• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv nin hediyesi

atma kız bol keseden..:KK48:

konu sahibesi gidince atarsın kullanmadıklarını verilecek durumda olanlarıda verirsin..
yün yorgan faciasını bende yaşadıydım 4 tane hemde :KK53: verdim gitti.. birde halı almış göndermiş peşinden de huyumu biliyo ya görümceme arattı.. beğenmesemde sercekmişim çocukların ayakları taşa basmasınmış:KK70:

doğrudur valla, insanlar kendilerinin yapamadıkları şeyi kimse yapamaz sanıyorlar :27: gerçi bana kalsa forumdaki k.valide konularının yarısı çözülür ya neyse :27:

Benim gorumcemede kv si getirmişti yun yastik vs ama ter kokuyordu iğrenç derecede ve sapsari olmuştu artık terden oda baya sinirlendi söyleyecekti biz sakinlestirdik kv gidince hepsini attı gelip sorduğunda da soyledi hepsi sapsari ve kokuyordu siz getirmişsiniz ama ben ne yun yikayabilirim nede öyle kullanabilirim o yüzden attım dddi kadında dersini aldı bence bi daha da getiremedi öyle şeyler sizde öyle yapin

Kizlar merhaba
Kv ilk defa 1 sene sonra evime geldi. Gelirken de arabayi doldurmus getirmisler. Yuzlerce kez esimin sizden birseye ihtiyacimiz yok bizim zamaninda ihtiyacimiz vardi yapmadiniz simdi herseyimiz tam demesine ragmen koca koca yun yorganlar yastiklar getirmis. Yatak odasina yolluk almis. Ve onu hemencecik serdirdi zorla. Hepsini gectim KULLANIMIS bir oklava yer sofrasi sofra bezi battaniye ve 1 2 yastik getirmis. Halbuki biz herseyin en kalitelisini en guzelini yaptik. Begenmedigimiz 1 catali bile evimize almadik koymadik. Ailem hediye vs alirken hep soyle ilerlediler. "Kizim (atiyorum) su bardagi takimi almak istiyorum size hadi birlikte gidelim begenelim" tarzinda yaklastilar. Kv ise hep boyle.
Tek sorun bu da degil. 1 gece evinde kaldim. Yazma istedim. Kullanilmis kotu kokan bir yazma verdi al tak diye. Gelinlik ayakkabisi denerken tul corap istedim. Ayakkabicida yokmus. Cantasindan giydigi corabi cikardi al giy diye. Hep boyle davraniyor gicik oluyorum. Ben bunu giyemem ben bunu takamam diyorum ama demek ki o kadari yetmiyor.
Arayip desem mi bana getirdigin seyler hep kullanilmis diye? Ya da nasil bir uslupla soylemeliyim. Artik gicik oluyorum bu duruma. Sagda solda da anlatip durur. Onun icin bana 1 oklava getirmis olmasi cok onemli. Tum konu komsusuna anlatir ballandira ballandira. Halbuki getirdigi herseyden benim evimde de vardi zaten.... Ne yapmaliyim?
:) Benim kv de boyle. Taa esime hamileyken mi, cocukken mi ne 1980 li yillarda carsaf, yastik, yorgan, battaniye hatta bornoz takimi falan almis hepsi igrenc kalitesiz ve de 1980 model. Ben de cok gicik oldum ama ne yapayim ya hava ata ata, ballandira ballandira anlatiyor. Ben de hicbirini kullanmadim, zaten evlenip ABD ye geldim, evinde bekliyor hala hepsi hala ve hala ballandira ballandira anlatiyor. Gorgu ile alakali durumlar canim bunlar. Gorgu yok ki ne yapacaksin bosver ya at ya da ihtiyaci olan varsa ver. O da atsin dursun havasini.

Benim kv de aynıdır.
Ben kabul etmiyorum asla, yoksa üzerinden yıllar geçse bile kapanmıyor o konu.
Herkese anlattığı yetmez gibi bir de hesap sorar, nabıyon onu kullanıyon dimi, çok güzel çok iyi, ...
Genelde şöyle oluyor, o bana getirir gelirken, ben ona giderken geri götürürüm, ben kullanamadım, atacaktım ama sen işte kermese şuraya buraya götürürsün diye düşündüm ondan getirdim derim, bırakırım evine, bir daha ne yapmış be etmiş sormam. Tabi artık olmuyor, zamanla azalttı.

Kizlar merhaba
Kv ilk defa 1 sene sonra evime geldi. Gelirken de arabayi doldurmus getirmisler. Yuzlerce kez esimin sizden birseye ihtiyacimiz yok bizim zamaninda ihtiyacimiz vardi yapmadiniz simdi herseyimiz tam demesine ragmen koca koca yun yorganlar yastiklar getirmis. Yatak odasina yolluk almis. Ve onu hemencecik serdirdi zorla. Hepsini gectim KULLANIMIS bir oklava yer sofrasi sofra bezi battaniye ve 1 2 yastik getirmis. Halbuki biz herseyin en kalitelisini en guzelini yaptik. Begenmedigimiz 1 catali bile evimize almadik koymadik. Ailem hediye vs alirken hep soyle ilerlediler. "Kizim (atiyorum) su bardagi takimi almak istiyorum size hadi birlikte gidelim begenelim" tarzinda yaklastilar. Kv ise hep boyle.
Tek sorun bu da degil. 1 gece evinde kaldim. Yazma istedim. Kullanilmis kotu kokan bir yazma verdi al tak diye. Gelinlik ayakkabisi denerken tul corap istedim. Ayakkabicida yokmus. Cantasindan giydigi corabi cikardi al giy diye. Hep boyle davraniyor gicik oluyorum. Ben bunu giyemem ben bunu takamam diyorum ama demek ki o kadari yetmiyor.
Arayip desem mi bana getirdigin seyler hep kullanilmis diye? Ya da nasil bir uslupla soylemeliyim. Artik gicik oluyorum bu duruma. Sagda solda da anlatip durur. Onun icin bana 1 oklava getirmis olmasi cok onemli. Tum konu komsusuna anlatir ballandira ballandira. Halbuki getirdigi herseyden benim evimde de vardi zaten.... Ne yapmaliyim?
Yenileri ihtiyaç sahiplerine ver canım. Eskileri at. Unut gitsin. Canını sıktıgına değmez.

Kizlar merhaba
Giderken poşetleyip anne al bunları bende var evimde fazlalık olmasın der gönderirdim yada önünde açıp bakardım kendime kullanılmış eski eşyalar yakistirmiyorum der iade ederdim

ahaha hayırdır fal mı kapattın :) 34 yaşında 12 senelik evliyim.. hayatımda ne k.valide ne de görümce sorunu yaşamadım huyum kurusun net bir insanım.. yöntemim acımasızca olabilir ama etkili, sonuç odaklı..
Senin bu netliğine bayılıyorum. Bende getirdiği anda "anne zahmet etmişsin ama inan hiçbirine ihtiyacım yok,sen bunları bence ihtiyaç sahibi eş dosta dağıt,evde kalabalık yapmasınlar hiç "vb bir cümleyle kabul etmezdim baştan,sonradan da kendime dert etmezdim şahsen.
Acımasızlik kısmını bilemem ama açık ve net olmak iyidir ,kavga eder uslupla söylemezsen zaten karşındaki sorun çıkaramıyor,neye uğradığını şaşırıyor :)

Gorgusu eksik bilemiyor belli ki sen onlara layik oldugun icin degil. Esini rencide etme bunlar icin adamlar hanimlarindan gorgu ogreniyor genelinde cok major olumsuz vasiflari yoksa. Kilere koyarsiniz ya da copun kenarina ihtiyac sahibi alir.

İşine yaramıyorsa ihtiycı olanlara ver. Başkalarına ballandıra ballandıra anlatıyorsa sana da ne yaptın, kullanıyor musın diye sorar. Verdim gitti dersin. Oldu bitti gitti işte. Kafayı takmaya değmez.

Biz kirk kez acik ve net bir sekilde birsey getirme dedik. Arabayi doldurmusta doldurmus. Geldiginde de dedim. Hicbirine ihtiyacim yok al kizinin ceyizine koy dedim. Gorumce yakinda evleniyor da.. Yok olur mu vs dedi. Kullanilmis oldugunu onlar gidince farkettim. Bende net bir insanim. Zaten kullanmayacagim asla o kesin. Ama bir sekilde de lafimi soyleyim bir daha yeltenemesin istiyorum. Ben soyluyorum da kadin hic dinlemiyor ki anacigim. Bu kez cok net bi sekilde soyleyim ve bir daha yapamasin istiyorum... Acimasizlik degil ama bence de netlik iyidir. Yanlis mi dusunuyorum?

Sacma sapan borcamlar falan getirmis. Geri goturup gorumceye kullan ben hic acmadim mi desem? Bir daha anca 2 3 ay sonra gorusuruz. Kendisi de seneye falan anca gelir. Her seferinde bunu yapmasini artik istemiyorum. Konu sicakken ya konusacagim ya da dediginiz gibi susup oturacagim. Ya da esim konusacak...

Boşverin kendince zamanında yapamadığı için içini rahatlatıyor. Sizde bunu bir adım olarak görün fesat düşünmeyin. Çünkü bazı insanlar ellerinde parası olsa da harcamaya kıyamaz kayınvalideniz de öyle biri gibi. O gidince ihtiyaç sahiplerine dağıtırsınız.

Biz kirk kez acik ve net bir sekilde birsey getirme dedik. Arabayi doldurmusta doldurmus. Geldiginde de dedim. Hicbirine ihtiyacim yok al kizinin ceyizine koy dedim. Gorumce yakinda evleniyor da.. Yok olur mu vs dedi. Kullanilmis oldugunu onlar gidince farkettim. Bende net bir insanim. Zaten kullanmayacagim asla o kesin. Ama bir sekilde de lafimi soyleyim bir daha yeltenemesin istiyorum. Ben soyluyorum da kadin hic dinlemiyor ki anacigim. Bu kez cok net bi sekilde soyleyim ve bir daha yapamasin istiyorum... Acimasizlik degil ama bence de netlik iyidir. Yanlis mi dusunuyorum?
Alın karşınıza ciddi ama güzellikle konuşun derim,ayaküstü olmasın muhabbet. Anne düşünüp yüklenip gelmişsin ama inan hiçbirini kullanamayacağım,sen götürmezsen ben vereceğim birine deyin kibarca. Hatta ekleyin bir daha zahmet etme,ben neye ihtiyacım olursa yetecek kadar alıyorum bak kızın evleniyor ona ver bana zahmet edip taşıyacağina diye. Güzellikle ,kavga etmeden söylerseniz sorun olmaz bence. Kalsın derse verirsiniz birilerine,eminim bir daha getirmez.

Ya ben kaynana falanda degilim ama bu anlayisim niye kaynanalara acaba. Bana kotu niyetli gibi gelmedi anlattiginiz. Ozellikle 60-70 yas civarindaysa kayinvalideniz ve anadolu kadiniysa cok normal bunlar. Elinde o varmistir. Sana faydasi olur diye dusunmustur getirmistir. Ona gore bir yanlis olmadigi icin yani. Bilhassa senin gibi baksa olaylara zaten arabayi doldurmazdi ki. O yuzden baskasina vermek, aramak falan bana yanlis geliyor. " Annecim cok sagol. Doldurmussunuz yine arabayi. Bi dahakine bir sey almak istersen bana sor belki bende var olan bir seydir. Bosuna masraf yapmayalim" diyin. Kirici da olmazsin. Gonulde yaparsin. Kaybinda olmaz.

Kayınvalideniz evinize 1 sene sonra gelmiş alsa suç olmuş almasa suç olmuş evinden kullanılmış şeyleri getirdiyse o anda açıp bakmadınız mı da arayıp söyleyeceğim diyorsunuz. Neden evindeki şeyleri toplayıp getirsin. Verin istemiyorsanız bir ihtiyaç sahibine kötü bir niyet yok ki burada. Tamam siz kaliteli almış yapmışsınız. Kullanıldığını nasıl anladınız leke falan mı var üzerlerinde illa yıkanmıştır paklanmıştır ne var evinde varmış yollamış yani yün şeyler kışın iyi olur aldığınız hazır yorganlara benzemez ama yaranamazlar tabi.

Back
X