• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kvdem

whatsapp da kimler var bilemem ama kapalı birinin
açık fotoğrafını koyması doğru değil fotoğraflarını gösterirsin tabiki
ama namahrem olmayan bayanlara benimde düğün fotoğrafım açık
evde çerçevelerde de var hatta eve erkek gelirse kaldırıyorum bayan
gelirse kalıyo fotoğraf çektirmeseler o zaman demişin de ben kendi anılarım
için çektiriyorum fotoyu namahrem görmese de olur yani.ilerde çocuklarımla
torunlarımla eşimle bakıp hatırlamak için yani..kv bende gayet tatlı dille söylemiş emir göremedim
ben.

Uygun görmeye bilirsiniz tabikide bende face veya herkesn görebilcegi biyere atmak taraftarı degilim benim telefonumda kayıtlı erkek vs. görmemesini istemicegm biri yok kız arkadaslarımdanda bu konuda hic kocunmamıştm yanlıs oldgnu düsünmedim o yüzden.
Nasıl yani şimdi senin telefonun da hiç mi erkek telefon numarası yok?
Mesela kaynın,ne bileyim bir kuzenin,amcan,dayında mı kayıtlı değil veya kp in.
Ya da geçici olarak kaydedilmiş bi numara mesela.Yani illa ki vardır bi numara.
Bunlardan birinin görmesi bile skıntılı sonuçta.
Çevremde kapalı biri bunu yapsa ben de içimden e neden kapandın millet kolunu görecekse diye düşünürdüm açıkçası.

Ben çoğunluk gibi düşünmüyorum. Yaptığınız şeyin bize ya da kayınvalidenize göre doğru/yanlış olmasının bir önemi yok ki. Sizin ne düşündüğünüz ve nasıl yorumladığınız önemli. Çünkü bahse konu eylem tamamen bireysel tercihleriniz ve yaşam biçiminiz ile alakalı. Aldatma, şiddet gibi herkesin yanlışlığı üzerinde mutabık olabileceği cinsten bir eylem değil.

Bu durumda sizin doğrunuz kimi ne ilgilendirir? Siz rahatsız olmuyorsanız bitmiştir.

Kayınvalidenin yanlış üslubuna değinmiyorum bile.

Üstat ne güzel söylemiş;

''Örtü şuurlu takılmadığı halde bir değere sahip olsaydı cennetin baş köşesinde rahibeler otururdu.'' NFK

bu sadece kapalılık meselesi değil aslında.. vejeteryan olduğunuzu ilan ettikten sonra whatsapp'a kebap yerken çekilen bir fotonuzu koysanız onda da tepki alırdınız.. "ama zamanında kebapları götürmüştüm, ne yani paylaşmayayım mı" diyebilirsiniz tabi ama millet de dalga geçer ve konuşur.. ya önemsemeyeceksiniz ya da kaldıracaksınız..

Kv nizin ne niyetle söylediğini bilmem ama doğru bi durum değil. Ben şahsen garip karşılıyorum kapalı insanların açık fotoğraf paylasmalarini

konu sahibinin 'orasını burasını açanlar' tavrından sonra savunulacak bi yeri kalmadı ama;

benim başım açık ama çok fazla açık giyinemem. mesela biri kalkp bana aaa nedenşort giymiyosun dese (ki diyolar) ne alaka derim. kapalı bi kadına da ama kapandıysan fotoğrafını gösterme, aman öyle giyinme demek aynı şekilde saçma geliyor. size ne bize ne? herkesin dini inanışı kendine kadar. elalemin günahından siz sorumluymuşsunuz gibi hemen eleştirmeyin.

kesinlikle kv haklı. tabi eşinde haklı. madem kapandım. ortalıkta açık fotoğrafının gezmesi doğru değil. ben kapandığımda yaptığım ilk şey, sosyal medya hesaplarımdan açık fotoğraflarımı kaldırmaktı.

bu arada kendi annemiz bunu söyleseydi kötü niyetlı olmazdı. ama kv söyledı kötü oldu.
çünkü o bi arkadaş gibi bile olsa asla bize bişi diyemez :KK70:
ama arkadaşımız
annemız
ablamız
hatta komsumuz diyebilir...
kadın bakmış ki kendinle çelişiyorsun , söylemiş işte yanlıs oldugunu ne var yani! söyleme tonu belkı yanlıstı orası ayrı.

konu sahibinin 'orasını burasını açanlar' tavrından sonra savunulacak bi yeri kalmadı ama;

benim başım açık ama çok fazla açık giyinemem. mesela biri kalkp bana aaa nedenşort giymiyosun dese (ki diyolar) ne alaka derim. kapalı bi kadına da ama kapandıysan fotoğrafını gösterme, aman öyle giyinme demek aynı şekilde saçma geliyor. size ne bize ne? herkesin dini inanışı kendine kadar. elalemin günahından siz sorumluymuşsunuz gibi hemen eleştirmeyin.

ikisi çok farklı. belli ki arkadaş Müslüman ve Kur-an da kitabı. orada doğru bir tanedir. kapandıysa kapalı olarak görünmek zorundadır etrafta. yani bunu eğitim-öğretim gibi düşünmek gerekiyor. ders 40 dakika teneffüs 10 dakikadır. öğrenciler kafasına göre aaa ben 20 dakika derse gireceğim fazlası olmaz diyemez. çünkü o okulunda yazılı kuralları vardır. ama o okula gitmeyen kişiler için bu geçerli değildir :KK66:

ikisi çok farklı. belli ki arkadaş Müslüman ve Kur-an da kitabı. orada doğru bir tanedir. kapandıysa kapalı olarak görünmek zorundadır etrafta. yani bunu eğitim-öğretim gibi düşünmek gerekiyor. ders 40 dakika teneffüs 10 dakikadır. öğrenciler kafasına göre aaa ben 20 dakika derse gireceğim fazlası olmaz diyemez. çünkü o okulunda yazılı kuralları vardır. ama o okula gitmeyen kişiler için bu geçerli değildir :KK66:

iyi de konu sahibi bunu bilmiyor mu? biliyor. günahı varsa da onun boynuna. kimse ondan mesul değil ki aman böyle kapan şöyle kapan deniliyor. bize ne oluyor yani?

Acik olana orani burani aciyorsun demek yanlistir.konu sahibi banlandiniz ama bu durumu goz onunde bulundurarak insanlara hitap edersiniz bundan sonra ancak o zaman saygiyi hak edersiniz

iyi de konu sahibi bunu bilmiyor mu? biliyor. günahı varsa da onun boynuna. kimse ondan mesul değil ki aman böyle kapan şöyle kapan deniliyor. bize ne oluyor yani?

hayır hayır. konu o değil yani kibarca kv doğru olanı söylemiş. belki gerçekten bilmiyordur diye düşünmüştür. yani ortada büyütülecek bişey yokmuş.

Bu konu uzar gider...

Üni den sonra kendi isteği ile, kesinlikle başkasının baskısı olmadan kapanmış biriyim. Hatta bir kişinin bile haberi yoktu.
Ben kesinlikle konu sahibinin yaptığının yanlış olduğu düşüncesindeyim. Kapanmışsan, saçının kolunun vs açık olmamasına inanarak hareket etmişsen bunun fotoğrafını da sergilememelisin. Sonuçta o fotoda sen çocuk değilsin.
Bunu bir tek yapan da o değil. Daha geçen gün bir tanıdığımın evine gittim kadın kapalı ama salonda tv ünitesinde açık nişan fotoğrafları var. Hatta kendi kendime eleştirdim neden böyle diye.

Düşünsene sen inancın gereği bir yerlerini kapatıyorsun erkekler görmesin vs diye ama Adam zaten senin oralarını istediği Zaman görüyor

Siz herhalde anlamak istediginiz gibi anlıyosunuz ben acık olmak isteyip mllete fotograf göstermek isteseydm kapanmak istemezdim kapandım diyede fotograflarımı göstermeyecemmi ben onu anlayamıyorum yanlısmıyım benim dügün fotografımda acık napablirim yenidenmi cektireyim kimse görmesin diye
kapandığına göre artık erkekler göremez görmemeli açık fotoğraflarını.
hem pastam dursun, hem karnım doysun diye bir şey yok.

Back
X