Kv saçmalığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Maridraw

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2017
12.128
58.893
598
İyi günler KK.

Benim derdim kv. Ramazan ayındayız malum fitre zekat verilecek. Kv bizim nereye kime vereceğimizi sordu üstüne ne vazifeyse ben de amcama göndereceğiz dedim. ( amcam dul ve engelli önceden babaannemle kalıyordu babaannem vefat edince köyde yalnız kaldı bir başına babamlar her ay belli miktar para gönderiyorlar.)

Bu sene filtreleri ona vermemizi rica etti babam ben de eşim de olur dedik. Kv bana aynen şunu söyledi amcan namazlı abdestli oruçlu bir adam mı? Dedim ne alaka ne bileyim namazını kılıyor mu orucunu tutuyor mu onu mu sorayım sen niye bunu soruyorsun dedim hiç öylesine sordum diyor. Allah aşkına ben daha ne diyeyim bu kadına her gün daha fazla şaşırtıyor beni sinirim bozuluyor artık ya.

Sana ne? Sende mi yollayacaksın? İstersen sana verelim deseydin. Geri zekalı. Ona neyse ya. Tövbestafurullah. Bir bu kaldıydı karışmadıkları. La havle. Sinirleniyorum valla. Zoruna gitmiştir kesin kendi düşündüğü birileri varsa. Azarlasaydın haddini bilseymiş.

Herkesın namazı abdestı kendıne.
Bak kayınvaliden kıldıgı halde kılmayını kınarcasına konuşmuş bile .
Bana verın derken kendı tanıdıgına mı vericek . Kendı ihtiyacımı var ?
Söylemedi sordum onu da dedim sen başkasına mi vereceksin dedim yok dedi. İnsanlar niye bu kadar sığ düşünceli ben anlamıyorum zaten 3 yıl boyunca onların dedikleri yerlere verdik gönderdik Allah kabul etsin hiç aklımdan geçmez başkasının orucu namazı sorgusuz gönderdik. Bu yıl amcama gönderelim diyince bu sorgu hiç hoşuma gitmedi saçma değil mi.

Kendimi düşündüğü birileri varsa yine verirdik sorun değil. Sadece yorumları çok saçma geldi bana sinirimi bozdu iyice bu halleri.

Saçma tabi ki.
Ben istediğime veriirm kimse karışamaz.
Ayrıca anne kıme verdıgını merak dıyorum de. Kendi ihtiyacı yoksa bence vermeyın kayınvalidene .

sırf yanlış bilgi vermeyeyim diye baktım. fitre için namaz oruç vs gibi kriterler yokmuş. hani olsaydı kadın yol gösteriyor diyecektim ama. yani belki o da yanlış biliyor. keşke orda deseydiniz namaz kılmayana, oruç tutmayana fitre verilmez diye bi hüküm yok, fakir olana verilir diye.

Kendimi düşündüğü birileri varsa yine verirdik sorun değil. Sadece yorumları çok saçma geldi bana sinirimi bozdu iyice bu halleri.
Yoo vermeyin. Sonra alışıyorlar hep kendi istedikleri olsun, kendileri yönlendirsinler. Karışmamayı öğrensinler. Zaten amca daha öncelikli bu tarz durumlarda. Karıştırmayın kesinlikle. Yavaş yavaş adım atıyor gibi.

Kendi ihtiyacı yok kv min de zannedersem amcama göndereceğimize bozuldu.
Saçma tabi ki.
Ben istediğime veriirm kimse karışamaz.
Ayrıca anne kıme verdıgını merak dıyorum de. Kendi ihtiyacı yoksa bence vermeyın kayınvalidene .

Onun üstüne ne vazifeyse artık ona ne adam ibadetini yerine getiriyor mu getirmiyor mu ne saçmalık çok biliyor sanki kendi

Canım 3 yildir onların istediği yerlere verdik zaten. Bu yıl Babam rica etti ben de amcama gönderelim dedim eşim kabul etti de kv kabul edemedi.

Kendi kendimi yedim sadece :)

Durumun varsa onun düşündüğü insana da verirsin.Şu mübarek günde ihtiyacı olan birinin ihtiyacını karşılamak kadar güzel bir şey var mı ? Sonsuz şükür ki halimize, çalışabiliyoruz, sağlığımız yerinde her canımız çektiğini alıp yiyebiliyoruz. Ben eşime de diyorum gerçekten ihtiyacı olan birine gitsin fitremiz zekatımız diye. Çok takma boşver.

Kendide biliyor aslında fakir ihtiyacı olan insanlara gönderilir fitre. Konu amcam olunca sacmaladi kendisi.

Canım 3 yildir onların istediği yerlere verdik zaten. Bu yıl Babam rica etti ben de amcama gönderelim dedim eşim kabul etti de kv kabul edemedi.
Yaa işte görüyor musun? Alışmış 3 yıldır yedirememiş iyi olmuş. Bu tarz konularda karışmak anlamsız. Kim nasıl isterse ona verir çünkü kendi ibadeti. Önermek ayrıdır, üstelemek apayrı. ALLAH kabul etsin şimdiden.

Kendide biliyor aslında fakir ihtiyacı olan insanlara gönderilir fitre. Konu amcam olunca sacmaladi kendisi.

fitrede zekatta bile kız tarafı erkek tarafı ayrımı yapıyorsa yuh yani.

ayrıca kula, allahın soracağı sorular sormayın demişler. ona ne ki?

Çok teşekkür ederim canım cumlemizinkini kabul etsin Allah'ım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…