Kv yatılı misafirliğe geliyor.

hem kendını rahat hıssederdı
hemde ıstedıgını yapabılırdı dıye

Yemegi kayinvalide yapsin demis ya bir arkadas,boyle bir beklentiniz olmasin.. ozellikle geldigi gunun aksaminda iki uc cesit yemek cikarin onüne..kim olursa olsun misafirdir..hangi eve ilk gelen misafir mutfaga sokulur..sonraki gunler zaten calisiyormussunuz,sizr kolaylik saglamak acisindan yapabilir belki,kendi istegine kalmis..siz en kotuyu dusunun bir haftalik yemek programinizi yapin.
Ilk gun icin,birgun onceden,bir firin yemegi yapin dolaba atin,mercimek corba,borek yapin,yiyeceginiz zamanda firina atarsin,pilav yaparsin o arada.. bunun disinda nohut fasulye yapacaksan onlarida haslayip buzluga atin,kolaylik oluyor.daha cok var aslinda secenekte,aklima ilk bunlar geldi.

Başlığı okuyunca ay dedim yine kayınvalide gelecek kamp kuracak oglunun evinde kışı geçirecek.
Neyseki konu başkaymış.
İzmir kofte yapabilirsiniz hani kofte patatesin hafif kızartılarak , fırinda domates sosuyla pişen halini. Kızartıp atın dolaba, sonraki akşam soslar firına atarsınız. Pilav zaten kolayca yapılır. Cacıkda yapıp dolaba atabilirsiniz. Bir de sütlü tatlı yapsanız olur bence.
Çalışan biri için ideal bir menü.
Kolaylıklar dilerim.

Aynen katılıyorum canım.
Hele hele geldiği akşam, kesinlikle full donanımlı olmalıyım.
Sonrası dediğin gibi, o da yardıme der zaten, allah var ikimizde takıntılı insanlar değiliz. Ne ben "o benim mutfağıma girmesin" derim, ne de o "ben yapmam, gelin yapcak herşeyi" der.

Dediğiniz gibi, ilk güne fırın yemeği düşünüyorum. Ertesi güne nohut vs ıslatırım. Hep bir sonraki güne hazırlık şeklinde devam eder. :)

Öyle şey olur mu allah aşkına. :)
bilmem olur siz nerelisiniz bilmiyorum
biz başka bir ülkedeniz diyeyim
türkiyede yasıyoruz sımdı
bızde bu seyler daha rahattır kadın hem erkek gıbı ıse gıdecek hemde evde kayınvalıdesı varken aksam yemek yapıcak
yapılmaz bızde yanı
benım kaynanam edırnelı hafat ıcı yemege cagırdıgımda bıze o erkenden gıdıp yapıyor
bence hıc sorun yok
ustelık kendını dıslanmamıs hıssedıyor

Bu saatte aserdim keşke okumasaydım bu konuyu ne güzel saymisiniz yemekleri karniyarik çekti cnm en sevdiğim yemek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…