Kv sorunsalı- Dertleşmek istedim...

Sizinki vermiş en azından. İğne vermeyen var. Niye düğün yaptınız o kadar paraya.
Sende haklısın. Hiç vermeyenlerde var. Yine insan dürüst olup vermeyecegim dese,kabul görülür. O para sadece düğün parası değil. Sözü,nişanı,düğünü,eşyası,mobilyası,kira kaporası,boyası vs vs uzar gider herşeyi içinde.Kredi faizi de dahil. Bendemi anormallik var. A dan Z ye herşeyini kendi yapıp da daha az ödeyen var mı? Çok merak ettim doğrusu

bence siz çalışın. elden gelen öğün olmaz, olsa da zamanında bulunmaz.
hiçbir şey yapamıyorsanız evde çocuk bakın. insanlar deli gibi bakıcı arıyorlar.

Sende haklısın. Hiç vermeyenlerde var. Yine insan dürüst olup vermeyecegim dese,kabul görülür. O para sadece düğün parası değil. Sözü,nişanı,düğünü,eşyası,mobilyası,kira kaporası,boyası vs vs uzar gider herşeyi içinde.Kredi faizi de dahil. Bendemi anormallik var. A dan Z ye herşeyini kendi yapıp da daha az ödeyen var mı? Çok merak ettim doğrusu
Yok ben düğün parası sandım. O nedenle soruyorum. Ama söz nişan da gayet masrafsız yapılabilinir. Bir yüzük takmak, aile arası kek börek. Benim öyleydi mesela.

Bende aynı sen gibi düşünüyorum. Ne olursa olsun önce evlatlarım derdim. Aynen bir söz verildi ve tutulmadı. İçime dokunan bu işte. Çevredekilere zaten oğluma ev alacam diye satıyorum dedi. Yüklü miktar verdiğini söylemiş ki insanlar benim yüzüme gelip, söylüyorlar. Sana bu kadar bırakmış fln diye.
İşimi bırakmak durumunda kaldı, çeşitli sebeplerden dolayı bir süre çalışamayacağım. Yoksa minnet etmezdim,şu durumda.

Verdiği sözün arkasında duramıyor demek ki bazı insanlar, içine dokunur tabi. Baştan bazı konularda umutlandırıp kesin konuşmasalar, siz de ona göre planlardınız bazı adımlarınızı. Zaten yalan da söylemiş, hem millete duyurmanın alemi ne?

Yani ne denebilir ki, bu kalitede bir insanın elindeki 50 bin için, sinirlenip üzülüp kendini mi yıpratacaksın?
Bazıları demek ki "Önce evladım" demiyor mevzu para olunca.
Şu durumda size gelip "Bu kadar bırakmışlar" diyenleri, "O kadar bıraksalardı hala burada oturuyor olmazdık, yanlış anlamışsındır sen, gelip sormayın" deyip savın başınızdan. Millete laf gerek...

Daha da ne yapılır bilemem, can sıkılmayacak bir durum değil, anlıyorum.

Arkadaşlar öncelikle herkese hayırlı ramazanlar diliyorum. Şu mübarek günlerde tadım tuzum kalmadı. Biraz dertleşmek istedim. Sorun malum evlilik,kayınvalide, maddiyat falan filan
Evleneli 2 yıl oluyor. Eşimle aramda sorunda yok gayet güzel anlaşıyoruz aslında. Lakin kv pek sevdiğim söylenemez. Özet geçicem sizlere asıl değinmek istediğim noktaya gelmeden önce. Evliliğimin ilk bir kaç ayı kv herşeye müdahale etmeye çalıştı, kendi dediği olsun. Onun etrafında dönelim vs. Hatta daha iki - üç aylık evliyken çok çirkin bir konuda eşimi doldurup, boşanmayı düşündürecek kadar ciddi olaylarımıza sebep olmuştur. Nitekim boşanmadım sabrettim. Kaldı ki ben haklı çıktım. O günden sonrada Tepki mi kendisine olmasa bile eşime belli ettim.Hayatıma müdahale ettirmedim.O olayımızdan sonrada sağolsun ki eşimde benim yanımda olmaya korumaya başladı.Sanırsam annesine uyarıda da bulundu.

Esas değinmek istediğim konuysa şu: Eşimin annesi ve kardeşi dışında ist. hiç kimsesi yok. Baba dahil ( anne baba ayrı değil !!! ) Bütün akrabaları il dışında yaşıyorlar. Maddi durumları da çok yok diyeyim. Sözde kenarda köşede hiçbir birikimleri yok. Oturdukları kendilerine ait ev var sadece. Bu arada beni aileden sayıp da hiçbir şeylerini söylemezler. Maddi, manevi herşey devlet sırrı gibidir. Fazlasıyla da yalanları mevcut. Herşey işlerine geldiği gibi.. Her neyse.
Şuan eşimle bizde maddi yönden çok kötü durumdayız. Kirada asgari ücretle geçinmeye çalışıyoruz.Şuan bende çalışamıyorum.Çalıştığım dönemde birikimde yapamadık. 30 35 düğün borcu ödedik. Hatta ödeyemedik elimde avucumda bütün takılarım gitti.
Evlenme süreçlerim de kv 2 yıl içinde bize ev alacağını, kendisi ailesinin olduğu şehire taşınacağını falan söylemişti.

Nisan ayında sözde bize de ev alabilmek için evini 280 bine sattı. Kendisine 170 e il dışından ultra lüks bir daire aldı. Kalan rakamdan borcum var dedi, kefen param dedi,kardeşi okuyacak dedi bir miktar para çekti. Şimdi bize de 50 bin ya var ya yok. Bu sizin ne alırsanız alın diyor. Şuan Bizim bu kadar zor da olmamızı bilesine rağmen. Üstelik parayı da vermiyor. Ev alırken vericem bende kalacak diyor. Aynı mahallede oturuyorduk. Şimdi beni gören her komşusu sana iyi parakmış sen ne zaman ev alıcaksın diye soruyor. Bunlar sadece size anlattığım kısmı, çok uzun yazı oldu zaten.

Bilmiyorum bu nasıl evlat sevgisi, aklım almıyor. Sizlerde yorum yapın. Bende mi bir yanlışlık var.
ben de vermem parayı elinize.ev alırsanız veririm.kimse kusura bakmasın

Siz o paradan ümidinizi kesin, zira size para verme zorunluluğu yok.
Konu komşuya da bu şekilde laf gitmesi enteresan olmuş, kayınvalidenizde destursuzmuş.
Neden çalışmıyorsunuz gerekçeleriniz neler bilemem tabii, fakat imkan varsa çalışın.
aksi halde bir yuvanız var, eşinize destek olarak bu günleri atlatabilirsiniz.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

35 binin içinde tümü varsa çok değil abartmayın gayet makul rakam.
Söz verildiyse tutulur, tutamayacak kadar beklenmedik bir olay gelişmişse de düzgünce ifade edilir.

Ben anlamıyorum insanlardaki mal merakını, çocuğun zordayken nasıl rahat eder insan aklım almıyor.

Bende aynı sen gibi düşünüyorum. Ne olursa olsun önce evlatlarım derdim. Aynen bir söz verildi ve tutulmadı. İçime dokunan bu işte. Çevredekilere zaten oğluma ev alacam diye satıyorum dedi. Yüklü miktar verdiğini söylemiş ki insanlar benim yüzüme gelip, söylüyorlar. Sana bu kadar bırakmış fln diye.
İşimi bırakmak durumunda kaldı, çeşitli sebeplerden dolayı bir süre çalışamayacağım. Yoksa minnet etmezdim,şu durumda.
Valla canım evlatta bir yere kadar.Yaşlılık.Ne olacak hastalık şu bu insan kendini de düşünmeli.Evlada güevnilebiliniyor mu.Başka çocuğu da varmış.Onun da bi geleceği var.
Size ev alırım demiş ama,kendi evini satıp illa ki kendine bir ev alması gerekecekti.280 e sattı 170 e ev aldı diyorsunGeriye kalıyor 110 lira.Onun da 50 sini size ayırınca,diğer 50 öbür çocuğun hakkı olsa,ee bi 10 da kalsın kıyısında köşesinde.Tamam söz verilmiş ama 2 yıllık süreçte evdeki hesap çarşıya uymamıştır.Mutlaka niyeti oğluna ev almaktır ama iş hesaba kitaba gelince şartlar uymayabiliyor.Zaten problemli bir süreçte geçirmişsiniz.Onun da s,ze güvencesi kalmamıştır.Hazır parayı da versem yerler diye düşünüyolardır.Sonuçta ileride herşeyi çocuklarına kalacak.Kendi birikiminizi kendiniz yapmalısınız.

söz nişan düğün eşya hepsi içinde 35 bin lira çok değil ama elinizde birikmiş yokken ayrı ayrı söz nişan vs. yapmak da makul bişey değil. şahsen ben birikmişimle ev aldım nişanlı evli değilim, düğün yapacak olsam söz nişan yapmam. yani aile arasında yüzük takar pasta keserim bitti gitti. düğün yapmak için kredi çekmeyi saçma buluyorum. insan azcık biriktirip ev çeker çevirir hale gelmeli öyle evlenmeli. evlenince de kimseden bişey beklememeli. hiç kimse sizin için hiçbir şey yapmak zorunda değil. yaparsa ne güzel, başımız üstüne, yapmazsa herkesin canı sağ olsun. hayatta mottom bu.

k. valide de beli bi çok konuşan boş konuşan ve yalan konuşan bir kadın, e bunu biliyorsunuz. onun ipiyle kuyuya inilir mi? elaleme de ben para filan görmedim deyin de siniriniz bozulmasın :)

valla kimse kusura bakmasın ama zorunda, hatta yemeyip içmeyip evlatlarına vermeli neyi varsa.neden kendisine ultralüks bi daire alıyor. aile dediğin önce evladını düşünür, heleki zor durumda olduğunuzu biliyorsa. üstelik düğün borçlarını bile siz ödemişken böyle bencil olmamalılar.

Arkadaşım parayı size vermemesinde 5 sebep olabilir.

1 Harcayıp çar çur edeceğinizi düşünür

2 Bankada faizden pra alıyodur

3 evi kendi üstüne almak istiyodur

4 evi kendi üstüne alıp oarada da para işledin istiyodur

5 azından lAf olsun diye alıcam çıkmlştır almıycaktır

Sen niye çalışamıyosun bilmiyorum sağlık başka sebep mi var ama biran önce problemleri çöz işe gir herkesin evi olacak diye kural yok

Arkadaşlar öncelikle herkese hayırlı ramazanlar diliyorum. Şu mübarek günlerde tadım tuzum kalmadı. Biraz dertleşmek istedim. Sorun malum evlilik,kayınvalide, maddiyat falan filan
Evleneli 2 yıl oluyor. Eşimle aramda sorunda yok gayet güzel anlaşıyoruz aslında. Lakin kv pek sevdiğim söylenemez. Özet geçicem sizlere asıl değinmek istediğim noktaya gelmeden önce. Evliliğimin ilk bir kaç ayı kv herşeye müdahale etmeye çalıştı, kendi dediği olsun. Onun etrafında dönelim vs. Hatta daha iki - üç aylık evliyken çok çirkin bir konuda eşimi doldurup, boşanmayı düşündürecek kadar ciddi olaylarımıza sebep olmuştur. Nitekim boşanmadım sabrettim. Kaldı ki ben haklı çıktım. O günden sonrada Tepki mi kendisine olmasa bile eşime belli ettim.Hayatıma müdahale ettirmedim.O olayımızdan sonrada sağolsun ki eşimde benim yanımda olmaya korumaya başladı.Sanırsam annesine uyarıda da bulundu.

Esas değinmek istediğim konuysa şu: Eşimin annesi ve kardeşi dışında ist. hiç kimsesi yok. Baba dahil ( anne baba ayrı değil !!! ) Bütün akrabaları il dışında yaşıyorlar. Maddi durumları da çok yok diyeyim. Sözde kenarda köşede hiçbir birikimleri yok. Oturdukları kendilerine ait ev var sadece. Bu arada beni aileden sayıp da hiçbir şeylerini söylemezler. Maddi, manevi herşey devlet sırrı gibidir. Fazlasıyla da yalanları mevcut. Herşey işlerine geldiği gibi.. Her neyse.
Şuan eşimle bizde maddi yönden çok kötü durumdayız. Kirada asgari ücretle geçinmeye çalışıyoruz.Şuan bende çalışamıyorum.Çalıştığım dönemde birikimde yapamadık. 30 35 düğün borcu ödedik. Hatta ödeyemedik elimde avucumda bütün takılarım gitti.
Evlenme süreçlerim de kv 2 yıl içinde bize ev alacağını, kendisi ailesinin olduğu şehire taşınacağını falan söylemişti.

Nisan ayında sözde bize de ev alabilmek için evini 280 bine sattı. Kendisine 170 e il dışından ultra lüks bir daire aldı. Kalan rakamdan borcum var dedi, kefen param dedi,kardeşi okuyacak dedi bir miktar para çekti. Şimdi bize de 50 bin ya var ya yok. Bu sizin ne alırsanız alın diyor. Şuan Bizim bu kadar zor da olmamızı bilesine rağmen. Üstelik parayı da vermiyor. Ev alırken vericem bende kalacak diyor. Aynı mahallede oturuyorduk. Şimdi beni gören her komşusu sana iyi parakmış sen ne zaman ev alıcaksın diye soruyor. Bunlar sadece size anlattığım kısmı, çok uzun yazı oldu zaten.

Bilmiyorum bu nasıl evlat sevgisi, aklım almıyor. Sizlerde yorum yapın. Bende mi bir yanlışlık var.
size iyi 50 bin tl vereceklermiş
benim kv ev almak için cok erken der
bankada 350 bin tl paraları varmış,
eşime iste sana en begendıgın arabayı alayım benım ustume olsun sen kullan ama ev alacaksan kurus yok gbi soylemlerde bulunurlar.
bu durumu eşlerin halletmesi gerekir, onlar hallerinden memnun ise bize konusmak düşmez

Sen yine dua et bir arkadaş ev alacak diye biriktirdi 50.000 lira ev bulduk diye aldılar ev de yok para da yok
Yani ballısın Canım

Madem paranız yok 30 binlik düğün neyinize ? Hangi devirdeyiz 50 bin kim kime vermiş ? Başkasından bir şeyler beklemek yerine kendiniz didinin çalışın.

Belediye kaldırsın cenazemi de çocuğum rahat etsin yeter ki derim. 280 binden 170bine kendime daire alacağıma, 1+1 ucuz yollu bir eve çıkar, kalan parayı ikiye böler iki çocuğum için ayırırım.
Ağladım ya resmen bu kkısımda :cry:

Anacım kv ile gezmeye gitmiştik yeni evliyken çok hoşuma giden iki nevresim vardı para çekecektim ben kendisinden istedim sana tekrar veririm diye kadın bana 40 tl yi bile vermemişti bence çok şükürsüzsün...

İllaki evlatlarına vermek zorundaymış kayınvalide. Evlat da 10 yaşında sanki. 30 yaşında koca adam. Eli ekmek tutuyor. O kadın bu yaştan sonra çalışamaz. Hasta olsa ne olacak? Evini temizleyemez hale bakıma muhtaç hale gelse zamanında kavga ettiği gelini mi bakacak. O da kendini güvenceye almak zorunda. Ayrıca 50 000 az para değil.

Her şeyin ötesinde vermiyorum vazgeçtim dese boğazına mı çökeceksiniz.

söz nişan düğün eşya hepsi içinde 35 bin lira çok değil ama elinizde birikmiş yokken ayrı ayrı söz nişan vs. yapmak da makul bişey değil. şahsen ben birikmişimle ev aldım nişanlı evli değilim, düğün yapacak olsam söz nişan yapmam. yani aile arasında yüzük takar pasta keserim bitti gitti. düğün yapmak için kredi çekmeyi saçma buluyorum. insan azcık biriktirip ev çeker çevirir hale gelmeli öyle evlenmeli. evlenince de kimseden bişey beklememeli. hiç kimse sizin için hiçbir şey yapmak zorunda değil. yaparsa ne güzel, başımız üstüne, yapmazsa herkesin canı sağ olsun. hayatta mottom bu.

k. valide de beli bi çok konuşan boş konuşan ve yalan konuşan bir kadın, e bunu biliyorsunuz. onun ipiyle kuyuya inilir mi? elaleme de ben para filan görmedim deyin de siniriniz bozulmasın :)
Düğün parası burda çok mevzu oldu ama derdimi kimseye anlatamıyorum. Aklınıza gelebilecek herşeyi kapsıyor bu para,mesela ev tutuyorsunuz kapora veriyorsunuz bir kira veriyorsunuz eşya alıyorsunuz düğün yapıyorsunuz akla gelebilecek herşey işte. söz nişan zaten evde oldu aile arası yüzük taktık geçtik. Ne fazladan birşey istedim, nede pahalı şeylere gittim... Üstelik bu süreçte de yine ailesi tarafından kandırıldığımı/zı yazmadım bile...

Şu sorulara net cvp almadan yorum yapmak istemedim.
enns enns satılan ev babadan kalma mıydı?
30-35 tamamen düğün borcu muydu?

İllaki evlatlarına vermek zorundaymış kayınvalide. Evlat da 10 yaşında sanki. 30 yaşında koca adam. Eli ekmek tutuyor. O kadın bu yaştan sonra çalışamaz. Hasta olsa ne olacak? Evini temizleyemez hale bakıma muhtaç hale gelse zamanında kavga ettiği gelini mi bakacak. O da kendini güvenceye almak zorunda. Ayrıca 50 000 az para değil.

Her şeyin ötesinde vermiyorum vazgeçtim dese boğazına mı çökeceksiniz.

Bir anne için değil 30, 50 yaşına bile gelse evladı onun için hale 10 yaşında gibidir diye düşünüyorum. Etrafımda çok örneğini görüyorum. Kaldı ki 28 yaşındayım hala annemin gözünde küçüğüm... Hiçbir zaman en haklı olduğum zamanlarda bile kavga etmedim. Saygımı, cevap bile vermedim. Netice de oda bir büyük, oda bir anne. Bir problem varsa ben oğluna söylerim,oğlu ona...Bir şey olduğunda ortada bırakacak kadar merhametsiz biride değiliz. Bunun da örneği mevcut yaşantımızda... Verdiği parayı küçümsemiyorum, iyi para elbette ki. Ama şuan için beni kurtaracak bir şey değil. Bu durumu bile bile bide söz verildiği halde biraz daha bişiler yapsın isterdim. İst.50 bine ev yok. Onun üzerine nerden nasıl ekleme yapayım da idareten bir eve başımı sokayım. Kredi mi çekeyim? Hangi parayla ödenecek sonra taksitler.

Back
X