Bunu anlayamaması aslında çok fena. Biz Kızılaya o kadar afet deprem olan ülkelere destek için yardımlar gönderdik mesajla nakit kimsenin namazını sorgulamadan. O düşüncede olsaydık vah halimize gerçekten Allah akıl fikir en önemlisi merhamet versin.fitrede zekatta bile kız tarafı erkek tarafı ayrımı yapıyorsa yuh yani.
ayrıca kula, allahın soracağı sorular sormayın demişler. ona ne ki?
tatlım kv nin esas derdi gelinin amcasına veriliyor olması.kv nin istediği olmuyor, bu yıl kendi istedikleri birine veriyorlar diye namazı orucu bahane etmiş.sırf yanlış bilgi vermeyeyim diye baktım. fitre için namaz oruç vs gibi kriterler yokmuş. hani olsaydı kadın yol gösteriyor diyecektim ama. yani belki o da yanlış biliyor. keşke orda deseydiniz namaz kılmayana, oruç tutmayana fitre verilmez diye bi hüküm yok, fakir olana verilir diye.
Aynen konuşturdu kendini yine :)Kv işte:)
Bu konuda da kendini konuşturmuş...
Gerçekten ihtiyacı olduğu için öyle uygun görmüşsünüzdür...
Allah kabul etsin...
Evet bütün sorun o gerçekten amcamın arkasından konuşarak ta günaha girdi iyice. Keşke hep ona verseydik diyesim geldi amcam 6 yıldır hep yalnız engelli haliyle oralarda fındık yapıp bize göndermeye kalktı kaç defa hiç birimiz istemedik o da mahcup oluyor eminim bunu kv gibileri anlayamaz işte maalesef.Dinime küfreden müslüman olsa bari :) Zekat ve fitre namaz kılan oruç tutana verilecek diye bir kural yok.Ama kv nin bundan haberi yok.Onun asıl derdi bu yıl kafanıza göre veriyor olmanız, onun dediği kişiye vermiyor olmanız.
Allah amcanızın yardımcısı olsun,rabbim kimseye muhtaç olmadan yaşamayı kısmet etsin.Peygamberimizin bir hadisi vardır " yardım yapmaya ( kalkındırmaya ) önce akrabalarınızdan başlayın.Ben yazlık kışlık dolap düzenlemesi yaptığımda kıyafetlerimi önce akrabalımdan ihtiyacı olan varsa ona veririm.Bir mobilya halı vs ev eşyamı evden çıkaracaksam önce herhangi bir akrabımın ihtiyacı varsa ona veririm.heee yoksa komşum olur vs. en kötü mahalle muhtarına gider söylerimEvet bütün sorun o gerçekten amcamın arkasından konuşarak ta günaha girdi iyice. Keşke hep ona verseydik diyesim geldi amcam 6 yıldır hep yalnız engelli haliyle oralarda fındık yapıp bize göndermeye kalktı kaç defa hiç birimiz istemedik o da mahcup oluyor eminim bunu kv gibileri anlayamaz işte maalesef.
Allah razı olsun sendende. Bu düşüncede okşa herkes yaşanacak ne güzel dünya olur. Ama dini ibadette bile senin taraf benim taraf muhabbeti hiç yakışmadı. Ramazanın ruhuna uymadı.Allah amcanızın yardımcısı olsun,rabbim kimseye muhtaç olmadan yaşamayı kısmet etsin.Peygamberimizin bir hadisi vardır " yardım yapmaya ( kalkındırmaya ) önce akrabalarınızdan başlayın.Ben yazlık kışlık dolap düzenlemesi yaptığımda kıyafetlerimi önce akrabalımdan ihtiyacı olan varsa ona veririm.Bir mobilya halı vs ev eşyamı evden çıkaracaksam önce herhangi bir akrabımın ihtiyacı varsa ona veririm.heee yoksa komşum olur vs. en kötü mahalle muhtarına gider söylerim
sendende allah razı olsun arkadaşım.aslında dünyayı güzelleştirende,çekilmez hale getirende bizleriz.Bu gibi kalbi kin,nefret ve fesatlıkla dolu insanları hayatımıza müdahele ettirmezsek kısacık ömrümüzü gül gibi geçiririz.Allah razı olsun sendende. Bu düşüncede okşa herkes yaşanacak ne güzel dünya olur. Ama dini ibadette bile senin taraf benim taraf muhabbeti hiç yakışmadı. Ramazanın ruhuna uymadı.
Aynen öyle. Kv demese inanın hiç aklımın ucundan geçmezdi namazı orucu demek ki onun için fitrenin kriteri varmış namazlı oruçlu olmalıymış fitreyi haketmesi için. Gerçek olansa bu yıl onun değil de kendi istediğimiz yere vereceğimiz için hazmedemedi.Kayınvalideniz kendi zihniyetini belli etmiş. Böyle kafalar ibadeti de gösteriş için yaparlar. Namaz insanlara duyurulmak için kılınmaz, Allah için kılınır. Namaz kılarlar, oruç tutarlar ama dedikodu yaparlar, kul hakkına girerler. Ama olsun namaz kılıyor ya iyi insan o.
Kimsenin haddine değil ki ben nice Müslümanım diyenlerin yaptıkları fenaliklari biliyorum. Bazı insanlar dediğin gibi namaz kılıp oruç tutunca hakiki müslüman zannediyorlar kendilerini. Arkadan konuşma gıybet dedikodu onları hiç günaha sokmuyor çünkü onlar sütten çıkma ak kaşıklar.Senin kv de benimki gibi desene namaz kılıp oruç tutunca dünyanın en iyi müslümanı oluyor bir anda. Benim Müslümanlığımı sorgular basım açık diye alaylı konuşur bir kendisi ve ailesi müslüman ona göre. Dengesiz konuşmuş iste git oğluna sor deseydiniz
Sorduğu için söyledim aslında böyle birşeyle karşılaşacağımı bilseydim kesinlikle konusmazdim söylemezdim kime göndereceğimi.Hakikaten dengesizce davranmış.
Bir dahaki sefere detaylı bilgi vermemek lazım galiba kv'ye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?