Kv niye boyle yapiyor

Kayınvalide madem gelmiyor eşini de yeni doğum yapmış gelinin yanına göndermesin o zaman.
Onların evinde yaşamıyormuşsunuz şuan anladığım kadarıyla.

Beraber yaşayacak kadar içli dışlı olmayı tercih eden kayinvalidenin,doğumda gelmemesi enteresan geldi bana açıkçası.

Ya zorlanıyorum yardım alamıyorum diyen herkes başkasına(anne,baba,kv vs) güvenip tabiki çocuk yapmamıştır. Bunun hastalığı var, lohusalığı var, ki sezaryende gerçekten yardıma ihtiyaç duyuyorsun. Maddi konuları anladım da, insan hastalandığında muhtaç kaldığında ailesinden de yardım gelmiyorsa ya da yardım teklifi dahi edilmiyorsa üzülmek, sorgulamak normal değil mi... Nedir bu otomatik olarak bakmak zorunda mı kardeşşiimmmm modu anlamıyorum. Herkes hiç yardıma muhtaç olmaz çünkü, her işini kendisi halleder, dimdik ayaktadır, desteksiz hayatına bakar vs vs.

Ailesini bakıcı niyetine atayanları ya da böyle beklentisi olup umduğunu alamayınca sitem edenleri kastetmiyorum bu arada. O farklı bu farklı.
Herkesin yardıma ihtiyacı olur, insanız. İnsan insana lazım. Fakat kadının evine çökmüşler, evde nüfus olmuş 20. Belkide kadın istemiyor evinde bu kalabalığı.
Kadın istedimi acaba ikinci torunu. Sen doğur ben gelcem yardıma dedimi.
Yardımı eşinden istesin. Kendi ailesinden istesin.
Kv hasta olunca nasıl banane diyebiliyorsak oda banane başının çaresine baksın deme hakkı var. Ben yadırgamadım.

Kız boşver gelmesin daha iyi işte zaten beraber yaşamaktan şikayetçi değil misin? Kadın umursamıyor belliki bunun Türkçesi bu.Öyle biri gelip başıma ekşise ben daha çok gerilirdim açıkçası.

Gerçekten bir kaç arkadaş da değinmiş kayınbaba denilen şahsın karısının olmadığı evde ne işi var? Bunlar nasıl hayatlar aklım almıyor cidden sonra marjinal biz oluyoruz bu erkeklerin de karılarına gelince boll testestoronlu tepkileri ailelerine gelince olmuyor? Baba karım yalnız senin ne işin var demiyor mesela yeni doğum yapmış belki kanaması var iç çamasırı giyemiyor kadın
Ama adamın evi ya hani. Kışı evinde geçirmek istemesinden daha doğal ne olabilir.
Konu sahibide alsın çocuklarını kendine ev kursun milletin evine çöküp sürekli doğurmasın.

Herkesin yardıma ihtiyacı olur, insanız. İnsan insana lazım. Fakat kadının evine çökmüşler, evde nüfus olmuş 20. Belkide kadın istemiyor evinde bu kalabalığız Kadın istedimi acaba ikinci torunu. Sen doğur ben gelcem yardıma dedimi.
Kv hasta olunca nasıl banane diyebiliyorsak oda banane başının çaresine baksın deme hakkı var. Ben yadırgamadım.

Kisin koydalar canım yazım beraber kalıyoruz bn onların evrime gelin gelmiştim 5 sene öyle yaşadım 2 senedir başka eve çıktık yani baştan duzen yaptım herşeyi yeniledim onum evine dair bir eşya bile yok evimde
Ayrı ev tutmuş konu sahibi, kayinvalide kayınpeder onların evine gelip kalıyor kışın şu durumda.

Kendi gelmiyor ama eşini yolluyor,yeni doğum yapmış gelinin yanına. Ne hoş. 🥴

Ayrı ev tutmuş konu sahibi, kayinvalide kayınpeder onların evine gelip kalıyor kışın şu durumda.

Kendi gelmiyor ama eşini yolluyor,yeni doğum yapmış gelinin yanına. Ne hoş.
Durum bu şekildeyse karısının yanına yollasın adamı. Ben 2 çocuğuma zor bakıyorum bide senin babanlamı uğraşcam desin eşine.

Tabi ki yardıma ihtiyacımız oluyor, bazen telep de ediyoruz. Ama ailemiz de olsa birileri yardımımıza koşmuyorsa sitem etmiyoruz, kızmıyoruz. Çünkü yapmak zorunda olmadıklarını biliyor ve kabulleniyoruz.
İşte ben öyle düşünmüyorum yani ben üzülür ve kırılırdım en nihayetinde sağlık bu, ya da duygusal gereklilik..
aile kavramına yüklenen anlamla alakalı sanıyorum. Duygusal bakıyorum yani.

Ama adamın evi ya hani. Kışı evinde geçirmek istemesinden daha doğal ne olabilir.
Konu sahibide alsın çocuklarını kendine ev kursun milletin evine çöküp sürekli doğurmasın.
Zaten bir süre sonra yeni eşyalarla yeni eve çıkmış konu sahibi..Adamın ailesi kışları onların yanlarına geliyormuş..benim dayımlarda yıllarca böyle bir düzen içinde yaşadılar ama evi yengemin ailesi almamış/kurmamışlardı..kışın köyde yaşam çok zor,yengemin de aklı anne babasında kalıyor diye kendisi kapısını açmak zorunda kalmıştı

Kayınvalideler de gelse bir dert gelmese bir dert, napsın bu insanlar 😂 ama kayınvalide yokken kayınpederin gelmesi de ilginçmiş tabi.

Kayınvalide madem gelmiyor eşini de yeni doğum yapmış gelinin yanına göndermesin o zaman.
Onların evinde yaşamıyormuşsunuz şuan anladığım kadarıyla.

Beraber yaşayacak kadar içli dışlı olmayı tercih eden kayinvalidenin,doğumda gelmemesi enteresan geldi bana açıkçası.

Kv kafa dinliyor iste. Kocayı da atmış başından rahatı yerinde niye gelsin.

Kv kafa dinliyor iste. Kocayı da atmış başından rahatı yerinde niye gelsin.
Aynen öyle bebekli evde bir işin ucundan tutarım diye ödü kopuyor demek ki. Ama kocayi da göndermeyi ihmal etmemiş. Bencillikten başka birşey değil yapılan.
Durum bu şekildeyse karısının yanına yollasın adamı. Ben 2 çocuğuma zor bakıyorum bide senin babanlamı uğraşcam desin eşine.
Konu sahibinin eşine bunları şöylemek gibi bir lüksü olduğunu sanmıyorum malesef.

Herkesin yardıma ihtiyacı olur, insanız. İnsan insana lazım. Fakat kadının evine çökmüşler, evde nüfus olmuş 20. Belkide kadın istemiyor evinde bu kalabalığı.
Kadın istedimi acaba ikinci torunu. Sen doğur ben gelcem yardıma dedimi.
Şimdi öncelikle ben konu sahibinin yaşam şartlarına sizin kadar vâkıf değilim, eve çökmüşler mi, kv illa gel mi dedi, kendi annesi nerede bilemem. Benim burada okuduğum oğlu hastalanmış, yeni doğum yapmış bir kadının yalnız bırakılması. gelip aylarca baksın, iki çocuğu kv büyütsün demiyor konu sahibi sanıyorum. insanlar böyle zamanlarda yabancıya yardım ediyor yahu.

Aynen öyle bebekli evde bir işin ucundan tutarım diye ödü kopuyor demek ki. Ama kocayi da göndermeyi ihmal etmemiş. Bencillikten başka birşey değil yapılan.

Konu sahibinin eşine bunları şöylemek gibi bir lüksü olduğunu sanmıyorum malesef.
Öyle bir lüksü yoksa kv ye alınmasıda anlamsız
Onu düşünmesi gereken kv değil

İşte ben öyle düşünmüyorum yani ben üzülür ve kırılırdım en nihayetinde sağlık bu, ya da duygusal gereklilik..
aile kavramına yüklenen anlamla alakalı sanıyorum. Duygusal bakıyorum yani.
Bence sadece duygusal değil aynı zamanda mantıklı bakıyorsunuz.

Şimdi öncelikle ben konu sahibinin yaşam şartlarına sizin kadar vâkıf değilim, eve çökmüşler mi, kv illa gel mi dedi, kendi annesi nerede bilemem. Benim burada okuduğum oğlu hastalanmış, yeni doğum yapmış bir kadının yalnız bırakılması. gelip aylarca baksın, iki çocuğu kv büyütsün demiyor konu sahibi sanıyorum. insanlar böyle zamanlarda yabancıya yardım ediyor yahu.
Yaşam şartlarına konusunda belirtiği ölçüde vakıfım
bende. Sizde okumuşsunuz zaten, sizden fazla bilgim yok.
Evdeki eşi yardım etmiyor. Kadın köydeymiş, kalkıpda gelmemesini ben yadırgamadım. Gelse bile yardımı dokunmuyormuş. Ozaman niye gelmesi için beklentiye giriliyor.

Ben kimse kimseye bakmak zorunda değil mantığını anlamıyorum. Bizim aile yapımız bu değil! Olmamalı da zaten.

Doğum gibi hem fiziksel hem pskolojik yıpratan bir olayda 1 hafta yardım istemek birlerine güvenip çocuk yapmak anlamına gelmiyor. Bu günlerde yanımda olmayan hayatımda olmasın. Kızmaya da üzülmeye de hakkım olur. Yedi yabancıdan değil geçmişim olan insanlardan hatta akrabadan ve hatta bu konuda aynı evin içinde olan birinden bahsediyoruz.

Konusahibi normal olan kv nin işi gücü bırakıp sen toplanana kadar yanında olmasıydı. İnsanlık bunu gerektirir.

Back
X