Kv'mle başetme taktiklerimin bi kismi

Normalde kvmle ayni sehirdeydik.fakat is dolayisiyla buraya yeni tasindik.kimseyi tanimiyorum burda. Gecen gun kvm aradi ve sakin bana guvenme dogum icin ha yardima gelemicem dedi. Benim annem olmadgi icin kalakaldim tabi.ii sey diye kekeledim gozlerim doldu. Sonucta ben dogururkende bin kisi yoktu yanimda dedi.peki dedim kapadik. Esim noldu dedi.annen gelemicekmis doguma dedim.torundan onemli olan neymis ver bakayim sorayim dedi. Yok yok kesin surpriz yapicak arama dedim ama icim gitti benim. Dogumda esimden baska kimsenin olmicak olmasi beni mahvetti

Birkaç günlüğüne bile olsa dayanamaz gelir bence ama gelmezse de hiç problem etme Allah kolayını veriyor. Bebeği nasıl emziririm vs. demişsin de hastanede doğumdan sonra zaten hemşireler ilgileniyorlar canım, inan ki bebek doğunca anneye bir kuvvet geliyor. Ben sezeryan oldum yanımda eşim refakatçi kalsaymış olurmuş diyorum sen hiç merak etme. Hele bir doğsun inşallah, bak o zaman kayınvalideni bile beğenmeyeceksin bebek bakımı konusunda. Eşin zaten anlayışlı onun yardımı sana yeter.

Taktik konusuna gelince, nabza göre şerbet vermek evlilikte önemli tabi ama en önemlisi anlayışlı bir eş. Sen de ona sahipsin gibi görünüyor, Allah bozmasın diyorum.

Illa ki gelirlerde ne zaman. Babam erkek kardesim ve esim. 3 tane erkekle ben. Ne emzirmeyi gostercek biri var ne baska bisey. Surpriz yapcgni sanmiyorum esimi rahatlatmak istedim sadece. Hayir bide duygusalim aglamaktan bska bisey yapamiyorum. Anne demek cok ozel bisey. Hayatimin bu aninda esimin annesine ihtiyacim var gbi hissettim. Uzgunum :(

ağlama lütfen,bebeğini de üzme..Allah bi kolaylığını verir merak etme sen.belki de gelir,yani kendine anne ediyorsa ve içinde azıcık annelik duygusu varsa gelmesi lazım..

Bir çok arkadaşın dediği gibi iş eşte bitiyor bence de...
Tabi ki kayınvalidenin de etkisi var ama son söz eşin oluyor :)

Bir kayınvalide kendisi yüzünden oglunun ve gelinin huzurunun kaçacagından korkuyorsa,
hiç bir şey sorun olmaz...
Mesela benim kayınvalidem, hatta eşimin ailesinin geneli kendileri yüzünden,
eşimle aramız bozulacak diye çok korkarlar.
O nedenle pek bir şey demezler, diyemezler daha dogrusu...

Ufak bir örnek vereyim. Biz daha önce başka şehirdeydik,
ama amacımız hep eşimin memleketine tayin istemekti,
Kayınvalidemin evi 3 katlı, birinde kendisi oturuyor, en üst kat yapılıyordu o zamanlar, en altta da kiracı var.
Tatillerde geldiğimizde kayınvalidem , kayınpederim hep laf arasında
tayininiz çıkarsa eviniz hazır oglum derlerdi eşime.
Eşim de ben burada oturmam ki derdi sert bir şekilde, kayınvalidem ve kayınpederimin gözlerindeki
hayal kırgınlıgını hep görürdüm. Bir kaç kez bu olay yaşandı. Ama eşim annesinin babasının üzüldüğünün farkında degildi.
Hatta benim jeton sonradan düştü :) Galiba benim istemediğimi veya söylettirdiğimi düşünüyorlardı.
Halbu ki eşimle bu konu hakkında hiç konuşmamıştık.
Bir gün yine böyle bir olayın arkasından eşime dedim ki sen böyle diyorsun ama onlar çok üzülüyorlar,söyleme böyle dedim.
Zaten ondan sonra da böyle bir konuşma geçmedi .
Çünkü buraya tayinimiz çıkmadan 1 yıl öncesinde kendi evimizi almıştık :)

Kayınvalide arkadaşınız veya komşunuz değil. Sonuçta hayatınızın sonuna kadar hayatınızın içinde olacak biri. Bu yüzden benim kaynana ile ilişkimde kocama ihtiyacım yoktur, kendi işimi kendim hallederim gibi mantık kanı fazla sıcaklara göre bence. Tabi herkesin ağzı dili var ama karşınızda sizi potansiyel hatalı görecek biri var. Arada paylaşılamayan bir adam var. Davranışları iyi niyetle yorumlamak zor olabilir. Bu yüzden bence de taktik uygulanmalı. Ve her şeye fevri şekilde cevap verilmemeli. Kötüye kötüyle karşılık verdiğinizde karşınızdakine ağzının payını verebilirsiniz ama bu gelin kaynana ilişkisi olduğunda ucunda siz zararlı çıkabilirsiniz. Kaynana ile gerginlik komple haneye yansır. Eş ile ilişkiye yansır. O yüzden bunu üstün çıkmanız gereken bir savaş gibi görmektense kızıştırmadan halletmek daha mantıklı geliyor. Bunun için eşin de desteği çok önemli tabi.

arkadaşlar toplu alıntı yapmayı bilmiyorum bu yüzden genel bi cevap yazıyorum.üzülme diyen destekçi olan arkadaşlarımdan allah razı olsun.canımsınız.ama h ani gerçekten insanın içine oturuyo. bazı arkadaşlar yazıyo mesela ne çok seviyosun eşini anlatmay diye. napim benim yanımda olan destek olan tek insan o. kimi anlatayım başka.hayatım onun etrafında dönüyo. babam bile o kadar yanımda olamıyo. bilemezsiniz ne zor bişey bu.biliyorum acındırmak gibi düşüncek bazı arkadaşlar ama hani bi düğüm vardır insanın boğazında yutkunursun gitmez.hep biyerlerde eksiksindir. işde o eksikliğini arar durursun.

konumda yanlış anlaşıldı.oyun oynamıyorum.taktik demekte yanlış oldu aslnda.ben sadece susuyorum demek istemiştim.ama asla annesinin dizine yatmam babasına sarılmam bunlar bi taktik değil. aile sıcaklığını yakalamaya çalışmamdand. ama gördüğünüz gibi ne kadar uyumlu olmaya çalşrsanız çalışın onların öz kızı gibi olamazsınız. kendi kızını yalnız bırakır mıydı hiç annesi doğumunda. bu susma,herşeye peki deme bitek huzuru sağlamaya yarıyo. ama sizi sevmelerine yaramıyo bunuda bilin istedim. son söz olarakta umarım hep sevilir ve seversiniz. kimse huzurunu kaybetmesin tek isteğim.

arkadaşlar toplu alıntı yapmayı bilmiyorum bu yüzden genel bi cevap yazıyorum.üzülme diyen destekçi olan arkadaşlarımdan allah razı olsun.canımsınız.ama h ani gerçekten insanın içine oturuyo. bazı arkadaşlar yazıyo mesela ne çok seviyosun eşini anlatmay diye. napim benim yanımda olan destek olan tek insan o. kimi anlatayım başka.hayatım onun etrafında dönüyo. babam bile o kadar yanımda olamıyo. bilemezsiniz ne zor bişey bu.biliyorum acındırmak gibi düşüncek bazı arkadaşlar ama hani bi düğüm vardır insanın boğazında yutkunursun gitmez.hep biyerlerde eksiksindir. işde o eksikliğini arar durursun.

konumda yanlış anlaşıldı.oyun oynamıyorum.taktik demekte yanlış oldu aslnda.ben sadece susuyorum demek istemiştim.ama asla annesinin dizine yatmam babasına sarılmam bunlar bi taktik değil. aile sıcaklığını yakalamaya çalışmamdand. ama gördüğünüz gibi ne kadar uyumlu olmaya çalşrsanız çalışın onların öz kızı gibi olamazsınız. kendi kızını yalnız bırakır mıydı hiç annesi doğumunda. bu susma,herşeye peki deme bitek huzuru sağlamaya yarıyo. ama sizi sevmelerine yaramıyo bunuda bilin istedim. son söz olarakta umarım hep sevilir ve seversiniz. kimse huzurunu kaybetmesin tek isteğim.

bencede öz kızı gibi görmesi mümkün değil kim olursa olsun.

uzulme canim Allah kolayligini verir benm annem de sizofreni hastasi uzak memleketim hamileligimde rahatsz donemlerimde bir sicak corba yapanim yoktu dogumu nasil yapicam die dusunuyordm kv bir kere sormadi bile ziyaretci geldi hastaneye bir saat kaldi gitti dogumdan sonra. hic sikma canini aslanlar gibi dogurursn ins acayip bi guc gelio insana bebegine de bakarsn kendine de.benm de gorumcm var acaba diyorum kizina da ayni seyi yapicak mi

uzulme canim Allah kolayligini verir benm annem de sizofreni hastasi uzak memleketim hamileligimde rahatsz donemlerimde bir sicak corba yapanim yoktu dogumu nasil yapicam die dusunuyordm kv bir kere sormadi bile ziyaretci geldi hastaneye bir saat kaldi gitti dogumdan sonra. hic sikma canini aslanlar gibi dogurursn ins acayip bi guc gelio insana bebegine de bakarsn kendine de.benm de gorumcm var acaba diyorum kizina da ayni seyi yapicak mi

senin adınada üzüldüm bak şimdi.böyle olmaması gerekiyo ama oluyo maalesef .

çok doğru şeyler yazmışsın canım akıllıca davranmışsın ama senin şanslı olduğun nokta şu eşinin seni anlaması dinlemesi.ailesi ile senin arandaki dengeyi kurabilmesi:31:maalesef kimi erkekler o kadar cahil inatçı yada aileci oluyorlar ki kadın iyi de kötü de konuşsa kendi bildiklerini okumaya devam ediyorlar.kısacası erkek çok önemli evlilikte:31:

Back
X