Kv Sorunu 1.5 senelik evliyim.

yeniAnne99

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2023
22
31
3
26
Merhaba güzel hanımlar. 1.5 senelik evliyim. Görücü usulü bir evlilik yaptım. Elhamdülillah iyi giden bir evliliğim var. Hem maddi hem manevi hem cinsi münasebet olsun. Eşimin bana davranışı olsun. Bir lafımı ikiletmez. Fakat benim tek sıkıntım kayinvalide biraz da kayinbaba. Eşim çok ailesi çok anne babaci . Ya benim de ana babam var. Ben yanliz öksüz yetim biri değilim ki.
Ben öğretmenlik yapıyordum özel okulda. Şuan 4 aylık hamileyim Elhamdülillah yuvamıza bir kız evlat geliyor :) duanızı beklerim inşallah. Düşük tehlikem olduğu için okuldan ayrıldım ara verdim. Hamilelikten beri kv ve kayinbabaya ayrı bir kılım sanki. Benim evim büyük bir odamız fazla çalışma.odasi şimdilik. Ben hep hayalim çocuk odasiydi. Eşim de ikna olmuştu ilk önce. Hem odamıza beşik hem de ayrı bi oda döşeyecektik
Bu fikir nerden çıktıysa kv evinde açıldı. Kv ve kayinbaba bunun çok erken olduğunu zamanı geldiğinde her şeyin olacağını söyleyip eşimi bu fikirden uzaklaştırdılar
kv min hiç kızı yok. Benim her şeyimi kiskaniyor. Çanta alırım aynısını alır. Bir çorap bile ya insan aynısını alır mı. Gerçekten artık çok sıkıldım bilmiyorum benim kendi öz annem de bir kayinvalide ama annem hiç gelinimizden için şunu nerden aldın. Buna ne gerek vardi hiç dememiştir
BBebeğimiz inşallah Aralık ayında doğacak. 3 hafta falan biz de kalacakmis oğluna demiş. Bana diyemiyor. Benden cekiniyor ama her şeye de engel oluyor. Sozlulukten beri eşimin annesi bana karşı böyle tavırlı. Evimize yakın oturuyor kendileri. Haftada bir gitmezsek evlerine, bidahaki gittiğimizde gönül koyar kalbi kırılmış suratı eğri buluruz. Bende gerçekten üzülüyor ayar oluyorum.ama . Şimdiden her şeyine karışıyor doğmamış bebeğin. Daha hamile kalmadan adımı koymazsiniz diye küstü 1 hafta.. Hangi devirdeyiz nerede kalmış ana baba adı koymak. Eşimi seviyorum. O da beni çok seviyor. Arkama atiyorum çoğu şeyi ama karşılık veriyorum sessiz kalmak salaklik gibi geliyor hanımlar çok doldum. Eşim de biliyor bazen laf vuruyor annesine ama annesi evimizin bebeğimizin hakimiyetini hep elinde olmasını istiyor. Eşim eczacı bebeğe emzik vermeyecegiz inş dedi ben de o yönde düşünüyorum annesi ben sizden gizli olarak verecem diyor. Ben de çok kızdım sesimi yükselttim biraz. Çok mesafeliyim açıkçası annesine. Kv çok fena berbat... Kayinbba yanii arada gelip gidiyorlar. Ben bizim ailede sülalede duymaidm görmedim böyle seyler

Belli ki cok dindarsiniz, bu sekilde dedikodu yapmak kendi inanciniza ters degil mi?

Oğlum olduğundan beri kv konuları beni rahatsız ediyor
Gelin hanım ne münasebet haksızsınız diyesim var
Acaba neden
Ağzınla kuş da tutsan kayınvalide olacaksın, şimdiden alış. Bu işin doğası bu. Zaten o zamana evlilik kurumu ne kadar kalır onu da bilemeyiz. Ben de oğlan anasıyım

Böyle eşini çok övenler genelde eşinden değer görmeyen kişiler oluyir bana siz de oyle geldiniz. Eşiniz o kadar iyi olsa kv kp laf edemezdi size zaten. Suç eşinizde ne kadar erken gözünüz açılırsa o kadar iyi. Bebek odasından vazgeçen esiniz sonucta aklı yokmu dinlemesin

Eşim çok ailesi çok anne babaci
Şunu yazdıktan sonra öncesinde eşinize yaptığınız o tüm güzellemelerin anlamı kalmıyor ki cidden göremiyor, farkedemiyor musunuz?

Yine sorunun kayınvalide, biraz da kayınpeder de olduğunu düşünen, eşinde olduğunu farkedemeyen kişi konusu.

Oğlum olduğundan beri kv konuları beni rahatsız ediyor
Gelin hanım ne münasebet haksızsınız diyesim var
Acaba neden
Kızım yetişkin olduğundan beri ben de kayınvalide konularından rahatsızım, henüz nerededir bilmediğim dünür adayımı şimdiden bulup gözdağı veresim geliyor

Y yeniAnne99 kayınvalideniz zaten yakın oturuyormuş lohusalığınızda sizin evde kalmasına gerek yok, eşiniz de çocuk mu bebek odası için ikiniz ne karar verirseniz o, eviniz evliliğinizle ilgili kararlara müdahale etmelerine izin vermeyin, siz söylemeniz gerekeni söylüyorsunuz ama eşiniz pasif kalıyor.

Sıkıntı etmeyin o konuşsun istediği gibi Allah aşkına konuşur konuşur susar neyine canınızı sıkıyorsunuz çocukça olmuş biraz eşinizden memnunsunuz kaynananız bu yaştan sonra da değiştiremezsiniz yapacak birşey yok malesef

Oğlan annesi olarak kv niz hakkında çok berbat demeniz cok itici geldi sonuçta eşinizin annesi sevmek zorunda değilsin ama hakarette etme yahu..kv ile arana mesafe koy zırt pırt gitme isterse senelerce küssün birde her dedigini takma belki siz istesenizde bebek almayacak emzik agzina ben kizima en ucuzundan en pahalisina kadar 50 tane emzik denedim bi saniyeden fazla tutmadi ağzında ..ilerde zaten sen kv gelsede çocuğa baksa diye yol gözleyeceksin...

bende öyle düşünüyorum benim kv benden bi şey istesin eşim hemen atlıyor kızı 2dk oturtmadın diye Bu yüzden bana a bile demezler

Şimdi biraz gerçeklerden bahsedeyim. Eşinin maddi durumu senden çok iyi, özel okuldan ayrılıp bir süre hatta uzun bir süre maassiz kalacaksın, yazı dilinden anladığım kadarı ile dindar bir muhittensin, görücü usulü var, sözlüklulukten beri belli olan bir durum var, es ailesi yakınınızda o yüzden genel geçer mesafe koy muhabbeti sizin evliliğe pek uymuyor. Bu işin bu şekilde olması surpriz degil. Es olarak değil aile çocuk doğuracak münasip bir hanım olarak dusunulmussunuz. O zaman daha sinsi, ese bunu böyle yapalım mı, daha yumuşak ve cilveli yaklaşın. Deneyimli arkadaşlar akıl versin.
Benim klasik önerilerim sizin evliliğe yaramaz çünkü ben bu işlerde ne olacaksa olsun herkes haddini bilecek kafasindayim. Bu da sizin evliliğinize uymaz.

Bunların maddi olarak bi faydaları mı var size neden çekiyorsunuz böyle şeyleri.
Eşim kırılmasın diye deme sakın

Tam olarak boyle bence de…

Eşi pasif olan ezilir. Eşinizle konuşun bu konuyu ayrıca cidden kayınvalidenize hakaret etmeniz hiç hoş değil. Hepimiz birer kayınvalide adayıyız ne ekerseniz onu biçersiniz. Ayrıca evinizin içine karıştırmazsanız bütün sıkıntı çözülür gibi. Bebekle ilgli bazı şeyleri de mazur görceksiniz mecburen, onların da torunu olacak sonucta kötülüğünü hiç isterler mi? Kayınvalidenin gelini oğlundan kıskandığını duydum da ne alırsam onu alıyor demissiniz buda ilk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…