- 10 Ekim 2014
- 32.791
- 147.618
- 798
- Konu Sahibi Tavuk_suyu_
-
Durumumuz iyiyken faturalarını falan ödüyordu annesine harçlık veriyordu birşey demiyordum ama su an işler cok farklı
Analarımız babalarımız bu muameleyi hak etmiyor. Bizi dünyaya getirip, gözlerinden sakınıp düzgün bi yetişkin yapıyorlar, bize hayat sunuyorlar. Ve bizim onlara ne yapsak ödeyemeyeceğimiz emeğin karşılığı bu mu? Bir gün siz de yaşlanacaksınız. O zaman bu sözlerimi eminim hatırlayacaksınız.Merhaba hanımlar, şuan moralim çok bozuk ve sizinle paylaşmak istiyorum.
Eşimin uzun zamandır işleri kötü gidiyorum 3 dükkan, 5 araba, düğün takıları hepsi gitti iflas etti. Evimizin kirası çok yüksekti bende dün daha uygun bir ev buldum taşınalım giderimiz azalsın diye. Gelelim meseleye.Bugün kp işten çıkarılmış (55yasında emekliliğine 2 yıl var askerlik parası varmış onu da biz yatırcaz) ve eşimde calışma baba ben bakarım demiş. Zaten durumumuz ortada neden öyle dedin diye tartıştık. Bu arada sigortasını biz dışardan yatıracakmısız üstüne evlerini de biz geçindirecekmişiz. Bende güzelce konuştum eşimle yahu sağlığı yerinde çalışabilir benim babamla aynı yastalar bak babam çalışıyor dedim. Onun babası calısamazmıs bu yastan sonra, nerde calıssınmıs? Cıldırdım resmen tartıstık en sonunda boşanalım dedim yatak odasında eşyalarımı toparlıyordum defalarca geldi konuşmak içim ama konuşmak istemiyorum diye tuvalete kilitledim kendimi yanlış kalmak için . Su an aklıma gelenler bunlar ne yapayım bi akıl verin nolur...
kendi annene hediye alman gerektiğinde nasıl oluyor eşinde sana aldırmaz.
Neyle bakacakmis Allah aşkına. Gökten para mı yağıyor. Biz iki maaş bir sürü borcumuz var ama eşim eksiye düşer borcu borçla kapatır ama ailesine yardım eder. Böyle olacaksa ömür boyu bitmez borç.
Eşin sana karşı iyiyse tek sorun bu ise bir kez konuş sonra izle zaten çok borç varsa
Bir arkadaşından yüklü bir alacağı vardı 130 140 bin arası bunun karşılığında arkadaşının dükkanına ortak oldu. O dükkan da fazla çalışmıyor ucu ucuna yetiyor ki eski dükkanlardan bir ton borç variflas ettiyse ,ne iş yapıyor da neyle bakacak bilmediğiniz bir geliri falan var galiba.
O zaman burada sana saygı duymak zorunda o dediklerini ben yaptırmazdım mesela. Ama sen ses cıkartmamissin durumunuz iyiyken, simdide onun seni dinlemesi lazım. Geri adım atma bence
Kayinpederin ozelligi neymiste calismiyormus? Kraliyet ailesinden falan mi?
Ya tamam bu şekilde düşünüyorsunuz ama sizin babanız aynı durumda olsa eli iş tutsa ama ne bileyim iş bulamasa çalışamasa bir köşeye mi atıcaksınız,bakmıycak mısınız. Belki Allahın hoşuna gider durumunuz düzelir birşey olur.
Yada eşinizin kardeşleri varsa herkes 150-200 verse yükünüz hafifler kardeşler kendi aralarında bakmış olurlar.
Bilmiyorum ama daha 3 senelik evlilik adam bir tokezlemis sen evi terk etmeyi dusunuyorsun.. durumu iyiyken hic bir sey demeyip su an bunu dile getirmen ve daha yeni calismaya baslayacakken ailesine bakmak istememek pekte vicdani bir durum degil.. oturup konusulmali bir muddet ailesi her iki tarafta duzene cikana kadar herkez tasin altina elini koymali.. varlikta iyi yoklukta ben yokum gibi olmus hic hos degil..
O ailesine ne kadar veriyorsa sen de kendi ailene aynısını ver. En azından kardeşinin okul masraflarını karşıla.
Iliskimi bitirme sebebim buna benzerdi. Bitirdikten sonra fark ettim ki, evlenseydim durum degismeyecekti, onun ailesinin hep onun maasinda sonsuza dek payi varmis gibi somurecekti.
Evlenen bireyin anne babaya maddi destekte bulunmasi -istasnai durum haricinde- dogru degil.
Biri diyor ev gecindiriyorum, ee diger tarafindan da yeni kurdugu evi var.
Ee ben sana zamaninda bunca parayla harcmama yaptim, okuttum.
Iyi de geri alinmali kredi mi verdin, evlat mi yetistirdin?
Kendi dolmuslugum, tasmisligimi yazma imkani oldu bana da :)
Evlenmeden duskun olmayanini, benden gayri evlilik plani yaparken ailesine duskun oldugunu gorup def ettim.Benim eşim evlenmeden önce böyle ailesine düşkün değildi ne oldursa evlenince oldu :) durumumuz iyiyken sürekli a san z ye market alısverişlerini falan yapıyordu o Zaman birşey demiyordum ama zor durumdayken ailelerinde biraz evlatlarını düşünmeleri gerekir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?