• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kvdemden Kızıma Gelen Eskiler

Merhaba kızlar,
Yine son derece salak salak bir durum yaşadım bugün 5,5 aylık hamileyim nasipse mayıs ayında kızım olacak. Kvdemde genç, ben evin büyük oğluyla evliyim en küçük görümcem 12-13 yaşında falan. Bugün hiç gitmem saçma buluşmalarına normalde büyük babaanne çağırdı hadi hatır gönül koymasın yaşlı kadın diye gittim. Herkes oradaydı kvdem işte halalar, kv çocukları, babaanne ve ben . Güzel bir kahvaltı oldu hadi kimse bir dangalaklık yapmadı hayret diye içimden geçirirken kv elinde küçük görümcemin eski bebeklik kıyafetleri ve eski ağız bezleriyle geldi. Kan beynime sıçradı zıbını açtım lekeli tüylenmiş eski , diğer elbise desen şaftı kaymış ağız bezleri desen onlarda eski püskü. Allahınız aşkına bunlar ilk gelinine ilk torununa verilecek şeyler mi ? Hiç mi özenmez insan kaç para bi bebek takımı ? Lekeli anne bu dedim yıkarsın çıkar belki dedi iyice sinirlendim. Sadece elbiseyle zıbını aldım ağız bezleri çok eski dememe rağmen hala kaynatırız onları diyor. Onları almadan kalktım çıktım evden akşam eşime anlattım olanı ve kıyafetleri gösterdim napayım şimdi ben bunları dedim? Eşimde giyim yârdım kutusuna at dedi tamam dedim. Yani sinirimi atamıyorum üstümden hırsımı hıncımı alamadım napmalıyım sizce ?
Benim hadsiz kaynanada bana da kimin olduğunu bilmediğim 2. El bebek kıyafeyleri vermeye kaltmıştı sizi çok iyi anlıyorum konu sahibi. Konu özensizlik. Ben kaynanama cevabı vermiştim. Çok şükür halimiz vaktimiz yerinde ne diye milletin çöpünü toplayıp geldin, bunu bana ve çocuğuma yapılmış hakaret sayırım bir daha olmasın bunları götür çöpe at dedim. Ben belki sert konuştum ama davuluna göre tokmak.

Bu arada asla 2. El ürünlere karşı değilim ama özensiz ve kullanılmayacak durumda ise kullanmam kimse de duyar kasmaya çalışmasın. Ben kızımın küçülenlerini verecek olsam dahi titizlikle bakıyorum giyilir mi giyilmez mi diye. Göz var ama düşünce yok. Sizde eşinizi dinleyin götürüp yardım kutusuna atın

Hepsi pırıl pırıl nadide bir eser sen bunları kendi kızına sakla bir 10 sene daha yazık olmasın ben bunun altından kalkamam deseydin 🤣🤣🤣

O degilde keske agiz bezi dediginiz kumas mendilleri alsaydiniz, kaynatir kullanir atardiniz, cidden asiri lazim oluyor ve cok kullaniliyor, anlamsiz duzeydede pahali seyler ustelik.
Kendi eskilerimden birini keser onunla silerim kızımın ağzını daha iyi, çok pahalıysa madem bunu yaparım başkasının çocuğuna kullandığı bezi ne yapayım 😒🙄

Mevzu bebek ihtiyacı ise 2. Elciyim ben hele yakınımdan geldi ise alır seve seve kullanırım.

Tuhaf bir şey yok ama gelin kaynana ilişkisi olunca mevzu değişiyor. Keşke oğlunun ağzını arasaydı önce hellim kullanır mı sence diye.
Bununkiler ikinci eli de geçmiş yıllanmış hele ağız bezleri beni benden aldı
İlk çocuk olunca belki eski şeyleri çocuğunuza yakıştıramamış ondan bu kadar tepki vermiş olabilir misiniz? ☺️ Çocuk olunca emin olun gün içinde o kadar çok kıyafet olsun önlük olsun değiştiriyosunuz ki bir zaman sonra hepsi de lekeleniyo. Bahsettiğiniz önlükler de mama önlüğü yani lekeleniyo onlarda o şekil kullanılıyo yani demek istediğim çocuk büyütürken lekesi falan değil de o an işe yaraması ön planda oluyo kayınvalidenizin kötü niyetle yaptığını düşünmüyorum. Mesela benim kızımın yeni kıyafeti de çok tanıdıklarımdan yakınlarımdan gelen 2. El kıyafeti de çok hepsini güzel güzel giydiririm. sizin dediğiniz önlüklerden de kızım küçükken çok oluyodu kıyafetlerin için de ara da lekeli de oluyodu hep değişikli değişikli kullandım lekeli olması kullanılmasına engel olmuyo ki.
Ama insan biraz özenli olur değil mi yeni birşey alır onu getirir torununa kendi kızının eskilerini getirmez yani hem de kaç yıllık 2. el de değil yani, ben olsam almam biraz özen beklerim

Niye dövmedin
kafasını duvarlara surtseydin hadsizin

Merhaba kızlar,
Yine son derece salak salak bir durum yaşadım bugün 5,5 aylık hamileyim nasipse mayıs ayında kızım olacak. Kvdemde genç, ben evin büyük oğluyla evliyim en küçük görümcem 12-13 yaşında falan. Bugün hiç gitmem saçma buluşmalarına normalde büyük babaanne çağırdı hadi hatır gönül koymasın yaşlı kadın diye gittim. Herkes oradaydı kvdem işte halalar, kv çocukları, babaanne ve ben . Güzel bir kahvaltı oldu hadi kimse bir dangalaklık yapmadı hayret diye içimden geçirirken kv elinde küçük görümcemin eski bebeklik kıyafetleri ve eski ağız bezleriyle geldi. Kan beynime sıçradı zıbını açtım lekeli tüylenmiş eski , diğer elbise desen şaftı kaymış ağız bezleri desen onlarda eski püskü. Allahınız aşkına bunlar ilk gelinine ilk torununa verilecek şeyler mi ? Hiç mi özenmez insan kaç para bi bebek takımı ? Lekeli anne bu dedim yıkarsın çıkar belki dedi iyice sinirlendim. Sadece elbiseyle zıbını aldım ağız bezleri çok eski dememe rağmen hala kaynatırız onları diyor. Onları almadan kalktım çıktım evden akşam eşime anlattım olanı ve kıyafetleri gösterdim napayım şimdi ben bunları dedim? Eşimde giyim yârdım kutusuna at dedi tamam dedim. Yani sinirimi atamıyorum üstümden hırsımı hıncımı alamadım napmalıyım sizce ?
Benim kayınvalide ne eski ne yeni hiç bir şey almamıştı ve vermemişti oğluma . Ve tek evladı vardı, tek torunu oldu .. Doğumdan sonra geldi çeyrek altınını takıp gitti.. Bir daha da hiç sormadı bile birşey lazım mı diye:).oğlum şuan 4 yaşında;) .Ben olduğu gibi kabul etmiştim .. insan bekliyor mu evet ama zaten beklentiye girince sinir oluyorsun ..sonradan beklentiyi sıfırladım ve rahatladım.. en iyisi benim gibi yok say .. Gerçi artık eşimle ayrıyız.. Şimdi direkt ölü taklidine geçti 😂.. Sıfır beklenti sıfır sinir, stres .. hayat tecrübesi 👍

Merhaba kızlar,
Sinirlenmek yerine gayet rahat bi şekilde ben bunu istemiyorum teşekkürler deyip çayınu kahveni yudumlasaydın. Onlara da diyecek laf düşmezdi artık. Cahil demek ki eşin yardım kutusuna at dediyse olay bitmiştir. Takma basit şeyler bunlar

Back
X