- 30 Mart 2009
- 14.607
- En iyi cevaplar
- 1
- 65.152
- 1.123
- Konu Sahibi yeniAnne99
Aklim cikiyor bu konuda akbslabzkHeh bak daha doğru bir tespit, senin oğlanlar büyüdüğünde gelinler çekiştirecek diye panikliyorsun![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aklim cikiyor bu konuda akbslabzkHeh bak daha doğru bir tespit, senin oğlanlar büyüdüğünde gelinler çekiştirecek diye panikliyorsun![]()
Sen kayınvalide görmemişsin canım, burada millet bir başlasa benimki dert mi dersin. Kayınvalide +5 görümce ile konunuz bana göre çok basit.
Bende emzik verip rahat etmek istedim çocuk inatçı çıktı tutmuyor bu senin veya kayınvalidenin elinde değil emin ol.
Evimiz 3+1 şimdilik benim yanımda olacağı için oda yapmadım, 1 yaşını doldursun seneye ihtiyacına göre oda yapacağım. Sizin tercihiniz olabilir ama bebeğin o anda ki konforu daha önemli.
Uzun lafın kısası şu günlerin tadını çıkar kim ne derse desin takma stres yapma yoksa bebeğinde stresi yaşar gerek yok
Böyle olduklarını bilerek diyorsunuz. Ben görücü usulü evlilik diyorum kiii zAten artik insanlar sevdiğini bile tanıyamıyor öyle bir devirdeyiz. Eşimi bana saygısı ve sevgisi de var ama işte kv idare etmeye çalışıyoruz sonuçta benim de bir annem var yapacak bir şey yok. Yine de fikirler için çok teşekkür ederim düşüncelerinize saygım sonsuz. Çok sağolunOna biz tavşan kaç tazı tut diyoruz. Karıcım sen haklısın annecim sen de haklısın deyip sıyrılırlar aradan. Ne annesini küstürsün ne de karısının dırdırını çeksin. Eş ailesi, kayınvalideler hiç bir zaman sorunun kaynağı değiller, sorun anam anam diyen kocalarda.
Sizi bu kadar çok seven adam annesine sadece iki cümle kurar ve geri çekilir. Kayınvalidenin sizden çekindiği falan yok boşuna hayale kapılmayın, kaale almıyor sizi. Arkasında oğlu var, iş oralara varırsa oğluna güveniyor. Çocuğunuza heves ederek yapacağınız odayı hemen iptal ettirmişler eşinize. Niye sizin istediğiniz olmamış? Bebek doğunca o odaya yerleşip sizde kalacaklar bir süre. Gidin sorun eşinize öğrenin ne konuşmuşlar aralarında. Eşiniz çocuğa annesinin-babasının ismini göbek adı olsa bile koyacak, emzik verilmesine de mık diyemeyecek.
Sizin ailenizde böyle şeyler yoktur, anne babanız böyle değildir ama eşinizin ailesi böyleler. Tanıyarak vakit geçirerek evlenseydiniz belki fark ederdiniz huylarını. Kendiniz yazdınız çok anneci babacı diye. Böyle olduklarını bilerek yine de evlenmişsiniz.
Bir insanı, sadece size olan davranışlarına bakarak tanıyamazsınız. Bunun için bulunduğu ortama ve ortamdaki kişilere nasıl davrandığına da bakmalısınız. Saygı yoksa isteyen istediği kadar seviyorum desin.
Çok tsk ederim kardeşim benim akıllıca bi yorum sen de gördüm Allah razı olsun. Burda bilmiyorum nasıl tuhaf kadınlar var saçma sapan yorumda bulunuyorlar. Allah razı olsun aynen öyle eşim gerçekten iyi. Zamanla kv Sorunu da su akıp yolunu bulacaktır elbette. Çok tsk ederim. Allah hepimizi mutlu etsin inşallah.kendi h
sizde kendimi gördüm. 13 yıllık evliyim. 2 çocuğum var. zamanla her şey yerine oturuyor. ilk çocukta çok sorun çatışma yaşanabilir yaşanıyor yaşanacak buna hazırlıklı olun. çünkü çocuk gelince kayınvaldeler boyut değiştiriyor. bence çocuğunuza kendınız bakın o üç ay size zehir olur. sütün yetmedi çocuk aç üşüdü terledi diye ve fevri hareketlerle zaten zor olan lohısalıpı ıyice zorlaştıtmaktan başka birşey yapmıyorlar. benim kaynanam sizinkini çok benziyor. eskiden 6 gün görüşmesek size ne oldu kendinizi ne sandınız gelme yok gitme yok diye laf sokarlardı. şimdi haftada bir gidiyoruz onu bile kafaları kaldırmıyor. herşeyin bir zamanı var kardeşim zamanla herkes yerini biliyor. onlar sizin varlığınızı agırlığınıxı henüz kabüllrnememiş olabilir. eşinizle mutluluklar dilerim. burada çok yanlış yönlendirme yapan da var. yok eşin iyi olsa...., yok eşinle dediğiniz gibi mutlu olsanız...... mutluyum diyorsun yok yok mutlu değilsin aslında diyorlareşim iyi onunla sorunum yok diyorsun yok var sen farkında değilsin diyebiliyorlar. mesafenin koru, kötü ol demem ama mesafenin aşama aşama artır.
Ben de yaşlandıkça daha bir geniş bakar oldum her şeye, menopoz (artık bende sitede menopozlu gadınlar deyzeeeellerrr kocanız sizi ne yapsıııın denerek yerden yere vurulacak kadınlardanımRuhum yaslandi demek kiayipliyorum artik hic ayiplamadigin seyleri. Yani insanlari belli kaliplarda gorup, uymayani baya ayipliyorum sanirim
simdi bu yaslanmak degil de ne
![]()
Olursun olursun iyi bir kayınvalide olacağına inancım tam :))Aklim cikiyor bu konuda akbslabzkgerci efsane gorumce oldum ama ayni performansi kv lik icin de gosterebilir miyim hic bilmiyorum
![]()
Çok teşekkür ederim. İnş deniycem çoğunu.Eşiniz mani olacak ezilmenize, çünkü onun annesi. Sizin anneniz babanız yok mu, onlara niye danışılmıyor? Onlar bu konuları konuşup bu kararları alabilir mi, eşinize benim annemin babamın ismi koyulacak çocuğa diyebiliyor musunuz? Eşinin üzülmesine ezilmesine engel olmayan bir erkek nasıl çok iyi koca oluyor, nasıl karısına düşkün oluyor? Şu saygısız bencil adamları da allayıp pullamayın artık. Siz annesine bir kaç kez hiddetlenip cevap verin sonra da bakın kocanızın tepkisine. Sizi de geçiştirecek mi yoksa annesinin üzülmenize sessiz kalacak mı.
Kocanız iyi falan değil, eşiyle alması gereken kararları anne babasıyla alıyor size danışmıyor bile. Bu saydığınız sorunların hiç birinin sizin önünüze bile gelmemesi gerekirdi. Biz böyle düşündük, şuna karar verdik deyip kestirip atacaktı. Emzik alıp verirsen torununu göremezsin desin bir bakalım.
İnş isim konusunda elimden geleni yapıyorum eşimde yanımda diye düşünüyorum ama haklısınız tabi kimlik çıkarmaya erkek tek gidiyor baba yani. İnş sorunsuz olur .Siz görücü evlenmişsiniz.
Eşinizle birbirinizi bularak değil kayınvaliden olmasa evlenemezdiniz bir de böyle düşün..
Görücü evlenen erkek zaten başta anacı babacı hayatının en büyük kararını bile ailesi vermiş gerisi boş.
O bebeğin adı kayınvalidenin ismi olmazsa her iddiaya girerim.. şimdiden çok net çizgi çekmelisin yoksa bir süprizle karşılaşırsın kimlik çıkarmaya baba tek gidiyor sizin hiçbir hükmünüz olmuyor maalesef
Belki de gecis donemidir benimki, normalde aman kim ne yaparsa yapsin derim cunkuBen de yaşlandıkça daha bir geniş bakar oldum her şeye, menopoz (artık bende sitede menopozlu gadınlar deyzeeeellerrr kocanız sizi ne yapsıııın denerek yerden yere vurulacak kadınlardanım) yaradı mı bilmiyorum herkesin hayatı kendisini ilgilendirir diyorum.
Olursun olursun iyi bir kayınvalide olacağına inancım tam :))
Siz de gidebilirsiniz, doğum sorunsuz geçerseİnş isim konusunda elimden geleni yapıyorum eşimde yanımda diye düşünüyorum ama haklısınız tabi kimlik çıkarmaya erkek tek gidiyor baba yani. İnş sorunsuz olur .![]()
Hiç hazır değilim, burada anlatılan kayınvalideleri okuyunca dünürüm kimse arayıp tarayıp bulmak, şöyle sağlam bir gözdağı vermek istiyorumBelki de gecis donemidir benimki, normalde aman kim ne yaparsa yapsin derim cunku
Ay ben bunlarin evlendigini falan dusunemiyorum kisenin dunurluk mertebesi benden bi tik daha yakin (kizin buyuk diye diyorum, yaslarimiz yakin cunku) sen hazir misin kv olmaya
![]()
Ben burayi okuya okuya bos vakitlerimde durduk yere erkek arkadasima cemkirir oldum. Surekli kahrolsun erkekler durumundayimHiç hazır değilim, burada anlatılan kayınvalideleri okuyunca dünürüm kimse arayıp tarayıp bulmak, şöyle sağlam bir gözdağı vermek istiyorum![]()
Ya kadin heves etmis yapmak istiyor, en dogal hakki.bebek doğmadan oda yapmak aslında bakarsak biraz lüzumsuz. niye derseniz yeni doğmuş bebek geceleri 403927927118151 kez uyanır ve lohusa anne perişan haldedir. sürekli odasına koşacak haliniz yok. bebek yeni bebek yan mi yattı kustu mu kusmugunu mu yuttu derdi bitmez. surekli odasina gitmeniz sizi hayli yorar. İlk donemler ya bir park yatak ya bir sepet beşik ile odanızda yatirmaniz çok işinize yarar ki bu bebek odasının boşuna olduğunu gösterir. he bana ne o ayrı da sadece fikir. ayrica kayinvalide kalacaksa memnun olun. yine diyorum ki yeni doğmuş bebekte anne asiri yorgun olabiliyor. kadin belki geceleri gazini çıkarır çünkü bazen dakikalarca gaz çıkarmaya çalışıyor insan hoooppp bir bakıyorsun bebek pirtlamis ve kaka yapmış. kalk oni değiştir. akla pakla bebegi uyut. bi bakmışsın öteki emzirme saatin gelmis vs vs. o sebeple yanınızda birinin kalacak olması değil kamlayacak olması sizi endiselendirsin naçizane tavsiyem
Teşekkür ederim inş yapabilirimYa kadin heves etmis yapmak istiyor, en dogal hakki.
ustelik ben 6 aylikken kendi odasina yatirmaya baslamistim, dogumdan sonra cok da uzak bir gelecek degil yani
yapsın bana ne? parasını ben verecek değilim çilesini ben çekecek değilim. ben olabilecek şeyleri söyledim yoksa bana ne kim ne yapmış ne almış kime kim karışmış...Ya kadin heves etmis yapmak istiyor, en dogal hakki.
ustelik ben 6 aylikken kendi odasina yatirmaya baslamistim, dogumdan sonra cok da uzak bir gelecek degil yani
muhtemelen ki kocanız veya aile fertlerinizden biri kv veya anneniz vs vs karşı çıkmamıştır ki bu kimseyi bağlamaz. o sebeple rahat rahat yapmissinizdir. lakin her aile için bu geçerli olmayabiliyor. bunu da göz onunda bulundurun derim. hanımefendinin esi ve kv si müsaade etmiyor işte belliki...Ya kadin heves etmis yapmak istiyor, en dogal hakki.
Valla bu cevabiniza ne diyecegimi bilemedim. Fikir verip de uzerine bu kadar bana ne bana me demek, enteresanyapsın bana ne? parasını ben verecek değilim çilesini ben çekecek değilim. ben olabilecek şeyleri söyledim yoksa bana ne kim ne yapmış ne almış kime kim karışmış...
Tamam iste biz de kadinin istegi normal diyoruz, zaten kullanilacak bir oda ve ilk cocuk heyecanimuhtemelen ki kocanız veya aile fertlerinizden biri kv veya anneniz vs vs karşı çıkmamıştır ki bu kimseyi bağlamaz. o sebeple rahat rahat yapmissinizdir. lakin her aile için bu geçerli olmayabiliyor. bunu da göz onunda bulundurun derim. hanımefendinin esi ve kv si müsaade etmiyor işte belliki...
hanımefendi burda bir konu açılmış ve ben kendimce olacak ihtimalleri söylemişim. benim yorumlarimdan alıntı yapıp kendinize eğlence çıkarmanız hoş değil. kendi fikrinizi beyan edip geçebilirsiniz. rica ediyorum kendi fikirlerinizle ilerleyin.Valla bu cevabiniza ne diyecegimi bilemedim. Fikir verip de uzerine bu kadar bana ne bana me demek, enteresan![]()
pardon siz kimsiniz? birkaç kişi olarak mı ilerliyorsunuz ve birileri ile mi yorum yapıyorsunuz? ben kadının isteğine anormal yazdığım kısmı bulamadım. siz bulabildiniz mi?üstelik ben doğum sonrası yanında birinin vs kalmasının da uygun olacağını söyledim mesela. benim yorumum sizi ilgilendirmiyor ayrica. konuyu iyi okuyum. alıntı yapacağınız çok yorum var. sabaha kadar yaparsınızTamam iste biz de kadinin istegi normal diyoruz, zaten kullanilacak bir oda ve ilk cocuk heyecani