Kv zihniyeti

Eşiniz bu 3 hafta süresince ne yapıyor? Annesini özlediyse neden annesi gezmeye gidiyor? Annesi gittiğinde eşiniz nerede? Evde ise o da yardım etsin size. Dışarı çıkıyorsa siz de peşine takılın.

Ya da en güzeli bir dahakine “sen git kocacım, ben tatil yapamıyorum gittiğimde” deyip yalnız gönderin.

eşinizde iş yok maalesef..
niye illaki kötü olmamaya çalışıyorsunuz sizi bu kadar ezen ve değer vermeyen bir adamla..
çatır çatır kavga da edin kötü de olun yani..
adam anasına kul köle ediyor sizi, siz hala kötü olmayayım mı diyorsunuz..
bir sabah kalkın ve direkt dışarı çıkın tüm gün gezin, bundan sonra iş yapamayacağım artık çok yoruldum deyin..
gerekirse tek başınıza evinize dönün, bu kadar enayi yerine konmak da olmaz.

3 hafta neden kaliyorsunuz ben onu anlamadim hatta 2 ay kaliyorum yardim etmiyorum yazan olmus 3 hafta 2 ay misafirlik olmaz misafirlik dedigin 2 3 gundur ayrica nasil rahat ediyorsunuz? Ben evim disinda asla rahat edemem. Her ise yardim etmeniz gerekir ama tek sizin uzerinize yikiyorsa is bolumu yapalim diyin. Temizlik yapacaksam yemekleri sen yap diyin ya da temizlik yapacaksam yemege girmem diyin cok yoruluyorum diyin köle gibi kullanamaz sizi ama yardim edeceksiniz tabii ki.

Öncelikle lütfen mesajımı polemik olarak algılamayanız

İki ay kalıyorum mesajını yazan benim
Ancak şunu bilmenizi isterim ki hiç kimse evi dışında o kadar uzun süre kalmayı istemez.
Doğu'da çok ücra bir ilçede öğretmen olarak görev yapıyoruz.
Memleketlerimiz çok uzak ve gidip gelmek masraflı olduğundan sadece yaz tatillerinde gidebiliyorz.

Yaz tatili geldiği zaman herkes gidiyor ve ilçe hayalet şehir oluyor.
Sadece yerli halk kalıyor onların da çoğu köylerine gidiyor, arkadaşlarımız desek hepsi gitmiş oluyor.
Başta da söylediğim gibi elbette kimse istemez bu kadar uzun süre başka yerde kalmayı ama malesef şartlar bu şekilde.

Eğer evimizi kurduğumuz yer memleketlerimize yakın olsaydı zaten kendi evimizde kalır arada gider ziyaret eder tekrar evimize dönebilirdik.
Fakat evimiz benim memleketime 11 saat esimin memleketine 16 saat uzaklıkta.

İnanın kimse istemez iki ay boyunca valizde yaşamayı ama şartlar bu şekilde malesef

Bu konuda resmen hırs yapmış yani oğlu da görüyor misafirlikte filan hep bir kullanma çabası. Biz gelince inçe temizliğe girer mesela. Normalde öyle hergün temizlik yapmaz. Bıktım artık yordu beni ya. Böyle yaptıkça içimden de gelmiyor. Ses etmese zaten yardım edeceğim. Kullanmaya çalıştığını düşünüyorum bu yüzden sinir oluyorum. Nasıl kurtulabilirim bu durumdan daha 1 hafta daha kalacagım
Açık açık söyleyin anne camları mi yaliyorsun niye her gün temizlik bezini ortaya çıkarıyorsun deyin

Kızlar Kvnin evine misafirliğe geldim iki haftadır buradayım. Şuan yemeği bulaşığı temizliği bana kitlemiş durumda. İlk gün kendi yaptı. Sadece fikirlerinizi merak ettiğim için soruyorum. Bunları yapmak zorunda Mıyım? Yani yardım olsa edeceğim ama görevim gibi üstüme yapıstı. İşin kötüsü bunu her Seferinde yapıyor. Artık ciddi ciddi sinir olmaya başladım. Yine yaparım yapmasına ama aksama kadar ter akıyor bir yerlerimden çok yoruluyorum. Bir çözüm gösterin nasıl bu işi değiştirebilirim
Ne zamana kadar kalacaksınız
Ben olsam bir gün esimle konuşur şu gün kalk gidiyoruz derdim

Hayır yapmak sorunda değilsiniz . Çok gerilkafalı bir Kv varmış .
Yapmayın sizde

Ben anneme gidince bile annem kıyıp iş yaptırmaz. Bu kadını Allah düsmanımın basına vermesin. Etraftan akraba vs gelse bir iyi davranır ki sormayın ama millet gidince laf sokmaya başlar
Ben olsam tamda o elalemin yanında ah vah eder hasta gibi yatardim
Soranlara buraya geldigimden beri dinlenemedim her gün is yaptik onu bunu yaptik diye anlatin

Normali ne bilmiyorum ama.yazlari gelinler kizlar bir araya geldi mi annemlerde kahvaltiyi ve yemekleri annem hazirlar gencler bulasigi makinaya yerlestirir sofra kurulur kaldirilir gerekliyse ve isterlerse ev supurulur toz alinir vs.

Kızlar gitmek istediğimi söyledim eşimde annesine biz erken döneceğiz dedi kadın krizlere girdi tansiyonum çıktı diyor ölçtürmüyor ama. Eşimde annemi üzdün bende senin ailene gitmeyeceğim dedi gitti yanımdan
O bacım senin işin is
Tamam gelme ama bende bundan sonra seninkine kessen gelmem derdim
Esin ana kuzusu anada tam bir yılan maalesef

Valla cocukken bizim kadinlara kolelik hapi falan mi iciriyor aileleri anlamadim brn bu isi
Neden yapiyorsunuz? Neden katlaniyorsunuz boyle bir seye ?
Daha konu sahibi kıvranıp duruyor nasıl halledeyim diye
Koca kisisinin canına minnet kendi tatil yapiyor annesini görüyor buyuk ihtimal arkadaşlarıyla buluşuyor
Kaynana kisisinin canına minnet temizlik yapiliyor üç ogün yemek yapılıyor kendi geziyor oğlu yaninda
Olan konu sahibine oluyor
Heleki biraz erken gidelim teklifine direkt senin ailenin yüzüne bakmayacagim diyen bir adam var karşıda

Konu sahibinin yerinde olsam bir dahakine zaman şartı koyarım büyük ihtimal zaman şartına uymazlar o yüzden kocamin biletini de kendi biletimide önceden alırım
Tam üç günlük koca gelmiyorsa kendi bilir

Daha konu sahibi kıvranıp duruyor nasıl halledeyim diye
Koca kisisinin canına minnet kendi tatil yapiyor annesini görüyor buyuk ihtimal arkadaşlarıyla buluşuyor
Kaynana kisisinin canına minnet temizlik yapiliyor üç ogün yemek yapılıyor kendi geziyor oğlu yaninda
Olan konu sahibine oluyor
Heleki biraz erken gidelim teklifine direkt senin ailenin yüzüne bakmayacagim diyen bir adam var karşıda

Konu sahibinin yerinde olsam bir dahakine zaman şartı koyarım büyük ihtimal zaman şartına uymazlar o yüzden kocamin biletini de kendi biletimide önceden alırım
Tam üç günlük koca gelmiyorsa kendi bilir
Benim algilama kapasitemin cok otesinde seyler bunlar
Ben kocamin ailesinin evine gidicem ve is yapicam , saka gibi , yardim elbette edilir , sofra hazirlanir toplanir arada yemege yardim edilir vs ama konu sahibinin anlattigi seyler yapilmaz , o koca kisisi de boyle birsey talep ederse bir daha kocam olmaz zaten
Ay neyse ya benim sinirlerim bozuluyor cidden boyle konulari okudukca

Öncelikle lütfen mesajımı polemik olarak algılamayanız

İki ay kalıyorum mesajını yazan benim
Ancak şunu bilmenizi isterim ki hiç kimse evi dışında o kadar uzun süre kalmayı istemez.
Doğu'da çok ücra bir ilçede öğretmen olarak görev yapıyoruz.
Memleketlerimiz çok uzak ve gidip gelmek masraflı olduğundan sadece yaz tatillerinde gidebiliyorz.

Yaz tatili geldiği zaman herkes gidiyor ve ilçe hayalet şehir oluyor.
Sadece yerli halk kalıyor onların da çoğu köylerine gidiyor, arkadaşlarımız desek hepsi gitmiş oluyor.
Başta da söylediğim gibi elbette kimse istemez bu kadar uzun süre başka yerde kalmayı ama malesef şartlar bu şekilde.

Eğer evimizi kurduğumuz yer memleketlerimize yakın olsaydı zaten kendi evimizde kalır arada gider ziyaret eder tekrar evimize dönebilirdik.
Fakat evimiz benim memleketime 11 saat esimin memleketine 16 saat uzaklıkta.

İnanın kimse istemez iki ay boyunca valizde yaşamayı ama şartlar bu şekilde malesef
Polemik kesinlikle degil tabii sartlar o sekilde gelismis ama ornegin bir tatil kasabasinda bir ev tutarsiniz esinizle dinlenmis olursunuz tatil yaparsiniz denize girersiniz girmeseniz de dinlenirsiniz yani o 2 ayi orada gecireceksiniz diye bir sey yok ki.. tabii ki her sey maddiyat ama cok cuzi miktarlarda bile ayarlayabilirsiniz.

Ben kocamin ailesinin evine gidicem ve is yapicam , saka gibi , yardim elbette edilir , sofra hazirlanir toplanir arada yemege yardim edilir vs ama konu sahibinin anlattigi seyler yapilmaz , o koca kisisi de boyle birsey talep ederse bir daha kocam olmaz zaten
Cidden ya
Üç ogün yemek yaptırıp bulaşıgi kitlemek sürekli silgi yaptırmak ne
Kadın gelinini hizmetçi yerine koyup bundan zevk aliyor ego tatmini yapıyor
Üstelik yalan yeri yemini ve hastalığı varmış kadının koca desen zaten konu sahibine yar değil

Ben olsam sen kendi anneme ben kendi anneme bundan sonra böyle diye rest çekerim
Kadın tam bir yilan konu sahibi ugrasmaz bu kadinla

Cidden ya
Üç ogün yemek yaptırıp bulaşıgi kitlemek sürekli silgi yaptırmak ne
Kadın gelinini hizmetçi yerine koyup bundan zevk aliyor ego tatmini yapıyor
Üstelik yalan yeri yemini ve hastalığı varmış kadının koca desen zaten konu sahibine yar değil

Ben olsam sen kendi anneme ben kendi anneme bundan sonra böyle diye rest çekerim
Kadın tam bir yilan konu sahibi ugrasmaz bu kadinla
Aynen , koca ariza cikariyorsa o yapsin tum isleri
Seven adam karisina kiyamaz ya cidden kiyamaz

kayinvalidem 67 yasinda 7 senelik evliyim ben gitmeden evi komple temizler Allah bin kere razi olsun cocuklarimin yataklarina kadar ayarlanir beni oyle mahcup eder gizmet beklemeyi birak pesimizde dolanir inan abarti degil anlattigim esim ameliyat oldu 8 aylik dolu hamileydim 40 gun bebekler gibi bakti o yaşında simdi ben ne yapıyorum dersen elimden geldigi kadar tabiki kosuyorum ama gonullu seve seve dedigin gibi boyle kole anlayisi olmaz bende asla kaldiramazdim yapmazdimda ben anlayamiyirum dedigin gibi kizlarimizi umarim dogru bilincli yetistirebilirzde saygi duyarak yapar isin ucundan tutar zoraki koca tehdit ediyor kv emrediyir diye degil

Polemik kesinlikle degil tabii sartlar o sekilde gelismis ama ornegin bir tatil kasabasinda bir ev tutarsiniz esinizle dinlenmis olursunuz tatil yaparsiniz denize girersiniz girmeseniz de dinlenirsiniz yani o 2 ayi orada gecireceksiniz diye bir sey yok ki.. tabii ki her sey maddiyat ama cok cuzi miktarlarda bile ayarlayabilirsiniz.

Gerçekten keşke dediğiniz gibi olabilseydi ama malesef ekonomik şartlar buna uygun değil.
Ben atanamadigim için ücretli öğretmenlik yapıyorum çünkü bulunduğumuz ilçede başka bir iş imkanı yok.
Ücretli öğretmenlik maaşı nedir derseniz asgari ücret bile değil ve karne günüyle birlikte ücret de kesilir.

Yani yaz tatilinde sadece eşimin maaşı kalıyor.
Okul dönemi olmadığı için de ek ders yatmıyor ve sadece sabit maaşa tabi oluyoruz.

Çok şükür KV evinde iş konusunda eşimle hiç problem yaşamıyoruz çünkü eşim de beni anlayabiliyor ve benim saygı çerçevesinde konuştuğumu biliyor.
Başka bir mesajda da yazmıştım
KV evinde iş bölümü yaparak herkesi işe dahil ederek çözümü buldum.
Ha zor olmuyor mu illa ki zor ama doğu görevimiz bitene kadar bu şekilde yürütmek zorundayız.

anlıyorum sizi aynısı bende de vardı... ben yardım etmeyi severim gelin yapacak zihniyeti benim sevmediğim... 2 haftada çok uzun ama şunu yapın bir kere madem tatildesiniz... bir iki toplamadan çıkın sonuçta tatil gezmeye geldiniz dimi oraya akşamda yemeğe kalırsanız masayı kaldırın.. ben olsam otelde başbaşa kalalım derdim kocamı kaçırırdım o evden... kayınvalide sorarsada tatildeyiz dinlenelim,başbaşa kalalım, gezelim istiyorum yine gitmeden geliriz biz derdim ha otele gidemiyor illa orda kalmam gerekiyorsada yeter bu kadar evimi özledim der evime döner evimde dinlenirdim böyle tatil mi olur. bir dahada bu kadar uzun süre kalmaya gelmezdim. ha diyelim mecburiyet var ortada o zaman yorgunsam yoruldum kocacım bugünde sen topla masayı derdim. sonuçta hayat müşterek dimi... iş bölümünü kayınvalidenizle yapamıyorsanız eşinizle yapacaksınız..

Esine soyle annesine biraz citlatir belki ama senin kv az degilmis sana yikmis bilerek ben olsam hastayim flan filan yapardim

Back
X