- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
Onunla konuşamadığınızı söyleyip sonra beni aramıyor oğlunu arıyor diye şikayet etmeniz biraz ironik değil mi? Eşinize annesini şikayet ederseniz sürekli kavga da edersiniz, iki aylık evliyken boşanma eşiğine de gelirsiniz. Ben hiç bir şeyin tek taraflı olacağına inanmıyorum. Bakın anneniz gelinlere iyi onlar da annenize ya da gelinler annenize iyi anneniz de onlara. İki taraflı bir etkileşim var yani.Mesela ben eşimle konuşup anneme gidiyorum veyahut dışarı çıkıyorum eşimi arıyo nerde oğlum çok merak ediyorum bişi mi oldu acaba filan diye oda olduğum yeri soyluyor beni aramak yerine onu arıyo sırf haberi yoksa beni gambazlamak için
Yok canım benim gelinlerimizle herşeyi konuşuyoruz ben annemin hatalarınınoturur konuşurum biz gelin görümce değiliz olmadık hiç yani ablalarım onlar benim bende kardeşleriyim çıkma şansımız maalesef yok eşime bu konuda hiç birşey anlatamıyorum çünkü savunmaya geçiyo yine ben üzülüyorum
Onunla konuşamadığınızı söyleyip sonra beni aramıyor oğlunu arıyor diye şikayet etmeniz biraz ironik değil mi? Eşinize annesini şikayet ederseniz sürekli kavga da edersiniz, iki aylık evliyken boşanma eşiğine de gelirsiniz. Ben hiç bir şeyin tek taraflı olacağına inanmıyorum. Bakın anneniz gelinlere iyi onlar da annenize ya da gelinler annenize iyi anneniz de onlara. İki taraflı bir etkileşim var yani.
Ve hep söylerim evlilik denge sanatıdır ve bu dengeyi kadın kurar. Denge kurmayı beceremezseniz sorunlu bir evliliğiniz olur.
Ne iyilik tek taraflıdır nede kotuluk beni tanımak için uğraşmadı gördüğü gibi sandı görünüşüm ile kişiliğm arasında dağlar var ben ona yaklaştıkça o hep geri tepti surat yaptı kızdı laf soktu ben annemin nasihatleri üzerine ona tekrar tekrar gittim ama sonranevliliğimi bitirecek bunbenim dedim kendime ve mesafe koydum şimdi o çabalıyo ama artık ben istemiyorum çünkü içim soğudu bana hep nişanlıyken sen evlen gel millet gorsun kv gelin hakikaten bizim gibisi yoktur bi binada yabancı olduk ve ondan bu kadar soğumamın nedeni en ufacık tartışmayı kendi ailesine annesine kız kardeşi kızına anlattı ve millet şuan kotu biliyor biziOnunla konuşamadığınızı söyleyip sonra beni aramıyor oğlunu arıyor diye şikayet etmeniz biraz ironik değil mi? Eşinize annesini şikayet ederseniz sürekli kavga da edersiniz, iki aylık evliyken boşanma eşiğine de gelirsiniz. Ben hiç bir şeyin tek taraflı olacağına inanmıyorum. Bakın anneniz gelinlere iyi onlar da annenize ya da gelinler annenize iyi anneniz de onlara. İki taraflı bir etkileşim var yani.
Ve hep söylerim evlilik denge sanatıdır ve bu dengeyi kadın kurar. Denge kurmayı beceremezseniz sorunlu bir evliliğiniz olur.
Kayınvalide deyince birden tahammülsüz insanlar oluveriyoruz. Konuda elle tutulur tek bir sebep yok aslında. Ama adı kayınvalide işte.aynen canım ya bende yazdım yorumum da biz geline uyduk gelin bize uydu yani ne bize uyucan dayatması oldu ne de başka bir şey karşılıklı fikirlere saygı oldu.saygı olduğun içinse sevgi oldu ve karşılıklı anlayış oldu
illla bir taraf dayatırsa ve hep sorun olarak görürse zaten o sorun büyürde büyür oysa dayatmasa azıcık sorunun üstünü örtmeye çalışsa o sorun zaten kendiliğinden hal olur diye düşünüyorum.
Yaptığın bir şeyin onu kırdığını bu sebeple bu şekilde davrandığını düşünmedin mi hiç? Nişanlıyken iyi olan insan birden değişmez. Muhtemelen bir kırgınlığı vardı sonradan geçti ya da büyüklük bende kalsın dedi. Sen çok kin güdüyorsun. Gerçekten elle tutulur bir sebep yok ortada.Ne iyilik tek taraflıdır nede kotuluk beni tanımak için uğraşmadı gördüğü gibi sandı görünüşüm ile kişiliğm arasında dağlar var ben ona yaklaştıkça o hep geri tepti surat yaptı kızdı laf soktu ben annemin nasihatleri üzerine ona tekrar tekrar gittim ama sonranevliliğimi bitirecek bunbenim dedim kendime ve mesafe koydum şimdi o çabalıyo ama artık ben istemiyorum çünkü içim soğudu bana hep nişanlıyken sen evlen gel millet gorsun kv gelin hakikaten bizim gibisi yoktur bi binada yabancı olduk ve ondan bu kadar soğumamın nedeni en ufacık tartışmayı kendi ailesine annesine kız kardeşi kızına anlattı ve millet şuan kotu biliyor bizi
Kayınvalide deyince birden tahammülsüz insanlar oluveriyoruz. Konuda elle tutulur tek bir sebep yok aslında. Ama adı kayınvalide işte.
Yanlış anlamışsın eşimden habersiz gitmiyorum ben hiç Bi yere canım benim annemle zaten on beşgunde bir gidebiliyorum annemde vakit ayırmıyorum yaniBelki de hep melek anneniz le değil de birazcık da onla vakit geçirmenizi istiyordur insan nihayetinde ve yalnız niye onu da aranıza almiyorsunuz iletişim kurmuyorsunuz? Hersey karşılıklı benim annem iyidir ama kV de bitanedir aralarinda seçim yapmamalisin eşinin annesini anne olarak gormelisin.. haa bi de kocandan habersiz niye gidiyorsun annenlere?
Orası öyle tabi ama bide şöyle bi durum var aslında evlilikte özellikle bir bina yada aynı ev içindeyse kaynana şunu düşünmeli artık ev halkı kaç kişiyse onlar bi geline alışacaklar gelin ise bi çok kişiye aslında gelinin işi çok daha zor burada ona yardımcı olmak kv görevi oda üstüne düşeni yapmazsa böyle oluyo ben dört dörtlük bi gelin değilim bunu onada söyledim ama o bana başkasının gelini şöyle yok böyle diyip bana örnek vermesibir laf var ya kaynana pamuktan bir yumak olsa yuvarlanıp gelinin başına düşse gelin başım yarıldı dermiş.
o hesap işte
konu sahibi alınmasın genel olarak diyorum.
kötüler var mutlaka ama kötü gelinler de var bunu da unutmamak gerekir.
Sorunda orada canım eşim evlendikten sonra annesine karşı çok değişti ben nedesem boş hep annesi haklıOrtada yüzünü bile görmek istemediğin kadar nefret ettirecek bir şer göremedim ben. Sen kayınvalide görmemişsin. Ona şükret. Eşiniz nasıl olsa biliyor nereye gittiğini verir cevabını.
Kızlar ben kinci biri değilim bu durum kv karşı böyle kinci yazmaktan vazgecin ben sorunsuzum demiyorum ben sizden akıl almak istiyorum nenyapabilirimde bu durumda içim ona karşı soğurda kotu duşunmemYaptığın bir şeyin onu kırdığını bu sebeple bu şekilde davrandığını düşünmedin mi hiç? Nişanlıyken iyi olan insan birden değişmez. Muhtemelen bir kırgınlığı vardı sonradan geçti ya da büyüklük bende kalsın dedi. Sen çok kin güdüyorsun. Gerçekten elle tutulur bir sebep yok ortada.
Nihayett anlayan biri çıktı çok sağol yaa anlatamadıklarımı anlatmışsınKızlar konu sahibi burda ufak bir örnek verdi, beni sormak için oğlunu arıyor beni aramıyor, bu da bana dokunuyor dedi. Bence de hoş bir durum değil ki benim başıma da geldi,kv kapıyı çalmış mutfakta aspiratör çalışıyordu duymamışım, sonra eşimi aramış kapıya geldim evde yok diye, halbuki beni de arayabilir nerdesin diye, eşim beni aradı anneme kapıyı neden açmıyorsun diye çıkıştı, akşama kavga ettik, ki daha lohusaydım bebeğim 10 günlüktü !!!. sonra en ufak bir mevzuda kv önüme koydu olayı, "kapıya gelirim açmazsın" diye !!!
konu sahibi de art niyeti görmüş ve batmış, verdiği ve belki de detaylı açıklayamadığı bir örnek olabilir bu.
hakikaten insan bi gıcık kaptı mı bir daha düzelmiyor. Bu kv olsun başkası olsun farketmiyor.
Bu senin elinde olan bir şey. Unutmak istersen unutursun. Hep derler ya iyilikler kolay unutulur, kötülükler bir ömür unutulmaz diye. Sen bundan vazgeç. Bir hikaye var ben çok severim. Kopyalıyorum.Kızlar ben kinci biri değilim bu durum kv karşı böyle kinci yazmaktan vazgecin ben sorunsuzum demiyorum ben sizden akıl almak istiyorum nenyapabilirimde bu durumda içim ona karşı soğurda kotu duşunmem
Hayııır yani 10 aylık evliyim bu on ay suresince bana yaptıkları mesela ilk aylarımı hep kv yızunden eşimle tartışarak geçirdim 2 aylıkken bu sorunlar yüzünden babamın evine gitmeye karar verdim yani oğlunu bende kıskanıyo ama daha önce böyle bişi yoktu. Eşimle konuşuyoruz sen hayatıma girdikten sora böyle oldu yoksa ustume düşmez değer vermezdi diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?