor yemeğimi temizliğimi ah siz olmasanız napardım dedi durdu kıza bakıp bakıp.Sonra annesi aradı annesiyle konuştu yine kıza dönüp annem size teşekkür ediyor bana yemek yapıp temizlik yaptığınız için valla sağolun dedi kasayla sebze almışlar az bir şey bana da verdi.Kalanını da asiye ye vericem hani o yemek yapıp yolluyor ya dedi. Ben de bozuldum ve üstüme çektim yüzüm düştü çok durmadım hadi görüşürüz dedim geldim hamile halimle resmen benden iş beklemiyor mu siz olsanız siz de öyle anlamaz mıydınız ?
Ben o an hangi üslupla söyledi bilemem ama kötü niyetli yaptığını düşünmüyorum. Yani o yemek yaptıysa hammaddesini vermek istemedi gayet doğal birşey. Size de vermiş. Vermemiş olsaydı ayrımcılık yapıyor ya da laf dokunduruyor diyebilirdim

Mesele kızı övmesi değil kızlar gözümün içine baka baka sürekli bastıra bastıra söylüyor hal hatır sormak için aradığımda da bahsediyor işte yemek yaptı asiye o olmasa napardı şöyle böyle diye ben ona yemeğini kim yapıyoru öğrenmek için hal hatır sormuyorum.Bulantılarımın yoğun olduğu zamanlarda kendisi hiç bana hal hatır sormadı bir kap yemek yapmadı tam tersi eşime annesi neden gelip yapmıyor diye sormuştu annem 10 dk lık yolda oturuyor karantina süreçleri yeni başlamıştı ben zamanında ondan bunları gördüm şimdi de içimden gelmiyor açıkçası o annesi neden gelip yemeğini yapmadı diyorsa ben de kızı yapsın derim saflığıma doymayayım ilk postumdan sonra yine içim rahat etmedi yaptım yolladım da ne oldu teşekkür bile etmedi

Evin de koskoca kızı var ama başkası yemek temizlik yapacak, oldu.
Asiye bana da yardıma gelsene deseydiniz :confused: :KK53:
Ben olsam anne Asiye ye lüzum yok senin evin de kızın varken ona düşmez derdim.

Son düzenleme:
Mesele kızı övmesi değil kızlar gözümün içine baka baka sürekli bastıra bastıra söylüyor hal hatır sormak için aradığımda da bahsediyor işte yemek yaptı asiye o olmasa napardı şöyle böyle diye ben ona yemeğini kim yapıyoru öğrenmek için hal hatır sormuyorum.Bulantılarımın yoğun olduğu zamanlarda kendisi hiç bana hal hatır sormadı bir kap yemek yapmadı tam tersi eşime annesi neden gelip yapmıyor diye sormuştu annem 10 dk lık yolda oturuyor karantina süreçleri yeni başlamıştı ben zamanında ondan bunları gördüm şimdi de içimden gelmiyor açıkçası o annesi neden gelip yemeğini yapmadı diyorsa ben de kızı yapsın derim saflığıma doymayayım ilk postumdan sonra yine içim rahat etmedi yaptım yolladım da ne oldu teşekkür bile etmedi

Çarp lafını sende madem..
Aaaa evet anne yaa bu zamanda yapılanlar unutulmuyor, midem ağzımda gezerken bi kap yemek getiren olmadı bırak benim asiyem de yok deyip bas kahkahayı 😀

Back
X