Kvalide uzerinde araba

Sonnay333

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2018
45
25
3
38
Merhaba hanimlar
Gecen yıl takilarimizla ve iki ailenin destegiyle araba aldik. Esim iste oldugu icin araba senin uzerine olsun dedi. Kvalidem, kayinpederim ve babam islemler icin gittik. Benim kimlikte sorun ciktigi icin babamda kizim bidaha ugrasmayin gelmisken kvalidenin uzerine oluversin dedi. Bende tamam dedim. Kv eger istemezsen olmasin faln dedi ama ben o an bisey diyemedim sorun degil olsun dedim. Neyse esime bunu aksam anlattim biraz uzuldum.dedim ilk defa bizim biseyimiz olacakti heveslenmistim faln dedim. O da ne farkeden yine biz kullancaz dedi oyle kaldi gitti. Simdi bir yildir araba kvalidemn uzerinde biz kullaniyoruz onlarinda isi oldugunda arada aliyolar. Ama ben bu durumdan cokta hosnut degilim benim veya esimin uzerine olmasini isterdim. Simdi bunu esime soylesem arabayi uzerimize alalim diye nerden cikti durup dururken der. Siz boyle bisey istermiydiniz. Sizce ne yapmaliyim.

iki aileden destek alacak kadar durumunuz müsait değilse araba ne lazım anlamadım.

ayrıca kayınvalide ya da kayınpeder desteği varsa "ilk defa bişeyimiz olacaktı" zaten tam bir mantık hatası.

eğer ihtiyacınız olduğunda kullanımdan mahrum kalmıyorsanız sorun etmeyin.

kayınvalideye bişey olursa sizin arabanın miras olarak bölüneceği geldi aklıma yalnız.

Açıkçası bende yerinde olsam rahatsızlık duyabilirdim eğer senin ailenin de desteği varsa tabii ki bu konuda fikir belirmekte özgürsün.Ama artık geç kalınmış bence tekrar üzerinize almak için bir ton tapu masrafı gerekecek ve belki de eşiniz bu duruma tepki gösterecek bilinmez,ilerde arabayı değiştireceğiniz güne kadar içinizi ferah tutun bence

Hamile oldugum icin hastane isleri falan gerekiyordu bir araba. Ikimizde asgari ucretle calisan insanlariz aileler de az da olsa yardim edelim.dediler. dunyanin bin bir turlu hali var sonucta

Ben değiştirmek istemezdim. Zaten onun üstüne alınmış 1 yıl geçmiş sorunsuz kullandığınız bir araba yani.
Hem kv işi olduğunda vermekten mi hoşnut değilsiniz? O kısmı anlayamadım.

Hamile oldugum icin hastane isleri falan gerekiyordu bir araba. Ikimizde asgari ucretle calisan insanlariz aileler de az da olsa yardim edelim.dediler. dunyanin bin bir turlu hali var sonucta
ayy özğr dilerim. sağlık durumunda araba cidden önemli oluyor. kusura bakma helal et hakkını.

benim çevremde spor araba isteywn gelinler olduğu için bi an onlarla karıştırdım.

çok özür dilerim gerçekten afedersin...

lüks gördüm bir an...

Ben değiştirmek istemezdim. Zaten onun üstüne alınmış 1 yıl geçmiş sorunsuz kullandığınız bir araba yani.
Hem kv işi olduğunda vermekten mi hoşnut değilsiniz? O kısmı anlayamadım.
Isleri oldugunda arabayi aliyorlar bunda sorun yokta. Benim icimde ozamandan beri kaldi acikcasi cok istemedim ama tabi uzerinden bir yil gecti artik

Zaten onların yardımı ile almışsınız araba bir nevi onlarında sayılıyor..
Tamamen size ait olsun istiyorsanız sizin emeğiniz ile alınması gerek.
Iatediginizde kullanabiliyorsanız sorun yapmayın..

Kadın sormuş size istemezsen almayayım diye. İçinize sinmiyorsa ilerde satar model yükseltirsiniz ve alırsınız üzerinize. Şimdi dan diye istemek ayıp olur.

Isleri oldugunda arabayi aliyorlar bunda sorun yokta. Benim icimde ozamandan beri kaldi acikcasi cok istemedim ama tabi uzerinden bir yil gecti artik
Boşuna masraf çıkarmak olarak bakabilirsin belki olaya. Önemli olan kimin üzerinde olduğu değil ki. Sizin arabanız o. Size alındı. Benim diyemediğin için mi rahatsızlık hissediyosun bu kadar?

Burdan tabi hersey tamamiyle anlatilamiyo bazen sorun degil

Model değiştirmek için sattığınızda kendi üzerinize alırsınız. Allah korusun kayınvalideye bir şey olsa, mirasçı kardeşler varsa sizin ailenizin yardımından haberleri olsa da anne yardım ettiği için hak talep edebilirler. İnsanlar belli olmuyor.

Zaten onlar da yardim ettiği için bir sorun olmaz bence. Ustelik araba eve de benzemez. 3, 5 yıl sonra başka bir marka almaya karar verebilirsiniz. Hem de kayınvalidenin yaşı sebebiyle kaskoya daha uygun bir fiyat çıkar. Ama illa ruhsat üzerinize olsun isterseniz; Allah korusun ölümlü ya da yaralanmalı bir kaza durumunda araç sahibinin de sürücüyle birlikte maddi manevi tazminatla yükümlü olacağıni ileri sürerek üstünüze alabilirsiniz. Sunabileceginiz tek gerekce bu sanırım .

Danaya girer gibi girmişsiniz. Ne fark eder şu durumda arabanin kimin uzerine oldugu? 3 aile para koymuş sonuçta.
Ek olarak bir araci birden fazla kişinin aktif kullanmasi sıkıntı olabiliyor ruhsat sahibi için. Kaza vs durumlarinda diye biliyorum.

Anca model değiştirince artık. Yalnız bu tarz tapu işlerine babanızı dahil etmeyin bence artık. İyi niyetli de olsa gereksiz bir emrivaki yapmış size.

hepsini gecin farz et kvdene birse oldu
miras kalie o araba hemde esine
ve tüm cocuklarina... o yüzdenbaskasinin üzerine mal almam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…