• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv nin ev devri

Vellanyum

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2015
2.498
5.895
158
Kızlar selam, konunun yeri burası değildir ama nereye açacağımı bilemedim.

Kv nin 4 erkek çocuğu, 2 evi var. İkiside kendi üstüne. Kp vefat etti. Şimdi kv evlerden birini büyük kaynıma bırakmak istiyo, kendisi bekar ve bi tek onun evi barkı, mesleği, durumu yok. Eşim için sorun değil ama kv, diğer kardeşlerin kendisi vefat ettikten sonra bölünsün isteyeceklerini düşünüyo.(Diğerlerinin maşallah durumları çok çok iyi ama isterler diyo) Şimdi daireyi devretse diğer kardeşlerden onay almak gerekiyormuş sanırım. Diğerlerinden onay almaya gerek kalmadan nasıl bi çözüm bulunabilir? İnternette araştırdım ama çok eski tarihli cevaplar. Yardımcı olursanız çok sevirim. Şimdiden teşekkürler...

Kızlar selam, konunun yeri burası değildir ama nereye açacağımı bilemedim.

Kv nin 4 erkek çocuğu, 2 evi var. İkiside kendi üstüne. Kp vefat etti. Şimdi kv evlerden birini büyük kaynıma bırakmak istiyo, kendisi bekar ve bi tek onun evi barkı, mesleği, durumu yok. Eşim için sorun değil ama kv, diğer kardeşlerin kendisi vefat ettikten sonra bölünsün isteyeceklerini düşünüyo.(Diğerlerinin maşallah durumları çok çok iyi ama isterler diyo) Şimdi daireyi devretse diğer kardeşlerden onay almak gerekiyormuş sanırım. Diğerlerinden onay almaya gerek kalmadan nasıl bi çözüm bulunabilir? İnternette araştırdım ama çok eski tarihli cevaplar. Yardımcı olursanız çok sevirim. Şimdiden teşekkürler...
Kv üstüneyse zaten hayatta kendisi sadece ona bırakabilir bu hakkı var. Ama kp üstüneyse onu bi avukata danışmanız lazım

Kv üstüneyse zaten hayatta kendisi sadece ona bırakabilir bu hakkı var. Ama kp üstüneyse onu bi avukata danışmanız lazım
Oğluna bırakacağı için diğer oğlullarının onayı olması gerekiyomuş diye biliyor. Mantıken bende sizin gibi düşündüm ama çok emin. Satış dahi gösterse onaymı gerekir bu durumda acaba?

Böyle tahminle iş yürümez, niyet okuyucu mu kvniz, alsın çocuklarını karşısına, mantıklı bir şekilde anlatıp onaylarını alınsın ki kardeşler arasında küslük olmasın. Böyle mal kaçırır gibi yapınca hem kavga çıkıyor, hem de dava açarlarsa kazanırlar. Satış olarak verirse hesabına para girişi yapılması lazım aksi halde davayı kazanırlar.

Eğer evi kendi üstüneyse onaya gerek olmadan istediği kişiye devredebilir

Satın alınmış gibi gösterirlerse sıkıntı çıkamaz. Ama hediye gibi devir ederse o zaman hak iddia edebiliyolar diye biliyorum (yanlışım varsa bilen düzeltsin)
Siz hakkınızı helal ediyosanıx gönüllü veriyosanız sıkıntı yok ama diğer kardeşler gönülsüz se yapılmasının yanlış olduğunu düşünüyorum.

Satın alınmış gibi gösterirlerse sıkıntı çıkamaz. Ama hediye gibi devir ederse o zaman hak iddia edebiliyolar diye biliyorum (yanlışım varsa bilen düzeltsin)
Siz hakkınızı helal ediyosanıx gönüllü veriyosanız sıkıntı yok ama diğer kardeşler gönülsüz se yapılmasının yanlış olduğunu düşünüyorum.
Benim bildiğim hibe olduğu zaman bozulmuyor ama her gecen zaman değişik bir sey çıkıyor,bilen birinin düşüncesi olsa daha doğru olur.

Herkes bir araya toplanmalı, hepsinin rızası alınmalı ve ev kaynınıza verilmeli bence. Maddi olarak durumları iyi ise ve kv bunu yapmak istiyorsa anlayışla karşılamalılar. :kahve:

Benim bildigim kadariyla baskasina satilip sonra kayninizin satin almasi gerekiyor. Yani kagit ustunde.

Benim dedemin 4 kizi 2 oglu var. Amcam koyde, yaninda. Oldugu zaman kizlara birsey kalmasin da damatlar yemesin diye boyle yapmisti.

Biz olaylar olup bittikten sonra ogrendik.

Kayinvalidenizin de diger kardeslerin onayini almasi uygun olur bence.

Habersiz yapılması etik değil,kardeşler arasına illaki kırgınlık girer. En doğrusu toplu halde değil de teker teker görüşüp durumu anlatmak ikna etmek herkesin rızasını almak. Toplu halde konuşulurdu en ufak çatlak seste bile işin boyutu değişir

Oğluna bırakacağı için diğer oğlullarının onayı olması gerekiyomuş diye biliyor. Mantıken bende sizin gibi düşündüm ama çok emin. Satış dahi gösterse onaymı gerekir bu durumda acaba?

kimsenin onayına ihtiyacı yok kendi evi istediğine satar
ancak öldükten sonra diğer çocuklar annemiz bizden mal kaçırmak için sattı diyebilir belki o da bunu kastediyordur

yazili oalrak noter onayli miras biraksa bu ev bu ogluma kalacak diye oyle olmazmiki ..

Kv kaç yaşında? 65 yaş üstüyse hastaneden rapor almalı rapor olmazsa ilerde aklı yerinde değildi diyip bozarlar
Devir yaparsa çocukları mal kaçırdı diyip bozabilir
Satış yaparsa ve rapor alırsa kimse bozamaz

Şahsi fikrim bırakmasın tek oğluna durumu iyi değilse onun problemi diğerleri çabalamış suç işlemiş gibi olmuş
Herkese yarım daire düşüyo daha ucuz bi ev alabilir zamanı gelince onunla

Benim de kendi dusuncem; ailelerin malları arasında böyle adaletsizce dağılım yapmasını çok yanlış buluyorum. Diğerleri okuyup çalışıp halini vaktini duzelttiyse bu ebeveyninden daha az miras alması için bir gerekçe değildir bence. Lafa gelince çocukların hepsi bir. Ama mala gelince nedense bazılarına ödül gibi daha fazla şey bırakılıyor. Bı de bu durumlarda kız erkek ayrımı yapanlar var. Erkeğe daha fazla şey bırakıp kızdan kaçıranlar. Allah'a havale ediyorum böyle düşüncede olanları.
Sizin konunuza gelince; bildiğim kadarıyla ev kendi uzerineyse tapuda bir not bırakıp "ben ölene kadar benim ben öldükten sonra tüm hakları x'e aittir" diye birşey yazılıyormus. Noterler de olur tam bilemiyorum detayını. Bir avukata danisabilirsiniz. Ama öncelik bence iyi niyet ve tüm kardeşlerin rızası olmalı. Çünkü emin olun kardeşlerin rızası olmayınca o mal mülk de üzerine kalan kişide pul oluyo. Hayrını göremiyor.

e kp öldüğü için o ev kv ve çocuklarına ait. tabiki diğerlerinin onayo gerekiyor.. ya mirastan feragat edecekler yada onay verecekler..

satamazki çocukların rızası olmadan . miras var ortada. evde hepsinin hakkı var.

satamazki çocukların rızası olmadan . miras var ortada. evde hepsinin hakkı var.
Evler kadının üzerindeymiş. Kp den kalan miras olsaydı ortak tapu olurdu hepsinin hissesi olurdu. Ama sadece kadının üzerineyse istediğine satar..
Ha çocuklardan mal kaçırmak hak yemek olur orası ayrı..

Yorumlarınız için çok teşekkürler. Bize sordu biz tabiki olur dedik. Bencede diğerlerinden onay alınması gerekir. Şimdi tekrar konuştuk diğer iki kardeşlede ayrı ayrı konuşmasını söyledik. Umarım düşündüğü gibi sorun çıkarmazlar.

Back
X