Bir defa gereksiz yere kafaya takıp kendinizi yok yere üzüyorsunuz.
Ben de evlendikten sonra tazminatım ve altınlarımla birlikte bir araba aldık.
Sıfır aldık ve iyi bir marka aldık (orta seviyede iyi).
Kayınvalidem ilk oğluna sıfır araba aldığı için, biz ikinci el alacaktık ama bu oğluna da (eşime) destek çıkmak istedi.
Ben itiraz ettim, gerek yok kendi paramızla al diye, biliyordum başıma geleceği.
Hepi topu 3-4 bin TL üste katmasına rağmen ne zaman duysam "biz aldık arabayı" muhabbetleri dönüyordu.
Ben başlarda çok sinirlendim, çünkü benim emeğim olan tazminatım ile alındı o araba.
Ve altınlarımızın da hepsini katmadık, bir kısmını katmıştık, daha fazla altın bozdurmayalım diye kayınvalidem de para verme gönüllüsü olunca eşim onlardan aldı para.
Yıllar geçti aradan ne oldu? Hala arabamız duruyor.
Tamamen bizim kullanımımızda.
İlk zamanlar kayınvalidemlere yakın yerde oturduğumuzdan, onlar arabayı bizden almasalarda, her yere arabayla gitmeye çalıştıklarından eşimi bloke ediyorlardı resmen.
"Oğlum bizim şurda işimiz var sen götür, biz filanca yerdeyiz bizi alır mısın" gibilerinden.
Ben eşime bu konuda hiç birşey demedim, tekrar altını çiziyorum, hiç serzenişte bulunmadım.
Evlendim evleneli düşüncem hep şu oldu "Benim de anne - babam var. Onların yerinde benim anne babam olsa ne şekilde tepki verirdim? "
Yani bende isterim anam babam rahat etsin, eşim alsın götürsün getirsin, soğuktalarsa üşümesinler yolları uzunsa yorulmasınlar vs.
O yüzden hiç tepki vermedim, bir tek tepki verdiğim konu "arabayı biz aldık" muhabbetiydi.
Zamanla o da zaten bitti gitti, çokta büyütülecek bir mevzu değilmiş aslında, onu anladım mesela.
O yüzden siz de kafanızda ve içinizde büyütmeyin.
Sakın tazminatınızı kullanarakta arabanın modelini yükseltmeyin.
Gerek yok, bırakın çok istiyorsa eşiniz kendi imkanları ile birşeyler yapsın.
Tazminatınızdan alacağınız parayı da kenarınıza koyun, artık bir vadeli hesap mı açarsınız, altın hesabımı açarsınız bir şekilde yatırım olarak kenara koyun.
Çünkü unutmayın, kimin ne zaman ne olacağı belli değil, hazır bu şekilde kenara para koyma imkanınız var, bunu da gereksiz şeylere harcamayın derim.