Kv zihniyeti

Zorunlu degilsin ha yardim olur o ayri. Ben yapmiyorum mesela cunku titiz bi kaynanam var. Bana o soyle degil derse o an birakirim sen yap derim. Esimde sagolsun kalk yardim et demez hatta ben derim git bak yardim et ne oturuyosun derim. Sonucta kendi annesi :halay:

Ben anneme gidince bile annem kıyıp iş yaptırmaz. Bu kadını Allah düsmanımın basına vermesin. Etraftan akraba vs gelse bir iyi davranır ki sormayın ama millet gidince laf sokmaya başlar

Ben anneme gidince bile annem kıyıp iş yaptırmaz. Bu kadını Allah düsmanımın basına vermesin. Etraftan akraba vs gelse bir iyi davranır ki sormayın ama millet gidince laf sokmaya başlar

Yapmayin o zaman. Madem oyle sizinde tansiyonunuz ciksin. Sahsen ben bana esim oyle davransa bilerek merdivenden duserdim biliyo musun?? Bilerek zarar veririm kendime bir daha da gitmem. Merak ettim kaynananiz yasli mi? Belki sizin gitmenizi kendine tatil olarak goruyodur. Bide cok mu uzaksiniz ki 2 hafta tatile gidiyorsunuz??

Kızlar gitmek istediğimi söyledim eşimde annesine biz erken döneceğiz dedi kadın krizlere girdi tansiyonum çıktı diyor ölçtürmüyor ama. Eşimde annemi üzdün bende senin ailene gitmeyeceğim dedi gitti yanımdan

Eşinizde iş yokmuş kusura bakmayın ama

Kızlar Kvnin evine misafirliğe geldim iki haftadır buradayım. Şuan yemeği bulaşığı temizliği bana kitlemiş durumda. İlk gün kendi yaptı. Sadece fikirlerinizi merak ettiğim için soruyorum. Bunları yapmak zorunda Mıyım? Yani yardım olsa edeceğim ama görevim gibi üstüme yapıstı. İşin kötüsü bunu her Seferinde yapıyor. Artık ciddi ciddi sinir olmaya başladım. Yine yaparım yapmasına ama aksama kadar ter akıyor bir yerlerimden çok yoruluyorum. Bir çözüm gösterin nasıl bu işi değiştirebilirim
Bende de var aynı kaynanadan 8.5 aylık hamileliğimde 3 gün uğradık görev yerine giderken hiç bir iş yapmadığı gb giderken bulaşıklarınızı da yıkayın dedi. Ayaklarım davul gb şişmiş 1000 km yol gelmişim yemek bulaşık herşeyi kitledi kadın o yüzden seni çok iyi anlıyorum.

Yapmayin o zaman. Madem oyle sizinde tansiyonunuz ciksin. Sahsen ben bana esim oyle davransa bilerek merdivenden duserdim biliyo musun?? Bilerek zarar veririm kendime bir daha da gitmem. Merak ettim kaynananiz yasli mi? Belki sizin gitmenizi kendine tatil olarak goruyodur. Bide cok mu uzaksiniz ki 2 hafta tatile gidiyorsunuz??

Uzak sayılırız daha doğrusu eşimin izni olmuyor sadece fırsat buldukça gidiyprız öyle söyleyeyim. Bayramlarda filan izni olmadığı icin gidemiyoruz. Yaşlı değil ya gayet genç bir kadın 50 yaşında yoktur bile. Genç yani ama hastalıkla korkutmuş herkesi

Bende de var aynı kaynanadan 8.5 aylık hamileliğimde 3 gün uğradık görev yerine giderken hiç bir iş yapmadığı gb giderken bulaşıklarınızı da yıkayın dedi. Ayaklarım davul gb şişmiş 1000 km yol gelmişim yemek bulaşık herşeyi kitledi kadın o yüzden seni çok iyi anlıyorum.

Kaynana görümce huzursuz etmek için uğraşıyor. Ellerinden gelse boşatırlar. Allah ayaklarına dolaştırsın inşallah

Kızlar Kvnin evine misafirliğe geldim iki haftadır buradayım. Şuan yemeği bulaşığı temizliği bana kitlemiş durumda. İlk gün kendi yaptı. Sadece fikirlerinizi merak ettiğim için soruyorum. Bunları yapmak zorunda Mıyım? Yani yardım olsa edeceğim ama görevim gibi üstüme yapıstı. İşin kötüsü bunu her Seferinde yapıyor. Artık ciddi ciddi sinir olmaya başladım. Yine yaparım yapmasına ama aksama kadar ter akıyor bir yerlerimden çok yoruluyorum. Bir çözüm gösterin nasıl bu işi değiştirebilirim
2 hafta uzun bi sure. Yani 4-5 gunlukten sonra bence nereye gidilirse gidilsn artik misafr modundan cikiliyorm ben 1 hafta kalirim onda da bi kac kez bulasik yikarimm. Annemn evinde de ayni. Bana gore yardim edilmeli ama ev bizimmis gibi butunyle hersyi vazife gibi yapmak sacma geliyor ama iste adetleri boyle maalesf

Benim kv de aynı ama ben yapmıyorum
Biz düğünden sonra yaklaşık bir ay onlarda kaldık orda benden iş bekledi
Ben de açık açık söyledim
Ben yeni gelinim iş falan yapamam dedim yapmadım da.
O sıralar eltim de orda kalıyordu
Sadece ona üzüldüğüm için yardım ettm

Sonrasında gittiğimiz yaz tatillerinde de yaklaşık iki ay kalıyorduk ama ben yine canım isterse yaptım istemezse yapmadım
Çünkü aynı sizin KV gibi gelin geldi elimi eteğimi cekeyim işler onlara kalsın derdinde

Anlamiyorum bir kadın kendi evinin işini nasıl başkasına yaptırma derdinde olur

Bir kere eşime şikayet edecek oldu esim de hizmetçi mı kız tatile geliyor iş yapmaya gelmiyor dedi bir daha da konuşamadı kv

Ben çözümü nasıl buldum
Evin hanımı benmişim gibi her gün iş bölümü yapiyrm eşime kayinlarima falan herkese bir iş veriyorum
Kaynanaya da anne sen de şu işi yapacaksın diyorum o zaman yapıyor
Ona genelde tuvaleti banyoyu yikatiyorum
Çünkü çoğunluk kendi çocukları evde ve ben mecbur değilim onların pisliğini yıkamaya

Yemek yaparken de anne gel yardım et diyorum birlikte yapıyoruz
Bulaşık makinasını evin hanımı bilir diyorum ona yerleştirme işini bırakıyorum

Yani böyle yapa Yapa KV alıştı şimdi kendiliginden gelip sorar kızım ne yapayım diye

Sanki ben kaynana o gelin :işsiz:

Bir kere bana yünler yıkanacak dedi
Ben de kendine güveniyorsan yıka bana güvenme ben yikayamam dedim

Zaten benim bobreklerim rahatsız azıcık usutsem hasta oluyorum
Bu yüzden eşim hiç karışmaz bana
Ben de istediğim gibi konusuyrm KV ile ama tabiki saygısızlık etmeden

Bir kere ev süpürülecek dedi ben de herkes kendi odasını süpürsün dedim kendi odami süpürüp yerine bıraktım süpürgeyi

Ha böyle diyorum diye hiç mi evi temizlemedim
Yeri geldi her işi yaptım ama sadece kendim istediğim zamanlarda
Mecburmusum gibi hissettirdiği zaman hiçbir işe elimi surmem

Ama dediğim gibi yemek de yaptım temizlik de yaptm tatlı pasta da yaptım misafir de ağırladim
Çünkü cidden çok uzun kalıyoruz orda mecburiyetten

Uzak sayılırız daha doğrusu eşimin izni olmuyor sadece fırsat buldukça gidiyprız öyle söyleyeyim. Bayramlarda filan izni olmadığı icin gidemiyoruz. Yaşlı değil ya gayet genç bir kadın 50 yaşında yoktur bile. Genç yani ama hastalıkla korkutmuş herkesi

Bundan sonra gitmezsiniz. Plan yapin oncesinde parasini odediginiz bisey olsun 3 gunlugune gidin sonrasinda da tatilinizi yapin. Yoksa birakmazlar. Sen caninin kiymetini bilmezsen kimse senin kiymetini bilmiyo valla.

Tabi ki mecbur değilsin .istiyorsan yaparsın istemiyorsan yapmazsın ..dayatiliyor ve diretiliyorsa hiç yapmazsın hatta .. herkes evine yardımcı alabilir ,alamayinin paşa oğlu aliversin .. tatile mi gittin hizmetcilige mi ? ya maaşımı verin ya istifa ediyorum de :P

Hasta numarası yap.şuramda buranda kist cikmis de cok agrim var de gider gitmez doktora kosucam de.uydur bi hastalik.aklima baska bisey gelmedi.ha bide bidaha kalmaya gitme

3 hafta neden kaliyorsunuz ben onu anlamadim hatta 2 ay kaliyorum yardim etmiyorum yazan olmus 3 hafta 2 ay misafirlik olmaz misafirlik dedigin 2 3 gundur ayrica nasil rahat ediyorsunuz? Ben evim disinda asla rahat edemem. Her ise yardim etmeniz gerekir ama tek sizin uzerinize yikiyorsa is bolumu yapalim diyin. Temizlik yapacaksam yemekleri sen yap diyin ya da temizlik yapacaksam yemege girmem diyin cok yoruluyorum diyin köle gibi kullanamaz sizi ama yardim edeceksiniz tabii ki.

iki haftalik misafirlik icin yapilmasi gereken o zaten. Bilmiyorum ben o kadar uzun sureligine gitsem zaten birakmaz kendim yapardim.

Back
X