kv nizin her dediğini yapıyormusunuz?

LEMIN

Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2013
97
1
6
İzmir
arkadaşlar salça mevsimi geliyor geçen sene kv beni salça yapmak için çağırmıştı.bende işim var dedim eşim gitti kvme yardıma arkadaşlar kvle altlı üstlü oturanlardanım . ben çalışıyorum zaten evin işin var bide ben ona yardım etmek zorundamayım araya mesafe koyduğum için çekiniyor bana yardıma gel diye. ama yüz buldumu benden onu yap şunu yap çok diyor. Annem kıyamıyor bana çalışıyorum dye ben sana yaparım dyor. kv hastalığı yüznden ağır iş yapmaması lazım ama dinlemiyor kardeşleri bayramda gelecek dye temizlik yaptı. sonra bana yakınıyor oaram ağırıyor dye ben ne yapabilirm yaniii..ablası ile kardeşi gelecek dye ne yapsam dye 1 ay öncesinden bana danışıyor . kadeşleri ile çok sıkıfıkılar .bu bayramda tatile gdiyoruz eşimle allahtan yokuz yoksa tatilimi yaşayamıyoum kardeşlari bayramın son gününe kadar kalırlar bayramda hep beraber yenilecek hep beraber gezilecek kvmin istegine göre herşey . .. kv kötü bir kadın değil ama beni düşünmüyor gelinm dinlensin dye.. arkadaşlar keşke burasını önceden okusaydım ayy benim gbi burda altlı üstlü oturanların paylaşım yerii derdimi açsaydımda altlı üstlü oturmayı kabül etmeseydim . ahhhhhaaaahhh dert ortağım oldunuz arkadaşlar...arkadaşlar sizde benim gbi kvye mesafemi kouyorsunuz yoksa her dedğini yapıyormusunuz?

bende aynıyım senin gbi ben her istediğini yapmıyorum. kvme gttiğimde cay kahve yaparım ama fazla bişi yapmam yani atık akıllandım yapmıyorum. sende mesafeni koru canm yoksa kvnin isteği bitmez.

benimkide mantı yapıyo bezelye fasulye tarhana vs yapıyo bize gelirkende getiriyo, istemiyosa getirmesin yani uğraşamam ben o işlerle,sende yapmak zorunda değilsin tabiki

bahçeden asma yaprağı toplatıyor sarma yapmam için:21: ama kendimize tabi ki, sarıp onlara vermem için değil. ha sararım da götürürüm de sorun yok ama arkadaş çok haklı çalışıyoruz sabahtan akşama. annem sarar davet eder mesela. yiyelim, yapamam diye. canım annem

Biz evlenmeden o mesafeyi eşim koydu..hala mesafeliyiz,kötü bi kadın değil yanlış anlaşılmasın..ama eşimin kuralları var,çekindikleri için arayamazlar bile..mesela kv lere gittiğimizde eşim asla kv ile beni yanlız bırakmaz,hani belki bişey der ve kalbim kırılır diye..hep şöyle der"kimseyle sorun yaşamak istemiyorsan araya mesafe koy"..kv benden bişey istemez,istese yaparım o ayrı..en son eşimin yeğenin 2.yaş günü partisi için tüm aile ve eşimin akrabaları bir arya geldik..kv"hadi bakalım şu mezeleri masalara dağıt,gelinimi görsünler"dedi..tabağı elime alır almaz eşim "karım hizmet etmek için burda değil anneciğim,parti sahibi ilgilenmeli"dedi.."gel canım başbaşa bi kadeh bişeyler içelim" dedi ve elimden tutup uzaklaştırmıştı:1: mesafe süper bişey yaww:52:

Bende yardim ediyorum kendisi oyle kalp yap falan demez hatta yoruldun otur falan der ama ben yaparim bana geldiginde de o yardim eder oyle gecinip gidiyoruz

Isten kim olmus
Gidip,arada yardim edip hayir dua alirsiniz iki saat uzansan yorgunlugun gecer yarin obur gun cocugun oldugunda kimden fayda var yanindakinden.cocugunuz olunca calisacakmisiniz mesela ?

Biz evlenmeden o mesafeyi eşim koydu..hala mesafeliyiz,kötü bi kadın değil yanlış anlaşılmasın..ama eşimin kuralları var,çekindikleri için arayamazlar bile..mesela kv lere gittiğimizde eşim asla kv ile beni yanlız bırakmaz,hani belki bişey der ve kalbim kırılır diye..hep şöyle der"kimseyle sorun yaşamak istemiyorsan araya mesafe koy"..kv benden bişey istemez,istese yaparım o ayrı..en son eşimin yeğenin 2.yaş günü partisi için tüm aile ve eşimin akrabaları bir arya geldik..kv"hadi bakalım şu mezeleri masalara dağıt,gelinimi görsünler"dedi..tabağı elime alır almaz eşim "karım hizmet etmek için burda değil anneciğim,parti sahibi ilgilenmeli"dedi.."gel canım başbaşa bi kadeh bişeyler içelim" dedi ve elimden tutup uzaklaştırmıştı:1: mesafe süper bişey yaww:52:
mesafe değil sizin kocanız süper birşeymişş maşallahh:nazar::1::1:
gelin ne kadar mesafe koymayada çalışsa kocası arka çıkmadıkça hiç bir gelin sizin gibi olamazz
benimki daha şimdiden zemin hazırlıyor bana valla annem yaslandıkça alınganlaşıyor
alttan almak bize düşer kavga gürültü tatsızlık olsun istemem küslük olsada ilk adım bizden olsun isterim diyor heppp
hatta eşim değilde ben deseydim kv ye mesela parti sahibi yapsın diye
benim koca derdi kalk kız eline mi yapışır:9::9:
ahh ahh ağlanacak halime gülüyorumm
bu arada bizim evlenmemize daha 3 yıl varr düşün artıkk daha şimdidenn bunları dedi bana
hakkımda hayırlısııııı:52::52::52:

Son düzenleme:
mesafe değil sizin kocanız süper birşeymişş maşallahh:nazar::1::1:
gelin ne kadar mesafe koymayada çalışsa kocası arka çıkmadıkça hiç bir gelin sizin gibi olamazz
benimki daha şimdiden zemin hazırlıyor bana valla annem yaslandıkça alınganlaşıyor
alttan almak bize düşer kavga gürültü tatsızlık olsun istemem küslük olsada ilk adım bizden olsun isterim diyor heppp
hatta eşim değilde ben deseydim kv ye mesela parti sahibi yapsın diye
benim koca derdi kalk kız eline mi yapışır:9::9:
ahh ahh ağlanacak halime gülüyorumm
bu arada bizim evlenmemize daha 3 yıl varr düşün artıkk daha şimdidenn bunları dedi bana
hakkımda hayırlısııııı:52::52::52:

Hayırlısı olsun canım...valla okudukça bende güldüm:52::52:

Hayırlısı olsun canım...valla okudukça bende güldüm:52::52:
gül güll ömrünü uzattım bak
ohh sevaba girdimm :9::9:

konu sahibi arkadaşım
valla yorgunluğuma balı ama ben yardımımı esirgemezdim sanırım
ki ev salçasını ben çok severim öbür türlüsünüde mecbur kalmadıkça yemem bizim evde her yaz yapılır
bunu göz önünde bulundurarakta yardım ederdim heralde sonra o kavanozlardan alıpta yemeye yüzüm olsun ama dimi
:56::56:

Hayatını Kv ye göre yaşamak zorunda değilsin..

Elinden gelen bir yardım olursa tabii ki insan olarak yardım edersin ama yardıma göre değişir..

Başkası salça yapacak diye ben planlarımı değiştiremem mesela..

Nasıl alışırsanız öyle gider..

bence sınırı koy, herkes yerini bilsin saygı gerekirse tabii ki saygı, yardım gerekirse tabii ki yardım ama görev haline gelmeden..

benimde kv öyle kötü bi kadın değildir, hatta saftır. nereye çeksen oraya gider cinsinden.
ayrı oturuyoruz biz, bayağ da mesafe var evlerimiz arasında. evlerinin önünde bahçe var, fasulye, mısır, domates, salatalık vs. yetiştirir. arada söyledi bikaç kez ''tuubada gelir öğrenir, yapar beraber yeriz'' diye. ben hiç bişey söylemedim şimdiye kadar. ne yaparım ne de yapmam diye. kırmak istemiyorum, anlamam da öyle işlerden. eşim ''yapamaz tuuba, onun eli kazma değil kalem tutar'' demişti :9:

vay be kocaya bak
agzım açık kaldı
eşini tebrik etmek lazım

konu sahibine gelince çalışıtıgın için yardım etmek zorunda degilsin
çalışmasanda fark etmez
kimse kimsenin işini yapmak zorunda degil bence:27:

bizde altlı üstlüyüz
iki tarafın niyeti iyi olduktan sonra bir sorun çıkmıyor
sen onu anne gibi görüp anne yardım edeyim ama çok yoruluyorum işte dinleneyim biraz dersn
oda zorla salça kaynattırmaz sana

misafir konusundada ben çıkıyorum hoşgeldiniz nasılsınız hoş beş,
eşimle çocuk evde kusura bakmayın iyiakşamlar deyip iniyorum
maksat gönül almak

valla okadar konu okudum benimki gibi kv gormedim

ya yuzgoz olunmus yada asiri mesafe allah herkese yardimci olsun bu konuda gercekten yasamayan bilemez

benim kvye gelince ben ona bi tabak kaldirsam o bana cay doldurup getirir her isini kendi yapar kemiklerinde platinler olmasina ragmen bir sey rica etti mi bilirim ki gercekten yardim lazim asla hayir demem ki cogu zaman o soylemeden gozumun gordugunu yaparim allah buyuklerimizi baismizdan eksik etmesin

eşin harika biri ya, yok dünya da eşi benzeri yani, mesafe falan değil tamamen eşinle alakalı bir mesele... işte mesele eşlerde bitiyor, sen kayınvalden söylediğinde tepki verseydin, aaa geline bak bi mezeyi koyamadı olurdu adı ama eşin söyleyince cuk diye oturuyor işte...
valla ben daha çiçeği burnunda bir gelinim, 1 aylık evliyim , o yüzden kayınvaldemi henüz çözemedim, çok cana yakın sıcakkanlı davranmaya çalışıyor ama bazen de öyle laflar söylüyor ki hönk diye kalıyorsun... eşim normalde hiç anneci değildi ama nişanlandığımızdan beri sürekli beni onla konuşturmaya falan çalışıyor, kendi annesine söylemiyor sen ara söyle anneme falan diyor, şimdilik seslenmiyorum geçiştirmeye çalışıyorum...

salça olayına gelirsek :1: valla çalışmıyor olsan yardım et derdim ki çalışan bayansın yoruluyorsundur... öyle şunu yapalım diye geldiğinde anne bugün yorgunum şu gün yapalım falan de, hani hem gönlünü kırmamış hem de kendine göre planlamış olursun :34: ben böyle zamanda eşimi de götürürdüm o da yardım etsin diye, hem yorulduğumu görürdü, bir dahakinde kendi istemezdi yapmamı :34:

benim kv lidemde kışlık salçamı bulgurumu yani yaptığı ne varsa elinde olduğu kadarıyla banada verir ama ben pek bu işlerden anlamam zatende uzak olduğum için çok fazla yapmıyorum eskiden aynı şehirde yaşıorken bazen yapardım yani elimden gelen şeyleri temizlik yemek bulaşık felan ama salça felan bağ bahçe işlerinden anlamam fazla. eltim altlı üstlü oturduğu için mecburen yapıyor çünkü yeme içme herşey beraber eltimde çalışıyor ama yinede yapıyor istemesede banada gıcık oluyor sanırım biraz ama neyapabilirimki herkes herşeyi yapacak bilecek die bişey mi var...

arkadaşlar salça mevsimi geliyor geçen sene kv beni salça yapmak için çağırmıştı.bende işim var dedim eşim gitti kvme yardıma arkadaşlar kvle altlı üstlü oturanlardanım . ben çalışıyorum zaten evin işin var bide ben ona yardım etmek zorundamayım araya mesafe koyduğum için çekiniyor bana yardıma gel diye. ama yüz buldumu benden onu yap şunu yap çok diyor. Annem kıyamıyor bana çalışıyorum dye ben sana yaparım dyor. kv hastalığı yüznden ağır iş yapmaması lazım ama dinlemiyor kardeşleri bayramda gelecek dye temizlik yaptı. sonra bana yakınıyor oaram ağırıyor dye ben ne yapabilirm yaniii..ablası ile kardeşi gelecek dye ne yapsam dye 1 ay öncesinden bana danışıyor . kadeşleri ile çok sıkıfıkılar .bu bayramda tatile gdiyoruz eşimle allahtan yokuz yoksa tatilimi yaşayamıyoum kardeşlari bayramın son gününe kadar kalırlar bayramda hep beraber yenilecek hep beraber gezilecek kvmin istegine göre herşey . .. kv kötü bir kadın değil ama beni düşünmüyor gelinm dinlensin dye.. arkadaşlar keşke burasını önceden okusaydım ayy benim gbi burda altlı üstlü oturanların paylaşım yerii derdimi açsaydımda altlı üstlü oturmayı kabül etmeseydim . ahhhhhaaaahhh dert ortağım oldunuz arkadaşlar...arkadaşlar sizde benim gbi kvye mesafemi kouyorsunuz yoksa her dedğini yapıyormusunuz?

tamamen aynı şeyleri yasıyoruz canım, ben şuan çıldırdım..her dediğini yapmıyorum ama o da deliriyor ve laf sokuyor.. seninki yine hasta falan diyorsun, benim kaynanam 46 yasında tas gibi hatun.. ona ragmen benden iş bekliyor ya, ama yapmıyorum.. o bana yardım etsin ben de calışıyorum .. aman uzak olsun da yardımı batsın, ben de diyorum nerden altkata girdim diye.. imkanın varsa çıkın o evden, baska yolu yok bunun

Back
X