• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv nin hediyesi

Senin bu netliğine bayılıyorum. Bende getirdiği anda "anne zahmet etmişsin ama inan hiçbirine ihtiyacım yok,sen bunları bence ihtiyaç sahibi eş dosta dağıt,evde kalabalık yapmasınlar hiç "vb bir cümleyle kabul etmezdim baştan,sonradan da kendime dert etmezdim şahsen.
Acımasızlik kısmını bilemem ama açık ve net olmak iyidir ,kavga eder uslupla söylemezsen zaten karşındaki sorun çıkaramıyor,neye uğradığını şaşırıyor :)

kesinlikle :) o zaman da karşı taraf senden hem çekiniyor hem de saygı duyuyor, sıfır problem işte :27:

Kayınvalideniz evinize 1 sene sonra gelmiş alsa suç olmuş almasa suç olmuş evinden kullanılmış şeyleri getirdiyse o anda açıp bakmadınız mı da arayıp söyleyeceğim diyorsunuz. Neden evindeki şeyleri toplayıp getirsin. Verin istemiyorsanız bir ihtiyaç sahibine kötü bir niyet yok ki burada. Tamam siz kaliteli almış yapmışsınız. Kullanıldığını nasıl anladınız leke falan mı var üzerlerinde illa yıkanmıştır paklanmıştır ne var evinde varmış yollamış yani yün şeyler kışın iyi olur aldığınız hazır yorganlara benzemez ama yaranamazlar tabi.
Yahu ne alakasi var. Uzerleri kirliydi. Yalandan temizlenmisti. Lekeliydi. Yapacaksa bir tane birsey alirdi temiz ak pak getirirdi. Evinde iyi kotu ne varsa doldurup getirmesi bana garip geldi. Bunun adabi bu olmamali bence.

ayakkabı denerken öorabı da yanınızda götürseydiniz yahu çıkıp dükkan dükan çorap mı arayacak kadın size?
Hayir. Gayriihtiyari sormustum saticiya. Normalde her dukkanda olur. Onlarda vardi ama kalmadi dediler. Peki dedim ve giyiyordum ayakkabiyi oyle. Kv cantasindan cikardi o sirada corabi. Iyi niyetle dusundu ona lafim zaten yok ancak ben biyle seylerden huylanan bir insanim. Kimsenin esyasini kullanmak istemem. Hepsi bu.

Hayir. Gayriihtiyari sormustum saticiya. Normalde her dukkanda olur. Onlarda vardi ama kalmadi dediler. Peki dedim ve giyiyordum ayakkabiyi oyle. Kv cantasindan cikardi o sirada corabi. Iyi niyetle dusundu ona lafim zaten yok ancak ben biyle seylerden huylanan bir insanim. Kimsenin esyasini kullanmak istemem. Hepsi bu.

e tamam iyi niyetle yapmış neyinden şikayet ediyosunuz? ben sizi anlayamadım yani insanların size yaranması için ehrşeyin en iyisini ve en kalitelisini mi sunması lazım.

e tamam iyi niyetle yapmış neyinden şikayet ediyosunuz? ben sizi anlayamadım yani insanların size yaranması için ehrşeyin en iyisini ve en kalitelisini mi sunması lazım.
Ben mi kendimi anlatamiyorum? Kullanilmis esyayi kullanmak istemem. Hele hele bunun hediye adi altinda bana verilipte sagda solda ovunulmesini hic istemem. Onlarin huyu aliskanligi olabilir ama bana garip geliyor. Bunun onune daha yolun basindayken gecmek istiyorum. Alin bir ornek daha. Dusa girelim dediler. Zaten havlulari lifi hazir etmistim. Verdim. Bunlari kullanin dedim. Tutmus benim lifimi kullanmislar. Ben o lifi cope attim mesela onlar gittikten sonra. Esimle bile ayni lifi kullanmayoz yani. Neden size verdigim lifi kullanmadiniz dedim amaaan nolcak diyorlar.. Bi tek ben mi huylaniyorum boyle seylerden. Normal mi bunlar acaba?

Ben mi kendimi anlatamiyorum? Kullanilmis esyayi kullanmak istemem. Hele hele bunun hediye adi altinda bana verilipte sagda solda ovunulmesini hic istemem. Onlarin huyu aliskanligi olabilir ama bana garip geliyor. Bunun onune daha yolun basindayken gecmek istiyorum. Alin bir ornek daha. Dusa girelim dediler. Zaten havlulari lifi hazir etmistim. Verdim. Bunlari kullanin dedim. Tutmus benim lifimi kullanmislar. Ben o lifi cope attim mesela onlar gittikten sonra. Esimle bile ayni lifi kullanmayoz yani. Neden size verdigim lifi kullanmadiniz dedim amaaan nolcak diyorlar.. Bi tek ben mi huylaniyorum boyle seylerden. Normal mi bunlar acaba?

tamam kimse kullanılmış eşya almaktan hoşlanmaz. ama insanların huyu bu demek ki. kaldı ki kullanılmış olduğunu anladığınızda o an neden söylemediniz? sonradan farkettiyseniz de arayıp ya bunla kullanılmış, ben hoşlanmıyorum keşke zahmet etmeseydiniz diyebilirsiniz, illa art niyet arayıp kavga çıkarmak ister gibi bi haliniz var.

tamam kimse kullanılmış eşya almaktan hoşlanmaz. ama insanların huyu bu demek ki. kaldı ki kullanılmış olduğunu anladığınızda o an neden söylemediniz? sonradan farkettiyseniz de arayıp ya bunla kullanılmış, ben hoşlanmıyorum keşke zahmet etmeseydiniz diyebilirsiniz, illa art niyet arayıp kavga çıkarmak ister gibi bi haliniz var.
Fikir danisiyorum sizlere sadece. Kv uygun dille nasil uyaririm diye. Kavga cikarma derdim olsa foruma konu acmazdim tabi ki. Farkettigimde onlar memlekete donmuslerdi. Onlar gidene kadar hicbirini acmadim ellemedim zaten. Tavsiyenizi dinleyip bu tarz bir dille soyleyebilirim. Sagolun.

Koyacak yerim yok dersiniz, bir dahakine bana sor anne yoksa ben sana söylerim ona göre getirirsin dersiniz olur biter... Çorap olayına girmiyorum bile....

Kizlar merhaba
Kv ilk defa 1 sene sonra evime geldi. Gelirken de arabayi doldurmus getirmisler. Yuzlerce kez esimin sizden birseye ihtiyacimiz yok bizim zamaninda ihtiyacimiz vardi yapmadiniz simdi herseyimiz tam demesine ragmen koca koca yun yorganlar yastiklar getirmis. Yatak odasina yolluk almis. Ve onu hemencecik serdirdi zorla. Hepsini gectim KULLANIMIS bir oklava yer sofrasi sofra bezi battaniye ve 1 2 yastik getirmis. Halbuki biz herseyin en kalitelisini en guzelini yaptik. Begenmedigimiz 1 catali bile evimize almadik koymadik. Ailem hediye vs alirken hep soyle ilerlediler. "Kizim (atiyorum) su bardagi takimi almak istiyorum size hadi birlikte gidelim begenelim" tarzinda yaklastilar. Kv ise hep boyle.
Tek sorun bu da degil. 1 gece evinde kaldim. Yazma istedim. Kullanilmis kotu kokan bir yazma verdi al tak diye. Gelinlik ayakkabisi denerken tul corap istedim. Ayakkabicida yokmus. Cantasindan giydigi corabi cikardi al giy diye. Hep boyle davraniyor gicik oluyorum. Ben bunu giyemem ben bunu takamam diyorum ama demek ki o kadari yetmiyor.
Arayip desem mi bana getirdigin seyler hep kullanilmis diye? Ya da nasil bir uslupla soylemeliyim. Artik gicik oluyorum bu duruma. Sagda solda da anlatip durur. Onun icin bana 1 oklava getirmis olmasi cok onemli. Tum konu komsusuna anlatir ballandira ballandira. Halbuki getirdigi herseyden benim evimde de vardi zaten.... Ne yapmaliyim?

Hiç muhattap olma. Kimsenin kullanılmış şeyini evinde barındırmak zorunda değilsin. At çöpe gitsin.

Ver birine gitsin. Arayıp yüzgöz olmaya gerek varmı ? Böyle böyle saygı yitiriliyor ilişkilerde. Onun seviyesi bunu yapmayı gerektirmiş,sizde o seviyede misiniz? Eğer öyleyse arayın konuşun tabi.
Kayınvalidem gider gitmez o eşyaları kapının önüne koyardım,göremeyince sorarsa eğer eskileri evde tutmuyorum ihtiyacı olanlara veriyorum derdim.

Kizlar merhaba
Kv ilk defa 1 sene sonra evime geldi. Gelirken de arabayi doldurmus getirmisler. Yuzlerce kez esimin sizden birseye ihtiyacimiz yok bizim zamaninda ihtiyacimiz vardi yapmadiniz simdi herseyimiz tam demesine ragmen koca koca yun yorganlar yastiklar getirmis. Yatak odasina yolluk almis. Ve onu hemencecik serdirdi zorla. Hepsini gectim KULLANIMIS bir oklava yer sofrasi sofra bezi battaniye ve 1 2 yastik getirmis. Halbuki biz herseyin en kalitelisini en guzelini yaptik. Begenmedigimiz 1 catali bile evimize almadik koymadik. Ailem hediye vs alirken hep soyle ilerlediler. "Kizim (atiyorum) su bardagi takimi almak istiyorum size hadi birlikte gidelim begenelim" tarzinda yaklastilar. Kv ise hep boyle.
Tek sorun bu da degil. 1 gece evinde kaldim. Yazma istedim. Kullanilmis kotu kokan bir yazma verdi al tak diye. Gelinlik ayakkabisi denerken tul corap istedim. Ayakkabicida yokmus. Cantasindan giydigi corabi cikardi al giy diye. Hep boyle davraniyor gicik oluyorum. Ben bunu giyemem ben bunu takamam diyorum ama demek ki o kadari yetmiyor.
Arayip desem mi bana getirdigin seyler hep kullanilmis diye? Ya da nasil bir uslupla soylemeliyim. Artik gicik oluyorum bu duruma. Sagda solda da anlatip durur. Onun icin bana 1 oklava getirmis olmasi cok onemli. Tum konu komsusuna anlatir ballandira ballandira. Halbuki getirdigi herseyden benim evimde de vardi zaten.... Ne yapmaliyim?

Edit 1 : Fikirleriniz icin cok tesekkir ederim kizlar. Bende zaten kullanmayacagim. Ihtiyac sahibi biri alir elbet diyerek copun yanina birakacagim. Ama kv ye tavrim ne olmali? Esim ben ararim dedi o mu konussun? Ben mi arayim? Olmamis gibi mi davranayim?
Gelinlik ayakkabisi denerken cantasindan yeni çorap cikmasini mi bekliyordunuz?

Gelinlik ayakkabisi denerken cantasindan yeni çorap cikmasini mi bekliyordunuz?
Hayir. Ondan talep etmedim zaten. Saticiya sordum kalmadi dedi. Bende tamam deyip kendi corabimla giyecektim. Cantasindan kullanilmis corap cikardi. Sorun bunu problem olarak gormemesi. Ama bence ciddi bir problemdi mesela. Ama tabi ki sesimi cikarmadim. Cunku iyi niyetle yapmisti. 2. Kez acikliyorum bu konuyu :)

Kv corabına kadar dusunecek prenses ya kendileri
Yahu ne alakasi var? Dusunerek getiedigi birsey de degil. Yanindaymis iyi niyetle uzatti. Sorun giyebilecegimi dusunmesi. Anlamiyorum ben mi garibim? Baskasinin giyilmis corabini giymek sizin icin problem degil mi mesela? Ben kendi ictigim bardaktan 2. Kez su bile icemem. Huylanirim boyle seylerde. Benim lifimi degil kv esim annem kiz kardesim kullansa bile bir daha asla kullanmam. Midem kaldirmaz. Size normal geliyorsa ona bisey diyemem tabi ama bu uslupla yorum yapmaniz hos olmamis. Prenseslikten degil mide meselesi..

Back
X